Čtení A-team - Jaro 2011

19.06.2011 12:20

ČTENÍ PRO 1. Hanspaulskou ligu - "ÚTERNÍ HOSTÉ"
Níže uvedené komentáře nemohou být objektivním vyjádřením dění na hřišti, protože zde prezentuji pouze doslovné komentáře o zápasech sepsané rozhodčími do "Zápisu o utkání" a pak také "Můj pohled" na sehraný zápas, což už vůbec nemůže být objektivní. Bude-li mít některý ze čtenářů jiný názor, pak ať ho ventiluje v DISKUZI nebo ve Fóru pro hráče......PETR

11. kolo 13.6.2011 hřiště Tempo ÚTERNÍ HOSTÉ - SMUTNÝ POTAPĚČI 8:6 (5:4) 
 

Sestava: Slavík - Rada, Voldřich, Mikeš, Fitzel, R.Čížek, Doležal, Pícha jun.
Branky: 2 Doležal, 2 Voldřich, 1 Pícha jun., 1 R.Čížek, 1 Fitzel, 1 Rada
Rozhodčí: 
Komentář rozhodčího:  
Můj pohled: U obou mužstev byl útok lepší než obrana a tak se zrodil divoký výsledek 8:6 po průběhu jak na houpačce. ÚH vedli 2:0, ale za tři minuty už to zase bylo 2:2, pak vedli 4:2 a 5:3 SP snížili do poločasu na 5:4, a po obrátce stran vyrovnali na 5:5. Pak ovšem zase přišli na řadu střelci ÚH a navýšili až na 8:5. Na konečných 8:6 upravil dvě min. před koncem Dedek. Hrálo se slušně a docela v klidu, což nebývá v utkání těchto mužstev zvykem ... Na obvyklou řevnivost si vzpoměl snad jen brankář SP a nemohl si odpustit neustálé řeči. Ty měl snad proto, že jinak byl nejslabším hráčem svého mužstva a tak jen řečmi vynikal... Nejlepší hráči: Kočí (SP), Fitzel (ÚH).

 

10. kolo 6.6.2011 hřiště Běchovice ÚTERNÍ HOSTÉ - RESTAURACE U PECKŮ 4:6 (1:2)

Sestava: Pospíšil - Rada, Chrobák, Seidel, Mikeš, Pícha jun., Čapek, Fitzel 
Branky: 2 Fitzel, 1 Mikeš, 1 Doležal
Rozhodčí: (Starci na chmelu A)
Komentář rozhodčího: Domácí vzdorovali pouze první poločas, ve druhém hosté rozhodli.
Můj pohled: Rychlý a zajímavý zápas, jen škoda že rozhodčí z neznámých důvodů zkrátil první poločas o více než 5 minut a v závěru zápasu nenašel odvahu zapískat penaltu za ruku v pokutovém území RUP a zákrok "vytáhnul" před vápno, ačkoliv to bylo naprosto evidentní a potvrdil to i pomezní rozhodčí. Škoda, protože jinak mohl mít zápas ještě dramatičtější koncovku! V utkání se vedení ujali ÚH, ale hráči RUP dokázali využít chyb v rozehrávce a díky brejkům otočili do poločasu výsledek dvěma góly. Po obrátce ÚH přidali a dokázali vyrovnat na 2:2 gólem Mikeše. Jenže pak převzali taktovku zápasu hráči RUP a především zásluhou Nováka (hrajícího ve velkém stylu) navyšovali skóre až na 2:6. ÚH tlačili a snažili se překonat koncentrovanou obranu soupeře, ale nestačili se vracet a kontraútoky RUP byly neomylně proměňovány v branky ... V závěru se ÚH přeci jen pozvedli a zdramatizovali zápas, který se zdál být již rozhodnutý. Stačili dvě nádherné střely Fitzla a bylo to 4:6. Tlak ÚH pokračoval a kdyby našel rozhodčí dost odvahy tak měla být i penalta, jak jsem již psal ... No a těch 5.minut o které nás okradl rozhodčí v závěru taky chybělo ... Jinak je ovšem třeba ocenit hru RUP a je vidět, že zatím co jejich výkon má v průběhu soutěže zlepšující tendence, tak hra UH jde asi opačným směrem ... Nejlepší hráči: Novák (RUP), Mikeš (ÚH)

9. kolo 30.5.2011 hřiště Běchovice ÚTERNÍ HOSTÉ - QUO BOSTON 1:8 (0:4)

Sestava: Pospíšil - Rada, Doležal, R. Čížek, Palla, Mikeš, Čapek, Chrobák
Branky: 1 Palla
Rozhodčí: ? (Útlum)
Komentář rozhodčího:  neuveden
Můj pohled: "Zápas blbec" pro ÚH ... Utkání které zastihlo všechny hráče včetně náhradního brankáře v nevídaném útlumu. Zatím co ÚH nedokázali proměnit ani ty nejvyloženější příležitosti, tak na druhé straně tam Bostonu padalo naprosto všechno! Navíc si prakticky 4 branky ÚH vymysleli sami včetně zbytečné penalty a v zápase platilo pro hráče Bostonu jediné, kopni to prudce směrem na branku, oni si to tam srazí sami! Prostě se nedařilo vůbec nic a bylo to neuvěřitelné selhání nikoliv odevzdání, protože hráči ÚH bojovali a trička taky neměli suchá ... Prostě zápas a výkon na který musí ÚH rychle zapomnenout. Nejlepší hráči: Kubeš (QUO Boston, nikdo (ÚH)

8. kolo 24.5.2011 hřiště Běchovice ÚTERNÍ HOSTÉ - BEDNA 11:5 (4:3)

Sestava: Šméral - Zeman, Mikeš, Fitzel, R.Čížek, Dostálek, Doležal, Pícha jun.
Branky: 5 Fitzel, 3 Mikeš, 2 Doležal, 1 Pícha jun.
Rozhodčí: M. Bílý (Zodyhyd P.N.P.)
Komentář rozhodčího: Vynikající utkání. Hosté sice vedli, ale domácí dokázali, že jsou kvalitnějším týmem a po zásluze vyhrál rozdílem třídy.
Můj pohled: Divoká přestřelka a nakonec jasná výhra ... ÚH se ujali vedení, ale pak dostali tři branky a Bedna dokonale otočila zápas. Jenže v závěru prvního poločasu se ÚH konečně probudili a opět oni zaskočili třemi brankami soupeře. Po divoké přestřelce skončil poločas jednobrankovým vedením ÚH 4:3. Po obrátce ovšem dostala Bedna rychle další tři branky a dále si ÚH udržovali dostatečný náskok, který navíc díky střelecky disponovanému Fitzlovi (5 branek) proměnili v jasné vítězství. Nejlepší hráč: Fitzel (ÚH)

7. kolo 16.5.2011 hřiště Běchovice ÚTERNÍ HOSTÉ - VOJENSKÉ LESY 2:3 (0:1)

Sestava: Šméral - Seidel, Rada, Zeman, Mikeš, Palla, Fitzel, Čapek
Branky: Mikeš, Rada
Rozhodčí: ? (Starci na chmelu A)
Komentář rozhodčího: Ačkoli si Vojenské lesy hrají na velký manšaft, to základní, totiž úcta k soupeři, hře a rozhodčímu jim zásadně schází. Předvádět hezký fotbal je záslužné, ale chce to ještě spoustu věcí kolem. I když výhru urvali hosté, morálními vítězi jsou Úterní hosté.
Můj pohled: Základní podmínka k dobrému výsledku s VL byla sice splněna tím, že jsme hráli na domácím hřišti a ne na velkém hřišti v Zákostelní, ale to bylo asi tak všechno co hrálo v náš prospěch. Hned ve 2.min. jsme dostali první branku, když nás Bartejs s Dittrichem rozebrali a posledně jmenovaný skóroval střelou pod naším brankářem. Pak sice Fitzi nastřelil břevno, ale Lesy měli více ze hry a zejména Bartej ostřeloval naši branku z každé pozice. To, že jsme dostali v první půli jen jednu branku, bylo vlastně úspěchem, protože Lesy jasně vyhráli na počet šancí i počet střel na branku soupeře. Ve druhé půli se hra přeci jenom víc vyrovnala, ale ve 37.min. jsme dostali druhou branku na 0:2 a už to vypadalo špatně ... Jenže pak soupeř fauloval Mikyho před vlastním vápnem a protože to je přesně jeho parketa na přímý kop, tak se podařilo snížit na 1:2. Kontaktní gól naší hře hodně pomohl a hráli jsme s Vojenskými lesy vyrovnanou partii. V 53. min. jsme vyrovnali i skóre, když se o nádhernou vyrovnávací branku postaral Radič po Mikyho přihrávce. Hrálo se pak nahoru dolu a obě mužstva chtěla strhnout vítězství na svoji stranu. Možná to byla od nás i chyba, že jsme chtěli víc ... V závěru měli hráči VL i štěstí, protože naši zbytečnou ztrátu míče na soupeřově polovině dokázali proměnit protiútokem ve vítěznou branku a to v čase 59:40 min. Tak to fakt zamrzí ... Sahali jsme po remíze a když jsme už snad všichni v bod i věřili, tak přišel pád na zem. Bartejse jsme bohužel uhlídali jen natolik, že nám nedal branku, ale dokázal na dvě a zejména tu vítěznou nahrát Dittrichovi. Tito dva společně se Šmerdou patřili k nejlepším hráčům soupeře. Tak snad zase příště ...

6. kolo 9.5.2011 hřiště Běchovice ÚTERNÍ HOSTÉ - DŮCHODCI 4:2 (2:1)

Sestava: Pospíšil - Seidel, Zeman, Rada, R.Čížek, Čapek, Doležal, Pícha jun.
Branky: Zeman, Čapek, Seidel, R.Čížek 
Rozhodčí: K. Vyšata, J. Průša (Nemesis)
Komentář rozhodčího: Vyrovnané utkání, které rozhodla větší produktivita hostujících Úterních hostů.
Můj pohled: Nováček v lize má sice jen dva body v tabulce a je na sestupové pozici, jenže jeho výkony tomu moc neodpovídají. Hrají celoplošný a útočný fotbal, jenže jim zřejmě chybí ještě dostatek zkušeností a taky víc klidu v koncovce. Pro nás to rozhodně nebyl lehký soupeř a hra byla dlouho vyrovnaná. Taky jsme dostali v 11.min. první branku a prohrávali 0:1, takže to opravdu nebylo jednoduché. Naštěstí jsme dokázali za minutu vyrovnat, když Zéma tečovanou střelou zaskočil soupeřova brankáře. Do poločasu přidal Čápa po Martinově přihrávce druhý gól a bylo to veselejší. Tak jsme poločas vyhráli 2:1. Vyrovnaná hra pokračovala i po obrátce stran, ale po naší chybě v rozehrávce ve 41.min. Důchodci vyrovnali. Do vedení jsme se dostali zase až ve 48.min. když si Sajdláno připravil míč na svoji obávanou levačku a nedal brankáři šanci 3:2. Pojistku na jednobrankové vedení jsme přidali v 54. min. a to Robertovou střelou pod břevno. Dvoubrankové vedení nám dalo více klidu a utkání jsme v pohodě dovedli do konečného hvizdu rozhodčího... Nebyl to rozhodně lehký zápas a body jsou to opravdu cenné.
 

5. kolo 2.5.2011 hřiště Běchovice ÚTERNÍ HOSTÉ - KLOKAN PERÓN CLUB 6:0 kontumačně

Sestava: Pospíšil - P. Čížek, Seidel, Rada, Mikeš, Palla, Chrobák, Drbal, Fitzel, Čapek
Rozhodčí:
Komentář rozhodčího:
Můj pohled: Klokan se nedostavil v dostatečném počtu hráčů a rozhodčí utkání kontumoval v náš prospěch...

4. kolo 18.4.2011 hřiště Běchovice ÚTERNÍ HOSTÉ - INTER LOTYŠÁK 6:4 (2:1) 

Sestava: Pospíšil - P. Čížek, Seidel, Rada, Mikeš, Palla, Chrobák, Drbal
Branky: 3 Mikeš, 2 Chrobák, 1 P.Čížek
Rozhodčí: ? (Starci na chmelu A)
Komentář rozhodčího: V prvním poločase vyrovnaný zápas, ve druhém se hosté soupeři utrhli dvěma rychle za sebou vstřelenými brankami, na což už Lotyšák odpověď nenašel.
Můj pohled: Lotyšák se ujal vedení, ale ÚH do půle otočili výsledek, když druhou branku dali "do šatny" ... Po obrátce Lotyšák srovnal na 2:2, ale pak poněkud vypadl ze hry a ÚH mu odskočili na vedení o tři branky. Hrálo se hodně útočně a pořád nahoru dolu. Obě mužstva si vypracovala řadu šancí, ale Lotyšák až do konce tahal za kratší provaz ... a ke kontaktnímu gólu se nedostal. Bylo to prmiérové utkání našeho nového brankáře Ondřeje Pospíšila, který nahradil zraněného Patrika Keseliho (zlomená noha). Do mužstva vstoupil vítězným utkáním a věříme, že bude pro mužstvo oporou! Po delší pauze se objevil také Tomáš Drbal, který hrál opravdu výborně, ale bohužel před koncem zápasu musel pro zranění odstoupit ze hry ...

3. kolo 14.4.2011 hřiště Meteor 8 ÚTERNÍ HOSTÉ - AUDI UNITED 5:0 (2:0) 

Sestava: P. Čížek - Seidel, R. Čížek, Rada, Mikeš, Krimlák, Voldřich, Palla, Chrobák
Branky: 2 Mikeš, 1 Chrobák, 1 Seidel, 1 R. Čížek
Rozhodčí: R. Junek, A. Karn (Nemesis)
Komentář rozhodčího:  Slušně hrané utkání s šancemi na obou stranách. O výsledku rozhodla mizerná produktivita hostů a domácí brankář.
Můj pohled: Deset minut trvalo než si ÚH zvykli na daleko největší hřiště na kterém se Hanspaulka hraje ... Letiště na Meteoru je pro Audi asi obvykle výhodou a bylo štěstím pro ÚH, že během prvních minut Audi zahodilo tři 100% šance. Potom začali hrát ÚH konečně jinak a přizpůsobili způsob hry rozměrům hřiště... Vývoj ovlivnila první branka, která ÚH uklidnila. Do poločasu přidal Mikeš druhou branku a pozorná obrana toho soupeři už moc nedovolila. Po obrátce se hrál rychlý a docela pohledný fotbal z obou stran. Výborně zachytal náhradní brankář P. Čížek a především jeho zásluhou ÚH nedovolili Audi vstřelit ani jedinou branku. Třetí branka pak prakticky zápas rozhodla. V samotném závěru pak ÚH nováčka dvakrát doslova rozebrali a dali zápasu konečný výsledek 5:0.

2. kolo 10.4.2011 hřiště Děkanka ÚTERNÍ HOSTÉ - TRAKTOR HUMUS 6:2 (2:1)
 
  

Sestava: Slavík - P. Čížek, Seidel, R. Čížek, Rada, Mikeš, Voldřich, Čapek
Branky: 3 Mikeš, 2 R.Čížek, 1 Seidel
Rozhodčí: M. Bílý (Zodyhyd P.N.P.)
Komentář rozhodčího: Nádherný, technický fotbal, plný skvělých kombinací a střel. Vyhrálo lepší a připravenější mužstvo. 
Můj pohled: Slušný a poměrně rychle hraný zápas. ÚH se rychle dostali do vedení a tak musel TH na domácím hřišti otevřít hru ... Za stavu 0:2 měli ÚH několik příležitostí k navýšení skóre, ale stal se pravý opak a TH do přestávky snížil na 1:2. Po obrátce byli hráči Traktoru dokonce aktivnější, ale museli otevřít hru a tím se otevírala vrátka v jejich obraně čehož ÚH dokonale využili k navýšení skóre na 1:4. Pak z penalty TH snížil na 2:4 a opět na chvilku ožil, ale svoje šance trestuhodně promarnil ... Závěr byl v režii ÚH, kteří dalšími góly zvýraznili svoje vedení na konečných 2:6.

 

1. kolo 28.3.2011 hřiště Běchovice ÚTERNÍ HOSTÉ - ŠUMAVAN-BALKÁN 1:5 (1:1) 
  

Sestava: Keseli - P. Čížek, Seidel, R. Čížek, Rada, Zeman, Mikeš
Branka: Mikeš
Rozhodčí: V. Srba (Domácí potřeby A)
Komentář rozhodčího: Pohledné utkání, ve kterém mohou domácí litovat slabé pětiminutovky mezi 48. a 52.minutou. 
Můj pohled: Do 45.min. byli Úterní hosté mistrům důstojným soupeřem, potom ovšem dostali během dvou minut tři branky a bylo po zápase... Po brance na 1:2 jako by ÚH přestali věřit v dobrý výsledek a přestali hrát, čehož soupeř dokonale využil v jasné vítězství. Šumavan v nejsilnější sestavě (díky reprezentační přestávce) byl nad síly ÚH a těžko by našel soupeře, který by vydržel jeho fyzické nasazení po celých 60.min. Zasloužená výhra Šumavanu-Balkán

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.