Čtení A-team - Podzim 2014

11.03.2015 16:21

ČTENÍ PRO 1. Hanspaulskou ligu - "ÚTERNÍ HOSTÉ"
Níže uvedené komentáře nemohou být objektivním vyjádřením dění na hřišti, protože zde prezentuji pouze doslovné komentáře o zápasech sepsané rozhodčími do "Zápisu o utkání" a pak také "Můj pohled" na sehraný zápas, což už vůbec nemůže být objektivní. Bude-li mít některý ze čtenářů jiný názor, pak ať ho ventiluje v DISKUZI nebo ve Fóru pro hráče......PETR

Hodnocení sezóny Podzim 2014
S odstupem času si dovoluji zhodnotit uplynulou sezónur Podzim 2014. V konečném bilancování jsme skončili na 10.místě s 8mi body. Je to tedy nejhorší umístění v historii našeho působení v I.lize (resp. vyrovnání nejhorší bilance ze sezóny Jaro 2012)! Je to tedy poslední nesestupové místo a ve hře o zachování prvoligové příslušnosti jsme byli až do posledního kola! Toto již nechceme nikdy absolvovat znovu a proto v další sezóně musí dojít a také dojde k celé řadě změn v kádru i vedení mužstva!

 

11. kolo - 24.11.2014 hřiště Záběhlice   ÚTERNÍ HOSTÉ "A" - SPARTA PANKRÁC 2:3 (0:1)

Sestava: Martin Šméral - Chrobák, Chvátal, Moravec, Voldřich, Tkadlec, Drbal
Branky: 2 Drbal
Rozhodčí: Čapla
Komentář rozhodčího: Sparta nastřelili dvakrát břevno a jedenkrát tyč, ale síť rozvlnil poprvé Baubín. Po změně stran domácí přidali další branku, hosté korigovali ale nakonec výhra Sparty.

Můj pohledJiž před utkáním bylo známo, kdo je druhým sestupujícím, takže utkání probíhalo celkem v klidu a hlavně z obou stran byla snaha o útočný fotbal. Bylo se opravdu na co dívat i když dlouho byl stav 0:0. Sparta dala první gól po brejku a vysunutí útočníka mezi obránci, kdy střelec brankáře ÚH obstřelil. Vyrovnání mohla přinést poslední minuta poločasu, ale Chrobák trefil po rozehraném přímém kopu jen tyč. V druhé půli se přelévala hra ze strany na stranu, ale efektivnější byla opět Sparta, která vedla své útoky o poznání přímočařeji 2:0. Úterní hosté předváděli v poli nádherný kombinační a technický fotbal ovšem bez zakončení a s velkými okny v obraně. Oživení přinesla až branka Drbyho 2:1, jenže takřka vzápětí Sparta opět navýšila na dvoubrankový náskok. Třetí branka Sparty byla vstřelena dlouho neviděným pokusem o nůžky, který s přispěním tyče skončil v brance. Jenže i ÚH se podařilo rychle snížit, když svou druhou branku přidal Drbal 3:2. Závěr utkání se nesl ve velké snaze ÚH o vyrovnání a gól byl často "ve vzduchu", jenže proměňování brankových příležitostí je bolestí jejich hry. V utkání výborné úrovně zvítězila Sparta i když by utkání možná více slušela remíza. Nejlepší hráči: Drbal (ÚH), P.Dufek (Sparta).

Pohled soupeře (Pavel Dufek): Sparta doufala, že se k poslednímu zápasu sezony sejde v lepší sestavě než tomu bylo v předešlých 3 utkáních, ze kterých nevytěžila jediný bod. Na hřišti v Zábehlicích se obě mužstva snažila o rychlý útočný fotbal, kde šance se střídaly na obou stranách. Bylo podivuhodné, že v tak otevřeném utkání padl 1.gol až na konci 1.poločasu a udeřila Sparta. Na začátku 2.poločasu Sparta přidala 2.gol, jenže v zápětí spartanská obrana doslova namazala balon jak na zlatém podnose útočnikovi ÚH, který si věděl se zakončením rady. Poté předvedl fotbalovou parádu Šimeček, když se položil do vzchudu a nůžkami nedal golmanovi žádnou šanci. Hned po rozehrávce, ale udeřili ÚH a opět to bylo pouze o 1 gol. Ke konci utkání hosté vrhli všechny síly do útoku a toužili po vyrovnání. Sparta podnikala rychlé kontry a po jendom z nich mohla definitivně rozhodnout ale hlavičkaz brankové čáry do prázdné brány skončila nepochopitelně na břevně. Hosté měli před spartanskou bránou závary, kde mohli slavit vyrovnaní, ale nestalo se tak. Myslím si, že v premiérové sezoně v 1.lize Sparta nezklamala, v pohodě se zachránila, a ukázala, že do budoucna by mohla být snad těžkým protivníkem pro soupeře.

 

10. kolo -10.11.2014 hřiště Záběhlice   ÚTERNÍ HOSTÉ "A" - RESTAURACE U PECKŮ 3:3 (2:2)

Sestava: Ivo Doležal - Chrobák,Chvátal, R.Čížek, Franěk, Tkadlec, Drbal, Fitzel, M.Doležal
Branky: 1 R.Čížek, 1 Chrobák, 1 Drbal
Rozhodčí: Kučera, Faltys
Komentář rozhodčího: Vyrovnané utkání, zasloužená remíza. 

Můj pohledÚH dvakrát vedli, 2:0 a 3:2, jenže nakonec si dva body nepřipsali. Důvodem byla neproduktivní koncovka při hře "stále do plných" a pak také skvělý brankář soupeře. Naopak RUP mnoho šancí neměli, ale zato je proměňovali a trestali chyby soupeře. Nejlepší hráči: Chrobák (ÚH), brankář (RUP)

9. kolo - 3.11.2014 hřiště Pražačka 1   ÚTERNÍ HOSTÉ "A" - SANTA DOMINICA 2:2 (1:1)

Sestava: Ivo Doležal - Chrobák, R.Čížek, Franěk, Moravec, Tkadlec, Drbal, M.Doležal
Branky: 1 Chrobák, 1 M.Doležal
Rozhodčí: Kohout
Komentář rozhodčího: Velmi vyrovnané a pohledné utkání. Šance se střídali na obou stranách. Zasloužená remíza. 

Můj pohled: Santa Dominica se poprvé v sezóně sešla kompletní a tak byla k vidění dlouho nevídaná situace, kdy na jejich straně byli hned čtyři hráči na střídání. Naopak ÚH jen s jedním střídajícím hráčem ... K vidění byl výborný zápas, kdy ÚH konečně předvedli zodpovědný výkon i směrem dozadu. Do vedení se dostala SD po autovém vhazování, kdy autorovi branky se vlastně střela vůbec nepovedla, ale kop do země obloučkem přeskočil brankáře ÚH. Vyrovnání přišlo v poslední minutě prvního poločasu po rozehraném přímém kopu 1:1 z kopačky Chrobáka. V druhé půli byla k vidění řada šancí na obou stranách po nádherných akcích. Paradoxně však ÚH docílili vedoucí branky z velkého úhlu a s přispěním obránce SD (prostě "haluz", ale platí ...).
ÚH oproti předcházejícím zápasům dobře bránili a vyráželi do protiútoků. Střely hráčů soupeře pak často končily nad brankou nebo je skvěle likvidoval brankář ÚH. Když už se zdálo, že ÚH si odvezou z Pražačky oba body, tak v čase 60:21 vyrovnal Mařík k tyči po křížné přihrávce 2:2! Nakonec tedy dělba bodů ve výborném zápase hodném úrovně nejvyšší soutěže. Nejlepší hráči: S.Mařík (SD), Franěk (ÚH)
 

8. kolo - 30.10.2014 hřiště Hostivař   ÚTERNÍ HOSTÉ "A" - LUCIÁN FC A 9:3 (5:1)

Sestava: Ivo Doležal - Chrobák, Chvátal, Franěk, Moravec, Drbal, Voldřich, Zahradník, Tkadlec
Branky: 3 Moravec, 2 Drbal, 2 Voldřich, 1 Tkadlec, 1 Chvátal
Rozhodčí: Kovařík
Komentář rozhodčího: Pohledné utkání se zaslouženou výhrou produktivnějších domácích.

Můj pohledUtkání rozhodla gólová smršť mezi 21.-25. min. kdy ÚH nasázeli svému soupeři 4 branky. Po obrátce dobře hrající Lucián snížil na 5:3, ale po nepochopitelné snaze o korigování výsledku s hrajícím brankářem od 45.min. nakonec ještě čtyřikrát inkasoval. Hrálo se v rychlém tempu a velice slušně, takže výborný rozhodčí měl usnadněnou úlohu.

7. kolo - 22.10.2014 hřiště Mikulova 1   ÚTERNÍ HOSTÉ "A" - ROWDIES HFC 5:9 (2:2)

Sestava: Roman Slavík - Franěk, Chvátal, Tkadlec, Voldřich, Zahradník, Fitzel, P.Pícha ml.
Branky: 2 Fitzel, 1 Chvátal, 1 P.Pícha ml., 1 Voldřich
Rozhodčí: Čapla
Komentář rozhodčího: Na dvoubrankový náskok Rowdies dokázali hosté v prvním poločase zareagovat a skóre srovnali. Po změně stran jim domácí rychle odskočili na tři góly a zápas kontrolovali. Padaly výstavní branky na obou stranách. 

Můj pohled: Utkání se 

6. kolo - 13.10.2014 hřiště Záběhlice   ÚTERNÍ HOSTÉ "A" - HOLOSMETKY 2:3 (2:0)

Sestava: Roman Slavík - Chrobák, Chvátal, R.Čížek, Franěk, Moravec, Zahradník, Drbal
Branky: 2 Chvátal
Rozhodčí: (No madam ! B)  
Komentář rozhodčího: Bojovné utkání plné osobních soubojů, které rozhodli hosté až zlepšeným výkonem ve druhém poločase. 

Můj pohledHolosmetky vlétly do zápasu s velkým nasazením, ale svoje šance ze začátku zápasu hráči trestuhodně promarnili. ÚH hráli na brejky, ale i když šli třikrát sami na brankáře Belladu, tak mu nedokázali dát gól. ÚH se ovšem přeci jen dokázali prosadit a to hned dvakrát, když do poloodkryté branky zakončoval Chvátal. 2:0 také skončila první půle. Začátek druhé půle se pak odehrával za velkého tlaku Holosmetek, ale dlouho obrana ÚH odolávala. Pak však během pěti minut bylo vyrovnáno! Opaření hráči ÚH se však dokázali několikrát vymanit ze sevření , ale jejich velké šance zlikvidoval skvěle chytající Bellada. Na hřišti se značně přiostřilo a to zejména díky hráčům Holosmetek. Zdálo se, že pro výhru byli ochotni udělat opravdu cokoliv. Ostudný výkon podali oba rozhodčí, ale o tom se zřejmě rozepíše někdo z Holosmetek, protože moje popisy situací by mohli vypadat jako výmluvy na rozhodčí... Nakonec jsme dostali i tu třetí branku a Holosmetky zcela otočili výsledek. Hektický závěr přinesl opět několik šancí, ale Bellada byl neprůstřelný! Nejlepší hráči: Bellada J. (H), Chvátal (ÚH). Přidám jen několik perliček, které vypustili rozhodčí ze svých úst během zápasu. "Chybí minuta do konce, tak co bych pískal faul"?, po likvidačním a opakovaném faulu (bez karty) "Co bys chtěl, vždyť se ti omluvil!" "Proč by měla být výhoda, když to byl faul ještě na vaší polovině hřiště?" Naprosto nechápu, jak se mohl zápas odehrát bez karet ... Ty chyby na obě strany byly tak neuvěřitelné, že jsme si několikrát sami řešily situace vracením míče nebo místo rozehrání standardní situace vrácením míče soupeři ...

Pohled soupeře (Jaroslav Bellada):  Holosmetští takřka trvale tlačili soupeře, chybami v rozehrávce mu však nabídli spoustu šancí, ty svoje dlouho neproměňovali. Přesto si myslím, že jsme zaslouženě otočili zápas z 0:2 na 3:2, ačkoliv šancí bylo na obou stranách tolik, že zápas mohl dopadnout jakkoliv. K rozhodčím se rozepíši přímo panu Šťástkovi a to přesto, že jsme vyhráli. Myslel jsem, že si platíme rozhodčí právě proto, aby nepřišli pískat páni, u kterých to vypadá nejenže v životě nepískali, ale i že tento sport vidí prvně. Trvalými nepřesnostmi, vzájemnou nekomunikací a nakonec i málo vídanými hrubkami, nejvíc přispěli k tomu, že se zápas dohrával za velmi nervózní atmosféry (kulantně řečeno).

5. kolo - 6.10.2014 hřiště Záběhlice   ÚTERNÍ HOSTÉ "A" - SMUTNÝ POTAPĚČI 2:7 (1:4)

Sestava: Roman Slavík - Chrobák, Moravec, Ondruš, Voldřich, Zahradník, Čapek, Hejret, Fitzel
Branky: 2 Moravec
Rozhodčí: Kučera
Komentář rozhodčího: Zasloužená výhra lepších domácích. 

Můj pohled: Další lekce z efektivity! Protože se na držení míče nehraje a protože hrajeme prakticky bez obránců, tak to jinak dopadnout nemohlo. Když ve 4.min. prohráváte 2:0, tak je asi něco špatně ... Špatně toho bylo ovšem v našem výkonu hodně, ale hlavním důvodem byla naivní hra v obraně, neproměňování jasných šancí a nakonec nás moc nepodržel ani brankář (nezavinil sice žádný gól, ale nebylo tam nic navíc ...). Tragický první poločas udal ráz celému zápasu. Po změně stran sice ÚH na dobrých 12.min. přišpendlili SP před jejich branku, snížili na 4:2 a vypracovali si minimálně pět dalších tutových šancí, jenže netrefili ani prázdnou branku... Jako akt završení zmaru však z protiútoku po ztrátě míče dostali branku na 5:2 a bylo vymalováno. Pak už snad ani ÚH v lepší výsledek nevěřili a dostali ještě další dvě branky do zcela rozhozené obrany. No prostě lekce z efektivity a účelnosti hry! Nejlepší hráči: Kounovský (SP), Moravec (ÚH)

4. kolo - 29.9.2014 hřiště Záběhlice   ÚTERNÍ HOSTÉ "A" - BOSTON HS 3:11 (1:3)

Sestava: Ivo Doležal - Moravec, Ondruš, Voldřich, Zahradník, Hejret, Moravec, Fitzel
Branky: 2 Fitzel, 1 Moravec
Rozhodčí: Kohout, Hauptmann
Komentář rozhodčího: Utkání rozhodlo třígólové vedení Bostonu a po snížení Úteráků na 2:3 rychlá odpověď Bostonu. Poté snažící se Úteráci o útok byli trestáni za naivní obranu a Boston si po kombinacích do kuchyně dobře zastřílel.. 

Můj pohledZápas, na který by ÚH nejraději zapomněli! Prostě výprask a zmar jejich naivního snažení. První tři branky ÚH soupeři prakticky věnovali, když mu míč zpracovali sami, nechali ho po rohu nerušeně hlavičkovat nebo když mu brankář přímo přihrál před odkrytou branku ... Těžko se hraje za tohoto stavu proti dobře bránícímu soupeři! Přesto se do poločasu ÚH podařilo snížit nádhernou střelou do horního rohu branky. Po obrátce ÚH svitla naděje když Fitzel snížil na 3:2. Jenže prakticky vzápětí neuhlídal Zahry soupeřova útočníka, nechal se přetlačit a bylo to 4:2 ... A co horšího, tak brzy padla branka na 5:2 po další hrozné chybě a přečíslení. Pak už to bylo jen stereotypní bušení do pevné obrany Bostonu, které se proměnilo v jejich protiútok a branku. ÚH hráli prakticky bez obránců a když se k tomu přidá i nechuť některých hráčů se vracet na vlastní polovinu, tak to nemůže dobře dopadnout. Kalich hořkosti jsme si vypili do dna! Nejlepší hráči: Turtenwald (Boston), Fitzel (ÚH).

3. kolo - 19.9.2014 hřiště Záběhlice   ÚTERNÍ HOSTÉ "A" - BORCIBALONA FC A 6:3 (3:2)

Sestava: Ivo Doležal - Voldřich, Zahradník, Franěk, Čapek, Hejret, M.Doležal, Fitzel
Branky: 3 Fitzel, 2 Franěk, 1 Voldřich
Rozhodčí: Čapla 
Komentář rozhodčího: Vyrovnané utkání rozhodnul až příchod Fitzela, který hattrickem vystřelil dva body hostům. Domácí bez možnosti střídání neměli sílu na zvrat. 

Můj pohledNa páteční termín zápasu tentokrát doplatili zřejmě více Borcibalona, kteří si ho sami vybrali ... Hráli totiž celý zápas bez střídání a to u nich zrovna není obvyklá situace. Domácí se dvakrát dostali do vedení díky aktivnímu Slavíkovi. Nejprve vedli 1:0 a poté i 2:1, jenže vždy se podařilo ÚH díky Fraňkovi rychle vyrovnat. Do poločasu se dostali ÚH zaslouženě do vedení díky Fitzlovi, který se zapojil do zápasu až v jeho průběhu. Hrálo se velice slušně a Borcibalona se snažili především o rychlé protiútoky vedené Slavíkem nebo Horou. Díky Fitzlovi se ÚH dostali do dvoubrankového vedení, což jim dalo větší klid 2:4. Pak ještě Borcům svitla naděje, když tečovaný míč po záhadném obloučku doplachtil do branky kolem překvapeného brankáře 3:4. Jenže pak ÚH přidali a Borcům docházeli síly ... Po nádherné kombinaci navýšil Fitzel na 3:5 a po chvíli po jeho akci padl i další gól z kopačky Voldřicha na konečných 3:6. Nejlepší hráči: Slavík (Borcibalona), Fitzel a Franěk (ÚH).

2. kolo - 8.9.2014 hřiště Záběhlice   ÚTERNÍ HOSTÉ "A" - AUDI UNITED FC 10:2 (3:1)

Sestava: Ivo Doležal - Chrobák, R.Čížek, Franěk, Moravec, Ondruš, Voldřich, Zahradník,
Branky: 4 Chrobák, 2 R.Čížek, 2 Ondruš, 1 Franěk, 1 Zahradník
Rozhodčí: Kučera, Kratochvíl  
Komentář rozhodčího: Jasné vítězství lepších domácích. 

Můj pohledMožná dost překvapivý výsledek ... Hráči Audi se ujali vedení, jenže potom svoje další šance promarnili a naopak dvakrát inkasovali z protiútoků. Do půle ještě ÚH náskok navýšili, ale hra byla docela vyrovnaná. Po obrátce stran se znovu projevila vyšší efektivita v zakončení ÚH a náskok se navýšil na 5:1. Za tohoto stavu hráli hráči Audi už hodně na riziko a byli potrestáni dalšími brankami. Snížení na 7:2 jim zajistil až brankář hrající v poli ... Jako by tím chtěl útočníkům ukázat, jak konečně proměnit šanci. Jenže pak začali opět úřadovat ÚH a dotáhli počet branek na rovnou desítku! Trochu drsný výprask mohl i trochu souviset s tím, že Audi nemělo hráče na střídání. Jenže v dresu ÚH nastoupili dva nově zaregistrovaní hráči, aby mohli ÚH vůbec hrát a nekontumovali jako v prvním kole. Rozhodčí měl usnadněnou práci, protože se hrálo opravdu korektně, ale jinak pískal velmi dobře. Nejlepší hráči: Cipra (AU), Chrobák (ÚH).

1. kolo - 1.9.2014 hřiště Záběhlice   ÚTERNÍ HOSTÉ "A" - AKTA-REZ 0:6 kontumačně!

Sestava: 
Branky: 
Rozhodčí:  Motl (PAVAPA)
Komentář rozhodčího: Hosté se ze zápasu omluvili.

Můj pohled: Utkání se nehrálo, protože jsme nebyli schopni sestavit mužstvo! Poprvé v historii klubu se stalo, že mužstvo kontumovalo zápas, protože k utkání nemohl nastoupit dostatečný počet hráčů! Nebudu komentovat, kdo měl jaké důvody pro to, že nemohl přijít! Je to ostuda, která se NIKDY nebude opakovat! Soupeřům jsme tak vlastně darovali (vrátili) body, které jsme brali za kontumaci v náš prospěch v minulé sezóně! Paradoxně jsme tak v roce 2014 spolu vůbec nehráli!

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.