Čtení - A team - Jaro 2013

30.03.2013 08:27

 

ČTENÍ PRO 1. Hanspaulskou ligu - "ÚTERNÍ HOSTÉ"
Níže uvedené komentáře nemohou být objektivním vyjádřením dění na hřišti, protože zde prezentuji pouze doslovné komentáře o zápasech sepsané rozhodčími do "Zápisu o utkání" a pak také "Můj pohled" na sehraný zápas, což už vůbec nemůže být objektivní. Bude-li mít některý ze čtenářů jiný názor, pak ať ho ventiluje v DISKUZI nebo ve Fóru pro hráče......PETR

 

11. kolo - 24.6.2013 hřiště Záběhlice ÚTERNÍ HOSTÉ "A" - RESTAURACE U PECKŮ

Sestava: Slavík - Drbal, Zahradník, Chrobák, M.Doležal, Bartejs, Jílek, Mikeš, Seidel, Hejret, P.Čížek, Fitzel
Branky: Seidel, Chrobák
Rozhodčí: 
Komentář rozhodčího: 
 

Můj pohled: Byl to prakticky přímý souboj o titul jarního mistra Hanspaulky 2013. ÚH potřebovali vyhrát, ale i v případě jejich výhry nemuseli titul získat, protože mohlo rozhodovat nakonec skóre v jiném zápase posledního kola (Rowdies - Saens). Mistrem tedy mohli být nakonec i Saens, kteří by však museli vyhrát o tři a více gólů, podle stavu zápasu mezi RUP a ÚH.
Zápas byl mimořádně sledovaný, dostavil se i delegovaný rozhodčí a i když bylo deštivé počasí, tak okolo hřiště bylo mnoho příznivců Úterních hostů a samozřejmě členové ÚH a mnohé "legendy" ... Hrálo se o hodně a tomu odpovídala i sestava, kdy si mnozí nechtěli nechat zápas ujít. 
Začali jsme pěkně zostra a v tempu, prostě jsme na soupeře "vlítli" a svírali ho na jeho polovině hřiště. Když dal krásnou střelou Sajdláno v 8.min. úvodní branku a vedli jsme 1:0, tak se zdálo, že na nás dnes Peckovci nemají. Mačkali jsme je jako citron a vypracovali si několik výborných příležitostí k navýšení skóre. Prvních 15. min. bylo jasně v naší režii a soupeře jsme vůbec k ničemu nepustili. Škoda, že některá z Bártových střel po otočce se neujala ... nebo že šance Kuby, Drbyho nebo Mikyho neskončili brankou. Peckovci se vzpamatovali a i oni začali před naší brankou "zlobit". Sláva nás opakovaně podržel po standardních situacích soupeře a dokázal v rozhodujících chvílích míč vyboxovat nebo vyrazit nohou. V prvním poločase jsme ovšem byli lepším mužstvem a díky dobré organizaci obrany si RUP mnoho příležitostí nevypracovali. Za zmínku ovšem stojí střela Slunéčka do břevna, kdy se odražený míč odrazil do autu ještě od Slávy ... 

Druhý poločas jsme začali opět aktivně, ale bylo vidět, že soupeř přidal na důrazu a hlavně od Bárta se jeho strážce nehnul ani na centimetr! Naopak ho neustále držel rukama a okopával, jenže rozhodčí dělal, jako by nic neviděl! Naopak před naší brankou pískal pro soupeře přímé kopy i když to vůbec žádné fauly nebyly! Nejednotný metr byl bohužel patrný prakticky v celém druhém poločase. Jasným důkazem je video z tohoto zápasu! Ve 33.min. se však asi odehrálo to nejpodstatnější z celého zápasu. Nejprve jsme po zahrání několika rohových kopů dokázali zvýšit (po spolupráci Fitziho s Márou) na fantastických 2:0. Jenže okamžitě z rozehrávky nám soupeř dal kontaktní gól na 2:1. Byla to Kahudova střela z velké dálky, jenže Fitzi nestačil střelu zblokovat a nepovedlo se to ani Márovi. Míč ještě před Slávou skočil a na kluzkém terénu dostal nečekaný odskok. Sláva míč viděl pozdě a i když ho blokoval, tak mu prošel do sítě. To se nemělo stát! Kdybychom vydrželi alespoň pár minut hrát za stavu 2:0, tak soupeř musel otevřít hru a měli bychom více prostoru na protiútok ... Stále jsme ovšem vedli o gól a to v tu chvíli stačilo. Soupeř však zmobilizoval síly a podařilo se mu vyrovnat po střele Davida Friče (reprezentanta ČR ve futsale). Vyrovnávací brance na 2:2 ovšem předcházel jasný faul na Bárta, který byl držený obráncem rukama! Kdyby to rozhodčí chtěl vidět, tak to mohlo být všechno jinak. Od stavu 2:2 jsme ovšem hráli fantastický fotbal a jen štěstí chybělo, abychom dokázali dát vítěznou branku. Naše zahozené a promarněné šance si můžete prohlédnout na videu ... Musím se ovšem ještě zmínit o hráči č.7 soupeře (David Frič), je to jistě výborný hráč, ale za normálních okolností tento zápas neměl vůbec dohrát! Jenom slepý rozhodčí mu totiž mohl odpustit sérii faulů na ČK a nechápu, že nedostal ani ŽK! Nebudem se vymlouvat na rozhodčího, protože si vůbec nedovedu představit, jak by zvládl tento zápas někdo méně zkušený. Pravdou ovšem je, že neměl jednotný metr a v určitých fázích se nejenom mě zdálo, že "tlačí soupeře". 
Tak se to znovu nepovedlo! Soupeři stačila remíza na titul a protože Saens vyhráli, tak jsme v sezóně nakonec skončili třetí. Místo na bedně je ovšem úspěch a rozhodně se nemáme za co stydět. K titulu nám tentokrát stačilo proměnit alespoň jednu z výborných šancí na gól v závěru posledního zápasu! Tak hlavu vzhůru a v příští sezóně to zvládneme! 

 

10. kolo - 10.6.2013 hřiště Tempo ÚTERNÍ HOSTÉ "A" - SMUTNÝ POTAPĚČI 8:5 (5:4)

Sestava: Slavík - Mikeš, Kučera, Drbal, Chrobák, Bartejs, Hejret, Voldřich, Seidel
Branky: 3 Bartejs, 2 Kučera, 2 Chrobák, Drbal
Rozhodčí: Kovařík (najatý týmem)
Komentář rozhodčího: Zápas měl vysokou úroveň, oba týmy hrály ofenzivně a tak bylo k vidění mnoho gólů.

Můj pohled: "Noční zápas" (začátek 21:15 hod.) na Tempu byl z mého pohledu jeden z nejkvalitnějších v této sezóně co jsem měl možnost vidět. Přispěl k tomu i výkon zkušeného delegovaného rozhodčího Kovaříka. Potapěči nám jako vždy dali první branku a zejména v první půli předváděli smrtící brejky a strojový přechod do útoku založený na letité souhře a výhodě domácího hřiště s většími brankami, kde padá spousta branek. Stejně tomu bylo i tentokrát. Vývoj zápasu: 1:0,1:1,2:1,2:2,3:2,3:3,3:4,4:4,4:5 poločas, 4:6,4:7,5:7,5:8 konec. Jak vidno tak docela dramatický vývoj než se nám podařilo odskočit na dvě a posléze i tři branky ... Bartejs si třemi góly upevnil vedoucí pozici v tabulce střelců (25), před Kounovským ... ÚH výborně zachytal brankář veterán Slavík, kterému především vděčíme, že nás podržel v rozhodujících momentech zápasu. Pochválit je třeba celé mužstvo, které stále živí naději na superfinále s RUP v posledním kole!

9. kolo - 17.6.2013 hřiště Štěrboholy-3 ÚTERNÍ HOSTÉ "A" - TROPS 1.SK 4:1 (2:1)

Sestava: Slavík - Seidel, Mikeš, Drbal, Zahradník, Bartejs, Hejret, Jílek
Branky: 2 Bartejs, Jílek, Seidel
Rozhodčí: Trnka (najatý týmem)
Komentář rozhodčího: Hosté byli jasně lepší, ale vyhráli "jen" o tři góly. 

Můj pohled: Dohrávka 9.kola se hrála za úmorného vedra a rozhodně to tedy nebyl žádný "tempofotbal". ÚH se možná až příliš soustředili na obranu a bohužel postupně přistoupili na styl hry soupeře. V druhé půli však již nebylo pochyb o výsledku, protože Trops neměli nikoho na střídání a hrálo se především na jejich polovině hřiště. ÚH měli rozhodně více šancí, ale většímu rozdílu ve skóre zabránil brankář Trops, který vyrazil mnoho střel směřujících do jeho branky. Sen tedy pokračuje a v posledním kole budeme svědky přímého souboje o titul mezi ÚH a RUP. Zároveň věříme, že v utkání Rowdies - Saens nedojde k žádnému excesu a Saens nepředhoní ÚH na skóre při případné výhře ÚH v "superfinále".

8. kolo - 27.5.2013 hřiště Záběhlice ÚTERNÍ HOSTÉ "A" - ERKO KBELY 4:1 (1:0)

Sestava: Slavík - Pícha, Voldřich, Seidel, Bartejs, P. Čížek, M. Doležal, Drbal
Branky: 2 Bartejs, Seidel, Voldřich
Rozhodčí: Kohout, Pavlíček (najatí týmem)
Komentář rozhodčího: Pohledné utkání, které rozhodl větší důraz v koncovce domácích, kteří nakonec zvítězili nad svým soupeřem 4:1. 
 

Můj pohled: ÚH ve značně pozměněné sestavě (díky zraněním) hráli zase konečně na "domácím hřišti" a dokázali si poradit s dobře hrajícím soupeřem. Dlouho se hrálo 0:0 než první branku vstřelil Bartejs z dorážky Drbyho střely do břevna. Po obrátce Bartejs přidal další branku z otočky a uklidnil hru. ÚH postupně navýšili až na 4:0 (Seidel po samostatné akci a Voldřich prostřelil brankáře k tyči). Teprve potom se podařilo Erku vstřelit čestnou branku a zkazit čisté konto výborně chytajícímu Slavíkovi. Skvrnou na jinak poměrně slušně hraném zápase byl zcela nesmyslný a likvidační faul Horáka (Erko) na Drbala, který navíc přišel v posledních vteřinách již rozhodnutého zápasu. Nejlepší hráči: Erko č.6, Drbal a Slavík (ÚH).

7. kolo - 15.4.2013 hřiště Mikulova-1 ÚTERNÍ HOSTÉ "A" - SAENS 4:4 (2:1)

Sestava: Slavík - Bartejs, Jílek, Hejret, Voldřich, Mikeš, Drbal
Branky: 2 Hejret, Mikeš, Bartejs
Rozhodčí: Plucar, Hošek (najatí týmem)
Komentář rozhodčího: Utkání ze špice tabulky přineslo kvalitní fotbal. Vedení se ujali Saens, do půle však vedli ÚH, ve 2.poločase utekli o 2 branky. Přišla 38´minuta Proška a bylo vyrovnáno, záhy se prosadil na hrušce Bartejs a ÚH opět vedli, Saens se však podařilo vyrovnat a oba soupeři jsou spokojeni s bodem z dobrého utkání. 

Pohled vedoucího Saens: Do zápasu jsme vstoupili velice aktivně a hned ve 2.min vstřelili gól.Poté náledovalo cca 5-7 min kdy ÚH nevěděli kam dřív,docela kolotoč.Po tomto úvodu ÚH vyrovnali pohyb a hra se plně vyrovnala.Po našich dvou hrubých chybách soupeř zkušeně zakončoval a otočil výsledek.Za tohoto stavu skončil poločas.Ten druhý vyšel ze začátku ÚH a po odrazu míče k jejich hráči to bylo již 1:3.Produktivita soupeře byla vskutku obdivuhodná.Od stavu 1:3 začli ÚH bránit výsledek,což se jim dočasně nevyplatilo - během 2 minut bylo srovnáno po jedné dalekonosné střele a po hrubé chybě posledního obránce - 3:3. Opět přišla laxnost v naší obraně a z dorážky bylo 3:4.Zvýšená snaha Saens vedla k vyrovnání po rychlém útoku a přesném centru před branku stačilo nastavit nohu a bylo to 4:4. V závěru jsme mohli brát 2 body,ale náš útočník sám v náběhu přehodil vyběhnuvšího gólmana i s brankou.Remíza je spravedlivá,byla to jízda nahoru dolů,super fotbal.Akorát si neodpustím poznámku k hráči ÚH Bartejsovi - hrál na něj poloviční chlap,ale on při sebemenším kontaktu padal jak shnilá švestka,což mu rozhodčí docela baštil....

Můj pohled:  Utkání jsem viděl na videu a zcela zodpovědně mohu prohlásit, že Mirek se naprosto mýlí! Bartejs byl celé utkání osobně hlídán hráčem č.14 a to rozhodně není "poloviční chlap". Dále rozhodně nepadal po sebemenším kontaktu, ale po zcela jasných faulech. Naopak nebylo na něj několik faulů odpískáno a v jednom případě dokonce rozhodčí odpískal zákrok zcela opačně. Myslím, že by si měl Mirek ještě jednou prohlédnout zápas v klidu a změnil by názor. Stejně tak jako mohli Saens brát oba body, tak mohli prohrát, kdyby Drbyho střela nebyla zblokována nebo, kdyby se jejich brankářovi nepodařilo dát Bartejsovi metr od brankové čáry jesle ... Že to byla spravedlivá remíza a super fotbal v tom dávám ovšem Mirkovi za pravdu.

6. kolo - 6.5.2013 hřiště Záběhlice ÚTERNÍ HOSTÉ "A" - SANTA DOMINICA 8:6 (4:4)

Sestava: Slavík - Jílek, Hejret, Zahradník, Seidel, Doležal, Bartejs, Drbal
Branky: 6 Bartejs, 2 Drbal
Rozhodčí: Husák, Čapla (najatí týmem)
Komentář rozhodčího: Zápas začal v poklidném tempu cca. do 4.minuty, kdy NH na hřišti "pan" Bartejs dostal balón. Potom se ještě 3x Bartejs uvolnil a vypadalo to na jasné vítězství domácích. Jenže ve 28.minutě to bylo 3:4 pro Út.hosty, aby ještě do poločasu Drbal vyrovnal na 4:4. 2.poločas měl stejný průběh- domácí opět odskočili o 3 góly, aby hosté zase snižovali až na rozdíl branky 7:6. V poslední minutě z brejku rozhodl Bartejs v tomto utkání jak na houpačce. 

Můj pohled:

 

5. kolo - 29.4.2013 hřiště Mikulova-1 ÚTERNÍ HOSTÉ "A" - KLOKAN PERÓN CLUB 8:5 (4:1)

Sestava: Slavík - Hejret, Voldřich, Drbal, R. Čížek, Seidel, Bartejs
Branky: 5 Bartejs, 2 Drbal, Hejret
Rozhodčí: Bouše, Soucha (Real TIDE XXL)
Komentář rozhodčího: Utkání hrané ve vysokém tempu nahoru dolů, kde rozhodla zkušenost hostů a produktivita střelce Bartejse. 
 

Můj pohled:

 

4. kolo - 23.4.2013 hřiště Mikulova-4 ÚTERNÍ HOSTÉ "A" - ROWDIES 2:3 (1:3)

Sestava: Šméral -  Hejret, Jílek, Voldřich, Mikeš, Kučera, Bartejs, Drbal
Branky: Bartejs, Voldřich
Rozhodčí: Boubín (najatý týmem)
Komentář rozhodčího: Velice nervózní utkání, ve kterém zvítězilo šťastnější a disciplinovanější mužstvo.
 

Můj pohled:

 

3. kolo - 15.4.2013 hřiště Záběhlice ÚTERNÍ HOSTÉ "A" - BOSTON HS 2:4 (1:1)

Sestava: Slavík - M.Doležal, Mikeš, Drbal, Zahradník, Fitzel, Chrobák, Bartejs
Branky: Drbal, Chrobák
Rozhodčí: Kotchera, Toman (Celtic Prague FC)
Komentář rozhodčího: Hosté měli skvělý začátek, ale v druhé půli zvolnili tempo a Boston převzal aktivitu do svých rukou. Rozhodl závěr utkání. 

Můj pohled: Hra Bostonu HS nám prostě nesedí a to platí dlouhodobě. Důsledná, tvrdá obrana a rychlé brejky to je jejich styl. Jestli-že se jim pak povede dát první branku, pak je to ještě horší a marné obléhání se často chybou v rozehrávce promění ve zmar celého klání. Tak přesně to se nám stalo i v tomto zápase! Miky na pozici posledního hráče podklouzl při přebírání házeného autu a pro šikovného Kubeše nebyl problém prostřelit Slávu mezi nohama 0:1. Naprostá pohroma nás pak potkala, když Turtenwald zasáhl vysokou nohou Bárta do hlavy! Poslal ho do nemocnice na šití, protože mu způsobil čtyřcentimetrovou krvácející ránu na hlavě! Od rozhodčího ovšem nedostal ani žlutou kartu! Rozhodčí byli naprostí zoufalci a amatéři! Buď nepískali vůbec nic nebo nesmysly! Především jejich vinnou se hra značně přitvrdila a rozhodně se nehrálo v rukavičkách. Trapnost a neznalost pravidel pak potvrdil rozhodčí i při soupeřově "malé domů". Nemá cenu komentovat, že si pak chtěl vynutit respekt rozdáváním ŽK. Ale ke hře ... Bylo opravdu těžké se propracovat před soupeřovu branku a dostat se vůbec do šance nebo střelecké příležitosti. Většina střel končila zblokována, ale přeci jen se nám podařilo srovnat Drbym na 1:1 po nejhezčí akci prvního poločasu z naší strany. Po obrátce stran jsme měli dvě dobré příležitosti na vstřelení branky, jenže platilo "nedáš - dostaneš". Stačilo prohrát jeden souboj ve středu hřiště a následná rozehrávka skončila vedoucí brankou Bostonu 1:2. Po samostatné akci a střelou z větší vzdálenosti však Mára opět srovnal 2:2. No a pak jsme opět mohli jít do vedení, jenže jsme neměli Bárta ... Když se Slávovi "zadrhla noha" dostal se soupeř opět lacino do vedení Derém 2:3. To nás dost srazilo, protože v tu chvíli jsme si mysleli, že máme dokonce na víc než na remízu ... Čtvrá branka pak byla po evidentním faulu soupeře! Z videa to není patrné protože první souboj tělem byl ještě v pořádku, ale potom soupeř podrazil Zahrymu nohy a šel sám na brankáře ... Myslím, že i Sláva čekal, že rozhodčí zapíská a tak se ani moc nesnažil ... Nechápu jak z toho gólu mohl mít hráč soupeře s č.23 radost, potvrdil však jen svou úroveń, kterou předváděl vlastně po celý zápas. Poslední gólovou šanci jsme měli sice opět na našich kopačkách, ale i tak by to nic neřešilo, protože soupeř vedl o dvě branky 2:4. Vrcholem zoufalého výkonu rozhodčích pak bylo, že zápas opět zkrátili! Nikdo nechce, aby snad nastavovali zápas jako ve velkém fotbale, proč ho ale zkracují? Nechápu PSMF a vedení Hanspaulky, že nechá dva zápasy 1.ligy hrané po sobě na jednom hřišti pískat dva teenegery, kteří nestačí hru ani sledovat natož rozhodovat! Svoje příšerné chyby a pouštění hry nepískáním ničeho zopakovali i v dalším zápase, kde opět došlo jejich vinnou k faulům, oplácení a brutální hře. Nejlepší hráči: Kubeš (Boston), Drbal (ÚH).

2. kolo - 8.4.2013 hřiště Záběhlice ÚTERNÍ HOSTÉ "A" - MJSH TEAM "A" 6:4 (2:2)

Sestava: Slavík - Seidel, Voldřích, Hejret, Drbal, Bartejs, Rada, Chrobák
Branky: 5 Bartejs, Chrobák
Rozhodčí: Symon (najatý týmem ?)
Komentář rozhodčího: Nesmírně vyrovnaný zápas, šance se střídali na obou stranách. Úterní hosté  měli lepší efektivitu v zakončení.
Můj pohled: Ve druhém kole nešlo o "neznámý tým", pod novým názvem se skrývá mužstvo, které v minulé sezóně "koupilo" 1.ligu od Šumavanu-Balkán. V sestavě je hodně ukrajinců, ale zaznamenali jsme také posílení týmu výborným Novákem. Právě tento hráč nám vstřelil první branku nádhernou střelou z rozehraného rohového kopu. O otočení skóre se postaral Bárt, když první gól dal po rychle rozehraném přímém kopu a druhý s notnou dávkou pomoci od soupeře. Poločas skončil smírně, když soupeř vyrovnal z dálky po zemi, protože Sláva měl zakrytý výhled. Další velké šance na obou stranách zůstaly nevyužity ... Po obrátce se Kuba proměnil v Bártova dvorního nahrávače a zařídil tak naše vedení 3:2. Netrvalo dlouho a soupeř opět srovnal, když z rozehrávky přímého kopu naši zeď i brankáře prostřelil opět Novák 3:3. Jenže mi máme Bárta a tomu stačí přihrát před branku ... Dvěma góly nás dostal do dvoubrankového vedení 5:3. Dvě minuty před koncem soupeř snížil na rozdíl jedné branky. když proměnil střílenou přihrávku hezkou střelou pod břevno 5:4. Žádné drama jsme ovšem nepřipustili a naopak jsme přidali v samotném závěru šestou branku, když Bárt přihrál Márovi před prázdnou branku 6:4 konec. Výborný zápas a rozhodně se bylo na co dívat, protože i soupeř chtěl hrát fotbal. Hrálo se hodně útočně a velice rychle. Nejlepší hráči: Novák (MJSH), Bartejs (ÚH)

 

1. kolo - 25.3.2013 hřiště Záběhlice ÚTERNÍ HOSTÉ "A" - AKTA-REZ 5:0 (3:0)

Sestava: I. Doležal - Seidel, Voldřích, Mikeš, Hejret, Kučera, Drbal, Jílek, Bartejs
Branky: 2 Bartejs, Hejret, Drbal, Jílek
Rozhodčí: Čapla (najatý týmem ?)
Komentář rozhodčího: Výborné utkání plné soubojů a pěkných kombinací.
Komentář ze stránek Akta-rezTrošku přísnej výsledek za předvedený výkon na hřišti, který nebyl vůbec špatný. Hra měla tempo od začátku od konce, soupeř si však již od začátku utkání vypracoval náskok, na který Akta neuměla zareagovat. Na premiérový gól Akt v 1.lize budeme muset hold ještě chvilku posečkat ;-) 

Můj pohled: Hned v prvním kole jsme narazili na spřátelený tým Akťáků, se kterými jsme před lety trénovali v zimní přestávce každý týden ... Akta-rez sehráli svůj vůbec první zápas v nejvyšší soutěži a jistě měli jiné představy (hlavně o výsledku). Další premiérou byl start Petra Bartejse v našem mužstvu a musím poznamenat, že tady se naše představy naprosto vyplnili. Bárt byl od prvních minut dominantní postavou našeho útoku a také sehrál velkou roli v rozehrávce. Nutno dodat, že k velké radosti jsme v sestavě přivítali také Tomáše Kučeru a rekonvalescenta Honzu Jílka. Od prvních minut bylo jasné, že to není přátelák z minulého týdne a že nasazení z obou stran je enormní. První vážnější šanci měl kupodivu soupeř, ale Ivoš v brance se vyznamenal a podržel nás. Bylo jasné, že musíme hrát lépe "dozadu" a také přidat na důrazu, protože Akťáci nejsou žádní nazdárkové. První branku dal Petr Bartejs po křížné přihrávce podél branky, kterou mu ideálně naservíroval Kuba Hejret 1:0. Druhá branka pak byla jak přes kopírák, jenom si oba aktéři role vyměnili a Bárt nahrál Kubovi Hejretovi 2:0. Náskok nás uklidnil a soustředili jsme se na dobrou defenzivní práci a nabourávání soupeřovi rozehrávky. Naše protiútoky pak byly nebezpečnější než akce soupeře a jestli mám něco vyzdvihnout, tak to, že jsme Akťákům prakticky nedávali žádný prostor a čas na kombinaci. Dlouho jsem naše mužstvo neviděl hrát tak dobře "dozadu" a zodpovědně. Před koncem poločasu pak přidal Tomáš Drbal třetí branku, když svoji samostatnou akci zakončil výbornou střelou 3:0. Druhá půle se prakticky odehrávala ve stejném stylu jako ta první. Akťáci se nemohli dostat do hry, protože jsme jim to jednoduše neumožňovali a hlavně jsme praktikovali něco, co už dlouho ne, důraznou hru a přerušení hry v momentě, kdy by mohl soupeř hrozit přečíslením. Čtvrtou branku a svoji druhou v dresu ÚH přidal Petr Bartejs, když si poradil obloučkem v situaci "sám před brankářem" 4:0. Ke cti soupeře je třeba zdůraznit, že se stále snažili o útočný fotbal a vstřelení svojí premiérové branky. Ivoš ovšem chytal výborně a všechny jejich střely na branku dokázal bravůrně zlikvidovat, navíc se také podílel zásadním způsobem na zakládání protiútoku svými skvělými výhozy. Co stojí za zaznamenání je také změna našeho přechodu do protiútoku. S příchodem Bárta se zdá, že nebudeme muset překonávat obranný val soupeře kombinací, ale stačí míč jednoduše hodit nebo přihrát jemu. Za celý zápas se snad nestalo, že by ho někdo předskočil nebo mu nedovolil převzít přihrávku i když mu obránce visel na zádech. Na konečných 5:0 upravil Honza Jílek právě po jedné takové Bártově akci a přihrávce. Soupeř byl možná zaskočen důraznou hrou, ale tak se to prostě v nejvyšší lize hraje. Byl to jeden z večerů, kdy jsem měl zase z naší hry radost a to nejen, že se vyhrálo, ale jak se toho dosáhlo. Přál bych si, abychom se scházeli pořád v takto kvalitní sestavě, protože to je radost se dívat. Pochvalu zaslouží naprosto všichni a každý přispěl svým dílem. Mladíci svojí rychlostí a fyzičkou, starší zkušeností a nasazením. Tak to jsou první dva zasloužené body v jarní sezóně roku 2013, kdy slavíme 30 let od založení klubu.

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.