Jarní sezóna 2014 začíná 24.3.2014 s placenými rozhodčími!

23.03.2014 21:35

V pondělí 24.3.2014 se opět rozjede nejvyšší soutěž Hanspaulské ligy. Co je největší novinkou? Na základě dohody týmů a vedení PSMF dojde k nasazení placených rozhodčích na všechny zápasy 1.ligy. Není to zadarmo, protože všechna mužstva, která se sezóny Jaro 2014 zúčastní, uhradí částku za nasazení rozhodčích. Na druhou stranu však mužstva 1.ligy nebudou muset žádná utkání sami pískat.

Mnohá mužstva již dříve řešila svoje vlastní povinné pískání 6-ti zápasů placením externích rozhodčích. Tito rozhodčí však pískali utkání v jiných ligách ... Na většinu utkání 1.ligy však budou delegováni i rozhodčí z řad jiných týmů (vedle placených), to proto, že Jaro 2014 bude "pilotní projekt" a takto bude zajištěno i "náhradní pískání" resp. asistenti hlavního rozhodčího (placeného). 

V prosazení placených rozhodčích vidí vedoucí mužstev především zkvalitnění rozhodování zápasů v nejvyšší soutěži. Situace se totiž již stávala neúnosnou, protože k pískání zápasů 1.ligy nastupovali laici bez znalosti pravidel a často i bez zájmu o hru samotnou. Vedoucí mužstev 1.ligy i vedení PSMF věří, že se tento způsob řízení zápasů nejvyšší soutěže osvědčí a přispěje ke zvýšení kvality a regulérnosti. Uvidíme po sezóně! 

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.