Čtení A-team - Podzim 2005

20.12.2005 01:40

ČTENÍ PRO 1. Hanspaulskou ligu - "ÚTERNÍ HOSTÉ"
Níže uvedené komentáře nemohou být objektivním vyjádřením dění na hřišti, protože zde prezentuji pouze doslovné komentáře o zápasech sepsané rozhodčími do "Zápisu o utkání" a pak také "Můj pohled" na sehraný zápas, což už vůbec nemůže být objektivní. Bude-li mít některý ze čtenářů jiný názor, pak ať si ho nechá pro sebe......PETR

Datum

Konečná tabulka 1.ligy               Tabulka střelců a docházka ZDE

03.12.2005


 

 

11.kolo ÚTERNÍ HOSTÉ - INTER LOTYŠ  6:0 kontumačně !
Sestava:
Slavík - Mikeš, Šulc, Fulín, Dostálek, Štěpnička
Komentář rozhodčího: Plšek, Kadečka (FCS) - Lotyšák se k utkání nedostavil.

Komentář na webu:  Dlouholetý účastník první ligy Inter Lotyšák se na poslední zápas nedostavil, svoje účinkování v ní tedy zakončil velmi neslavně.
Můj pohled: Bez komentáře !

21.11.2005


 

 

10.kolo ÚTERNÍ HOSTÉ - GEPARD 6:1 (2:0)
Sestava:
Slavík - Mikeš, Šulc, Čížek R., Fulín, Dostálek, Štěpnička, Ehl
Diváci a fanoušci: Sváťa - kamera, Miloš Čížek
Branky: 2 Ehl, Šulc, Fulín, Štěpnička, Mikeš
Komentář rozhodčího:
Antonický /PSMF/, Farář, Mrhal /Akta-Rez/ - bez komentáře.
Komentář na webu:  Na začátku zápasu hrály oba týmy opatrně, přeci jenom o trochu odvážnější byli Úterní hosté. Většina útoků se však tříštila na pozorných obranách. Hosté svoji mírnou převahu zúročili ve vedoucí branku v 16. minutě, kdy se prosadil Ehl. Obraz hry se po první brance nezměnil. Gepard doufal, že se ujme ojedinělý útok, naproti tomu Hosté se snažili svoje vedení zvýšit. Druhá branka v utkání padla těsně před přestávkou. A byli to Úterní hosté, kterým se povedlo navýšit svůj náskok – trefil se Šulc.
Tento gól byl rozhodujícím momentem celého zápasu. Gepard musel začít útočit, současně však nechával příliš prostoru Hostům na protiútoky. Doplatil na to po pěti minutách hry druhé půle, kdy Fulín zvýšil už na 3:0. Zbytek zápasu se hrál z povinnosti. Hosté si jej užívali, Gepard se snažil neprohrát moc výrazně. Lépe se dařilo Hostům, kteří do závěrečného hvizdu přidali další tři branky. Gepard zaznamenal alespoň čestný úspěch. Úspěšným střelcem byl Toman v 50. minutě.

Můj pohled: 

07.11.2005


 

 

9.kolo ÚTERNÍ HOSTÉ - FOLPRECHT 5:7 (2:3)
Sestava:
Slavík - Mikeš, Šulc, Čížek R., Čížek P., Fulín, Dostálek, Štěpnička,
Diváci a fanoušci: Sváťa - kamera, Miloš Čížek
Branky: Šulc, Houzar L., Fulín, Štěpnička, Čížek P.
Komentář rozhodčího:
Kovařík /PSMF/, Malý /Bumbar/ - Pomalý rozjezd Folprechtu se změnil na fotbalový koncert. Hosté se znovu prosadili až v posledních 4 minutách, když už Folprechtu došly síly.
Komentář na webu:  Lépe začali Úterní hosté - v desáté minutě vedli už 2:0 po trefách Šulce a Houzara. Folprechtu trvalo, než se adaptoval na oslabenou sestavu, v níž chyběli potrestaní Rosenkranz a Körner. V té chvíli se zdálo, že šest statečných bude mít problém udržet alespoň přijatelnou porážku a že na cestě k titulu Folprecht narazil na první nepřekonatelnou překážku. ovšem Folprecht je letos velmi silným týmem. Už za čtyři minuty po gólu na 2:0 bylo vyrovnáno po trefách Turka a Voborníka. Hosty rychlá reakce zaskočila, takže zkoprnělá obrana inkasovala ještě jednou. Obrat dokonal Voborník ve 21. minutě. Do poločasu už branka nepadla, a tak se ve druhém čekal nápor Hostů a ubývání sil Folprechtu. Folprecht však měl překvapivě sil dost. Trpělivě čekal na chybu soupeře a číhal na brejky. Taktika mu vycházela 100% a od 40. minuty do 52. navýšil svoje vedení až na 7:2. V posledních minutách Folprecht viditelně polevil a umožnil Úterním hostům výsledek upravit do přívětivější podoby.
Můj pohled: 

31.10.2005


 

 

8.kolo ÚTERNÍ HOSTÉ - BOREK HODINÁŘSTVÍ 2:2 (0:1)
Sestava:
Slavík - Mikeš, Šulc, Čížek R., Čížek P., Fulín, Dostálek, Štěpnička, Purkyt
Diváci a fanoušci: Sváťa - kamera, Miloš Čížek
Branky: Štěpnička, Fulín
Komentář rozhodčího:
 Černý, Voldán /Křídla Ďáblic/ - bez komentáře.
Komentář na webu:  V poli vyrovnané utkání nenabídlo mnoho branek. První se dokázal prosadit až Zouza v 15. minutě. Svým gólem získal Borku vedení a jak se ukázalo určil i poločasový výsledek. Druhá půle byla ve znamení snahy Hostů o vyrovnání. Snaha byla odměněna gólem ve 43. minutě, ve které se trefil Štěpnička. Hráči Borku vyrovnání těžce nesli. Vše vyvrcholilo ošklivým momentem v 52. minutě, ve které hráč Borku Míšek zbytečně uštědřil soupeři hlavičku a byl po zásluze vyloučen. Úterní hosté se vrhli do útočení a Borek se musel začít pozorně bránit. Snaha Hostů však byla dlouho jalová. Když už se zdálo, že se celky rozejdou smírně, tak se prosadil Fulín a poslal Hosty v 59. minutě do vedení. Hosté nečekali, že oslabený soupeř bude v poslední minutě nebezpečný, ale to se hodně spletli. Borek totiž vrhnul zbytky sil do posledního útoku. Štěstí se k němu přiklonilo a v posledních vteřinách Zlatník vyrovnal na 2:2.
Můj pohled: 

17.10.2005


 

 

7.kolo ÚTERNÍ HOSTÉ - SANTA TRANTA 5:5 (2:2)
Sestava:
Čížek P. - Mikeš, Šulc, Čížek R., Fulín, Dostálek, Štěpnička, Purkyt
Diváci a fanoušci: Sváťa - kamera, Miloš Čížek
Branky: 3 Fulín, 2 Dostálek
Komentář rozhodčího:
Kovařík /PSMF/, Tuřínek /Stará garda/ - Výborné utkání, ve kterém se skóre přelévalo z jedné strany na druhou.
Komentář na webu:  Napínavý zápas začali lépe Hosté, kteří se po Fulínově brance v desáté minutě dostali do vedení. Hrál se otevřený fotbal, ale na další gól se překvapivě čekalo až do 25. minuty. To vyrovnal Stupka. Z vyrovnání se Santa neradovala dlouho - už za tři minuty vrátil vedení Hostům Dostálek. Hosté však vedení do poločasu udržet nedokázali. V poslední minutě se trefil Příkaský a začínalo se od znovu. Gól do šatny sebral Hostům sebevědomí a začala se více prosazovat Santa. Aktivita se jí vyplatila ve 40. minutě, kdy ji poslal poprvé a naposledy do vedení Příkaský. Odpověď Hostů byla bleskurychlá. Vzpamatovali se už za 60 vteřin, když vyrovnal Dostálek. V poslední čtvrthodince se strhly dvě přestřelky s totožným průběhem. Nejprve se dostali do vedení Hosté, aby následně za minutu vyrovnala Santa. Po vyrovnání na 5:5 se týmy uklidnily a více se soustředily na udržení jednoho bodu.
Můj pohled: Výborný a dramatický zápas skončil plichtou a nutno říci, že spravedlivou, protože ani jedno z mužstev si nezasloužilo prohrát. Vývoj zápasu byl doslova jako na houpačce 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 2:3, 3:3, 4:3, 4:4, 4:5, 5:5 a to ještě góly padaly často takřka v zápětí po sobě, aby se náhodou někdo ze soupeřů neradoval příliš dlouho... Jako obvykle zahrál skvěle Fulda a navíc se konečně střelecky chytil Dosty. Jinak je třeba sebekriticky přiznat, že jsme tentokrát vzadu několikrát neuvěřitelně chybovali a přestože jsme jasně věděli, že si musíme dát pozor především na Stupku, tak jsme ho opakovaně nechali zcela volného a to se nám dvakrát nevyplatilo. Takticky to bohužel v určitých momentech zápasu bylo opět neurovnané, protože například ztratit míč patnáct vteřin před koncem poločasu a dostat z protiútoku "gól do šatny" nesvědčí o vyzrálosti týmu... Hrálo se prostě ve vysokém tempu a "nahoru dolů", jenže to v což jsme doufali, totiž, že soupeře uštveme, protože neměl nikoho na střídání, se nestalo. Petr Čížek v brance podal opět velmi dobrý výkon a především za bezgólového stavu v prvním poločase nás několikrát výrazně podržel skvělými zákroky. Utkání bylo jinak opět důkazem, že o každý bod se v 1.lize těžce bojuje od první do poslední minuty a nelze nic vypustit, protože soupeř každou větší chybu obvykle potrestá gólem. Každý bod se počítá a myslím, že po tomto zápase odcházeli hráči obou celků nakonec spokojeni.

10.10.2005


 

 

6.kolo ÚTERNÍ HOSTÉ - SMUTNÝ POTAPĚČI 4:6 (0:4)
Sestava:
Čížek P. - Mikeš, Šulc, Čížek R., Fulín, Dostálek, Štěpnička, Houzar Lad.., Purkyt
Diváci a fanoušci: Sváťa - kamera, Miloš Čížek
Branky: 3 Čížek R., Štěpnička
Komentář rozhodčího:
Kovařík V. /PSMF/, Hanzák R. /Ferri FC/ - V prvním, poločase předváděli Smutný potapěči, jak se hraje moderní fotbal. Krásné kombinace v rychlosti dělaly Úterním hostům velké problémy. Především proto vyhráli Potapěči první poločas naprosto zaslouženě 4:0. Ve druhém poločase přidali Úterní hosté na obrátkách, hlavně v tvrdosti, čímž Potapěče evidentně zaskočili a dokázali zkorigovat stav na 4:2. Poté se začalo na hřišti hodně jiskřit a emoce převládaly nad kvalitním fotbalem. Posledních deset minut se odehrálo skoro bez obran a jedna šance střídala druhou. Na zasloužené výhře Smutných potapěčů nezměnily nic ani tři tyče nastřelené Úterními hosty.
Komentář na webu:  V první půli měli jasně navrch Potápěči. Ti vstřelili první branku už ve čtvrté minutě a začali bránit a číhat na rychlé brejky. Hostům hra do plných nevyhovovala a nepřesnostmi v rozehrávce nabízeli soupeři dostatek příležitostí ke skórování. Do poločasu byli Potápěči úspěšní celkem čtyřikrát a zdálo se, že je o výsledku rozhodnuto.
Druhý poločas tak začali hrát velmi vlažně, a naopak Hosté přidali na důrazu. Odměnou jim byly dvě branky v Šindelkově síti, a tedy snížení na 2:4. Potápěči znervózněli, a kdyby inkasovali kontaktní branku, Hosté by byli na koni. Z ojedinělého útoku však Potápěčům vrátil uklidňující náskok Žalud. V poslední pětiminutovce se strhla gólová přestřelka, ovšem blíž než na dva góly se Hosté přiblížit nedokázali.

Můj pohled: Potapěči už museli zabrat, protože měli před utkáním jen 4 body a to je na jednoho z lídrů ligy málo. O tom, že to mysleli vážně svědčilo i to, že měli dva hráče na střídání, což byla v předchozích utkáních věc nebývalá ! Ale teď k zápasu samotnému... Utkání jsme si prohráli v prvním poločase, to ale asi není nic objevného při pohledu na skóre poločasu 0:4 ! Ráz celému utkání dala první branka v naší síti hned ve 4.min., když jsme inkasovali z přímého kopu. Bylo to snad metr za půlicí čarou a ani jsme nestavěli zeď, jenže soupeřův hráč to napálil po zemi k tyči a když ještě ke všemu Miky zahákován Dedkem na míč nedosáhl a Petr nic neviděl, bylo dokonáno 0:1 ! Dostali jsme se do jiné role než jsme chtěli, protože Potapěči se bez rozpaků zakopali na vlastní polovině a čekali na brejky. Hráli jsme do plných a bohužel dlouho prakticky i bez střelby resp. ji hráči soupeře skoro vždy zablokovali. Herně to nebylo zase tak špatné, ale Potapěči nás ještě třikrát vyškolili v protiútocích, čímž se zdálo, že už je rozhodnuto po prvním poločase a jednoznačném skóre 0:4. Bylo nám houby platné, že Miky prakticky vygumoval střelce Nechvílu, když branky dávali jiní ... Do druhé půle jako by nastoupilo jiné mužstvo ! Řekli jsme si, že to ještě zkusíme, ale musíme hrát aktivně presing na soupeřově polovině hřiště. Najednou nás bylo plné hřiště a Potapěči měli s tímto stylem velké problémy. Když dal Robert střelou k tyči svoji první branku, běžela 35.min. 1:4. Na hřišti poněkud zhoustla atmosféra a začalo se hrát "do těla". To kupodivu těžko nesli hráči Potapěčů, ačkoliv to byli oni, kdo první předvedli několik nefér zákroků zezadu. Miky nedal Nechvílovi dýchat a ten to jen těžko snášel. Především souboje této dvojice zvyšovaly nervozitu na obou stranách. Vrcholem ovšem bylo Nechvílovo nakopnutí Mikeše bez míče zezadu do nohy a posléze série zákroků Dedka na Fulína. Hozenou rukavici jsme přijali a to se ovšem Potapěčům nelíbilo... Dal jsem si tu práci spočítal z videa statistiku odpískaných faulů, zatím co v prvním poločase to bylo 2:1 tak ve druhé půli 3:10, proto nechápu proč si hráči SP stěžovali na naši údajnou tvrdou hru (ani jedna ŽK)... Ve 44.min. se Robert trefil podruhé a snížil na 2:4. Potapěči znervózněli a kontaktní gól visel ve vzduchu ! V 52.min. trefil Miky dokonce tyč ! A pak přišel další zlomový okamžik zápasu. V 53.min. po naprosto evidentním neodpískaném faulu na Fuldu se dostali Potapěči k míči a povedenou střelou opět zvýšili na 2:5. Hráli jsme však dál aktivně a nováček v našem týmu Jarda Štěpnička se uvedl nádhernou střelou do šibenice 3:5. Během dalších dvou minut byl výborně hrající Fulda třikrát v šanci, ale nic z toho nebylo. Závěr pak byl jako na houpačce, protože z protiútoku jsme nejprve v 58.min. zase inkasovali na 3:6, v 59.min. snížil Robert svým třetím gólem na 4:6, aby pak Fulda v poslední minutě trefil břevno. Prohráli jsme se vztyčenou hlavou a nemáme se za co stydět. Ve druhé půli jsme hráli velmi dobře, Potapěče přišpendlili na dlouhé minuty před jejich branku a byli i lepším týmem. Ve druhé půli jsme je přestříleli na střely mimo branku 11:3, střely na branku 4:2, neproměněné šance 3:1 a góly 4:2 ! Hrají se ovšem dva poločasy a v tom prvním jsme bohužel nepředvedli nic moc a čtyřikrát inkasovali. V druhé půli to byl tvrdý zápas a pro nás dobrá škola odolnosti a to jak té fyzické tak i psychické.

3.10.2005


 

 

5.kolo ÚTERNÍ HOSTÉ - STYX 2:2 (1:1)
Sestava:
Slavík - Mikeš, Šulc, Čížek R., Fulín, Dostálek, Seidel, Houzar Jar., Purkyt
Diváci a fanoušci: Sváťa - kamera, Petra, Miloš Čížek, Čížek P.
Branky: Fulín, Čížek R.
Komentář rozhodčího:
Kovařík /PSMF/, Chládek /1.FC Rum/- Výborné utkání, ve kterém Úterní hosté vydatně ostřelovali branku Styxu, ale gólman Rajmont měl dobře postavené tyče a břevno. Hrálo se velmi slušně.
Komentář na webu:  V zajímavém zápase nastala unikátní situace - góly padly v první i poslední minutě zápasu. Raketový nástup do zápasu měli Úterní hosté. Po několika vteřinách hry vystřelil Fulín a jeho rána zapadla přesně k tyči. Snadné vedení je však uspokojilo přespříliš. Hosté polevili a Styx toho dokázal bleskurychle využít a v 5. minutě vyrovnal Giil na 1:1. Styx nemohl střídat a bod mu vyhovoval. stáhl se do obrany a nechal Hosty tvořit hru. Hosté prostor využili, dostávali se do mnoha šancí, jejich hráči trefovali břevno i tyče, ale gólově se už v prvním poločase prosadit nedokázali. Druhý poločas nabídl stejný obrázek. Drtivý tlak Hostů a úpornou obrannou snahu Styxu o udržení remízového stavu. Ve 35. minutě se prosadil Robert Čížek a vrátil zpět Hostům vedení. Vše hrálo Hostům do karet - vedli, měli spoustu šancí a soupeři ubývaly síly. Ovšem k pojištění vedení to nestačilo, a tak přišel trest v podobě vyrovnání. V poslední minutě předvedli hráči Styx poslední zoufalý pokus, který byl ke všeobecnému údivu úspěšný, a připsali si druhý podzimní bod.
Můj pohled: Kdo neviděl neuvěří, co všechno je možné neproměnit ! Snad jsme urazili "fotbalového pánaboha" a tvrdě jsme na to doplatili.... Bod jsme totiž ztratili gólem v posledních vteřinách zápasu ! V průběhu utkání jsme měli místy až drtivou převahu a šance přicházeli jak na běžícím pásu a přitom to začalo tak skvěle....... Hned v  17.vteřině vyslal Fulda na branku nechytatelnou bombu k tyči a šli jsme do vedení 1:0. Jenže pak jsme snad nabyli dojmu, že se nemůže nic stát a že Styx, který neměl nikoho na střídání, rozstřílíme ! Chyba lávky ! Stačila chvilka nepozornosti v obraně a bylo srovnáno 1:1. To jsme brali ovšem jen jako malé selhání.... Dostali jsme se do opačné role než v předchozích dvou zápasech, bylo na nás abychom tvořili hru a Styx bránil. Problém byl ovšem v tom, že koncovka byla naprosto žalostná a nebo jsme měli až neskutečnou smůlu a střely končily na tyči nebo na břevně. Ve druhé půli to bylo ještě výraznější, protože soupeři už nezbývalo sil a hrálo se dlouho jen na jednu branku... Do vedení nás dostal Robert Čížek střelou k tyči 2:1. To nás znovu ukolébalo a znovu utvrdilo v tom, že gólů dáme ještě několik, protože převaha byla jednoznačná. Sám Tomáš Dostálek měl šest jasných gólů na noze, ale nedal gól ani když už obešel i brankáře ! Už jsme si z toho dělali i srandu, protože to bylo fakt neuvěřitelné ! A závěr ? Když už jsme nedokázali dát další gól, tak jsme se snažili alespoň dotáhnout zápas do vítězného konce, jenže Styx, kteří už neměli co ztratit, se vrhli do posledního protiútoku... Jak to dopadlo jsem už napsal, snad jen doplním, že to byl šťastný gól, když míč se třikrát odrazil k nohám soupeře a ve finále náš padající hráč zalehnul našeho brankáře.... No prostě 2:2 a Styx jsme bodem doslova obdarovali.

26.9.2005


 

 

4.kolo ÚTERNÍ HOSTÉ - ACKERMAN 3:2 (1:1)
Sestava:
Čížek P. - Mikeš, Šulc, Čížek R., Fulín, Dostálek, Seidel
Diváci a fanoušci: Sváťa - kamera, Petra, Miloš Čížek, rodiče Romana Fulína
Branky: Šulc, Fulín, Seidel
Komentář rozhodčího:
Kovařík /PSMF/, Knapek, Dražan /Stará Garda/ - Utkání výborné úrovně nakonec zaslouženě vyhráli Úterní hosté. Obě mužstva předváděla rychlou kombinační hru se spoustou šancí. Kladem zápasu byla i maximálně slušná hra.
Komentář na webu:  Úterní hosty poznamenala v úvodu sezony velká marodka. Přesto v minulém kole uspěli proti Vojenským Lesům a i proti Ackermanu toužili přidat další body na svůj bodový účet. Hrát se začalo oboustranně opatrně. Jako první se gólově prosadil Ackerman, i když byl z počátku tím méně aktivním týmem, ale využil zaváhání soupeřovi obrany. Úterní hosté se nehnali bezhlavě za vyrovnáním, ale trpělivě čekali na chybu soupeře. Ta přišla šest minut před poločasem, když vyrovnal kapitán Šulc. Do poločasu gól nepadl, i proto, že oba týmy podrželi několikrát gólmani. Ze začátku druhé půle hrál aktivněji Ackerman, ale pouštěl Hosty do nebezpečných brejků a doplatil na to, když nejprve Fulín a o dvě minuty po něm Seidel dokonali obrat ve skóre. Ackerman byl poté logicky aktivnější a vzhledem k tomu, že měl více hráčů na střídání měl i v závěru mnohem víc sil. Ze svého tlaku však dokázal vytěžit pouze snížení na 2:3 tři minuty před koncem, když gólman Hostů Čížek neviděl střelu přes obránce. Na vyrovnání však už neměl čas.
Můj pohled: Na jaře jsme s Ackermanem prohráli, ale udělali jsme si představu jak na něj a tentokrát jsme už opět uspěli (máme s ním aktivní bilanci vzájemných zápasů). Bylo to něco podobného jako proti Lesům, ale stále přetrvávají problémy se sestavou... Brankáře Slavíka, který měl před zápasem dopravní nehodu, musel zastoupit Petr Čížek a tentokrát nemohl ani Roman Purkyt ... Naše marodka je opravdu nebývalá ... Vlasta Ehl a Marek Chrobák nemohli letos ani jednou nastoupit a náš jarní nejlepší střelec Láďa Houzar dostal prý salmonelózu a bude delší čas mimo.... k tomu zranění zad brankáře Jardy Houzara a výčet dalších zranění by mohl pokračovat.... Ale zpět k zápasu ! Kladem naší hry se konečně stává organizovanost a zodpovědnost ! Snad jsme konečně přišli na to, že hrát s některými mužstvy otevřenou hru a honit to nahoru dolu nám sice přináší radost ze hry, ale ne radost z úspěchu !  Začalo se tedy oboustranně velmi opatrně a ani jedno z mužstev nechtělo udělat chybu. Rozehrávalo se dlouho na jistotu a hledala se skulina v obraně soupeře. Pak jsme se cíleně bránili jen na vlastní polovině a po získání míče zakládali rychlé protiútoky zakončené střelbou. Bohužel se žádná ze střel neujala a naopak jedno zaváhání naší obrany soupeř po zásluze potrestal a dostal se do vedení 0:1. Nutno podotknout, že nás to vůbec nerozhodilo a stále jsme hráli svoji hru a věřili, že naše chvíle přijdou. I stalo se a do rozhozené obrany Ackermanu dostal od Seidlana Petr Šulc nádhernou přihrávku, kterou mazácky proměnil ve vyrovnávací gól na 1:1. Do konce poločasu se skóre nezměnilo a to také díky Petrovi Čížkovi, který skvěle zastoupil Slávu v brance. Po obrátce se Ackerman vrhnul k dobývání naší obrany se zvýšeným úsilím, ale narážel na dobře organizovaný obranný val v čele s Mikym, který dokázal ve finální fázi eliminovat nejlepšího hráče Ackermanu Pavlíka. Soupeř měl možná míč na svých kopačkách delší dobu, ale naše protiútoky byly pro něj smrtelné. Dvojice Seidel, Fulín se postarala o naše dvougólové vedení, když si při zakončení akcí svoje role vyměnili....1:3 a na naší straně byla naprostá pohoda ! S přibývajícím časem docházely oběma mužstvům síly a Ackerman měl výhodu ve větším počtu střídajících hráčů. V 53.min mohlo být už definitivně rozhodnuto, ale Dosty nešťastně zachránil soupeře od pohromy, když Robertovu střelu na brankové čáře tělem vyrazil a od tyče se míč odrazil zpět do pole ... No prostě zastoupil soupeřova obránce, ale bylo to tím, že byl v pohybu a nestačil už reagovat... Dvě minuty před koncem Ackerman šťastnou tečovanou střelou, která prošla chumlem hráčů, snížil na 2:3, ale žádné drama se už nekonalo. Utkání se hrálo ve vysokém tempu s nasazením a mimořádně slušně. Máme tedy další bodový přírůstek, ale rozhodující zápasy jsou ještě před námi a to první velmi důležité hned příští pondělí proti STYX.

19.9.2005


 

 

3.kolo ÚTERNÍ HOSTÉ - VOJENSKÉ LESY 5:2 (2:1)
Sestava:
Slavík - Mikeš, Šulc, Čížek R., Purkyt, Fulín, Dostálek, Seidel
Diváci a fanoušci: Sváťa - kamera, Petra, Miloš Čížek, Petr Čížek
Branky: 3 Fulín, 2 Čížek R.
Komentář rozhodčího:
Kovařík /PSMF/, Vojáček /1.FC Rum/
Utkání zahájily Vojenské lesy náporem a soupeře zatlačily před jeho branku. Že herní převaha není dost často vůbec nic platná se však brzy opět potvrdilo. Úterní hosté díky výborně pracujícímu obrannému valu  a skvělému gólmanovi dokázali tlaku odolat a naopak z úspěšně zakončených protiútoků a s pomocí chyb bránících hráčů Vojenských lesů se dostali do dvoubrankového vedení. Do přestávky sice Bartejs po přihrávce Šmerdy snížil na 1:2, to však bylo slabé vyjádření herní převahy. Vždyť např. sám  Dort měl během čtvrt hodiny 5(!) tutovek,ale břevno,tyč, skvělý gólman, to vše stálo proti němu. Po změně stran se obraz hry nezměnil, Úterní hosté zakopáni v hluboké defenzívě leckdy se štěstím čelily tlaku Vojenských lesů a v koncovce byli efektivnější než hráči Vojenských lesů, což přineslo i branku na 1:3, zatímco hráči Vojenských lesů své vyložené brankové příležitosti neproměnili,byť např. šance Hrubého a Dorta byly tutové.  Poté sice Bartejs po přihrávce Dorta přece jen snížil na 2:3 a  Vojenské lesy ve snaze vyrovnat zcela otevřely obranu, vyrovnání se však nedočkaly, naopak soupeř dvakrát udeřil a tak má výsledek nakonec jednoznačnou podobu.
NEJLEPŠÍ HRÁČI : Fulín /Hosté/, Bartejs /Lesy/

Komentář na webu:  
Můj pohled: Stačil jen pohled na sestavu Vojenských lesů a bylo jasné, že nemůžeme hrát otevřenou hru, to by byla naprostá sebevražda. V silnější sestavě jsem Lesy opravdu ještě nastoupit neviděl ! No ale začíná se za stavu 0:0 a jak pravil klasik "fotbal nemá logiku"... Takže jsme vyztužili obranu, kde na místě posledního nastoupil Miky a o střelbu a brejky se měli starat především Seidláno s Dostym. Lesy začali hodně sebevědomě a v držení míče měli velkou převahu, jenže nám stačili dva protiútoky a Fulda dvakrát trefil do černého a bylo to rázem 2:0. U druhé branky mu obzvláště zdařile sekundoval Seidlano. Na naší polovině hřiště jsme vytvořili blok bránících hráčů, kteří hráli natolik dobře, že by i trenér Hřebík byl u vytržení ! Přechod do protiútoku byl pak tak rychlý, že výše jmenovaný by nestačil na monitoru malovat kosočtverce..... Když něco naší obranou přeci jen prošlo, byl na místě fantasticky chytající Sláva ! Nejhorší chvilky jsme prožívali, když soupeři snížili v 17.min na 2:1, to nám bylo opravdu horko a nutno přiznat, že jsme opakovaně měli i štěstí, když soupeř v rozhodujícím okamžiku mířil těsně vedle nebo jen trefil břevno. Sláva nás opravdu fantasticky podržel a svými zákroky přiváděl soupeře k zoufalství. Jednogólový náskok jsme udrželi až do půle. Po obrátce jsme dlouho a trpělivě čekali na svůj okamžik a ten přišel v podobě protiútoku, který Robert korunoval naším třetím gólem na 3:1. Dramatu ovšem stále ještě nebyl konec, protože soupeři se dočkali opět kontaktního gólu na 3:2. Jenže Lesy dopadly stejně jako my v minulém kole s Bostonem... V samém závěru zápasu se vrhli zběsile do útočení a zapomněli na obranu, takže jsme je po zásluze ještě dvakrát vyškolili na konečných 5:2. Na jaře náš vzájemný duel skončil dokonce 7:2 a závěr byl docela podobným K.O. Pochvalu zaslouží opravdu všichni, ale nejlepším mužem na hřišti byl náš brankář Sláva a hned potom skvěle hrající Miky a střelec dalšího hattricku Fulda. Že bychom se konečně chytili a opustili potupnou poslední příčku tabulky ?

12.9.2005


 

 

2.kolo ÚTERNÍ HOSTÉ - QUO BOSTON 3:5 (0:2)
Sestava:
Houzar Jar.- Šulc, Čížek R., Houzar L., Purkyt, Fulín, Dostálek
Diváci a fanoušci: Sváťa - kamera, Petra, Miloš Čížek
Branky: 3 Dostálek
Komentář rozhodčího:
Antonický /PSMF/, Lokaj, Hassmann /Vokra vet/
Zápas, ve kterém od začátku nebylo o vítězi pochyb. Snad jen v střelecky bláznivém závěru, kdy Boston trochu polevil byl zápas vyrovnaný. NEJLEPŠÍ HRÁČI : Dostálek /Hosté/, Vlček /Boston/

Komentář na webu:  Boston vstoupil do zápasu lépe a už v sedmé minutě šel do vedení. Hra byla nadále vyrovnaná, větší aktivitu vykazovali Úterní hosté, ale museli být ostražití při rychlých protiútocích Bostonu. Úterní hosty provázela smůla - nejprve přišli vinou zranění o tvůrce hry Čížka, posléze inkasovali gól do šatny, když neuhlídali rohový kop. Ani vstup do druhé části utkání se Hostům nepovedl. Vlček už po třech minutách zvýšil náskok Bostonu na tři góly. Boston nemusel nikam pospíchat a trpělivě vyčkával na chyby riskantně útočících Hostů. Těm se sice podařilo 9 minut před koncem vstřelit branku na 3:1, ale prakticky vzápětí inkasovali dvakrát během jedné minuty a bylo definitivně rozhodnuto. Boston velmi polevil a dovolil Dostálkovi dovršit hattrick a upravit skóre na přijatelných 3:5.
Můj pohled: Jarní výhru ani výkon jsme nedokázali zopakovat ! Zásadní událostí pro vývoj celého zápasu bylo to, že jsme dostali první branku a že se zranil Robert Čížek. Přestože jsme měli hned z počátku několik dobrých brankových příležitostí, tak to byl naopak soupeř, který nám dal první branku a tím určil ráz celého zápasu. Chodili jsme neustále "do plných" a Boston trpělivě bránil a při každé příležitosti vyrážel do protiútoku.... První poločas byl vyrovnaný prakticky až do okamžiku, kdy došlo k Robertovu zranění.... byl to šlapák soupeře při střelbě a likvidační zákrok, protože si nejenom dále Robert nezahrál, ale odjel na vyšetření do nemocnice... Od této chvíle jsme neměli nikoho na střídání .... V závěru poločasu se navíc naše obrana moc nevyznamenala, když po překopnutém centru po rohu dostal z úhlu Jarda druhý gól ! To byl "gól do šatny" a hodně nás rozhodil ... Ve druhé půli se nám dlouho nedařilo, bylo někdy až k neuvěření, co dokážeme neproměnit, fotbal to byl pohledný a plný nasazení, ale chyběla koncovka. Naopak soupeř nikam nespěchal a čekal na chybu. Té se bohužel opět dočkal a bylo to 0:3. Pak už to bylo hop a nebo trop a hráli jsme hodně útočně a riskantně. Když konečně Dosty prolomil naše prokletí a snížil na 1:3 bylo najednou opět o co hrát. Jenže otevřená hra svědčila i Bostonu a hrálo se "nahoru dolu" . Místo kontaktního gólu jsme bohužel znovu inkasovali 1:4 a zdálo se, že je hotovo .... Ke cti našich hráčů svědčí i to, že bojovali do poslední minuty zápasu, sice snížili na 2:4, ale pak se znovu dostal do brankové příležitosti Boston a závěr byl jak na střelnici 2:5 a třetí branka Dostyho na konečných 3:5. Všechny naše branky tak dal Dosty, ale je nutno podotknout, že po kombinacích celého mužstva (Láďa, Fulda, Šulcik, Roman), kdy on byl tím vykonavatelem a střelcem do odkryté branky. Kde hledat rozdíl v předvedené hře obou mužstev ? Boston byl především produktivnější v koncovce, dobře bránil a hrál místy hodně tvrdě. Naše obrana byla špatně organizovaná a v důležitých momentech zápasu (0:1) jsme nedokázali zachovat klid a místo toho se někdy bezhlavě vrhali do útočení, čímž jsme soupeři po ztrátě míče dávali hodně prostoru na protiútok. Bohužel dále pokračuje "marodka" v našich řadách a sotva se Fulda dal dohromady, tak jsme patrně na další zápas ztratili Roberta..... No hlavu vzhůru, ty zápasy ve kterých půjde o záchranu, nás opravdu ještě teprve čekají !

5.9.2005


 

 

1.kolo ÚTERNÍ HOSTÉ - KLOKAN CLUB PERÓN  2:12  (2:5)
Sestava:
Slavík - Houzar Jar., Šulc, Čížek R., Houzar L., Purkyt, Brautferger
Diváci a fanoušci: Sváťa - kamera, Petra, Miloš Čížek, Petr Čížek
Branky: Čížek R., Purkyt
Komentář rozhodčího:
 Kovařík V. /PSMF/, Vokurka, Rozehnal /Typos garda/
Výborné utkání. Klokan zvítězil zaslouženě. Hrál se pěkný fotbálek, celý zápas velmi slušně.  NEJLEPŠÍ HRÁČ : Saidl Pavel /Klokan/

Komentář na webu:  O tom, že druhá sezona je těžší než první se Úterní hosté přesvědčili dříve než čekali. Los jim přisoudil do prvního kola obhájce jarního titulu a věčného favorita Klokan. Oba týmy měli pouze jednu možnost střídání. Zatímco u Klokanu je to poměrně obvyklá situace, Hosté většinou rozkládají zápasovou zátěž na více hráčů.
Klokan od začátku potvrzoval, že nemíní zopakovat loňskou překvapivou porážku z prvního kola a vstoupil do zápasu s maximálním soustředěním. Výsledkem bylo vedení 3:0 už v osmé minutě. Takovýto vstup do zápasu by zamával i s mnohem silnějším a zkušenějším mužstvem než jsou Úterní hosté. Proto je třeba Hosty pochválit, že ani za nepříznivého vývoje zápas nezabalili a snažili se hrát dál aktivně. Odměnou jim bylo zkorigování poločasového stavu z 5:0 na přijatelnějších 5:2.
Druhý poločas začal stejně jak ten první. Klokan vsítil opět tři branky za osm minut a nedal Hostům sebemenší šanci na další zdramatizování vývoje. Úterním hostům s průběhem času docházely síly. Z toho důvodu nedokázali jejich hráči efektivně bránit útoky Klokanů a gólů za zády bezmocného gólmana Slavíka přibývalo. Konečný výsledek je možná trochu krutý, ale o tom, že Klokan vyhrál zaslouženě nemůže být pochyb. Střeleckým apetitem potvrdil jarní "polokrál" střelců Jan Saidl. Trefil se pětkrát.
Můj pohled: Asi nikdo neočekával, že snad tento zápas bude tím, ve kterém bychom měli bodovat.... Jen připomenu, že na jaře jsme prohráli 4:9 (2:5). Vzhledem k obrovským potížím se sestavou, (marodce a absenci některých klíčových hráčů) musel hrát tentokrát brankář v útoku a na střídání byl jen jeden hráč... No prostě sešlo se to tak, že deset hráčů nemohlo k zápasu nastoupit a to z nejrůznějších důvodů... Nastoupilo tedy sedm statečných a snažilo se podat co nejlepší výkon ! V poli a ve hře nebyl zase mezi oběma mužstvy takový propastný rozdíl. Zásadní rozdíl byl v efektivitě zakončení a využívání situací, kdy dochází k přečíslení. Zatím co Seidel v dresu Klokanu střílel do branky neomylně z každé pozice a byl to většinou gól, tak nám nestačilo k brance ani to, že byl některý náš hráč před brankářem zcela sám. Ne, nebyl to ustrašený výkon z naší strany, nezaujatý pozorovatel by určitě ocenil, že se bylo na co koukat a že to byla snaha "hrát fotbal" a nebetonovat a nezakopat se před vlastní brankou. Naším nejčastěji střílejícím hráčem byl Láďa Houzar, ale bohužel mu to tam nepadalo.... O naše branky se v prvním poločase zasloužil Robert Čížek, když zakončil samostatnou akci a Roman Purkyt, který proměnil úžasnou Šulcovu přihrávku mezi obránce soupeře ve druhý úspěch. Poločas skončil stejně jako na jaře 2:5, ale pak už to bylo mnohem horší... Utkání bylo mimořádně slušné a rozhodčí prakticky neměl žádnou práci, tedy až na to, že popsal celý zápis střelců branek...:-) Děkuji všem co nastoupili, bojovali a nesložili zbraně a to ani za stavu kdy jsme dostali desítku !
Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.