Čtení A-team - Podzim 2012

08.12.2012 23:38

ČTENÍ PRO 1. Hanspaulskou ligu - "ÚTERNÍ HOSTÉ"
Níže uvedené komentáře nemohou být objektivním vyjádřením dění na hřišti, protože zde prezentuji pouze doslovné komentáře o zápasech sepsané rozhodčími do "Zápisu o utkání" a pak také "Můj pohled" na sehraný zápas, což už vůbec nemůže být objektivní. Bude-li mít některý ze čtenářů jiný názor, pak ať ho ventiluje v DISKUZI nebo ve Fóru pro hráče......PETR

 

1. kolo - 10.09.2012 hřiště Záběhlice ÚTERNÍ HOSTÉ - BOSTON HS 2:4 (1:1)

Sestava: I. Doležal - Seidel, Čapek, Zeman, Zahradník, Voldřích, Mikeš, Hejret, Fitzel
Branky: Zeman (28´), Zahradník (32´)
Rozhodčí: T.Petr, M.Petr (1.FP Praha)
Komentář rozhodčího: Parádní utkání velmi vysoké úrovně. Boston díky výborně hrajícímu Derému nakonec zaslouženě bere oba body.
Můj pohled: Vyrovnaný první poločas a to nejenom podle skóre, kdy Honza Zeman srovnal stav na 1:1 dvě minuty před půlí. Výborný vstup do druhého poločasu a vedoucí branka Lukáše Zahradníka nám dala náskok, který ovšem neměl dlouhého trvání protože soupeř brzy znovu srovnal. Řada nevyužitých šancí nás stála lepší výsledek, protože závěr zápasu nám vůbec nevyšel a nejlepší hráč soupeře Deré a poté Mikyška nás dvěma brankami v rozmezí minuty dostali do kolen.

2. kolo - 08.10.2012 hřiště Hostivař ÚTERNÍ HOSTÉ - ERKO KBELY 6:4 (3:2)

Sestava: I. Doležal - Seidel, Hejret, Zahradník, Mikeš, Čapek, Fitzel, P.Čížek, R.Čížek
Branky: Hejret (15´), R.Čížek (16´), Seidel (29´), Fitzel (40´), Čapek (46´), vlastní (59´)
Rozhodčí: Vokřínek, Burian (Javorák plus)
Komentář rozhodčího: Pěkné utkání, zvítězila lepší produktivita domácích.
Můj pohled: Erko patří mezi mladá a ambiciózní mužstva, hraje hodně hodně ostře do těla a hra s nimi je plná osobních soubojů a bolí ... Patří taky mezi nejtrestanější a nejvylučovanější v lize, k tomu si přičtěte dvojici neschopných postarších rozhodčích, kteří se posílili několika grogy a bude Vám jasný průběh zápasu... Hádky, strkanice, fauly a konflikty jak na běžícím pásu, protože máme dost zkušeností než abychom si nechali "nakopat". V 7.min. jsme už prohrávali 0:2, ale pak se to otočilo, zvykli jsme si na styl soupeře a do poločasu otočili na 3:2. Málem tomu ovšem tak nebylo, protože obvyklý trik se zkrácením poločasu zápasu o více než dvě minuty jim nevyšel! Právě v čase o který nás chtěl rozhodčí připravit jsme totiž dali Petrem Seidlem vedoucí branku! Druhý poločas nezačal moc dobře, protože jsme neproměnili vyložené šance a soupeř vyrovnal na 3:3. Pak jsme však přitvrdili i my a Tomáš Fitzel nás zaslouženě dostal do vedení. Vyrovnali jsme paradoxně sami, protože jsme si dokázali dát vlastence ... Od 45.min. jsme však převzali otěže dramatického zápasu pevně do rukou a sváteční střelec Čápa dal jeden ze svých snad nejdůležitějších gólů, kterým nás znovu dostal do vedení. Dali jsme sice ještě další dvě branky z nichš jedna byla vlastní soupeře a tu Kuby Hejreta rozhodčí nejprve uznal, soupeř rozehrál z poloviny hřiště a pak ji přiopilý rozhodčí zase odvolal! Neuvěřitelný výkon neschopné dvojice sudích nabral vrcholu! Poprvé za skoro 30 let v hanspaulce jsem viděl idiota s píšťalkou, který nezná pravidla natolik, že neví, že po rozhrání soupeřem z půlky hřiště již není možnost branku odvolat! Správně tedy měl být konečný výsledek 7:4 a ne 6:4 jak je v zápise o utkání.

3. kolo - 24.09.2012 hřiště Záběhlice ÚTERNÍ HOSTÉ - RESTAURACE U PECKŮ 1:5 (0:1)

Sestava: I. Doležal - Mikeš, Čapek, Hejret, Jílek, Drbal
Branka: Mikeš (48´)
Rozhodčí: Hrachovec, Mattern (Orange Predators A)
Komentář rozhodčího: Krásné fotbalové utkání plné skvělých individuálních kombinačních akcí, které přineslo zaslouženou výhru Pecků. Hosté doplatili na nemožnost střídat a rychlé brejky soupeře. Velmi oceňuji korektní přístup obou týmů a celkovou slušnost hráčů obou týmů.
Můj pohled: Výborný zápas, ve kterém jsme doplatili především na nemožnost střídání a také jedinou chybu rozhodčího před třetí brankou soupeře, kdy neodpískal k údivu všech přítomných zcela evidentní faul na našeho hráče a pro Slunéčka nebyl problém jít od půlky hřiště sám s míčem proti našemu brankáři a dát rozhodující branku. Za stavu 1:2 bylo totiž ještě o co hrát, ale po tomto kiksu rozhodčího bylo 1:3 a rozhodnuto! Zajímavostí jistě bylo, že zápas byl natáčen Českou televizí do pořadu o malé kopané a tak si také Ivoš Doležal prožil svoji chvilku před mikrofonem ... Vynikající výkon podal debutující Honza Jílek, který hrál zcela bez respektu proti Lukášovi Zelenkovi i Novákovi, kteří mají bohaté zkušenosti z ligového velkého fotbalu i na mezinárodní úrovni. Honza se také dočkal od Zelenky velké pochvaly za svůj výkon a toto uznání od soupeře jistě potěší, když už výsledek nebyl příznivý.

4. kolo - 02.10.2012 hřiště Mikulova ÚTERNÍ HOSTÉ - ROWDIES 4:7 (1:5)

Sestava: I. Doležal - Seidel, Mikeš, Hejret, Jílek, Fitzel, Čapek, R.Čížek
Branky: 2 Seidel (4´,52´), Fitzel (57´), Jílek (59´)
Rozhodčí: rozhodčí se nedostavil a pískal náhradník z lidu ...
Komentář rozhodčího: Slušně hraný zápas a krásný fotbal z obou stran, jen Rowdies dávali góly o poznání lehčeji. Domácí měli víc šancí, ale na ty se nehraje.
Můj pohled:
Na Rowdies v plné síle jsme prostě neměli ... Pozitivní bylo, že se hrál hezký fotbal bez faulů a i když se nedostavil rozhodčí, tak vzhledem k pohodovému průběhu vlastně ani nebyl potřeba. Svůj první gól za ÚH dal Honza Jílek a věříme, že jich ještě za naše mužstvo dá mnoho a mnoho! Pozitivní je, že jsme alespoň vyhráli druhý poločas a nedopustili debakl. Perlou pak bylo, že ve 22:00 zhasla světla na hřišti a to chybělo dohrát ještě snad 5.minut ...

5. kolo - 17.10.2012 hřiště Mikulova ÚTERNÍ HOSTÉ - SAENS 1.FC A 5:5 (4:2)

Sestava: Šméral - Seidel, P.Čížek, R.Čížek, Hejret, Mikeš
Branky: 4 Seidel (9´,11´,26´,56´), R.Čížek (30´)
Rozhodčí: Smetana, Hošek (najmutí týmem)
Komentář rozhodčího: V kvalitním utkání plném branek se zrodila zasloužená remíza.
Můj pohled: Hned ve 2.min. jsme inkasovali a mladý ambiciózní tým Saens si zjevně myslel, že nás roznese ... Neměli jsme nikoho na střídání a tak jsme tomu přizpůsobyli i způsob hry na brejky s obranou v hloubce vlastní poloviny. Rychlým přechodem do útoku jsme soupeře zjevně zaskočili a protože byl Sajdláno v mimořádné formě, tak jsme jeho třemi góly dokonale otočili průběh zápasu! Na gól soupeře pak odpověděl ještě další brankou Robert a uzavřel účet poločasu naším dvoubrankovým vedením 4:2. V druhém poločase jsme statečně vzdorovali nájezdům Saens, ale bylo vidět, že síly ubývají ... V závěru se přeci jen Saens třikrát prosadili a otočili na 4:5. V posledním dějství se ovšem přeci jen dostavila spravedlnost a s velkým nasazení hrající Sajdláno se trefil počtvrté! Jeho vyrovnávací branka na 5:5 v 56.min. byla korunováním skvělého kolektivního výkonu a jeho mimořádného střeleckého představení. Dovoluji si tvrdit, že kdybychom měli hráče na střídání, tak jsme mohli v tomto zápase i zvítězit. Každopádně to byla konfrontace dravého mládí se zkušeností sehraného kolektivu. Hezký a dramatický zápas se zaslouženou remízou.

6. kolo - 22.10.2012 hřiště Záběhlice ÚTERNÍ HOSTÉ - SANTA DOMINICA 2:6 (0:2)

Sestava: P.Čížek - Seidel, Zahradník, Hejret, Drbal, Rada, Čapek, R.Čížek
Branky: 2 R.Čížek (34´,35´)
Rozhodčí: Šťástka, Kratochvíl (najatý týmem)
Komentář rozhodčího: Pohledné utkání se zaslouženou výhrou hostí.
Můj pohled: Nastoupili jsme v "kombinované sestavě" a obvyklého brankáře ... Utkání bylo dlouho poměrně vyrovnané, ale pak se dostala Dominica do vedení laciným gólem po rychlém rozehrání autového vhazování. Gólem do šatny v závěru poločasu to bylo rázem 0:2. Do druhé půle jsme nastupovali sice s dvogólovým náskokem soupeře, ale s vědomím, že nemáme co ztratit. Začali jsme velkým náporem a během pěti minut bylo rázem srovnáno na 2:2. Další šance jsme nedokázali využít a přenechali aktivitu soupeři. V závěrečné čtvrthodince jsme pak absolutně propadli nechali si nasázet čtyři branky ... Zasloužená výhra Santa Dominiky ve slušně hraném a pohledném zápase.

7. kolo - 29.10.2012 hřiště Záběhlice ÚTERNÍ HOSTÉ - SMUTNÝ POTAPĚČI 6:5 (1:3)

Sestava: Šméral - Seidel, Voldřich, Rada, Hejret, Drbal, Čapek, R.Čížek, P.Čížek
Branky: 3 Drbal (48´,52´,59´), 2 Hejret (35´,46´), Seidel (26´)
Rozhodčí: Krajči, Vondráček (Santa Tranta PC C)
Komentář rozhodčího: Utkání hrané ve vysokém tempu, kvalitní šance na obou stranách. Ve druhém poločase došly Potapěčům síly a Drbal hattrickem rozhodl o vítězství na svoji stranu.
Můj pohled: Na utkání jsem bohužel (nebo bohudík) nebyl a tak jsem byl ušetřen dalšího dramatu. Zasvědcení tvrdí, že bych asi dostal infarkt, protože tři branky soupeře padli ze situací na které svoje mužstvo vždy připravuji! Není žádným tajemstvím, jak hrají SP svoje standardky na zadní tyč, ale my a ostatní jim to pořád žerem ... Konec dobrý a tedy všechno dobré! Přetlačit SP v koncovce a otočit poločas 1:3? Všechna čest borci!

8. kolo - 05.11.2012 hřiště Aritma ÚTERNÍ HOSTÉ - ŠUMAVAN-BALKÁN 1:5 (1:2)

Sestava: Šméral - Seidel, Čapek, Rada, Voldřich, Drbal, Hejret, P.Čížek
Branka: Seidel (11´)
Rozhodčí: Husák (najatý týmem)
Komentář rozhodčího: Pohledné utkání se zaslouženou výhrou Šumavanu.
Můj pohled: Ten soupeř není ten co býval! Účast v I.lize Šumavan-Balkán prodal a tak se pod touto hlavičkou buduje nové mužstvo s velkou účastí ukrajinských hráčů. Rozjížděli se v soutěži pomalu i když jejich souboje končili porážkou, tak těsnou, často jen o jeden gól ... Hráli jsme s nimi až v 8.kole a to už posbírali zkušenosti a hlavně doplnili kádr! Proti nám nastoupilo snad patnáct hráčů! Na Aritmě se nám obvykle nedaří a po tomto zápase musím doplnit, že to stále platí ... První branku si vymyslel náš brankář, když vyběhl k autové čáře a po rychlém autovém vhazování chyběl na svém místě ... Když Sajdláno bombou v 11.min. vyrovnal, zdálo se, že to zvládneme ... Soupeř hrál ovšem s velkým nasazením, bylo jich plné hřiště a nepříjemně nás napadali už při rozehrávce. Najednou na nic nebyl čas a kupili jsme jednu chybu za druhou. Celé to vyústilo v nedorozumění mezi Radičem a Šmérym jehož vyústěním byl druhý darovaný gól soupeři! Půli jsme prohráli 1:2, ale mysleli jsme si, že to otočíme. Bohužel jsme se s formou nepotkali ani v druhém poločase a soupeř nás dalšími góly dostal do kolen! Soupeř vyhrál zaslouženě a nám se vůbec nedařilo cokoliv vymyslet na jeho způsob hry.

9. kolo - 12.11.2012 hřiště Záběhlice ÚTERNÍ HOSTÉ - TROPS 1.SK 3:2 (1:1)

Sestava: Šméral - Seidel, Hejret, Čapek, Drbal, Voldřich, Rada, P.Čížek
Branky: Hejret (21´), Seidel (41´), Čapek (52´)
Rozhodčí: Sláma, Müller (Dřevorubci Modřany V)
Komentář rozhodčího: Hosté byli přece jen o gól lepším, ikdyž domácí urputně bojovali a dvakrát dokázali vyrovnat, nakonec se však radovali hosté.
Můj pohled: Výborný zápas hraný především srdcem a s velkým nasazením. Dvakrát jsme vedli a pokaždé dokázali Trops vyrovnat. Nakonec nám oba body zajistil sváteční střelec Čápa! V tomto zápase šlo opravdu už o hodně, protože jsme měli po minulém výprasku na Aritmě sestupové, respektive záchranářské starosti. Zatím co my mysleli na záchranu, tak Trops při své premiéře v I.lize pomýšleli na místo "na bedně". Že je v této sezóně liga maximálně vyrovnaná se bylo možné přesvědčit i v tomto souboji dravého mládí s naším zkušeným týmem. Byl to ovšem nervák se šťastným koncem a se ziskem veledůležitých dvou bodů!

10. kolo - 19.11.2012 hřiště Záběhlice ÚTERNÍ HOSTÉ - UTS VRŠOVICE 9:0 (4:0)

Sestava: Slavík - Seidel, Hejret, Drbal, Zahradník, Voldřich, R.Čížek, P.Čížek, Rada
Branky: 3 Hejret (7´,54´,58´), 2 Rada (3´,13´), 2 P.Čížek (22´,58´), 2 Seidel (38´,45´)
Rozhodčí: Stejskal, Georgiev (Sklenářka S.G.)
Komentář rozhodčího: Jasné vítězství hostů.
Můj pohled: Bylo to další utkání z řady zápasů "kdo z koho"! Jen vítězství dávalo jednomu z mužstev ještě šanci bojovat v dalším kole o záchranu! K souboji jsme přistoupili s maximální zodpovědností a nedali jsme UTS vůbec žádnou šanci na slušný výsledek. Základ totiž byl v tom, že jsme nehráli na tom jejich otřesném pískovém hřišti na Proseku, ale na umělce v Záběhlicích! Rychle jsme šli do vedení a náš náskok se neustále navyšoval až na konečných 9:0. Zajímavostí bylo angažmá našeho veteránského brankáře Romana Slavíka, který si tak jako jediný dokázal letos připsat 60.min. bez inkasovaného gólu! Hráli jsme opravdu dobře a hodně kombinačně, věřím, že právě toto jasné vítězství nám dalo hodně sebevědomí do posledního kola a dalšího boje o záchranu.

11. kolo - 03.12.2012 hřiště Záběhlice ÚTERNÍ HOSTÉ - AUDI UNITED 2:1 (0:1)

Sestava: I.Doležal - Seidel, Zahradník, Rada, Fitzel, Drbal, Chrobák, P.Čížek, Hejret, Voldřich
Branky: Fitzel, Chrobák
Rozhodčí:
Komentář rozhodčího:
Můj pohled: Hrálo se o druhé sestupové místo, i když oběma mužstvům by stačila k záchraně i remíza. Nejeden chytrák si zřejmě myslel, že dojde k jaké si "tiché dohodě" o dělbě bodů, snad s tím mají svoje zkušenosti a řídí se heslem "podle sebe soudím tebe" ... Jak si také vysvětlit tyto věty z Týdeníku hanspaulky: Audina nestačila na Trops a zůstává namočena, ale v posledním kole hraje s Úterními hosty. Jelikož remíza stačí oběma a Audi není v podobné situaci poprvé, tak kurz na plichtu bude asi viset proklatě nízko.
Tým Audi je možná spojen "pupeční šňůrou" s novým Šumavanem-Balkán, kdy se podělili o body, ale rozhodně ne s Úterními hosty! Audi notně posílil a zařadil do sestavy i nejlepšího ligového střelce Baníku Ostrava a reprezentanta v malé kopané Droppu! Jeho účast na hřišti bez střídání byla znát především v prvním poločase a stal se také střelcem úvodní branky zápasu. Vynikal především rychlostí a nasazením, ale postupně se nám podařilo na něj najít recept a nedat mu prostor. Ve druhém poločase pak byl dokonale eliminován osobní obranou a zdvojováním. První poločas jsme prohráli a nevypadalo to dobře, protože soupeř měl více ze hry, ale nebylo ještě nic rozhodnuto. Opět nám poločas rozhodčí zkrátil a to tentokrát o 1.min. a 20.sec.! O přestávce jsem s ním měl neuvěřitelný výstup, protože něco podobného rozhodně nenechám bez komentáře! Do druhé půle jsme vletěli s velkým nasazením a odhodláním porvat se o lepší výsledek a záchranu v nejvyšší soutěži. Ještě snad v žádném našem zápase jsem neviděl tolik skluzů a zblokovaných střel což plynulo z enormního nasazení, kdy všichni naši hráči "jezdili po zadku"! Sebevědomé Audi se stále vrhalo do útoku a tady se rýsovaly naše šance na rychlé protiútoky. Z jednoho závaru před brankou soupeře se zrodila naše vyrovnávací branka, kdy Mára patičkou přistrčil míč Fitzimu, který prostřelil pod tělem brankáře soupeře. Vyrovnání nám dalo naději na záchranu, ale do konce zápasu bylo ještě hodně daleko ... S nerozhodným výsledkem (který kdekdo očekával) však nebylo spokojeno ani jedno mužstvo a tak se hrálo "o život"! Opakovaně naše protiútoky zastavoval soupeř fauly a bylo to po zásluze potrestáno po rozehrávce přímého kopu. Drby rozehrál Márovi a ten bombou levačkou do horního rohu branky nedal brankáři soupeře šanci 2:1! To už jsme hráli v pohodě, protože i případné vyrovnání Audi by nám ještě stačilo na záchranu. Závěr zápasu vygradoval ve hru soupeře bez brankáře a to snad už dvě minuty před koncem zápasu. Vzhledem k tomu, že rozhodčí další více než minutu přidával, tak soupeř hrál opravdu docela dlouho "přesilovku v poli". Mohli jsme Audi několikrát potrestat rozhodujícím gólem, ale střely jen těsně minuly branku a soupeři přálo i štěstí. Obranu jsme vysunuli na stranu soupeře a nervózní rozehrávka Audi vedla už jen ke dvěma střelám směrem na naši branku, ale ani jedna nebyla gólová. Dobojováno! Porazili jsme Audi 2:1 a zachránili si prvoligovou příslušnost i v další sezóně! Na hodnocení je ještě čas, ale jedno je jisté, hráli jsme o záchranu podruhé za sebou v posledním zápase, který rozhodoval o tom kdo z koho! Už nikdy nechci něco takového sledovat! Nemám na to nervy a udělám všechno pro to, abychom posílili kádr a nemuseli absolvovat takováto dramata! Děkuji všem! Bojovali jste jako lvi a byl to fantastický kolektivní výkon! Jsem na vás chlapci hrdý, ale pojďme si prožívat ty dramata na opačné straně tabulky!

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.