Čtení A-team - Jaro 2006

07.07.2006 01:38

ČTENÍ PRO 1. Hanspaulskou ligu - "ÚTERNÍ HOSTÉ"
Níže uvedené komentáře nemohou být objektivním vyjádřením dění na hřišti, protože zde prezentuji pouze doslovné komentáře o zápasech sepsané rozhodčími do "Zápisu o utkání" a pak také "Můj pohled" na sehraný zápas, což už vůbec nemůže být objektivní. Bude-li mít některý ze čtenářů jiný názor, pak ať si ho nechá pro sebe......PETR

Datum

  Konečná tabulka 1.ligy            Tabulku střelců a docházku naleznete ZDE

26.6. 2006

 

 

11.kolo ÚTERNÍ HOSTÉ - S.N.F. "A" 4:3 (1:1)
Sestava:
Slavík - Čížek P., Dostálek, Mikeš, Čížek R., Štěpnička, Šulc, Fulín
Branky: 2 Fulín, 1 Čížek P., 1 Mikeš
Komentář rozhodčího: Bojovné utkání s mnoha šancemi na obou stranách. Vyhrála větší fotbalová vyzrálost.

Komentář na webu:  Lépe začali hráči SNF, kteří se dostali do vedení po Tarabově úspěšném pokusu z desáté minuty. SNF se od té chvíle stáhlo do obrany a urputně, za pomoci všech dostupných prostředků bránilo své vedení. Úterní hosté se dlouho z touto taktikou nemohli srovnat, a když už se některý z jejich hráčů do šance dostal, tak ji nevyužil. Když už se zdálo, že hráči SNF dokážou svůj těsný náskok ubránit do konce poločasu, tak se k zakončení odhodlal Petr Čížek a k radosti svých spoluhráčů překonal gólmana Pašiaka. Druhý poločas byl ve znamení tlaku Úterních hostů, kteří toužili po vítězném rozloučení se sezónou. Avšak do vedení šli opět hráči SNF. Ve 32.minutě podcenil Slavík Tarabův pokus a SNF šlo lacino do vedení. Vzápětí zafungovalo přísloví "lehce nabyl, lehce pozbyl" a Fulín, v podstatě z rozehrávky, opět srovnal skóre. Rychlé vyrování SNF rozhodilo a Úterní hosté se dostali do velkého tlaku. Ten byl dlouho platonický, ale v 53.minutě se přeci jenom Fulínovi povedlo otočit skóre ve prospěch Hostů. Definitivně rozhodl dvě minuty před koncem Mikeš, který přidal čtvrtý gól. SNF dokázali už jenom snížit, když se v posledních vteřinách prosadil Sedláček. I přes porážku však SNF zůstává v první lize, díky ostatním výsledkům.
Můj pohled:  V posledním zápase sezóny jsme narazili na známého rivala z předchozích let. Naše souboje ve 2.lize jsou jistě pro mnohé památeční a zvláště ten poslední, kdy jsme v rozhodujícím zápase o postup do 1.ligy slavně zvítězili v pankráckém bahně 4:2 i když jsme už 0:2 prohrávali.... Závěrečný zápas byl "dobýváním čínské zdi" a stalo se naprosto všechno, co jsme očekávali a co jsme nechtěli aby se stalo! Zdálo se dlouho, že jsme nepoučitelní! Dostat první branku je totiž to naprosto nejhorší co se může s tímto mužstvem stát..... i stalo se! Další průběh byl pak pro naše hráče "brnkáním na nervy" v podobě promyšleného zdržování hry a řečnických cvičení... Hráčům S.N.F. se rozhodně nedá upřít bojovnost, sehranost, dobrá střelba a především značná snaha vnutit soupeři svůj styl kouskování hry. Vyrovnávací branka Petra Čížka před poločasem byla doslova osvobozující! Předcházelo jí množství jiných šancí, které jsme zahazovali jak na běžícím pásu a sami sebe tím stresovali. Druhá půle byla zcela v naší režii a soupeřovu polovinu hřiště jsme si na dalších 30.minut víceméně pronajali. Výpady hráčů SNF na naši polovinu hřiště byly sporadické a ojedinělé, jenže o to více nebezpečné. Když k tomu přičteme, že Sláva v brance neměl zrovna nejlepší den, pak bylo znovu zle a SNF šli opět do vedení 1:2. Branka to byla z kategorie laciných....Z rozehrávky po obdrženém gólu však napálil Fulda míč k tyči a bylo znovu srovnáno 2:2. Ta rychlá branka soupeře hodně rozhodila a to tak, že se jeho hráči i mezi sebou pohádali. Z velkého tlaku a jednoznačné převahy jsme dlouho nedokázali nic vytěžit. Branky přišly až před koncem zápasu a bylo po zdržování a taktice SNF! Nakonec to dobře dopadlo především proto, že soupeř po obrátce fyzicky odpadl. Gól na 4:3 jsme dostali v posledních vteřinách nastavení, kdy soupeř nastřelil z opakovaného přímého kopu Dostymu nohu, od které se míč odrazil do naší branky. Po zásluze tak byla potrestána naše nesoustředěnost... Pak už byl jen hvizd rozhodčího a konec zápasu. Poděkování patří i našim dvěma "podavačům míčů" v tomto zápase Petrovi a Honzíkovi, kteří alespoň eliminovali podáváním čtyřech připravených míčů nechutnou a známou taktiku SNF, jinak by se snad hrálo jen 10.minut v každém poločase.
Závěr? Zisk 16-ti bodů a historicky nejúspěšnější sezóna v Hanspaulské lize pro Úterní hosty! Je co slavit a zároveň je ještě i o co bojovat v příštích sezónách! Hoši děkujem!  Sestřih všech branek naleznete ve složce VIDEO nebo ho můžete stáhnout hned ZDE.

19.6. 2006

 

 

10.kolo ÚTERNÍ HOSTÉ - VOJENSKÉ LESY 3:8 (1:3)
Sestava:
Slavík - Čížek P., Dostálek, Mikeš, Čížek R., Fitzel, Chrobák, Ehl, Fulín, Houzar L.
Přišli a nehráli: Šulc, Seidel
Branky: 2 Mikeš, 1 Ehl
Komentář rozhodčího: Pěkné, v rychlém tempu hrané utkání s mnoha šancemi.(Hliňák-Sekvard, Typos-Garda FC)

Komentář na webu:  Duel dvou aspirantů na titul začal v rychlém tempu a již po dvou minutách se Vojenské lesy ujaly vedení pěknou střelou Hrabáka. O minutu později byl však stav srovnán, když Ehl z trestného kopu neuvěřitelnou dělovkou trefil „šibenici" Krátkého branky. Ten, ač měl střelbu Ehla nastudovanou z videozáznamů Úterních hostů z jejich webových stránek, vůbec neměl šanci úspěšně zakročit. V 6. minutě se individuálně uvolnil Bartejs a bodlem vrátil Lesům vedení. Několika dobrými zákroky se poté prezentovali oba gólmani, jak Krátký z Vojenských lesů, tak Slavík z Úterních hostů. Druhý jmenovaný gólman byl potřetí bezmocný v 18. minutě, když po ukázkové kombinaci tria „Bartejs, Hrabák, Dohnal" střílel posledně jmenovaný do prázdné branky. Tím zvýšil na 3:1 pro Vojenské lesy a uzavřel skóre prvního dějství. Do 2.poločasu vstoupili lépe Úterní hosté a ve 32. minutě Mikeš, opět z trestného kopu, zamířil přízemní střelou přesně k tyči Krátkého svatyně a snížil na 3:2. Ihned po rozehrání však pronikl po pravé straně Dohnal a prudkou křížnou přízemní „Adamíčkovou" střelou překonal Slavíka (4:2). Tento gól byl zlomovým pro další vývoj zápasu, Vojenské lesy se od tohoto stavu více soustředily na bránění, naopak soupeř ve snaze o zvrat občas zapomínal na zadní vrátka. Díky tomu se hráči Vojenských lesů dostávali z protiútoků do brankových příležitostí, ovšem Randák, Bartejs, Čejka ani Hrabák je však proměnit nedokázali. Odpor soupeře tak Vojenské lesy zlomily definitivně až v rozmezí 42. a 46.minuty, kdy třikrát skórovaly. Nejdříve Filípek tvrdou střelou, pak tentýž hráč zblízka z úhlu a nakonec Bartejs, zvýšili až na 7:2 pro Vojenské lesy. V následující minutě sice Mikeš prošel obranou Vojenských lesů jako nůž máslem a snížil, ale konečnou pečeť výsledku dal v 55. minutě Bartejs svým třetím gólem v zápase po individuálním průniku. Tím uzavřel stav skóre na 8:3 pro Vojenské lesy. Kladem důležitého utkání, kdy případné vítězství mohlo ještě Úterním hostům ponechat před závěrečným ligovým kolem šanci na zisk titulu, bylo korektní vystupování hráčů i funkcionářů obou týmů. Za předvedený výkon je třeba pochválit oba týmy, a musí se konstatovat, že tři čtvrtě hrací doby bylo utkání zcela vyrovnané.
Můj pohled:  Souboj prvních dvou mužstev tabulky skončil jasným vítězstvím Vojenských lesů, tedy pokud jde o skóre... Zápas byl ovšem až do stavu 2:3 ve druhém poločase vyrovnaný a rozhodujícím momentem byla branka Lesů na 2:4, která padla přímo z rozehrávky po naší kontaktní brance na 2:3. To byla rychlá odpověď a srazila naši snahu. Pak už jsme hráli hodně na riziko a výborně bránící soupeř nás z protiútoků a po přečíslení zle trestal! Lesy nastoupili do zápasu s jasnou taktikou a tou bylo zabetonovat se na vlastní polovině hřiště a čekat na chybu soupeře. K tomu přidali koncentrovaný a soustředěný výkon všech hráčů. Celý zápas jsme "tahali za kratší konec provazu" a útočili stále do plných, protože soupeř byl stále ve vedení a když jsme dokázali vyrovnat nebo vstřelit kontaktní gól, tak opět brzy skórovali... Paradoxně je třeba hledat příčinu porážky i ve velkém počtu hráčů našeho mužstva, kteří dorazili k tomuto zápasu! Optimální počet je tak 7 max. 8, ale nás přišlo 12 a každý si chtěl zahrát.... (tedy až na Šulce, který to vzal sportovně, Seidlana, který přišel pozdě a Roberta Čížka, který odstoupil v průběhu zápasu). Tím se stalo, že někteří hráči se nedostali do patřičného tempa a vázla v rozhodujících momentech i souhra. K utkání se také nedostavil delegovaný rozhodčí a pískal ho tedy zástupce jiného mužstva. Oba soupeři mu jeho nesnadný úkol značně usnadnili korektním vystupováním a to i za situací, kdy se ve svém verdiktu jednoznačně mýlil ! Za zmínku stojí, že dva naše góly padly z přímého kopu. Při tom prvním, zahrávaném Vlastou Ehlem, měl brankář soupeře obrovské štěstí, že ho míč netrefil, protože to byla neuvěřitelná rána do horního rohu branky. Většina hráčů a přítomných v tomto momentě zůstala zírat s otevřenou pusou a střelec si užil i dosti neobvyklého potlesku od soupeřů! Lepší trefit to prostě nejde! Už jenom kvůli této střele stojí zato si stáhnout a pustit video... Druhou trefou z přímého kopu pak snížil Honza Mikeš na 2:3 a vykřesal ještě pro naše mužstvo naději. Třetí gól pak padl již za rozhodnutého stavu, ale Miky potvrdil i svoje střelecké ambice. Závěr zápasu se dohrával za obrovského lijáku a průtrže mračen zakončeném krupobitím. Mužstva do kabin doslova prchala a oslava mistrovského titulu se v podání Vojenských lesů na hřišti nekonala... Sestřih všech branek naleznete ve složce VIDEO (soubor má 16,80 MB) a nebo ho můžete stáhnout hned ZDE.

5.6. 2006

 

 

9.kolo ÚTERNÍ HOSTÉ - SMUTNÝ POTÁPĚČI 4:3 (1:2)
Sestava:
Čížek P. - Dostálek, Šulc, Mikeš, Čížek R., Fitzel, Purkyt, Chrobák, Ehl
Branky: 3 Ehl, 1 Fitzel
Komentář rozhodčího: Velmi pohledné utkání hrané ve vysokém tempu. Smutný potápěči v závěru zápasu po vedení 1:3 polevili, čehož Úterní hosté využili k otočení skóre.

Komentář na webu:  Pohledný a vyrovnaný duel během prvních dvaceti minut branku nepřinesl. V tom čase byli lepším týmem Úterní hosté, kteří se dostávali do nadějných pozic, ovšem vrcholem tohoto úseku byla pouze tyč nastřelená Robertem Čížkem. Potapěči se ke slovu dostávali především po rychlých přečísleních a ve 20. a 22. minutě dvě z nich dokázali proměnit v dvoubrankové vedení. Na konci obou byl Dedek. Hosté se chvíli vzpamatovávali, ale brzy byli zase v tlaku. Nejprve sice Ehl trefil pouze tyčku Šindelkovy branky, ale ve 28. minutě se gólové radosti dočkal. Po rozehrání rohového kopu se odhodlal ke střele a Šindelka byl bez šance. Kontaktní gól Hosty povzbudil a ještě do poločasu mohlo být vyrovnáno, avšak nestalo se tak, a Hosté měli v poločase stále jednogólové manko. První vteřiny druhé půle patřily Hostům, ale Potapěči úvodní tlak přečkali a při první možné příležitosti svoje vedení pojistili. Ve 35. minutě našel centr z rohu Nechvílu, který míč dopravil trupem do sítě. Potapěči se na chvíli odmlčeli, a tak se ke slovu dostali opět Hosté. Ve 46. minutě se podruhé střelecky prosadil Ehl a zápas dostal nový náboj. Tlak Hostů sílil a zaslouženě vyvrcholil vyrovnáním. V 51. minutě podrazil Šindelka ve vápně Chrobákovi nohy a při následné penaltě se Ehl nemýlil, čímž zároveň završil hattrick. Vyrovnání Hostům nestačilo a dále byli aktivnějším týmem. I díky tomu dokázali čtyři minuty před koncem dokonat obrat v utkání Fitzel. Nepříznivý vývoj Potapěče nabudil a rázem byli hosté pod tlakem. Potapěči však vyrovnat nedokázali, i když byli velmi blízko, protože Dedek trefil břevno branky Petra Čížka, který v tomto utkání výborně zastoupil tradiční jedničku mezi tyčemi - Slavíka.
Můj pohled:  Derby na Tempu! Emoce, taktika, zdržování, tvrdá hra, ale taky docela dobrý zápas. Potápěči v kompletní sestavě až na J.Trunečku, který sledoval hru v obleku, my bez nemocného brankáře Slavíka, Ládi Houzara a Romana Fulína, který se omluvil. V brance skvěle zaskočil Petr Čížek (jinak obránce) a i když nechytal efektně jako soupeřův brankář, tak byl efektivnější a především mnohem klidnější svého protějšku. Jasnou posilou nám byl Vlasta Ehl, který bohužel nastoupil v této sezóně teprve podruhé. Ale teď k zápasu.... Úvod byl opatrnější než obvykle a první větší šance přišla až v deváté minutě, když Dosty místo střely se snažil ještě těsně před brankářem vylepšit pozici pro Marka, ale ten byl zablokován. O minutu později trefil dělovkou Robert pravou tyč soupeřovi branky což byla společně s Vlastovým průnikem až před brankáře asi největší šance na gól v první čtvrthodině. Snažili jsme se o napadání rozehrávky soupeře ještě na jeho polovině, celkem se nám to dařilo, ale Potápěči se narážečkami opakovaně dostali do přečíslení naší vytažené obrany. Tradičně největším nebezpečím pro naši branku byla souhra Nechvíly s Dedkem. Při bránění těchto hráčů si Miky "užil svoje"! V rozmezí dvou minut mezi 20 a 22.min. jsme šli dvakrát do kolen, když jsme nepokryli útočníky soupeře a ti si našli prostor pro střelbu. Trvalo jen pár minut než jsme zase zvedli hlavu, nejprve ve 25.min. trefil Vlasta z trestňáku pravou tyč a o necelé dvě minuty později napálil od Marka skvěle rozehraný roh už konečně do branky! 1:2 a kontaktní gól nám opravdu hodně pomohl! Před koncem poločasu se stejná akce opakovala jak přes kopírák, jenže tentokrát brankář Vlastovu střelu směřující do levého horního rohu zázračně vyrazil. Už v první minutě po obrátce stran měl na noze Marek vyrovnání, ale trefil jen brankáře! Tradičně výborný vstup do druhého poločasu nám přinesl jen soustavný tlak a optickou převahu. Po pěti minutách se Potápěči vymanili z obležení a po rozehraném rohu donesl Nechvíla "pupkem" míč do naší sítě 1:3. Hned nato se vyznamenal Petr v naší brance, když zlikvidoval pádem další gólovku soupeře. Jenže to bylo na dlouho od Potápěčů vše, protože pak se začala projevovat naše větší vůle po vítězství, zatímco někteří hráči soupeře začali jen trapně zdržovat a brnkat tím našim hráčům na nervy. Nejprve měl Vlasta zase skoro loženku na noze, když běžela 36.minuta, ale trvalo dalších 10 minut než to konečně přišlo! Marek si vypracoval samostatně gólovou šanci, kterou i zakončil střelou, jenže brankář střelu vyrazil k nohám dobíhajícího Vlasty, který se nemýlil a znovu nás dostal do hry kontaktním gólem 2:3. Utkání gradovalo a pod heslem "vše do útoku" jsme neustále zaměstnávali obranu Potápěčů. Skvěle si vedli především Fitzi s Markem. Nervy na pochodu měl pak zejména brankář soupeře a velice se divil, když jeho zákrok, kterým Markovi podrazil nohy potrestal rozhodčí penaltou. Vlasta se z penalty neomylně trefil k tyči, když brankář šel na opačnou stranu! 3:3 a hrálo se znovu od začátku! Styl jsme nezměnili ani za tohoto stavu a už vůbec jsme se nechtěli spokojit s remízou. V těchto fázích se hrál opravdu špičkový fotbal a to na obou stranách! No a nejprve jsme si museli natrénovat jak se dává vítězná branka, protože Fitziho první akce končící v síti nebyla uznána, protože prý rozhodčí předtím zapískal a neponechal výhodu po faulu na našeho hráče.... Tak tedy až v 56.min. to bylo v pořádku a po geniální patičce Marka si Fitzi brankou z kategorie "exclusive" vychutnal obranu i brankáře se kterým se předtím dostal do ostré slovní výměny názorů! 4:3 , ale nebylo dobojováno! Potápěči se ještě zvedli a dokázali nám zle zatopit. Dvě minuty před koncem dokonce Dedek po rohu trefil břevno naší branky. To byly okamžiky, kdy už soupeř vůbec nezdržoval a kdy jsme mu mohli krásně vrátit "jeho taktiku"... Přes snahu obou mužstev se však skóre k naší velké radosti nezměnilo! Bojovali jsme všichni a utkání jsme dokázali z nepříznivého stavu 1:3 otočit a zvítězit v prestižním utkání. Bylo to patrně zadostiučinění i pro Fitziho, který nastoupil proti některým svým spoluhráčům z Tempa, kteří si ho před sezónou i zápasem dobírali...Byly to veledůležité body v naší snaze o umístění našeho mužstva do třetího místa v tabulce. O mistrovi je rozhodnuto, protože Vojenské lesy mají dostatečný náskok a v posledním kole ještě hrají s posledními a asi i sestupujícími KINGS. Náš vzájemný zápas v příštím kole tak bude sice opět prestižní, ale nikoliv rozhodující o titulu. Tak vysoko opravdu ještě nemíříme! Sestřih šancí a všech branek naleznete ve složce VIDEO (soubor má 14,66 MB) a nebo ho můžete stáhnout hned ZDE.
DOVĚTEK: Bylo to poslední "derby na Tempu", protože po třech sezónách jsme se jako "mužstvo potížistů" (dle p. Dedka) stali vyhnanci. Náš problém totiž spočívá v tom, že chceme vědět ZA CO platíme každý zápas 650,00 Kč, když neteče teplá voda, v nejmenší šatně se převléká soupeř, o zapnutí světel se musíme doprošovat nebo hrát desítky minut skoro potmě a jsme opakovaně napadáni, že si světlo zapínáme sami i když to prokazatelně není pravda. Další perličkou je, že si Potápěči nechávají zaplatit i náš vzájemný zápas na Tempu a to i když se hraje v čase vyhrazeném pro jejich mužstvo, tedy ve 20.00 hod. a ne 18.45 hod. Zajímavý byl také způsob jakým jsme se dozvěděli, že pro další sezónu s námi "není počítáno". Bylo to tak, že na nejrůznějších místech kolem hřiště visel inzerát.... Když jsme se navíc dozvěděli o nabídkách p. Dedka jiným prvoligovým mužstvům a to i za podmínek, kdy by platili méně než naše mužstvo, bylo jasné, že se nás další sezóna na Tempu netýká... Zřejmě hledají někoho, kdo bude platit, nechá si všechno líbit a bude držet hubu i když mu Potapěči vypnou teplou vodu, aby se sami mohli po dalším zápase vysprchovat oni. Dospěli jsme k názoru, že si nás na Tempu jako nájemce neváží a přejeme jiným mužstvům tu samou a draze zaplacenou zkušenost.

29.5. 2006

 

 

8.kolo ÚTERNÍ HOSTÉ - STYX 8:5 (4:3)
Sestava:
Slavík - Dostálek, Čížek P., Mikeš, Čížek R., Fitzel, Houzar L., Chrobák
Branky: 3 Chrobák, 2 Houzar L., 1 Čížek P., 1 Čížek R., 1 Fitzel
Komentář rozhodčího: Utkání se hrálo za stálého deště, ale na dramatičnosti mu to neubralo. Styx dokázali držet s Úterními hosty krok až do 51.minuty. Potom favorit třikrát rychle vsítil a bylo rozhodnuto. Styx sice bojovali, ale jejich gólman prostě všechno pochytat nedokázal. Pikantní jsou první tři branky, které padly v jedné minutě.

Komentář na webu:  Po opatrném úvodním oťukávání se ve 12. minutě strhla pořádná přestřelka. Během jediné minuty totiž padly tři branky. Skóre otevřel Úterní host Petr Čížek, ovšem po chvíli Vlasák vyrovnal. Hosté ovšem hned z rozehrávky předvedli rychlou akci na jeden dotyk a druhý Čížek (Robert) v jejich dresu strhl zpět vedení na jejich stranu. Stav vydržel beze změny pouhé tři minuty. Ke střele ze střední vzdálenosti se odhodlal Gill a štěstím vyrovnal. Hosté se dostali potřetí do vedení ve 21. minutě, kdy Houzar neměl problém trefit prázdnou branku. Po minutě to s hráči Styxu vypadalo ještě hůř, protože Fitzel překonal prudkou střelou Obermajera počtvrté. Styx dokázal do poločasu ještě snížit, avšak s notnou pomocí hráčů soupeře, kteří si vstřelili vlastní branku. Na vyrovnání dosáhl Styx ve 37. minutě, kdy Slavík stačil střelu Gilla vyrazit jen nad sebe, ta jej nešťastně přelétla a skončila u jeho zadní tyče. Vyrovnané utkání zlomil začátek poslední desetiminutovky, ve které se Úterní hosté prosadili třikrát v rychlém sledu. Dva góly Chrobáka a jeden Houzara znamenaly tříbrankové vedení. Hráči Styxu už dokázali pouze snížit, když čtyři minuty před koncem dovršil Gill hattrick. Poslední slovo ale měli Hosté, kteří využili otevřenou obranu Styxu v 58.minutě, ve které Chrobák napodobil Gilla a vsítil svůj třetí gól v utkání.
Můj pohled:  Za neustálého deště se hrál jeden z nejlepších zápasů sezóny! Obě mužstva hrají především na útok a hodně technicky, takže se bylo opravdu na co koukat. Oproti minulému zápasu chyběl ještě z obvyklé sestavy omluvený Šulc a ani Seidel přezdívaný "slibotechna" se i přes svoje ujišťování zase nedostavil. Velký zápas sehrál tentokrát Marek Chrobák, autor hattricku a dalších dvou gólových přihrávek. Sláva v brance opět odehrál výborný zápas a svou jedinou chybu v zápase mnohonásobně odčinil jinými, mnohdy zázračnými zákroky. A tak bych mohl pokračovat od jednoho hráče k druhému, protože všichni dřeli a bojovali na jedničku. No ale vraťme se k zápasu.... Styx rozhodně není jednoduchý soupeř a jeho výborný start do letošní sezóny, kdy byl čtyři kola na čele jen dokazuje jeho kvality. Přičteme-li k tomu, že v minulém kole hráči Styxu porazili ve čtyřech hráčích v poli Potapěče, pak to hovoří samo o sobě. V zápase jsme se dostali do vedení v 11.min., když autorem branky byl Petr Čížek. Skvěle si naběhl při brejku na milimetrovou přihrávku Fitziho a trefil odkrytou branku. Dlouho jsme se ovšem z vedení netěšili, protože hned za minutu vyrovnal Vlasák střelou z vápna. Jenže hned z výkopu jsme opět rozehráli billiárovou kombinaci, soupeři ani nepůjčili míč a nakonec Robert Čížek pokořil Obermajera v brance Styxu jesličkami na 2:1. Styx opět srovnal a to poměrně lacinou brankou, když Sláva pustil křížnou střelu, která se sklouzla po mokré umělce 2:2.  Hrálo se opět "nahoru dolu" a přeci jenom jsme postupně získávali územní převahu, kterou jsme proměnili ve vedení o dvě branky. Nejprve Marek nezištně přihrál Láďovi Houzarovi před prázdnou branku a potom Fitzi propálil Obermajera. Dvougólový náskok jsme ale do půle neudrželi, protože k radosti hráčů soupeře jsme si  branku na 4:3 dali sami! Robert v tísni před vlastní brankou chtěl prudce odkopnout míč, jenže trefil Fitziho nohu od které se míč odrazil do naší branky. V posledních vteřinách před půlí, jsme málem o vedení přišli znovu, ale soupeř naštěstí šanci nevyužil. Co nás nepotkalo před půlí, to přišlo po obrátce a vyrovnávací branku jsme si opět vymysleli sami. Nejprve Robert uhnul hlavou před prudkou střelou, Sláva míč viděl až na poslední chvíli a stačil ho jen reflexivně vyrazit nad sebe a skončil na zemi. Snášející se lob pak "pod kontrolou" Marka a hráče soupeře zapadnul k tyči naší branky. Pak přišel jeden z diskutabilních momentů zápasu, když si podle našeho názoru Obermajer pomohl zahráním míče rukou mimo vlastní vápno a měl dostat červenou. Jenže rozhodčí stál na druhé straně a zřejmě opravdu nic neviděl... Zápas jsme rozhodli v poslední desetiminutovce! Marek se nejprve hned dvakrát zapsal do listiny střelců a pak opět nezištně našel přihrávkou před brankou soupeře Láďu Houzara. Byl to šach-mat a vedení 7:4. Styx už dokázal jen snížit svou pátou brankou, jenže i na to jsme našli odpověď a Marek dokončil svoje sólo vstřelením třetí branky a stanovil výsledku konečnou podobu na 8:5. Náš sen o konečném medailovém "umístění na bedně" tak stále ještě žije. Sestřih všech branek naleznete ve složce VIDEO (soubor má 17,00 MB) a nebo ho můžete stáhnout hned ZDE.

22.5. 2006

 

 

7.kolo ÚTERNÍ HOSTÉ - QUO BOSTON 5:1 (2:0)
Sestava:
Slavík - Dostálek, Čížek P., Mikeš, Čížek R., Fitzel, Šulc, Houzar L., Chrobák
Branky: Fitzel, Čížek R., Chrobák, Houzar L., Mikeš
Komentář rozhodčího: První poločas nabídl celkem vyrovnanou hru, i přes dvoubrankové vedení Úterních hostů. Po změně stran ztratil Boston soustředěnost a nechával se technicky přehrávat. Přesto že se podařilo snížit, nezvládli závěr ve kterém třikrát inkasovali.

Komentář na webu:  V prvních minutách měli více ze hry hráči Bostonu, ale svoje příležitosti nevyřešili dobře, případně vytáhl gólman Slavík parádní zákrok. Gól tak padl na druhé straně a nutno říct, že k tomu notně dopomohla chybující obrana Bostonu. Obránci si nerozuměli s vlastním gólmanem a dávali si vzájemně přednost. Toho využil Fitzel a pohodlně otevřel skóre zápasu. Druhý gól padl chvíli před koncem poločasu a znovu mu předcházelo zaváhání obrany. Robert Čížek se v zakončení nemýlil a Hosté mohli do druhého poločasu vstoupit s příjemným dvougólovým vedením. V druhém poločasu se jako první prosadili bostonští. Nedůraz obránců potrestal o poznání důraznější Hyska a snížil na nadějnější stav 1:2. Na vyrovnání však Boston nedosáhl, protože se do vážnější šance v podstatě nedostal. Hostům se totiž dařil útočný presing, se kterým měla obrana Bostonu velké starosti a na útočení ani nemohla myslet. Výsledkem aktivní hry Hostů byly ještě tři góly v posledních sedmi minutách za zády gólmana Maršála. V 53. minutě vrátil Hostům dvougólové vedení Chrobák, v 56. vzal Bostonu naději na slušný výsledek Ladislav Houzar a nakonec v předposlední minutě přidal poslední branku zápasu Mikeš.
Můj pohled:  V začátku zápasu nás hodně podržel Sláva v brance a také nutno přiznat že na naší straně byla i notná dávka štěstí!  Miky působil na postu posledního roztěkaně a měl nebývalá okénka, která naštěstí soupeř nevyužil. V dalším průběhu hry jsme dokázali potrestat chyby soupeře góly. Nejprve v 15.min. využil Fitzi nedorozumění obránců soupeře s brankářem a nepovedené autové vhazování Dostyho lehce dopravil do sítě 1:0. Docela podobný byl i druhý gól, když obránce Bostonu přenechával míč brankáři, ale netušil, že Robert je opravdu rychlý hráč .... 2:0. Po obrátce sice Boston ve 46.min. snížil na rozdíl branky 2:1, protože Petr Čížek společně s Fitzim se nechali u brankové čáry předskočit útočníkem soupeře, ale to bylo asi tak vše, protože Boston byl v dalším průběhu v koncovce neškodný. Závěr zápasu nám vyšel výborně, protože zafungovala taktika s napadáním rozehrávky Bostonu na jejich půlce hřiště. Soupeř rozehrával pod tlakem a dělal hrubé chyby, které nejprve Marek a potom i Láďa potrestali brankou. Konečný účet uzavřel Miky pátou brankou, kterou si od začátku vypracoval a hlasitě i zrežíroval. Nutno okomentovat, že se Miky po počátečních rozpacích skvěle rozehrál a jeho hra v utkání měla výrazně stoupající tendenci až k suverénnímu výkonu. Absolutorium si zaslouží tentokrát Sláva, který nejenom dirigoval skvěle obranu před sebou, ale některými zázračnými zákroky nás v rozhodujících okamžicích zápasu podržel. O vyrovnanosti našeho mužstva svědčí, že o pět gólů se postaralo pět střelců stejně jako v minulém zápase, kdy se o čtyři branky postarali také čtyři různí střelci! No a co na závěr? Nebylo to sice až tak jednoduché, ale nakonec zasloužené a důležité vítězství. Je třeba tento výsledek posuzovat v kontextu toho, že Boston v minulém zápase porazil Potapěče a má i skalp Klokanů. Tak teď už jsme definitivně zachráněni a můžeme si snít o dalším postupném cíli, což je konečné umístění "na bedně". Sestřih všech branek naleznete ve složce VIDEO (soubor má 11,7 MB) a nebo ho můžete stáhnout hned ZDE.

15.5. 2006

 

 

6.kolo ÚTERNÍ HOSTÉ - KLOKAN CLUB PERÓN 4:7 (3:2)
Sestava:
Slavík - Dostálek, Čížek P., Mikeš, Čížek R., Fitzel (Fitzi), Šulc, Seidel, Chrobák
Branky: Chrobák, Šulc, Čížek R., Fitzel
Komentář rozhodčího: Raketový nástup Úterních hostů, kteří už po 10.minutách vedli 3:0, Klokany nezlomil. Postupem času zkonsolidovali obranu a začali dávat góly.

Komentář na webu:  Lepší začátek zápasu si Úterní hosté nemohli přát. Klokan byl pravděpodobně myšlenkami ještě v kabině a v desáté minutě prohrával 3:0. Gólmana Králíčka překonali postupně Chrobák ve třetí, Šulc v deváté a konečně Čížek v desáté minutě. Klokan byl zralý na ručník a nadále měl namále. Hosté mohli přidat čtvrtý gól, ale Seidel ve vyložené šanci selhal. Novou energii vlil Klokanu do žil Kalivoda, který snížil v 17. minutě na 3:1. Klokan ožil a zle zatápěl obraně hostů. Gólman Slavík však všechny situace dlouho z přehledem řešil. Hosté měli několik šancí svůj náskok navýšit, ale Králíček byl vždy proti a předváděl skvělé zákroky. Hosty nakonec malá produktivita mrzela, protože chvíli před koncem poločasu šťastně snížil na rozdíl jedné branky Kučera.
Vstup do druhého poločasu vyšel lépe Klokanu. Kalivodovi se ve 35. minutě podařilo vyrovnat a psychickou výhodu měl rázem Klokan. Vývoj zápasu se definitivně zlomil deset minut před koncem. Platilo staré známé pravidlo „nedáš-dostaneš". Nejprve Fitzel zahodil vyloženou šanci a následný závar před Králíčkem se štěstím vyřešila obrana Klokanu. Poté se do útoku vrhli Klokani a během dvou minut překonali Slavíka hned třikrát (2x Kalivoda, 1x Lafek). Bylo rozhodnuto a poslední minuty se odehrály v klidu. Skóre na straně Klokanu uzavřel v 57. minutě svým pátým gólem Kalivoda, Hosté měli alespoň poslední slovo v poslední minutě, kdy Králíčka překonal v posledních vteřinách Fitzel.

Můj pohled:  V utkání jsme vedli v 10.min už 3:0 ! Nejprve se trefil Marek křížnou střelou k tyči, pak prostřelil brankáře Šulcik a nakonec i Robert. Klokan byl hodně dole a někteří hráči soupeře si hlasitě připomínali výprask od Potapěčů... Dorazit se nám je ovšem nepodařilo! Seidlano měl na noze čtvrtý gól, ale netrefil branku. Naopak jsme dali soupeři šanci se zvednout, když Kalivoda v 17.min. snížil po okénku v naší obraně. Pak nás opakovaně podržel Sláva v brance skvělými zákroky. Dále se hrál fotbal plný nasazení a osobních soubojů. Třikrát jsme měli šanci opět zvýšit, ale Dosty svůj samostatný nájezd na brankáře neproměnil, stejně jako Marek další dvě skvělé příležitosti. Naopak Klokan do poločasu ještě snížil na rozdíl jedné branky 3:2. Byl to gól z kategorie šťastných, protože střelec se vlastně ukopl a ta jeho "haluz", kterou Sláva nečekal, zapadla k tyči... I v druhé půli jsme měli dobrou příležitost zase zvýšit, ale Marka tentokrát brankář Klokanu vychytal. No a ve 35.min. bylo vyrovnáno ! Nejlepší hráč na hřišti Kalivoda (jinak Slavia) se v šancích nemýlí ! 3:3 a hrálo se vlastně znova od začátku! Dlouho byla hra víceméně vyrovnaná, ale Klokan hodně přitvrdil o čemž svědčí i dvě žluté karty. Rozhodující okamžik zápasu přišel kolem 51.min., když nedokázal 100% šanci proměnit Fitzi a o pár vteřin později jsme v obrovském závaru před brankou klokanů měli třikrát možnost dostat se do vedení. Trefili jsme ovšem jenom tyč, brankáře a nebo nohu v jinak zcela odkryté brance! Tak přesně tady se to utkání zlomilo! V posledních sedmi minutách zápasu padlo celkem 5 branek ! Prakticky každá chyba nebo ztráta míče končila po přečíslení brankou v naší síti. Střelecký koncert v podobě pěti branek v zápase předvedl Kalivoda, který se (jak už jsem jednou napsal) trefoval neomylně, zatím co třeba Dosty trefil jen břevno opačné branky. V poslední minutě jsme alespoň jeden gól ještě vstřelili (Fitzi), ale byla to chabá náplast na naši střeleckou nemohoucnost po obrátce... Dvě rychlé branky z nerozhodného stavu na 3:5 nás rozložili a někteří hráči pak už závěr bohužel vypustili... Bylo hrozně vidět, jak nám v takovýchto zápasech a vypjatých chvílích chybí Fulda a to nejenom jako nejlepší střelec mužstva, ale především jako opora zadních řad. Troufám si tvrdit, že s ním v sestavě bychom minimálně neprohráli. No nic, uznejme kvality soupeře a přiznejme si, že jsme si mysleli, že tentokrát na Klokany máme a průběh nám dával i dlouho za pravdu, jenže rozhodují individuelní chyby a schopnost proměňovat šance. Chyb jsme udělali více a Klokan měl Kalivodu! Za výkon se nemusíme stydět, chce to jen větší koncentraci a důraz v obraně. Kromě Mikiho to hrajeme až příliš v rukavičkách a dáváme soupeři mnoho místa. Obsazování hráčů a větší klid v koncovce, to je problém se kterým se potýkáme. "Prohráli jsme vem to ďas, příští týden hrajem zas!" Sestřih všech branek a rozhodujících momentů naleznete ve složce VIDEO (soubor má 20,78 MB) a nebo ho můžete stáhnout hned ZDE.

9.5. 2006

 

 

5.kolo ÚTERNÍ HOSTÉ - KINGS 4:1 (1:1)
Sestava:
Slavík - Dostálek, Čížek P., Mikeš, Purkyt, Čížek R., Fitzel (Fitzi), Šulc, Seidel
Branky: 2 Fitzel, Čížek R., Šulc
Komentář rozhodčího: Technická hra Úterních hostů byla úspěšnější než úporná snaha Kings. Pohledný fotbálek, hrálo se nahoru dolů, s velkým nasazením na obou stranách, až do závěrečného hvizdu.

Komentář na webu:  Při pohledu na tabulku byli jasným favoritem Úterní hosté. Papírové předpoklady začali naplňovat už po pěti minutách hry, kdy Fitzel poprvé překonal gólmana Zacha. Rychlá branka Hosty uklidnila, ale až přespříliš. Hráči Kings se osmělili a vyráželi k protiútokům, které jim nedůslední Hosté často nabízeli. Odvaha se Kings vyplatila, protože dvě minuty před koncem poločasu vyrovnal Klepal. Gól do šatny kupodivu probral Hosty z letargie a znovu začali na hřišti panovat. Ve 37. minutě byla jejich snaha odměněna vedoucí brankou, opět se trefil Fitzel. Hosté nezopakovali chybu z prvního poločasu, dál hráli aktivně a soupeře k míči a potažmo do šancí téměř nepouštěli. Jejich zřejmá převaha nakonec vyústila v další dvě branky Roberta Čížka ve 47., resp. 54. minutě.
Můj pohled:  Bylo to "setkání po letech", protože s nováčkem 1.ligy jsme sváděli lité boje ve 2.lize a bylo tak možno zavzpomínat.... Poprvé se nehrálo v pondělí a tak to bylo znát i na absencích v sestavě, protože v úterý je trénink.... No ale přišel zase Seidel a hlavně jsme přivítali v sestavě nového muže Tomáše Fitzela. Ten se uvedl znamenitě a ve svém prvním zápase za ÚH dal hned dvě branky! Kings začali opatrně a možná až trochu zakřiknutě, netušili totiž, že jsme na čele 1.ligy asi jen shodou okolností... Dlouhé minuty se ani nedostali přes půlící čáru, protože jsme je napadali na jejich polovině a rozehrávka jim činila velké potíže. Když po skvělé Šulcově přihrávce vstřelil debutant Fitzi první gól, myslela si asi většina našich hráčů, že se nemůže nic stát a začneme přidávat góly jeden po druhém... Jenže naše hra se pomalu stávala "profesorskou" a Kings se osmělovali stále častěji k rychlým protiútokům... Vyústilo to "gólem do šatny" a překvapivou plichtou v poločase. Bylo to varování ze kterého jsme se naštěstí poučili a ve druhém poločase žádné drama nepřipustili. Snažili jsme se častěji střílet, ke hráčům soupeře přistupovat mnohem rychleji a nedat jim čas ani prostor na rozehrávku a kombinaci. Druhou brankou nás opět dostal do vedeni Fitzi a na fotbal byla radost se koukat. Po střeleckých manévrech v první půli, kdy Robert Čížek nemohl zaboha trefit branku, to najednou vyšlo a hned dvakrát i když autorství druhé branky mu ukradl Šulcik, když střelu ještě tečoval tělem. Až na otřesný faul na Petra Čížka, který zůstal po střetu se soupeřem ležet pár minut na ploše (a to je z rugby na ledacos zvyklý...) se hrálo mimořádně slušně a korektně. K ozdobám utkání patřilo několik mimořádně pohledných akcí, které sice brankou neskončili, ale byla to ukázka fotbalové chytrosti a umu. Myslím tím třeba Seidelovu střelu z voleje do tyče, které předcházelo přenesení hry přes celé hřiště a přihrávka na jeden dotek. Nebo ťukes v podání našich třech hráčů, který končil dělovkou Mikiho a zázračným zákrokem soupeřova brankáře. V pohodě jsme dokráčeli k zisku dalších dvou bodů, ale ty důležité zápasy nás teprve čekají. Každopádně je to zatím skvěle rozehrané a 8 bodů z 5ti zápasů je opravdu slušný počin.Sestřih všech branek naleznete ve složce VIDEO (soubor má 9,89 MB) a nebo ho můžete stáhnout hned ZDE.

24.4. 2006

 

 

4.kolo ÚTERNÍ HOSTÉ - 1FC FOLPRECHT 14:1 (6:1)
Sestava:
Slavík - Dostálek, Čížek P., Mikeš, Houzar L., Purkyt, Chrobák
Branky: 4 Chrobák, 4 Houzar L., 3 Mikeš, 2 Dostálek, 1 Čížek P.
Komentář rozhodčího: Rozhodla převaha hráčů na ploše i mimo ni. Folprecht hrál vlastně ve 4 v poli, neboť stále vepředu postával K
örner st. Úterní hosté měli jasnou převahu a zúročili ji kanonádou ve stylu útoku na Verdun.
Komentář na webu:  Očekávalo se, že Folprecht po třech úvodních porážkách zabere a odrazí se k záchranářským pracím, ale skutečnost byla diametrálně odlišná. Folprecht se opět málem nesešel, pátým hráčem v poli musel být nestor týmu Körner starší, a tak bylo od počátku zřejmé, že ani napočtvrté na jaře Folprecht body nezíská. Folprecht dokázal bránit své čisté konto až do deváté minuty. V té se prosadil Dostálek a rozpoutal ofenzivní manévry Hostů. Folprecht hrál dost otevřeně, což sice bylo sympatické, ale umožňovalo to soupeři poměrně lehce navyšovat skóre. Na rekordním výsledku jara se nejvíc podíleli Chrobák s Houzarem, autoři čtyř branek. Skóre Hostů se nakonec zastavilo na číslici 14, za Folprecht se trefil pouze Jánoš, který výsledek upravil opravdu pouze kosmeticky.
Můj pohled: Čekali jsme nelítostný souboj a těšili se na výborný útočný fotbal, vždyť jsme měli hrát s podzimním mistrem a předcházející dva naše vzájemné duely byly ozdobou hry zvané malá kopaná! Folprecht však má přetrvávající problémy se sestavou, protože do plného počtu musel jeho mužstvo doplnit Körner st. a na střídání neměl nikoho... Špatná docházka, úzký kádr a zranění hráčů to je známá bolest Folprechtu, tak jak ho známe už mnoho let. To je vysvětlení současného postavení podzimního mistra, které je nedůstojné. Folprecht je po 4.kole beznadějně poslední, bez bodu a se skóre 7:37 ! Ale ke hře samotné.... Torzo loňského mistra nám bylo soupeřem jen pár minut, než jsme si uvědomili, že to musí být naše mužstvo kdo bude diktovat tempo hry. Když přišli po kombinacích a střelách i góly tak Folprecht zjistil , že za stavu 4:0 nemá co bránit! Ke cti hráčů soupeře svědčí to, že se snažili stále o protiútok a největší nebezpečím byla jejich výborná střelba ze střední vzdálenosti. Jedna z těchto střel skončila v naší síti a ukončila tak Slávovu více než osmdesátiminutovou neprůstřelnost v lize 4:1. Do půle jsme ještě dvě branky přidali a stanovili tak skóre poločasu na 6:1. Po obrátce stran jsme pokračovali v brankostroji a zároveň v neproměňování i těch nejvyloženějších šancí, protože jen asi každá čtvrtá vyložená šance končila brankou.... Zejména Robert litoval, že nemůže pro zranění nastoupit, protože jeho konkurenti v souboji o nejlepšího střelce si postupně přeci jen vylepšovali bilanci... Nakonec to bylo 14:1 a to je naše historicky největší vítězství v Hanspaulce vůbec ! Soupeře jsme prakticky doslova fyzicky uštvali a nakonec i dorazili kombinační celoplošnou hrou s uspokojivou koncovkou. Vylepšili jsme si sice výrazně skóre, ale zároveň si přejeme, aby se Folprecht v příštích zápasech chytil a v nejvyšší soutěži zachránil ! Bylo to korektně hrané utkání a soupeř nesl svůj úděl statečně, jenže to by musel hrát Folprecht v lepší sestavě, aby byl zápas dramatičtější. Sestřih všech branek naleznete ve složce VIDEO (soubor má 21,90 MB) a nebo ho můžete stáhnout hned ZDE.

10.4. 2006

 

 

3.kolo ÚTERNÍ HOSTÉ - BOREK HODINÁŘSTVÍ 5:0 (1:0)
Sestava:
Slavík - Šulc, Dostálek, Čížek R., Čížek P., Mikeš, Houzar L., Purkyt, Votápek
Branky: 2 Šulc, Houzar L., Dostálek, Mikeš
Komentář rozhodčího:
Za neustálého deště se hrál výborný a korektní zápas. V první půli se Hodináři ještě drželi, ale vstup do druhé zvládli lépe Úterní hosté. To zřejmě rozhodlo, protože zbytek utkání byl víceméně v režii vítězného týmu.
Komentář na webu:  První gól padl už po čtyřech minutách hry. Po brance Šulce se Hosté radovali z vedení. Dál byli aktivnějším týmem, avšak do poločasu už žádný gól nepadl. Borek nemohl střídat, a tak mu zákonitě docházely síly. Paradoxně však jeho obrana selhala brzy po přestávce, ve které mohla ztracenou energii doplnit. Hosté nejprve ve 33. minutě využili brejkovou situaci, aby po dvou minutách překonal Michalíka hlavičkou Mikeš. Třetí gól v síti Borku rozhodl. Jeho hráčům se ve zbývajícím čase nepodařil ani čestný úspěch. Naopak ještě dvakrát inkasovali, o čtvrtý a pátý gól se zasloužili Šulc s Dostálkem.
Můj pohled: Potíže se sestavou byly opravdu nevídané, vždyť z minulé sestavy nemohli přijít hned čtyři hráči ! Aby bylo alespoň na střídání, vyztužili jsme naši sestavu veteránskou posilou Mirkem Votápkem, který si nakonec sice moc nezahrál, ale měl na noze šestou branku.... K naší radosti se totiž mimo plán dostavil Petr Šulc a i se zády laborující Roman Purkyt. Soupeř na tom asi nebyl o moc lépe, protože v sestavě mu chyběly evidentně dvě opory a sice Zlatník se Zouzou a pak také hráči v trestu... To ovšem v žádném případě nemůže snižovat náš výborný výkon a zcela jednoznačnou výhru. Už ve 4.min. přišlo to co potřebujeme, dali jsme první branku ! Po excelentní přihrávce Ládi Houzara se trefil Petr Šulc a bylo to 1:0. Tak sice skončil i poločas, ale nedá se říci, že by se během první půle už nic nedělo. Sláva "složil maturitu" a naučil se stavět zeď, protože až ve třetím utkání konečně nedostal z této standardní situace branku. Hráli jsme svojí hru s napadáním na soupeřově polovině hřiště a těžili z lepšího pohybu našich hráčů. Až ve druhé půli jsme zvýšili ve 34.min. kdy se po protiútoku trojice našich hráčů k tyči trefil Láďa Houzar 2:0. Na soupeřovu branku jsme během zápasu vyslali bezpočet střel, ale nechali tak často vyniknout brankáři soupeře, který byl jasně nejlepším hráčem Borku. Po další Láďově vyražené střele se chytrou hlavičkou zapsal do listiny střelců i Miky, který jinak exceloval na postu našeho posledního hráče 3:0. Borek neměl nikoho na střídání a bylo otázkou času, kdy definitivně odpadne.... Zásadní KO jsme soupeři zasadili v rozmezí jediné minuty, kdy dal nejprve Petr Šulc svoji druhou branku na 4:0 a hned po výkopu soupeře se trefil Tomáš Dostálek 5:0. Zbytek zápasu byl pak naší exhibicí, ale bez branek .... Fotbalem jsme se bavili a jak už jsem uvedl zahrál si i Mirek, který měl na noze taky jednu "loženku". Hlavně jsme ale udrželi čisté konto, což se nám zatím v 1.lize povedlo historicky poprvé ! K průběhu zápasu nutno dodat, že to bylo velmi slušné utkání a že jsme tentokrát byli ušetřeni hádek a strkanic ze strany soupeře. V porovnání s podzimním zápasem a mužstvem Borku to byla opravdu velká proměna... Splnili jsme si jeden z postupných cílů a získali ze tří zápasů 4 body. Doufejme, že nám forma vydrží i když následuje "Velikonoční pauza", protože naším dalším soupeřem je Folprecht, podzimní mistr ligy.Sestřih všech branek naleznete ve složce VIDEO (soubor má 8,5 MB) a pro majitele rychlého připojení k internetu to jistě nebude problém stáhnout třeba hned ZDE.

3.4. 2006

 

 

2.kolo ÚTERNÍ HOSTÉ - GEPARD 4:6 (1:3)
Sestava:
Slavík - Štěpnička, Ehl, Fulín, Dostálek, Čížek R., Čížek P., Chrobák, (Čížek M. - jako divák)
Branky: Fulín, Dostálek, Chrobák, Ehl
Komentář rozhodčího:
Velmi kvalitní utkání, v němž měli více ze hry Úterní hosté. Brankář Gepardů však předvedl vynikající výkon a jeho kolegové v útoku skvělou produktivitu, proto si odváží 2 body.
Komentář na webu:  Gepard předvedl v zápase vysokou produktivitu. Většinu svých šancí dokázal zúročit v branky. Do 23. minuty byli postupně úspěšní Hlavata, Podolák a Kotěšovský, a protože se Hostům v koncovce vůbec nedařilo, vedl v té chvíli Gepard o tři branky. Hosté dokázali snížit dvě minuty před koncem půle střelou z přímého kopu.
První minuty druhé půle daly zápasu nový náboj. Už během první minuty překonal Dostálek gólmana Keseliho a snížil na rozdíl jediné branky. Gól zvedl Hostům sebevědomí a ti se snažili co nejrychleji vyrovnat. Místo vyrovnání však přišel ve 37. minutě čtvrtý gól v síti Slavíka. Hosté se nevzdali a o dvě minuty později snížil Chrobák.
Od té chvíle měli Hosté trvalou územní převahu, ale vyrovnat se jim dlouho nedařilo. Zasloužené vyrovnání přinesla 48. minuta - úspěšným střelcem byl Ehl. Vyrovnaný stav však nevydržel ani minutu. Nedůraz před pokutovým územím brankáře Slavíka vyústil ve Vohánkovu hlavičku do šibenice znamenající opětovné vedení Gepardu.
Hosté se zoufale snažili znovu vyrovnat, ale gólman Keseli se překonával a další míč za svá záda nepustil. Gepard nakonec ještě svoje vedení pojistil, v 56. minutě uzavřel skóre ten, který jej otevřel - Hlavata.

Můj pohled: Malý důraz před vlastní brankou, chyby brankáře a slepý rozhodčí, to jsou v krátkosti hlavní příčiny porážky v zápase, který jsme neměli prohrát ! V první půli to bylo asi tak, že do čeho hráči Gepardu kopli, to skončilo v naší brance ! První gól jsme dostali v 11.min. a opět z přímého kopu, protože Sláva nestál zrovna tam co měl a schoval se za zeď ! Druhá branka po nedůrazném hlavičkovém souboji Petra Čížka s o hlavu menším soupeřem, po kterém míč uklidil opakovanou střelou Slávovi mezi nohy 0:2 v 19.min. A aby toho nebylo málo, tak jsme třetí branku dostali po střele z půlky hřiště, když Robert uhnul hlavou a Sláva vůbec nic neviděl 22.min. 0:3 ! Naštěstí tento hrozivý vývoj zastavil v závěru poločasu Fulda, který prostřelil bombou z přímého kopu soupeřovu zeď 1:3 ve 28.min. Co dodat k průběhu prvního poločasu ? My jsme hráli kombinačně velmi dobrý fotbal, vytvořili si převahu, ale branky dával soupeř ! Začátky druhých poločasů nám zdá se vycházejí a bylo to i tentokrát. Stačila minuta a Dosty z otočky před brankou prostřelil brankáře Gepardu a dostal nás kontaktním gólem opět do hry, 2:3 ve 31.min. Dlouhé minuty jsme obléhali branku soupeře ve které se vyznamenával soupeřův brankář, který schytal opravdu i nemožné. Místo vyrovnání ovšem přišla fatální chyba naprosto nedůstojná soutěže, kterou hrajeme ! Dostat gól z výkopu od branky jsem tedy ještě neviděl .... 36.min. 2:4 ! Příčina byla opět zase jen jedna.... nedůraz před vlastní brankou a zaspání brankáře. Ke cti našich hráčů nutno dodat, že nás to nepoložilo, ale snad ještě víc nabudilo. Marek nejprve ve 39.min. snížil na 3:4 a po naší trvalé převaze dokonce ve 48.min. Vlasta vyrovnal na 4:4 ! V té chvíli se lámal osud zápasu a zdálo se, že Gepard dorazíme další brankou..... Jenže opak byl pravdou ! Opakovala se navlas stejná situace, kdy dlouhý výkop brankáře od branky soupeře se snášel do našeho vápna... skákajícího Roberta si zezadu rukou podržel útočník soupeře a hlavou usměrnil míč do šibenice naší branky ! Minutu po našem vyrovnání jsme opět dostali lacinou branku na 4:5 a rozhodčí byl opravdu slepý ! Stačí se podívat na videozáznam a jasně uvidíte, že to byl faul na našeho hráče ! Mimochodem to byl rozhodčí, který zápas prakticky nezvládal, svá rozhodnutí měnil podle toho kdo na něj víc křičel a občas zavřel obě oči, protože za normálních okolností nemohl kapitán soupeře zápas dohrát jen se žlutou kartou..... pískal nás v lize poprvé a doufám, že také naposled, protože z plejády mužů s píšťalkou je jasně nejslabší ! Ne nebudeme porážku svádět na rozhodčího, protože zápas jsme si prohráli sami a to proč jsem napsal už v úvodu. V závěru zápasu to probíhalo znovu podle stejné režie, ostřelovali jsme branku soupeře a nechali vyniknout brankáře, aby nás na kolena srazil šestý gól v naší síti z protiútoku a po nevalné střele soupeře skončil míč v naší síti .... 56.min. 4:6 ! Tak tohle měl asi Sláva taky chytat, ale opravdu zřejmě neměl svůj den ..... Závěr: Gepard má výborný vstup do sezóny a není to už ten vyplašený nováček, kterému jsme na podzim uštědřili lekci 6:1. Našemu mužstvu chyběl Mikyho důraz v obraně asi víc než jsme si při pohledu na naši dobrou sestavu v tomto zápase byli vůbec schopni připustit. Rozdíl ve výkonu brankářů byl bohužel také zřetelný a věřme tomu, že Sláva se nesoustředil snad jen proto, že mu těsně před zápasem vykradli auto ! Sestřih všech branek naleznete ve složce VIDEO (soubor má 17,1 MB) a pro majitele rychlého připojení k internetu to jistě nebude problém stáhnout třeba hned ZDE.

27.03. 2006

 

 

<font face="Arial" color="#ff
Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.