Čtení A-team - Podzim 2007

20.12.2007 01:29

ČTENÍ PRO 1. Hanspaulskou ligu - "ÚTERNÍ HOSTÉ"
Níže uvedené komentáře nemohou být objektivním vyjádřením dění na hřišti, protože zde prezentuji pouze doslovné komentáře o zápasech sepsané rozhodčími do "Zápisu o utkání" a pak také "Můj pohled" na sehraný zápas, což už vůbec nemůže být objektivní. Bude-li mít některý ze čtenářů jiný názor, pak ať si ho nechá pro sebe......PETR

Datum

Konečná tabulka 1. ligy         Tabulku střelců a docházku naleznete ZDE

Hodnocení sezóny
Podzim 2007

Nejprve trochu statistiky:obsadili jsme nakonec 4.místo se ziskem 13 bodů a skóre 42:31, vyhráli jsme 6 zápasů, jeden remizovali a 4krát jsme odešli z boje poraženi. Třikrát jsme hráli mimo naše domovské hřiště v Suchdole a z toho jsme dvakrát prohráli... (Šumavan a Vojenské lesy). Jako jediní jsme porazili podzimního mistra (Smutný potapěči) a sice jednoznačně 5:1! Ostatně pikantní bylo, že v závěrečném kole se v přímém souboji o titul utkala mužstva, která jsme obě porazili... V sezóně nastoupilo celkem 15 našich hráčů, ale jen 10 jich zaznamenalo více než jeden start! Všechny zápasy odchytal Roman Slavík a všechny zápasy odehrál i Petr Čížek! Králem střelců našeho mužstva se stal Martin Doležal s 8 góly v 8 zápasech a nejlepší střelecký průměr zaznamenal druhý Petr Seidel se 7 góly v 6ti zápasech. Do listiny střelců se celkově zapsalo 10 našich hráčů.
        Mistrem se stalo po zásluze mužstvo Smutných potapěčů, druzí jsou borci Vojenských lesů a třetí je Inter Lotyšák, kterému nakonec byly ještě odečteny dva body za neodpískaný zápas. Na naše mužstvo zbyla jen bramborová medaile... Na opačném konci tabulky bylo už dlouho dopředu jasno o osudu Městské Policie, kterou do druhé ligy nakonec doprovodí mužstvo FC Ferri, které mělo už problémy v sezóně předcházející. Sestupuje tedy jeden podzimní nováček, zatím co druhý HS Praha se stal remízovým králem, když 7krát uhrál plichtu a jen dvakrát prohrál! Ve středu tabulky je jako obvykle těsno... Tradiční účastníci první ligy prakticky každou sezónu nakonec uhrají co potřebují, aby uhájili svoji účast i pro sezónu nadcházející. „První liga je o docházce“! To je hluboká pravda a prakticky platí, že většina mužstev ze středu tabulky má na víc v případě, že se mužstvo sejde v optimální sestavě!
        Úterní hosté tedy nakonec skončili „pod bednou“ a zbyla na nás jen tzv. bramborová medaile, nicméně je to lepší výsledek než v minulé sezóně a vzhledem ke zraněním a neúčasti některých dřívějších opor je to jistě úspěch. Zřejmě největším naším problémem jsou nevyrovnané výkony a proměňování brankových příležitostí. Dokážeme porazit jakékoliv mužstvo a to třeba i s jednoznačným výsledkem (Smutný potapěči 5:1, QUO Boston 4:1, Inter Lotyšák 2:1), ale ztratíme body v dobře rozehraných zápasech (vedení 2:0 s HS Praha, dvakrát vedení v zápase se Šumavanem a nakonec prohrajeme 2:3), nebo se i dokážeme porazit sami vlastními chybami a co víc i vlastními góly (Santa tranta 4:5). Co je pozitivní, je skutečnost, že hrajeme rychlý, pohledný a útočný fotbal. Tedy směrem „dopředu“ až na proměňování šancí celkem všechno v pořádku. Problém je se hrou „dozadu“... a tam máme rezervy! 31 obdržených branek nelze přičítat jen ofenzivnímu pojetí hry a už vůbec ne brankáři. Když si projdeme na videu, jakým způsobem branky dostáváme, tak jde jednoznačně o problém s bráněním při zahrávání standardních situací soupeřem!
      V brance spolehlivě a mnohdy i zázračně chytal Sláva, který nevynechal jediný zápas. V obraně a rozehrávce jasně vynikal Honza Zeman a je jen dobře, že se na svém postu po dvou odehraných sezónách už skvěle zabydlel. Na kraji obrany nevynechal jediný zápas Petr Čížek a stal se dalším stavebním kamenem naší sestavy. Druhými krajními obránci byli střídavě oba Tomášové (Čapek a Dostálek). Poctivou hrou a hlavně rychlostí a odpovědností potvrzovali svojí oprávněnost zařazení do základní sestavy. Dosty pak navíc dokázal proměnit alespoň každou svojí pátou šanci a tak dal také 7 branek! Dvojice technických hráčů Fitzi a Seidláno pak předváděla oku lahodící hru a kousky, které potěší každého diváka... Petr Seidel je pak podle statistiky naším nejproduktivnějším hráčem se sedmi brankami v šesti zápasech! V útoku se dařilo dvojici Martin a Miky. Dravá hra Martina, jeho nebojácnost a nasazení byly navíc podtrženy ještě 8 brankami a vítězstvím v hodnocení střelců v ÚH. Miky ho ve střelecké tabulce se sedmi góly následoval a vynikal především důrazem v osobních soubojích a nebál se vzít na sebe zodpovědnost při zakončení. K plné spokojenosti s jeho výkonem pak snad jen chybí dodat, že se někdy zbytečně rozptyluje řečněním se soupeři nebo s rozhodčím. Za zmínku pak ještě stojí, že Petr Pícha jun. vytvořil historický rekord Hanspaulky, když v den svých patnáctých narozenin nastoupil k zápasu 1.ligy. Celkově střídal ve dvou zápasech, dal jednu branku a na dvě přihrál. Tento rekord ve startu nejmladšího hráče a jeho startu v Hanspaulce se nedá překonat, ale pouze vyrovnat! Pětici hráčů, kteří nastoupili pouze k jedinému zápasu nelze hodnotit ve vztahu k celé sezóně i když i oni byli jistě platnými hráči v utkáních ve kterých hráli.
        Zdravotní problémy našich opor Fuldy, Marka Chrobáka a Vlasty Ehla byly v této sezóně bohužel natolik veliké, že Fulda odehrál jediný zápas a Marek s Vlastou nenastoupili v sezóně vůbec! Také jsme dá se říct přežili roční nepřítomnost Roberta Čížka v sestavě a už se jistě všichni těšíme, že po ročním „anglicko-francouzském angažmá“ konečně zase nastoupí v našem dresu!
      Pro nadcházející sezónu bude asi zásadní změnou záměna našeho „domovského hřiště“ v Suchdole za umělku v Běchovicích, kde doufejme nebudou problémy s osvětlením a nově zbudované zázemí (šatny, sprchy, restaurace) přispěje k našim úspěchům. Ambice jsou jasné a doufejme, že budeme bojovat o umístění „na bedně“.

26.11. 2007

 

 

11.kolo ÚTERNÍ HOSTÉ - FC Ferri 3:1 (0:1)
Sestava:
Slavík - Zeman, Mikeš, Čížek P., Dostálek, Seidel, Fitzel, Pícha P. jun.
Branky: 2 Mikeš, Seidel
Komentář rozhodčího:
Přes nepřízeň počasí předvedly oba týmy rychlý a technický fotbal. Po brzkém gólu hostů se domácí vzpamatovali až ve 38.minutě, kdy stav zápasu srovnali a do konce zápasu soupeře přehrávali jak kombinačně tak gólově. Další příděl branek zastavil brankář hostí. 
Komentář na webu:
Můj pohled: První půle se hrála za sněhové bouře a druhá ve sněhových závějích ... Těžký terén poněkud smazával rozdíl v kvalitě obou mužstev a tak jsme museli čekat na naše branky poměrně dlouho. Lajny hřiště se staly pro přívaly sněhu neviditelné a ani lajnování nohou nepomáhalo... Převaha v poli a držení míče bylo předlouho naprosto neplodné, protože jsme z jasných pozic jen trefovali brankáře nebo tyče. Snaha o technický přechod jednoho proti jednomu obvykle končila ukopnutím míče nebo přímo pádem na kluzkém terénu. Brankář soupeře byl jasně nejlepším hráčem a několikrát svoje mužstvo podržel rozštěpy a jinými zázračnými zákroky. První branku jsme ovšem obdrželi my a bylo to v době, kdy bylo vidět snad jen na dva metry, takže nás vlastně soupeř ukecal, že se střela odrazila od břevna do branky a ven... Více šancí jsme v poločase měli my, ale ke gólu vždycky něco chybělo... Celkem zajímavé bylo, že jsme si i ve druhé půli věřili, že výsledek otočíme. Tedy přiznám se, že soupeř mou víru značně nahlodával, když zahodil dvě jasné gólové šance na zvýšení náskoku. To však pramenilo z naší snahy o vyrovnání, která přinášela i větší míru rizika při hře "dozadu". Nakonec jsme po zásluze vyhráli protože přišli i branky a rozloučili se soupeřem, který je bohužel druhým sestupujícím. Vzhledem k tomu, že Ferri hrál velmi slušně, rádi bychom na jeho místě raději viděli jiné mužstvo. (Každý ať si dosadí koho chce...). Dvě branky dal Honza Mikeš (první snad bokem, druhou bodlem) a vítězství pojistil další brankou Seidlano po patičce od Zémy, což byla nejhezčí akce zápasu. Končíme tedy sezónu se ziskem 13 bodů , skóre 42:31 a na 4.místě. VIDEO Sestřih branek a vybraných šancí naleznete ZDE.

12.11. 2007

 

 

10.kolo ÚTERNÍ HOSTÉ - Vojenské lesy 1:5 (1:2)
Sestava:
Slavík - Zeman, Mikeš, Čapek, Čížek P., Doležal, Dostálek, Pícha P. jun.
Branka: Dostálek
Komentář rozhodčího:
Od první minuty vyrovnané utkání, kde se zpočátku mnoho gólových šancí neurodilo. Skóre se změnilo až ve dvacáté minutě po lobu Dostálka. Vyrovnání přišlo o dvě minuty později dělovkou Bartejse. Domácí poté získali převahu a před poločasem Pašek dostal Vojenské lesy do vedení, po nezištné přihrávce Čejky. Po poločase hosté zahráli malou domů, tu vystihl Bartejs a skóre se opět měnilo. Poté snad konečně protrhl střeleckou smůlu domácí Čejka a minutu před koncem uzavřel skóre na 5:1 Randák. 
Komentář na webu:
Můj pohled: Hrálo se za mrazivého večera na promáčené umělce (Zákostelní), takže to pěkně klouzalo a to hrál Martin ještě v sálovkách....Malou komplikací pak byl zřejmě úřednický šiml v podobě rozpisu zápasu, kde jsme podruhé za sebou uvedeni jako hostující mužstvo, ale vzhledem ke vstřícnosti soupeře jsme mohli použít naše dresy a naopak převlékli se hráči Vojenských lesů (Děkujeme). Naposledy jsme na tomto hřišti Lesy porazili 3:1, ale tentokrát jsme ve vzájemném souboji nebyli pod tlakem nutného zisku bodů a to se bohužel projevilo na hře a možná i přístupu jednotlivých hráčů. Bodové zisky obou mužstev už neumožňují pomýšlet na titul a ani sestup nepřipadá v úvahu... Takže se hrálo opravdu v pohodě a bez nějakých výstřelků, které jsme mohli vidět v minulých zápasech. Jak a co se má hrát proti tomuto soupeři nám je docela dobře známe, ale otázkou je jestli zvolenou taktiku dokážeme realizovat a vyvarujeme se osobních chyb. To se bohužel nestalo a i když jsme v utkání vedli a bylo rozehráno velmi dobře, tak s postupem času jsme vyrobili tolik osobních chyb, že bychom prohráli i se slabším soupeřem. Hráči Vojenských lesů jsou pak na takové úrovni, že stačí udělat chybu i jen ve středu hřiště a dokáží vás potrestat gólem. Dát Bartejsovi metr místa před brankou nebo ho nechat jen otočit s míčem, znamená očekávat přesnou střelu na branku, pokoušet se mu udělat kličku na hranici vlastního vápna je z pozice brankáře velký omyl... Za stavu 1:3 nám už nezbývalo než otevřít hru a hrát i na riziko. Naše šance jsme bohužel neproměnili a soupeř nás dvěma góly dorazil. Lesy vyhráli naprosto zaslouženě a naše mužstvo bylo po většinu zápasu důstojným soupeřem i když skóre tomu nenapovídá. Už od začátku druhé půle bylo jasné, že bychom měli šanci uzmout Lesům body jedině v případě stejné docházky a stejného nasazení jako proti Potapěčům... VIDEO Sestřih branek naleznete ZDE.

5.11. 2007

 

 

9.kolo ÚTERNÍ HOSTÉ - QUO Boston 4:1 (1:0)
Sestava:
Slavík - Zeman, Mikeš, Čížek P., Doležal, Dostálek, Krimlák
Branky: Zeman, Dostálek, Doležal, Mikeš
Komentář rozhodčího:
Velmi vypjatý a tvrdě odehraný zápas bez hrubých faulů. Úterní hosté rozhodli o svém jasném vítězství v poslední minutě utkání. 
Komentář na webu:
Můj pohled: Hrálo se už za mrazivého večera a po minulé eufórii, že nás chodí na zápasy tolik, jsme opět vystřízlivěli, když byl jen jeden hráč na střídání. Ve zbytečně tvrdém zápase ze strany soupeře a za řízení jediného rozhodčího, který měl problémy i s řízením předchozího zápasu veteránů ve 4.lize, se urodilo další zasloužené vítězství. Hráči Bostonu svou agresivitu velmi často přeháněli, souboje "dohrávali" a je zázrak, že absolvovali všichni naši hráči zápas až do konce. Rozhodčí pak chyboval tak často, že sám vnášel do souboje obou mužstev nervozitu. Po tečované střele Honzy Zemana jsme se ujali vedení a drželi otěže zápasu ve svých rukách.Drželi jsme míč častěji na svých kopačkách, trpělivě rozehrávali a čekali na příležitost k útoku. Bohužel řada šancí zůstala nevyužita. V druhé půli jsme zvýšili na 2:0, když Dosty svou snad čtvrtou šanci dokázal konečně silou vůle dokopat až do sítě. A zdálo se být jasno... Jenže Boston brzy z dálky snížil na rozdíl jediné branky a začal nám zle zatápět. Možná tak dalších deset minut byl dokonce i lepším týmem, jenže to nás podržel Sláva v brance a dokázali jsme se vzpamatovat z útlumu a nadechnout k dalšímu rozjezdu. Martinova třetí branka nám opět dodala klidu a začali jsme se častěji prosazovat i vlastní kombinační hrou. Zéma se překvapivě často zapojoval do protiútoků a nádhernou střelou však jen orazítkoval tyč soupeřovi branky. Akce však měla pokračování a výsledkem pak byl úžasný ťukes, který předcházel čtvrté brance, kterou už do prázdné svatyně zasunul Miky. Jasně viditelným rozdílem mezi soupeři pak byla rychlost hry a hráčů samotných. Výborný výkon podali všichni naši hráči, ale zápas se mimořádně vydařil Martinovi, který jednak třetí brankou prakticky rozhodl zápas, ale hlavně srdnatě bojoval i když byl soupeři několikrát doslova naháněn takovým způsobem, že bylo jasné, že ho chtějí zastrašit nebo i zranit. Díky druhé výhře v řadě jsme v tabulce asi poskočili, ale je otázkou zda se podaří získat v konečném účtování místo na bedně...to byl náš vysněný cíl pro podzimní sezónu. VIDEO Sestřih všech šancí a branek naleznete ZDE.

29.10. 2007

 

 

8.kolo ÚTERNÍ HOSTÉ - Smutný potapěči 5:1 (1:1)
Sestava:
Slavík - Zeman, Mikeš, Čížek P., Seidel, Doležal, Fitzel, Dostálek, Fulín, Spurný, Čapek
Branky: Fitzel, Doležal, Spurný, Seidel (p), Dostálek
Komentář rozhodčího:
Byli jsme svědky rozdílu mezi utkáním nejvyšší Hanspaulské soutěže a 4.veteránské, kterou jsme pískali před tím. Nebe a dudy. Potapěči se rychle ujali vedení, avšak Hosté byli po celý zápas lepší. Potapeči se k zakončení dostávali těžkopádněji a utkání tím pádem po zásluze prohráli. 
Komentář na webu:
Můj pohled: Když jsme z prvního útoku a po první střele na naši branku dostali první gól, tak se dalo těžko předpokládat, že to byl zároveň i poslední gól v naší síti. V první čtvrthodině měl soupeř navrch, ale pak jsme ztratili respekt a hra se vyrovnala. Nejenom hra, ale nakonec i skóre bylo po poločase vyrovnané. Vzhledem k ofenzivnímu pojetí obou týmů, bylo docela zajímavé, že padly jen dvě branky. Neproměněných šancí na obou stranách bylo totiž docela hodně. Možná se dá říct, že jsme hru soupeře už prokoukli... Za poslední roky jsme je viděli hrát už tolikrát (a nejen v lize, ale i na mistrovství ČR), že máme jejich taktiku přečtenou. Jde pak jen o to, jestli vydržíme hrát po celý zápas to co si na začátku řekneme a jestli se dokážeme vyvarovat osobních chyb. V druhé půli jsme převzali iniciativu a začala se projevovat větší vyrovnanost našeho hráčského kádru při prostřídání. Nehráli jsme žádného "zaňďoura" a ani úporné bránění od půlky, jen jsme s Potapěči dokázali běhat a trpělivě narušovat jejich kombinace. Pak přišly i branky a skóre postupně narůstalo až na konečných 5:1. Překvapení to může být snad jen pro toho, kdo neviděl již náš jarní souboj, kdy jsme také hráli proti Potapěčům velice dobře, jenže jsme se zalekli možného vítězství a promarnili dvoubrankové vedení v samotném závěru, kdy jsme se opět uchýlili k tomu co nám nejde, totiž snažit se "ubránit výsledek". Tentokrát ovšem bylo znát, že jsme zapracovali na fungování týmu v obranné fázi a taky byli k dispozici konečně i hráči, kteří mohou vyhrávat hlavičkové souboje v naší obraně. Za výkon ve druhé půli bylo vítězství naprosto zasloužené. Škoda, že takováto docházka není na každý zápas, protože se opět ukázalo, že máme jako tým na víc než na hru ve středu tabulky. VIDEO Sestřih všech šancí a branek naleznete ZDE.

15.10. 2007

 

 

7.kolo ÚTERNÍ HOSTÉ - Santa Tranta 4:5 (1:3)
Sestava:
Slavík - Zeman, Mikeš, Čížek P., Seidel, Doležal, Fitzel, Dostálek
Branky: 2 Seidel, Fitzel, Doležal
Komentář rozhodčího:
V nervózním utkání začali lépe domácí a do poločasu vedli o dvě branky. Navíc soupeře nepouštěli do vážnějších šancí. Ve druhém dějství se obraz hry otočil, hosté útočili a domácí bránili. Výhra domácích byla přesto zasloužená. 
Komentář na webu:
Můj pohled: Nepamatuji, kdy jsme sehráli podobně smolný zápas jako byl tento, tedy kdy jsme se naposled porazili sami. Jinak se to prostě nedá nazvat! Dali jsme si tři vlastní branky a Sláva přidal jesle po šouráku.... A tak tedy po pořádku. Soupeř se scházel postupně a tak když už bylo po čekací době a muselo se už chtě nechtě začínat, tak si pátý hráč do pole teprve nandával ponožky. Úvodní dvouminutovou přesilovku jsme bezchybně využili a ujali se vedení 1:0. Pak se hra vyrovnala a to nejen co do počtu hráčů, ale i přeléváním útoků z jedné půlky hřiště na druhou. Nakonec se vyrovnalo i skóre, když jsme si dali prvního vlastence. Střela z přímého kopu se odrazila do pole a od nohy našeho obránce rovnou mezi nohama našeho brankáře do sítě! V podstatě v zápětí jsme po hezké akci soupeře inkasovali podruhé! No a nakonec třetí branka v poločase padla do naší sítě způsobem, který nelze popsat jinak než "exkluzivně načasovaný šourák směrem na brankáře, který se právě přemísťuje a není schopen zasáhnout stojnou nohou míč" 1:3 a vymalováno! Objektivně vzato, tak soupeř byl v první půlce lepší, ale dvě branky byly hodně laciné... Druhou půli jsme zahájili drtivým nástupem a soupeře zatlačili před jeho branku, díky fantastickým zákrokům brankáře se ovšem brankově nezúročil. Naopak po protiútoku soupeře se zahrával rohový kop z pravé strany a Martin si střílený roh srazil nikým neatakován do vlastní branky 1:4! Času ovšem zbývalo ještě hodně a tak naše ofenzíva stále pokračovala a nakonec i úspěšně. Snížili jsme dvěma brankami na 3:4 a sahali po vyrovnání. Jenže pak přišel opět protiútok a roh soupeře z levé strany, jako přes kopírák! Nikým neatakovaný Miky tečoval střílený roh opět brankáři mezi nohy a bylo to 3:5. Místo vyrovnání jsme znovu prohrávali o dvě branky! Jenže naše převaha proti soupeři, který neměl nikoho na střídání se stupňovala a opět jsme vstřelili kontaktní gól na 4:5. To už ovšem chyběly jen dvě minuty do konce a soupeř bránil výsledek co to šlo.... Za výkon ve druhém poločase jsme si zasloužili minimálně remízu, ale nestalo se, protože jsme se skutečně porazili sami.... Za uznání stojí dvě hezké branky Seidlana a to, že jsme se nevzdávali za žádného stavu. VIDEO Sestřih branek a šancí naleznete ZDE.

8.10. 2007

 

 

6.kolo ÚTERNÍ HOSTÉ - S.N.F. "A" 9:2 (5:2)
Sestava:
Slavík - Zeman, Mikeš, Čížek P., Čapek, Doležal, Pícha jun.
Branky: 3 Doležal, 2 Mikeš, Zeman, Čapek, Čížek P., Pícha jun.
Komentář rozhodčího:
Úterní hosté už v desáté minutě vedli, ale soupeř za pár minut vyrovnal. Zaskočení domácí dostali po chvilce další branku a prohrávali 1:2.  Zápas však do konce první poloviny obrátili a poločas vyhráli v poměru 5:2. Druhá polovina již byla zcela pod jejich taktovkou a skóre se zastavilo na stavu 9:2. 
Komentář na webu:
Můj pohled: Po dvoukolovém hostování na cizích hřištích jsme návrat na domácí hřiště oslavili výrazným vítězstvím nad odvěkým rivalem. První branku vstřelil Zéma z přímého kopu, když jeho pokus ještě někdo v soupeřově zdi tečoval. SNF nám byli soupeřem jen prvních patnáct minut, kdy dokázali dokonce otočit stav z 1:0 na 1:2. To bylo snad během dvou minut, kdy jsme se nechali ukolébat a probuzení bylo tvrdé. Potom dostal ale náhradní brankář SNF jesle z půlky hřiště a bylo vyrovnáno. Navrch jsme dali do půle další tři branky a nebylo co řešit! Bylo po zdržování a řečnění (obvyklá taktika). Proslovy jsme ovšem slyšeli, když v první a poté i v druhé půli vypadnul jistič osvětlení a půlka hřiště byla na čas ve tmě. Samozřejmě se muselo počkat než světla znova naskočí a to byl prostor pro tradiční rejpaly soupeře nám tlumočit svoje chytrosti. Když jsme sportovně zakopli míč do autu, protože soupeřův hráč zůstal na zemi, tak jsme se opět poučili... borci ze SNF míče nevrací... Za stavu 6:2 dostal šanci i náš junior (15 let) a soupeř ho snad natolik podcenil, že dokázal jednu branku sám dát a na dvě další přihrát! Blahopřejeme! Zajímavostí je, že alespoň jednu branku si dali všichni hráči z pole a Martin dokonce hattrick. Ukázalo se, že bez svého brankáře a "v kleci", která jim nedává prostor k pauzám jsou hráči S.N.F. jako kouzla zbaveni, protože dva mladíci a jeden běhající šílenec (11) ještě mužstvo nedělají...Tak zase příště na Pražačce a přineste si vlastní balóny, ty snad zakopávat nebudete! VIDEO Sestřih branek naleznete ZDE.

1.10. 2007

 

 

5.kolo ÚTERNÍ HOSTÉ - Šumavan-Balkán 2:3 (2:2)
Sestava:
Slavík - Zeman, Mikeš, Dostálek, Čížek P., Doležal, Čapek
Branky: Mikeš, Doležal
Komentář rozhodčího:
Výborné utkání, hrané v tempu a s řadou krásných akcí. Šumavan měl navrch, ale řadu šancí neproměnil. Úterní hosté předvedli také pohledný fotbal a bod si určitě zasloužili. 
Komentář na webu:
Můj pohled: Hrálo se na ARITMĚ v pozdním čase a měli jsme jen jednoho borce na střídání a Sláva nemohl prakticky chodit, natož vykopnout balón... V zápase jsme dvakrát vedli, 1:0 a 2:1. Bohužel jsme nikdy nevedli dlouho, protože soupeř vždy poměrně rychle kontroval a vyrovnal. První branku vsítil Miky hlavou po rozehraném rohu, tedy pro naše mužstvo dosti neobvyklým způsobem! Za stavu 1:0 měl Petr na noze snad 110% šanci, ale bohužel netrefil branku, to mohl být ve vyrovnaném zápase klíčový moment. Hrálo se velice rychle a hodně tvrdě a to zejména ze strany Šumavanu, rozhodčí zápas rozhodoval prapodivně a skoro vždy posoudil výhodu opačně než by bylo logické. Chyby rozděloval spravedlivě na obě strany a to tak, že když měl nechat výhodu, tak zapískal a když měl zapískat, tak ponechal zcela nesmyslnou výhodu... Bohužel to pískal jinak skvělý zakončovatel David Ronn (Folprecht), ale rozhodčí je to mizerný a může jen poděkovat oběma celkům, že nedošlo k žádnému zásadnímu konfliktu na hřišti! Borci Šumavanu souboje dohrávali a hra bolela... ještě často pronášeli ono okřídlené "neplačte", když jsme jejich hru přijali a oplatili jim stejným přístupem ke hře, tak kupodivu "plakali" zase oni... Jinak souboji nechybělo naprosto nic, protože oba celky hráli na útok a ne žádný beton. K vidění bylo mnoho hezkých akcí a jen škoda, že se nám nedařilo více v koncovce. Na jedinou branku Šumavanu ve druhé půli se nám bohužel nepodařilo odpovědět a tak jinak vyrovnaný zápas skončil těsným vítězstvím pro domácí. VIDEO Sestřih branek naleznete ZDE.

25.9. 2007

 

 

4.kolo ÚTERNÍ HOSTÉ - MĚSTSKÁ POLICIE 4:1 (3:0)
Sestava:
Slavík - Zeman, Mikeš, Seidel, Dostálek, Čížek P., Čížek R., Houzar
Branky: Seidel, Mikeš, Dostálek, Čížek P.
Komentář rozhodčího:
Utkání s jasným průběhem, ve kterém Úterní hosté předčili svého soupeře v nasazení, územní převaze i ve střelbě gólů. 
Komentář na webu:
Můj pohled: Hrálo se na starém typu umělky na Spojích v Praze 3 a to po celodenním dešti. Tvrdý a kluzký povrch byl naším největším nepřítelem. Výhodou hřiště však byla jeho šířka, která nám umožňovala kombinovat a držet míč. Od počátku bylo všem na hřišti i přihlížejícím jasné, že to bude jen otázka skóre... Při vší úctě k soupeři, je třeba poznamenat, že prostě jejich šance na úspěch byla nulová. Od počátku byl soupeř pod neustálým tlakem a do protiútoku se dostával jen sporadicky. Výsledek naprosto neodpovídá poměru sil na hřišti. Neuvěřitelné množství zahozených šancí, nepřesné střely a trefování brankáře z vyložených pozic, to byla naše hra... Soupeř nás nepřinutil přeřadit na vyšší rychlostní stupeň a s postupujícím časem a s jasným vývojem zápasu přibývalo i zbytečných parádiček... Jediná branka soupeře padla ve chvíli, kdy měl rozhodčí píšťalku připravenou k závěrečnému hvizdu a naši už nekoncentrovaní hráči ji soupeři prakticky darovali. Sláva v brance mohl klidně hráčům vynadat, protože mu pokazili čisté konto, které by si býval za svůj výkon zasloužil. Místo brankostroje ve druhé půli jsme se prostě utápěli v kombinaci a v rozhodujících chvílích volili špatně mezi střelou a přihrávkou...Body byly povinností a policisté budou mít opravdu co dělat, aby si v dalších zápasech alespoň zachovali naději na udržení v nejvyšší soutěži. Kladem zápasu byl naprosto bezproblémový, slušný, korektní průběh a také skutečnost, že jsme se po delší době sešli v počtu, který umožňoval dokonce i střídání! Nakonec je třeba poznamenat, že si po odmlce zahrál i Robert, který si odskočil zahrát mezi "angažmá" v Anglii a Francii. VIDEO Sestřih branek naleznete ZDE.

17.9. 2007

 

 

3.kolo ÚTERNÍ HOSTÉ - KLOKAN PERÓN CLUB 6:9 (2:6)
Sestava:
Slavík - Čížek P., Dostálek, Seidel, Fitzel, Čapek(od 42.min.)
Branky: 2 Fitzel, 2 Seidel, 2 Dostálek
Komentář rozhodčího:
Zápas začal o 15 min. později kvůli poruše světel, kterých i tak po celý zapas svítila jen polovina. Úterní hosté začali o jednoho hráče méně který dorazil až ve 40. minutě. To bylo dost pozdě a projevilo se to také na výsledku. I když se Hosté snažili jak chtěli na soupeře nestačili. Přes všechny problémy to byl hezký zápas se spoustou branek a bez zákeřných faulů, radost pískat. 
Komentář na webu:  jako obvykle...nic.
Můj pohled:  Tak jsem to viděl ze záznamu a můžu vám říct, že to byl zápas, ve kterém prakticky o nic nešlo, protože vše bylo rozhodnuto předem a to sice tím, že jsme se nedokázali sejít alespoň do hry! Čtveřice statečných před Slávou v bráně neměla sebemenší šanci na přijatelný výsledek, protože v nejvyšší lize se prostě o jednoho míň hrát nedá! Takže to připomínalo debakl, který Klokan na jaře dostal od nás, když odstoupili jeho hráči za stavu 8:1, aby nemuseli potupně sledovat další branky ve své síti. Našim hráčům slouží ke cti, že se k podobnému manévru neuchýlili a vytrpěli si to až do konce resp. do 42.min, kdy dorazil náš pátý hráč do pole... Zápas byl navíc sehrán za nedostatečného osvětlení a tak toho ani na videu není moc vidět... Kladem je snad to, že se nikdo nezranil a souboj se odehrál v klidu a pohodě...VIDEO Sestřih branek naleznete ZDE.

10.9. 2007

 

 

2.kolo ÚTERNÍ HOSTÉ - INTER LOTYŠÁK 2:1 (1:0)
Sestava:
Slavík - Zeman, Mikeš, Doležal, Dostálek, Čížek P.
Branky: Doležal, Dostálek
Komentář rozhodčího:
Nádherné utkání o kterém se dá říci, že se hrála první liga. Inter nedal tři tutovky a tak se prosadili Hosté. Po vyrovnání to vypadalo na dělbu bodů, ale Dostálek před koncem rozhodl o vítězství domácích Hostů. Na hřišti nebylo slabých hráčů. Opravdu fajn podívaná. 
Komentář na webu:  není žádný...
Můj pohled:  Utkání jsme odehráli bez střídání jen s pěticí mužů v poli... Obvolávání hráčů před zápasem bylo tentokrát jako získávání informací z lazaretu! V úvodu měl Lotyšák velké šance, které nedokázal proměnit, potom jsme konečně dali naší hře systém, který odpovídal našim aktuálním možnostem vzhledem k sestavě. Hra se vyrovnala a poločas jsme vyhráli brankou Martina Doležala, jehož střela na kluzkém povrchu prošla brankáři mezi nohama. Výpadek osvětlení nám poněkud prodloužil poločasovou pauzu, ale nakonec se podařilo světla znovu nahodit a v utkání pokračovat. V druhé půli měl Dosty na kopačkách (nových) snad tři jasné šance, nedal a naopak Lotyšák vyrovnal na 1:1. Pak už jsme hráli obranu od půlky a na brejky. Po jednom z brejků zakončených střelou brankář míč neudržel a Dosty dorazil na 2:1. Lotyšák mocně finišoval a Sláva v brance dělal divy! Nakonec jsme dokázali výhru a tím i důležité body uhájit. Pochvalu si zaslouží všichni naši hráči, ale musím vyzdvihnout výkon Honzy Zemana, který nás v obraně a rozehrávce hodně podržel! K utkání se opět nedostavil "delegovaný rozhodčí", ale starý harcovník Matěj Kuděj se úkolu zhostil na výbornou. VIDEO Sestřih branek naleznete ZDE.

3.9. 2007

 

 

1.kolo ÚTERNÍ HOSTÉ - HS PRAHA  2:2 (1:0)
Sestava:
Slavík - Zeman, Fitzel, Drbal, Čapek, Dostálek, Čížek P., Seidel
Branky: Fitzel, Čapek
Komentář rozhodčího:
Vyrovnané utkání, kterému odpovídá výsledek. Obě mužstva se od začátku snažila o ofenzivní fotbal, plný narážeček a pokusů o ohrožení soupeřovy branky. Útočné pojetí dávalo vyniknou oběma brankářům, kteří dlouho drželi čisté konto. Krátce před přestávkou a poté v rozmezí osmi minut ve druhé půli se oba týmy dvakrát prosadili, takže tato spravedlivá remíza byla okořeněna i brankami. 
Komentář na webu:  není žádný.....nebyl včas zápis...
Můj pohled: Utkání mělo vynikající úroveň a byla to "jízda na nejvyšší rychlost". Sice jsme vyhráli poločas, potom i vedli 2:0, jenže stačila chvilka a dostali jsme v jedné minutě dvě branky (hlavou)! HS Praha je sice "papírově" nováček v 1.lize, jenže to je velice silný tým s množstvím fotbalistů hrajících soutěže velkého fotbalu. Nakonec to byla asi spravedlivá remíza, přestože v závěru se mohla štěstěna přiklonit na tu či onu stranu. Jen doufejme, že HS Praha bude mít stejnou docházku jako na úvodní zápas s námi a pak jistě potrápí i favority soutěže. Obavy pramenící z posledního střetu s tímto soupeřem se nenaplnily a to pak zejména díky skvěle odpískanému zápasu ze strany rozhodčího (Gambrinus). VIDEO Sestřih branek naleznete ZDE.

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.