Čtení A-team - Jaro 2012

20.06.2012 16:00

ČTENÍ PRO 1. Hanspaulskou ligu - "ÚTERNÍ HOSTÉ"
Níže uvedené komentáře nemohou být objektivním vyjádřením dění na hřišti, protože zde prezentuji pouze doslovné komentáře o zápasech sepsané rozhodčími do "Zápisu o utkání" a pak také "Můj pohled" na sehraný zápas, což už vůbec nemůže být objektivní. Bude-li mít některý ze čtenářů jiný názor, pak ať ho ventiluje v DISKUZI nebo ve Fóru pro hráče......PETR

 

1. kolo - 26.03.2012 hřiště Záběhlice  ÚTERNÍ HOSTÉ - VOJENSKÉ LESY 4:0 (0:0)

Sestava: Šméral - P. Čížek, R. Čížek, J. Zeman, L. Zahradník, P. Seidel, M. Rada, J. Mikeš, T. Fitzel, T. Drbal
Branky: 2 Zeman (40', 55'), 2 Fitzel (48', 58')
Rozhodčí: V. Řehák, M. Škvara (GoHosp PK)
Komentář rozhodčího: Do prvního gólu vyrovnané utkání bez větších šancí. Pak Úterní hosté udeřili z rohu a začali mít navrch. Vojenské lesy se pak psychicky rozložily sami a svému  soupeři cestu za vítězstvím velmi usnadnili. Úterní hosté několikrát trefili tyč a přeci jen byli nebezpečnější, takže vyhráli zaslouženě. Vojenské lesy ale za bezbrankového stavu také měly několik dobrých šancí a kdyby proměnily, mohl zápas vypadat jinak. 
Můj pohled: ÚH se třemi hráči na střídání, VL bez střídání ... Poločas bez branek, ale jen proto, že ÚH trefovali tyče a břevno. Za stavu 0:2 a po odstoupení Filipa Dorta pro zranění, šel do hry i brankář a nastoupil další starší hráč VL aby doplnil sestavu na plný počet hráčů. Dva góly pak byly jen slabým vyjádřením dění na hřišti. VL zjevně bojují se zraněními resp. docházkou a starší hráči je už nestačí doplňovat. Dnes jim chyběli do sestavy dva fotbalisti a branku nedali, snad i proto, že Petr Bartejs musel hrát obránce ... Pro ÚH důležité dva body a vítězná premiéra na novém domácím hřišti v Záběhlicích.
Nejlepší hráči: Dort (VL), Fitzel (ÚH)

2. kolo - 03.04.2012 hřiště Pražačka-3  ÚTERNÍ HOSTÉ - SANTA DOMINICA 2:8 (1:3)

Sestava: Šméral - P. Čížek, R. Čížek, T. Drbal, J. Mikeš, M. Rada, P. Seidel, L. Zahradník, J. Zeman
Branky: Mikeš (23', 45')
Rozhodčí: J. Stádník, S. Petroušek (Houbaři)
Komentář rozhodčího: Jednoznačné utkání, které v závěru Santa Dominica dovedla do exhibice. 
Můj pohled: Prokletí hřiště "Pražačka" pokračuje ... za 8 sezón ÚH na tomto hřišti snad prohráli s každým. ÚH se snažili o technický fotbal, ale narazili na tvrdě hrajícího soupeře, který každý souboj dohrával ... Navíc zápas pískala dvojice důchodců, resp. vůbec nic nepískala, takže se na hřišti hodně jiskřilo a atmosféra byla docela hustá. ÚH nezachytal ani brankář a tak z prvních tří střel pustil dvě branky. Pak ÚH snížili na 2:1, ale místo zúročení svého tlaku v další branku, znovu lacině inkasovali. V druhé půli SD navýšila skóre na 4:1 a dál hrála svoji jednoduchou hru na brejky s nepříjemnou obranou a napadáním hráčů. Za stavu 4:2 měli ÚH několik 100% šancí na korigování výsledku, ale trefovali jen tyče nebo brankáře. K dovršení zmaru v tomto zápase však po chybách v rozehrávce ÚH znovu inkasovali a opět se nevyznamenal ani brankář, který by snad nechytil ani taxíka ... Závěr se jen dohrával a co kopla SD na branku, to byl gól.
Nejlepší hráči: nikdo (ÚH), brankář (SD)

3. kolo - 16.04.2012 hřiště Záběhlice  ÚTERNÍ HOSTÉ - RESTAURACE U PECKŮ 5:4 (2:0)

Sestava: P. Čížek - R. Čížek, M. Doležal, T. Drbal, J. Zeman, P. Seidel, M. Rada
Branky: 4 M. Doležal (14', 22', 42', 45'), Seidel (34')
Rozhodčí: L. Knap, P. Ehmig (MVS Vršovice A)
Komentář rozhodčího: Velmi vyrovnaný zápas. 
Můj pohled: Výborný zápas plný šancí na obou stranách. Především díky střelecky disponovanému Doležalovi (4 branky) ÚH vedli už 5:2 jenže stačili dvě chyby v obraně a v závěrečných minutách se strachovali o výsledek. Nejlepší hráči: Slunéčko (RUP), Doležal (ÚH)

4. kolo - 23.04.2012 hřiště Záběhlice  ÚTERNÍ HOSTÉ - ŠUMAVAN-BALKÁN 2:2 (0:1)

Sestava: P. Čížek - T. Čapek, M. Doležal, T. Drbal, J. Zeman, L. Zahradník, P. Seidel, M. Rada, J. Mikeš, T. Fitzel
Branky: Mikeš (48'), Drbal (50')
Rozhodčí: P. Dufek, Š. Šimeček (Sparta Pankrác)
Komentář rozhodčího: Kvalitní utkání, které bylo hodno úrovně 1.ligy. Domácí se dostali do vedení 2:0, ale doplatili na to, že neměli nikoho na střídání a ke konci jim došly síly a nakonec byli rádi za remízu. 
Můj pohled: Šumavan vystavěl těžko prostupnou obrannou hráz a po zisku míče okamžitě vyrážel do protiútoku. ÚH basketbalově rozehrávali a trpělivě hledali skulinku v obraně soupeře. V první půli byl ŠB lepší a ÚH si vytvořili jen pár šancí. V druhé půli sice ŠB zvýšil na 0:2, ale ÚH přidali na rychlosti a úspěch se dostavil v podobě kontaktního gólu. Vyrovnání zařídil parádním volejem z rozehraného rohového kopu Drbal. Rychle, tvrdě, ale férově hraný zápas, skončil nakonec asi spravedlivou remízou. Šance na vítězství měla obě mužstva, ale štěstěna se ani na jednu stranu nepřiklonila. Nejlepší: Karda (ŠB), Drbal (ÚH)

5. kolo - 30.04.2012 hřiště Tempo  ÚTERNÍ HOSTÉ - SMUTNÝ POTAPĚČI 2:8 (1:4)

Sestava: P. Čížek -  R. Čížek, P. Pícha, M. Voldřich, J. Mikeš, T. Drbal, M. Doležal, P. Seidel
Branky: 2 Voldřich (18', 50')
Rozhodčí: D. Čech, J. Hájek (Gepard AFC)
Komentář rozhodčího: Mužstvo hostí začalo diktovat tempo zápasu hned od úvodu, čemuž nasvědčuje i výsledek 1.půle. Ve snaze o zvrat zápasu vešlo mužstvo domácích do 2.půle s velkým nasazením, kdy převážnou část hráli na půli soupeře. Toho využívali soupeři, kteří jim z rychlých protiútoků dali postupně zbytek branek. 
Můj pohled: Zasloužená výhra SP proti oslabeným Hostům. Aby měl soupeř šanci na dobrý výsledek se SP, tak se musí sejít v dobré sestavě s hráči na střídání a ještě si pohlídat začátek zápasu! Nic z toho se ÚH nepovedlo a tak je výsledek jaký je. Nemá cenu se vymlouvat na hrací termín mezi dny volna, zraněné hráče a slepenou sestavu s jediným obráncem na postu brankáře ... Hanspaulka je taky o docházce a tu ÚH neměli a tak hráli bez možnosti střídání a s jedním stojícím (zraněným) hráčem. Ti hráči co nastoupili však zasluhují uznání, protože i tak předvedli pěkný útočný fotbal. Bohužel produktivita obou soupeřů je diametrálně rozdílná a na střely na branku a šance se nehraje ... Během pěti prvních minut to bylo 3:0 a nebylo pochyb o vítězi, takže ÚH si alespoň chtěli zahrát a neustále se snažili dobývat obranu soupeře, to i proto, že v jejich sestavě nebyl žádný obránce ... Prostě platilo, že je jedno kolik se prohraje, jen když si zahrajeme. K rozhodčímu snad jen tolik, že první poločas zkrátil o neuvěřitelných 6.minut (asi nás chtěl ušetřit dalších branek) a pak projevil zvláštní výklad pravidel, když SP odpustil penaltu a svůj výkon zakončil tím, že sice odpískal hraní rukou mimo pokutové území brankáři SP, ale nevyloučil ho! Tím vůbec nemyslím, že by ovlivnil průběh zápasu, protože SP byly jednoznačně lepší a nad síly ÚH, ale jen komentuji úroveň rozhodování zápasů I.ligy. Případná branka z penalty by výsledek jen snížila a vyloučení brankáře v závěru zápasu by taky asi nic neznamenalo ... Nejlepší hráči:Kočí (SP), Pícha ml. (ÚH) - 2 branky (chci mu udělat radost a popřát úspěch u středeční maturity!)

6. kolo - 08.05.2012 hřiště Novoborská  ÚTERNÍ HOSTÉ - UTS VRŠOVICE 3:4 (1:1)

Sestava: Seidel - M. Chrobák, T. Čapek, T. Drbal, T. Fitzel, J. Mikeš, J. Hejret, J. Zeman, L. Zahradník, M. Rada
Branky: 2 Zeman (18', 36'), Fitzel (39')
Rozhodčí: M. Valášek, M. Jančí (Akta - rez)
Komentář rozhodčího: Rychlé, vyrovnané, technické utkání. Hosté neproměnili několik velkých šancí. Na druhou stranu UTS proměnili většinu. 
Můj pohled: Můžete mít míč v držení i 80% času a být fotbalově jasně lepším týmem, ale když neproměníte více než šest 100% brankových šancí a nemáte v I.lize brankáře, tak prostě nemůžete vyhrát ... Domácí dokonale využili výhody domácího pískového hřiště a než se ÚH vůbec naučili na tomto terénu pohybovat, tak prohrávali po první střele na branku 1:0. Do půle bylo srovnáno a ÚH obléhali branku soupeře. Když se ÚH dostali do vedení 1:2 a měli hru ve své režii, tak se zdálo, že brzy přidají další gól a bude to na dobré cestě k zisku bodů. Soupeř je ale trestal za každou chybu rychlými brejky, které také dokázal zakončit a otočil na 3:2. Potom ÚH zaslouženě vyrovnali na 3:3 a měli následně hned několik šancí na vedoucí branku. Štěstěna se ovšem nakonec přiklonila k UTS, když se jejich útočník dokázal šikovně uvolnit před brankou a nedal brankáři ÚH šanci 4:3. Závěrečný tlak ÚH ztroskotal na výborně chytajícím brankáři soupeře. Nejlepší hráči: brankář (UTS), Zeman (ÚH)

7. kolo - 14.05.2012 hřiště Záběhlice  ÚTERNÍ HOSTÉ - ERKO KBELY 3:5 (0:5)

Sestava: I. Doležal - T. Drbal, T. Čapek, M. Chrobák, P. Čížek, R. Čížek, T. Fitzel, J. Hejret, J. Mikeš (ŽK), M. Rada, J. Zeman
Branky: Hejret (31'), Fitzel (52')
Rozhodčí: (Jawa Team)
Komentář rozhodčího: Ve výborném utkání se Úterní hosté těžko vyrovnávali s důraznou hrou Erka a do poločasu 5x inkasovali. Po změně stran ÚH vstřelili 3 branky a zápas zdramatizovali. Erko vedení ubránilo a získalo oba body. 
Můj pohled:

8. kolo - 22.05.2012 hřiště Záběhlice  ÚTERNÍ HOSTÉ - ROWDIES 3:3 (2:1)

Sestava: I. Doležal - T. Fitzel, J. Hejret, M. Chrobák, J. Mikeš, L. Zahradník, M. Doležal, P. Čížek, T. Drbal
Branky: Chrobák (5'), Mikeš (47'), Hejret (51')
Rozhodčí: J. Bellada, Š. Vošta (Holosmetky FC)
Komentář rozhodčího: Utkání vynikající úrovně s mnoha šancemi na obou stranách, zasloužená remíza. 
Můj pohled:

9. kolo - 28.05.2012 hřiště Záběhlice  ÚTERNÍ HOSTÉ - BOSTON 5:4 (1:2)

Sestava: I. Doležal - L. Zahradník, P. Čížek, M. Doležal, T. Fitzel, J. Zeman, M. Voldřich, P. Seidel, M. Rada, J. Mikeš, M. Chrobák, T. Drbal
Branky: 3 Fitzel (22', 31', 45'), M. Doležal (47'), Mikeš (52')
Rozhodčí: M. Škvara, M. Oubram (GoHosp PK)
Komentář rozhodčího: Klidně hrané utkání hrané velmi čistě, ve kterém se mohli radovat sestupem ohroženi domácí. Hosté už se na konečný tlak nezmohli, jelikož jim díky nulové střídačce docházely síly.
Můj pohled: Výborný zápas hraný ve velké rychlosti s nasazením, ale přitom mimořádně férově. Boston se ujal vedení 0:2 protože dokázal proměnit svoje šance, zatím co ÚH komplikovaně manévrovali, hráli docela hezký fotbal, ale dlouho absolutně bez efektu v podobě branky. Ujala se teprve Fitzelova bomba do horního rohu branky a dala podobu skóre poločasu 1:2. Prakticky po první přihrávce z rozehrávky druhého poločasu znovu zamířil Fitzel a vyrovnal na 2:2. Hra se vyrovnala nejen co do skóre a bylo se na co dívat, šance se střídaly na obou stranách, jenže opět projevil lepší produktivitu Boston a šel znovu do vedení 2:3. ÚH zvýšili obrátky a zdálo se, že hráčům Bostonu už docházejí síly, protože neměli žádného hráče na střídání. Z velkého náporu vytěžili ÚH hned tři branky a dostali se do vedení 5:3. Zdálo se být rozhodnuto, jenže místo, aby ÚH hru v pohodě kontrolovali, tak se snažili hrát stále na útok a dát další branky. Klasicky si tak závěr zkomplikovali, protože Boston snížil na 5:4 a po chybách ÚH v rozehrávce a v obraně měl dokonce několik možností na vyrovnání. Opravdu výborný zápas a důležité body nakonec zůstali domácím. Nejlepší hráči: Fitzel (ÚH), Turtenwald (Boston)

10. kolo - 04.06.2012 hřiště Záběhlice  ÚTERNÍ HOSTÉ - AUDI UNITED 2:5 (2:2)

Sestava: I. Doležal - P. Seidel, T. Drbal, T. Čapek, J. Mikeš, P. Čížek, R. Čížek, M. Rada, L. Zahradník
Branky: Seidel (7'), Mikeš (24')
Rozhodčí: (Jawa Team)
Komentář rozhodčího: V prvním poločase vyrovnané utkání, po změně stran hráči Audi převyšovali herně hosty. Zasloužená výhra Audi. 
Můj pohled:

11. kolo - 18.06.2012 hřiště Hostivař  ÚTERNÍ HOSTÉ - INTER LOTYŠÁK 2:2 (1:1)

Sestava: I. Doležal - T. Čapek, M. Chrobák, P. Čížek, R. Čížek, R. Fulín, M. Krimlák, J. Mikeš, P. Seidel, T. Drbal
Branky: Chrobák (29'), Petr Čížek (53')
Rozhodčí: delegovaný (Klokan Perón Club A)
Komentář rozhodčího: Boj o 1.ligu vyhráli Úterní hosté. Ve vyrovnaném utkání se Lotyšák ujal vedení, ale domácí skóre otočili a hlídali si výsledek. V závěru hosté snížili, ale sestup už odvrátit nedokázali. Fér hrané utkání. 
Můj pohled: Hrálo se sice o druhé sestupové místo, ale nasazení a hra spíše odpovídala boji o titul! Troufám si tvrdit, že kdyby obě mužstva hrála během sezóny v sestavách, ve kterých hráli rozhodující zápas o záchranu, potom by možná šlo opravdu o souboj na špici tabulky. První velkou šanci měli ÚH, ale střela skončila na tyči, naopak Lotyšák svoji první šanci proměnil a dostal se do vedení 0:1. ÚH nezpanikařili a do půle zaslouženě vyrovnali hlavičkou Chrobáka 1:1. Začátek druhé půle byl v režii ÚH, kteří si vypracovali několik 100% brankových příležitostí, ale trefovali jen skvěle chytajícího brankáře. Vyvrcholením bylo neproměnění pokutového kopu! Marek Chrobák totiž bombou trefil břevno branky, která po této střele dokonce spadla! Zdálo se to být osudové, protože Lotyšák se vzpamatoval a vyrovnal hru. Hra se přelévala ze strany na stranu a opravdu se bylo na co dívat. Do vedení dostal ÚH Petr Čížek, který prostřelil brankáře mezi nohama, resp. brankář jeho střelu mezi nohama neudržel 2:1. Do konce zápasu zbývalo ještě hodně času, ale vzhledem k tomu, že Lotyšák v boji o záchranu musel vyhrát, tak to bylo již nadějné. Závěr zápasu byl ovšem doslova infarktový! Lotyšák vsadil všechno na útok a tak mohli ÚH konečně chodit do přečíslení a protiútoku. Dvakrát se stalo, že hráč ÚH šel sám na brankáře, jenže golman Lotyšáku chytal opravdu výborně a všechny protiakce dokázal zneškodnit. V samotném závěru se podařilo Lotyšáku vstřelit vyrovnávací gól na 2:2 a zbývaly ještě dvě minuty na vítězný gól, který by jim zachránil první ligu. Nebudu popisovat, že ty dvě minuty se pro nás vlekly a pro soupeře běžely příliš rychle ... Nicméně se v posledních minutách odehrálo ještě drama před oběma brankami, ale gól již nepadnul a tak se soupeři rozešli smírně. Pro ÚH to znamená záchranu a pro statečně bojující Inter Lotyšák bohužel pád do 2.ligy. Hrálo se o hodně a přes to se hrálo férově a slušně. Zásluhu na tom má i dvojice rozhodčích, která zápas zvládla opravdu výborně. Nejlepší hráči: Brankář a Engelmann (IL), Fulín a Krimlák (ÚH).

 

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.