Čtení A team - Podzim 2013

07.12.2013 11:20

ČTENÍ PRO 1. Hanspaulskou ligu - "ÚTERNÍ HOSTÉ"
Níže uvedené komentáře nemohou být objektivním vyjádřením dění na hřišti, protože zde prezentuji pouze doslovné komentáře o zápasech sepsané rozhodčími do "Zápisu o utkání" a pak také "Můj pohled" na sehraný zápas, což už vůbec nemůže být objektivní. Bude-li mít některý ze čtenářů jiný názor, pak ať ho ventiluje v DISKUZI nebo ve Fóru pro hráče......PETR

 

11. kolo - 2.12.2013 hřiště Mikulova4   ÚTERNÍ HOSTÉ "A" - ERKO KBELY 6:2 (1:0)

Sestava: I. Doležal - Drbal, Chrobák, Kučera, Bartejs, Jílek, Hejret, P.Čížek, Fitzel, (přítomni: M. Doležal, R. Čížek, Seidel, Voldřich)
Branky: Bartejs, Kučera, Chrobák
Rozhodčí: 
Komentář rozhodčího: 
 

Můj pohled: Hrálo se o záchranu v I.lize! Soupeři stačila remíza, nám jen výhra zajišťovala setrvání v nejvyšší soutěži. Snad poprvé v sezóně jsme se konečně sešli v sestavě, která odpovídala důležitosti utkání. Soupeř ovšem postavil také nejlepší hráče a tak jak už to v závěrečných zápasech o záchranu bývá, hrál se stejně dobrý zápas jako o titul. Začátek byl z obou stran opatrný a především šlo o důslednou obranu se snahou "hlavně neudělat chybu" no ještě lépe "hlavně nedostat první branku"! Vytvořili jsme si sice mírnou převahu a místy předvedli i velké závary před brankou Erka, ale brankář soupeře byl prostě skvělý a vždy na místě. Kbely hrozili spíše protiútoky a střelbou ze střední vzdálenosti. Prakticky celý první poločas se odehrával ve stejném stylu a nebezpečné situace řešili výborní brankáři nebo je vytvářel sám rozhodčí, který pískal hodně úskostlivě a tak se kopalo poměrně hodně standardních situací na rozhraní vápna. 
Možná rozhodující situace přišla až v samotném závěru utkání. Brankář soupeře srazil v pokutovém území zezadu Bárta a rozhodčí se jasnou penaltu také nebál odpískat. K exekuci se možná překvapivě nepostavil samotný Bárt, ale Kůča. Ten se moc nerozmýšlel a bombou prostřelil brankáře Erka 1:0 a byl konec poločasu.
Důležitost vedoucí branky se jasně projevila po obrátce stran. Najednou to bylo Erko, které pospíchalo a už nezdržovalo střídáním. To nám naprosto vyhovovalo, protože soupeř musel konečně otevřít hru a měli jsme najednou prostor na protiútok. I když byl soupeřův brankář opravdu excelentní, tak nedokázal zabránit dalším brankám ve své síti. Najednou to bylo 3:0 a kdyby Fitzi trefil prázdnou branku, tak to mohlo být i 4:0. Místo toho ovšem Číža nedokázal ubránit nejlepšího útočníka soupeře a ten střelou k tyči snížil na 3:1. První gól soupeře vedl k mobilizaci jeho sil a byla vidět velká snaha o vstřelení kontaktního gólu. Tuto část zápasu jsme přestáli bez větších problémů a začala se postupně projevovat větší hráčská kvalita v našem týmu. Soupeř měl hru postavenou na dvou výborných hráčích v poli a brankáři a to bylo proti naší sestavě málo. Přidali jsme v rychlosti a kombinaci, což přineslo efekt v podobě dalších dvou branek v soupeřově síti. Soupeř ještě dokázal po ojedinělé akci snížit na 5:2, ale s přibývajícími minutami byla na jeho hráčích znát frustrace z prakticky již rozhodnutého zápasu a tedy vidiny sestupu. Vyvrcholením byla série zbytečných útočných faulů a po dalším podražení zezadu byl během minuty jeden z hráčů soupeře oprávněně vyloučen. Pak už se zápas jen dohrával a oslabený soupeř ještě jednou inkasoval. Konec a opět záchrana v posledním zápase!    

 

10. kolo - 18.11.2013 hřiště Záběhlice   ÚTERNÍ HOSTÉ "A" - TROPS 1.SK 4:4 (1:3)

Sestava: Slavík - Drbal, Bartejs, Jílek, Hejret, P.Čížek, Fitzel, M. Doležal
Branky: 3 Bartejs, Drbal, vlastní
Rozhodčí: Husák, Napoleová (najatý týmem)
Komentář rozhodčího: 1.pol. patřil domácím, ve 2. nastoupil soupeř s mnohem větším zaujetím a dokázal srovnat skóre.

Můj pohled: Když jde do tuhého a hraje se v závěru soutěže o záchranu, bývá to obvykle "mobilizace kádru", která zásadně mění předpoklady ...
Takže soupeř nastoupil s nejlepšími hráči a ještě podpořen hráčem ligové Bohemky Bartkem! Museli jsme na to reagovat a bylo jasné, že fyzicky na tohoto hráče má snad jedině Hejry. Tak jsme z Kuby udělali osobního strážce a až snad na jednu výjimku se svého úkolu zhostil na výbornou. Utkání zásadně ovlivnila situace z prvního poločasu, kdy zhruba od 8.min. měl hrát soupeř bez vyloučeného brankáře! Rozhodčí jsou naprosto zoufalí a neznají základní pravidla! Jak je jinak možné ocenit faul brankáře na útočníka mimo pokutové území při brejku jen ŽK a přímým kopem? Co je nám platné, že po zápase rozhodčí sám svou chybu uzná?
Zápas byl jinak vyrovnaný, prakticky bez problémů, bez vážnějších falů a bez vzrušených debat ... O vzrušení před oběma brankami ovšem nebyla nouze! Na rozdíl od soupeře jsme se ovšem na naše branky hodně nadřeli. Zlepšenou hrou v druhém poločase jsme si remízu zasloužili i když v závěru zápasu se mohla štěstěna přiklonit na jednu nebo i druhou stranu. Některé situace před naší brankou byly infarktové a Sláva nás zachránil od porážky. I když dostal možná dvě branky docela laciné, tak nakonec nás opravdu podržel. Bod nebyl nakonec řešením v otázce naší záchrany (soupeři stačil), ale alespoň jsme si pozvedli částečně sebevědomí.

 

 

 

9. kolo - 11.11.2013 hřiště Záběhlice   ÚTERNÍ HOSTÉ "A" - SANTA DOMINICA 4:6 (2:5)

Sestava: Slavík - Drbal, Bartejs, Voldřich, Hejret, R.Čížek, Pícha jun., Rada
Branky: 3 Hejret, Pícha
Rozhodčí: Trnka (najatý týmem)
Komentář rozhodčího: Pohledné utkání se zaslouženou výhrou hostů. 
 

Můj pohled: Neviděl jsem a proto nekomentuji ...

 

8. kolo - 4.11.2013 hřiště Tempo   ÚTERNÍ HOSTÉ "A" - SMUTNÝ POTAPĚČI 4:11 (2:4)

Sestava: Slavík - Drbal, Bartejs, Hejret, P.Čížek, Jílek, Rada
Branky: 2 Hejret, Bartejs, Drbal
Rozhodčí: Kovařík (najatý týmem)
Komentář rozhodčího: Domácí byli po celé utkání lepším mužstvem a zaslouženě vysoko zvítězili.
 

Můj pohled: Utkání proti SP na Tempu vyžaduje splnění hned několika naprosto základních podmínek, aby vůbec bylo možné pomýšlet na bodový zisk. Základní je sestava, kde musí být hráči ochotní bránit a zodpovědně pokrývat hráče soupeře. Nesmíte dostat brzy první branku. Nesmíte do nekonečna "žrát" stále stejné signály a herní šablony soupeře. Musíte mít excelentního brankáře, zvyklého chytat na větší branky. Nesmíte dělat chyby v útoku a ztrácet lacino míče. Nesmíte dopustit přečíslení soupeřem, protože protiútoky SP jsou smrtelné. Ačkoliv to všechno víme a hráčům je to připomínáno a tvrdí, že to jasně budou dodržovat, tak od prvních minut je to prakticky neřešitelné! Chtít po naší ofenzivní sestavě bránit, je prostě něco neuskutečnitelného a pouštět se do přestřelky se SP je sebevražedné. V této sezóně máme velké problémy se sestavou, zraněními, docházkou a nakonec i "blbou náladou". Jsme tedy rádi za každý "kus" v sestavě i když je jasné, že jsou jedinci, kteří na I.ligu nemají! Tedy mohou sice občas vystřídat, ale není možné na nich stavět obranu, protože nestíhají tempo hry a někdy vytvářejí situace nebezpečné pro vlastní branku, když už přímo nezačnou zmatkovat ve vlastním vápnu a přihrají soupeři.
První půle nebyla vůbec jednoznačnou záležitostí, rozdíl byl ovšem v efektivitě zakončení. Po obrátce se chvíli zdálo, že máme na zkorigování nepříznivého stavu, ale dostat tři branky během tří minut, to byla silná káva! Pak už to byl marný boj a celkem pravidelně jsme byli trestáni za ztrátu míče při obléhání soupeřovi branky proměněnými protiútoky. Nakonec to bylo i na ručník ... Takto se se SP hrát prostě nedá a zase se potvrdilo jak jsou na domácím hřišti silní. 

 

7. kolo - 21.10.2013 hřiště Záběhlice   ÚTERNÍ HOSTÉ "A" - BOSTON HS 4:6 (1:3)

Sestava: Slavík - Drbal, Bartejs, Hejret, P.Čížek, R.Čížek
Branky: 2 R.Čížek, P.Čížek, Drbal
Rozhodčí: Hubr, Komárek (Kumpáni VET)
Komentář rozhodčího: Domácí než se rozkoukali prohrávali o 3 góly. Na zvrat utkání potřebovali domácí lepší účast. Bez střídání sice dotáhli skóre na 4:4, ale ke konci jim došly síly. 
 

Pohled soupeře:

Krásný zápas s krásným výsledkem ...

6. kolo - 14.10.2013 hřiště Záběhlice   ÚTERNÍ HOSTÉ "A" - RESTAURACE U PECKŮ 2:4 (1:2)

Sestava: Šméral - Drbal, Bartejs, Hejret, P.Čížek, R.Čížek, Jílek, Seidel
Branky: 2 Bartejs
Rozhodčí: Beránek, Enok (Rokoska VET B)
Komentář rozhodčího: Svižné utkání. Peckovci hráli ze zabezpečené obrany podpořeni brankářem, Úterní hosté tlačili ale branky dávali RUP a do poslední minuty to neměli jisté. 

Pohled soupeře:

Hodně vyhrocené utkání do kterého lépe vstoupili hráči RuP a po pěkné kombinaci na jejímž konci byl Votava, se ujali vedení. Druhému gólu předcházel souboj Votavy a Seidla, hráč Úterních Hostů úplně přestal hrát, aniž by však rozhodčí pískl do píšťalky a tak RuP dokončili akci a Faitl zvýšil už na 2-0. Po tomto gólu se i díky nepřesným rozhodčím odehrávala hodně nervózní pasáž zápasu. ÚH postupně přidali na obrátkách a odměnou jim byla kontaktní branka. Po faulu na Bartejse na hranici vápna se sám postižený ujal exekuce přímého kopu a trefil se náramně. Ve druhém dějství snaha ÚH o vyrovnání narážela na pozornou obranu RuP. A tak se ke slovu dostal výborně hrající Votava. Nebezpečně vystřelil, brankář ÚH míč vyrazil, ale pouze k nohám Allrama a ten ho potřetí uklidil do hostující sítě. Po pár minutách, následovala znovu ostřejší diskuse, protože po faulu na Drbala (ÚH) nenechal rozhodčí dokončit akci, která skončila gólem, ale hru písknutím přerušil. Nakonec chtěl branku uznat. Takže nemusím vysvětlovat co se v tu dobu na trávníku dělo. Rychleji zchladit horké hlavy se podařilo domácím. Frič nádherně vymotal obránce a přihrál do vyložené pozice Faitlovy, který se nemýlil 4-1. Zápas se ještě pokusil zdramatizovat Bartejs, jenž dostal více prostoru než bylo zdrávo a snížil. Nakonec, ale tentýž hráč pohřbil naděje Hostů , když trestuhodně zazdil nařízenou penaltu.

5. kolo - 7.10.2013 hřiště Záběhlice   ÚTERNÍ HOSTÉ "A" - BORCIBALONA 4:1 (0:1)

Sestava: I.Doležal - Drbal, Hejret, P.Čížek, Jílek, Rada, R.Čížek, Seidel
Branky: R.Čížek, P.Čížek, Hejret, Drbal
Rozhodčí: Dufek, Ptáček (Sparta Pankrác)
Komentář rozhodčího: Domácí po celý zápas nebezpečnější, ale na dobře bránící hráče soupeře nemohli najít dlouho recept. Klíč našli během 2.pol. a urvali výhru 4:1. 

Můj pohled: Hráli jsme bez Bárta, který stál za druhou ŽK a tak se poněkud změnil náš herní styl ... O něčem svědčí i to, že o čtyři branky se podělili čtyři střelci! V prvním poločase jsme ještě hledali herní pohodu, ale po obrátce to již bylo o něčem jiném. Styl soupeře nám vyhovoval, protože to byl útočný otevřený fotbal z obou stran. Hrálo se také velmi slušně a rozhodčí měli značně ulehčenou úlohu. Obě mužstva chtěla hrát fotbal, takže se bylo na co koukat. Velmi korektní a kvalitní zápas z obou stran, hraný s velkým nasazením a ve velkém tempu. První branku daroval soupeři náš brankář, který vyrobil nebývalý kiks ... inu stane se i jiným gólmanům! Ve druhé půli ÚH zaslouženě obrátili vývoj zápasu především díky famóznímu výkonu Drbala. Na druhé straně pak byla k vidění také zajímavá situace, kdy útočník Borcůbalona neproměnil 100% šanci a neskutečně minul prázdnou branku. Jinak perfektní zápas, kterému nechybělo vůbec nic. Myslím, že i poražené mužstvo mohlo být s výkonem spokojeno s výsledkem už asi nikoliv.

 

4. kolo - 30.9.2013 hřiště Záběhlice   ÚTERNÍ HOSTÉ "A" - AKTA-REZ 2:3 (2:0)

Sestava: I.Doležal - Drbal, Bartejs, Hejret, R.Čížek, Jílek, Seidel
Branky: Seidel, Hejret
Rozhodčí: ?, ? (Inter Lotyšák A)
Komentář rozhodčího: V prvním poločase domácí tým jednoznačně lepší a zaslouženě vedl o 2 góly. V poločasové pauze se něco muselo stát, protože Úterní hosté nastoupili do 2.pol. jako vyměnění. Místo aby předváděli krásný fotbal jako v 1.pol., tak začali komentovat veškeré dění na hřišti a místo na hru se soustředili na komunikaci s rozhodčím. Akta působila odhodlaně a skvělou defenzivou zápas otočila a slaví cennou výhru nad zcela nedisciplinovaným soupeřem (za 2.pol.). 

Můj pohled:

 

3. kolo - 23.9.2013 hřiště Záběhlice   ÚTERNÍ HOSTÉ "A" - AUDI UNITED 5:6 (3:3)

Sestava: Slavík - Drbal, Hejret, P.Čížek, R.Čížek, Voldřich, Mikeš, M.Doležal
Branky: 2 Hejret, Drbal, Mikeš, Voldřich
Rozhodčí: Pundor, Fedoriv (Skif) - nehorší rozhodčí co nám kdy pískali!
Komentář rozhodčího: Velmi vyrovnané utkání, pěkný a tvrdý fotbal. 

Můj pohled: Snad nejhorší zápas, který jsme kdy vůbec hráli! Otřesní rozhodčí, kteří nejenom, že neznali pravidla, ale ani nerozuměli česky! No a pak ten "ubožák" na soupeřově střídačce s plnou hubou keců! Audi jsme v minulém ročníku Hanspaulky poslali v rozhodujícím zápase do 2.ligy a nepomohl jim tehdy ani ligový hráč Droppa z Ostravy! Přemotivovaný soupeř hrající brutální fotbal a plačící zoufalci s idiotským vedoucím! Totální znechucení z malého fotbalu! V zápase jsme vedli 3:1 a dali i čtvrtou branku, kterou rozhodčí nejprve uznal, aby ji po intervenci vedoucího soupeře zase odvolal! Něco podobného jen tak neuvidíte, ale zřejmě mají Ukrajinci v mužstvu Audi a ukrajinští rozhodčí k sobě nějak blíže ... Pravdou je, že rozhodčí vůbec nevěděl co má pískat a tak raději nepískal vůbec nic! Nejprve jsme si "džentlmensky" nechávali obráceně písknuté fauly a obráceně mávané auty, ale potom snad soupeř chtěl, abychom přiznávali i něco co nebyla pravda. S přibývajícími minutami se zápas stal nechutným díky výlevům vedoucího soupeře, který zbytečně vyostřil celý zápas. Chvílemi to bylo o nohy a některé fauly byly na trestní oznámení. Fotbal nám dokonale znechutili a konec zápasu patří k tomu nejhoršímu co jsem kdy na hřišti viděl a slyšel ... Soupeř v závěru i díky štěstí dokázal otočit výsledek a tak jsme prohráli. Na tom by nebylo nic tak hrozného, kdybychom se nedočkali ještě výsměchu a urážek! No prostě ubožáci! Tento zápas nás uvedl do rozpoložení zmaru a znechucení z celé Hanspaulky a dění v této soutěži v posledních sezónách! PSMF nedělá vůbec nic s rozhodčími a trend brutální hry s vítězstvím za každou cenu hraničí u některých mužstev s fanatizmem. Možná bylo dobře, že nemohl hrát Petr Bartejs, protože to by jistě znamenalo inzultaci rozhodčích nebo soupeřova vedoucího a tím jeho konec v HL. Nicméně byl tento zápas důvodem proč oznámil Miky, že už dál tuto soutěž "bez pravidel" hrát nebude. Další hráči pak byli natolik znechuceni, že uvažovali o vystoupení mužstva ze soutěže. Nenávidím AUDI!

 

2. kolo - 11.9.2013 hřiště Mikulova1   ÚTERNÍ HOSTÉ "A" - SAENS 1.FC A 8:3 (3:0)

Sestava: Slavík - Seidel, Drbal, Bartejs, Hejret, Jílek, Voldřich, Mikeš, M.Doležal
Branky: 4 Bartejs, 2 Mikeš, 2 Hejret
Rozhodčí: Kovařík (najatý týmem)
Komentář rozhodčího: Pohledné utkání se zaslouženou výhrou Úterních hostů. 
 

Můj pohled: Saens v "kombinované sestavě" ... Mladíci ze Slávie nepřišli a tak měli Saens problémy se sestavou, kterou musel doplnit i veterán Kropáček (šedý vlk Ravenelli), který ovšem i v 50-ti letech ukazuje svoji kvalitu. O vítězi nebylo pochyb a jen díky dobrému výkonu soupeřova brankáře nebyl rozdíl ve skóre výraznější.

 

1. kolo - 2.9.2013 hřiště Záběhlice   ÚTERNÍ HOSTÉ "A" - ROWDIES HFC 4:4 (2:1)

Sestava: I.Doležal - Drbal, Bartejs, Seidel, Hejret, R.Čížek, Jílek, Voldřich, Mikeš, M.Doležal
Branky: 2 Drbal, Mikeš, Bartejs
Rozhodčí: Suchý, Rychtera (Damned)
Komentář rozhodčího: Velmi kvalitní utkání, které domácí rozehrávali ve velkém stylu, když už v 6.min. po krásných akcích vedli 2:0. Hostům se do poločasu podařilo po pěkné akci snížit. 2.pol. byl už z větší části v režii hostů, kteří skóre otočili ve svůj prospěch, domácí z ojedinělé akce vyrovnali na 3:3. Rowdies pokračovali v nátlakové hře a v 54´se ujali vedení 3:4, když už se zdálo, že to udrží, takv 59´Drbal po krásné individuální akci vyrovnal na konečných 4:4. Remíza spravedlivá. 

Můj pohled: Průběh zápasu: 2:0, 2:1, 2:3, 3:3, 3:4, 4:4 Dramatický zápas s vysokým nasazením a nakonec asi i spravedlivou dělbou bodů. Velké množství neproměněných šancí na obou stranách. Rowdies neproměnili rozhodčím darovanou penaltu a ÚH tři vyložené šance za stavu 2:0. V závěru se mohlo štěstí přiklonit na tu nebo onu stranu, ale nestalo se a tak mohou být obě mužstva ráda za bod. Nejlepší hráči: Drbal (ÚH), Stejskal (Rowdies).

 

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.