Čtení A-team - Jaro 2005

07.07.2005 01:44

ČTENÍ PRO 1. Hanspaulskou ligu - "ÚTERNÍ HOSTÉ"
Níže uvedené komentáře nemohou být objektivním vyjádřením dění na hřišti, protože zde prezentuji pouze doslovné komentáře o zápasech sepsané rozhodčími do "Zápisu o utkání" a pak také "Můj pohled" na sehraný zápas, což už vůbec nemůže být objektivní. Bude-li mít některý ze čtenářů jiný názor, pak ať si ho nechá pro sebe......PETR

Datum

Konečná tabulka je ZDE.                                        Tabulku střelců a docházku naleznete ZDE

HODNOCENÍ

Jaro 2005 - první sezóna mezi elitou Hanspaulky !
 

5.

Úterní hosté Ski FC

11

4

4

3

50 : 44

12

b
Byla to historicky první sezóna Úterních hostů v nejvyšší soutěži. Mezi elitou soutěže jsme se nejenom že neztrapnili, ale skončili mezi lepší polovinou mužstev na 5. místě.

Vstup do soutěže nám nevyšel podle našich představ ! Hned v prvním kole jsme prohráli s dalším nováčkem soutěže Styx a po prvních třech kolech jsme měli na kontě jediný bod za remízu s Green tyros, kterou jsme ještě ke všemu vydřeli v prodloužení... Bylo to na zamyšlení a muselo se něco stát, aby byla ještě šance na setrvání v soutěži ... A taky se stalo, došlo poprvé v historii na „nominaci k zápasu“ , výměně na postu brankáře a rozboru hry, která se praktikuje v nejvyšší soutěži.... Některé kroky byly značně nepopulární, ale tahle soutěž se už prostě hraje „na doraz“, podle výkonnosti a nejen z kamarádství, za docházku a za zásluhy. Někteří to pochopili, někteří se urazili a někteří si vzali pauzu a po čase se dokázali do mužstva znovu zapracovat.
První vítězství ve 4.kole s Bednou 7:2 nám psychicky hodně pomohlo a výkon ve druhém poločase (6:0), to byla snad ta nejlepší hra jakou jsme dosud předvedli. Dá se konstatovat, že čím lepší soupeř, tím následovaly lepší výkony. Remíza s Folprechtem 4:4 a hlavně jasná výhra nad Vojenskými lesy 7:2 vnesly do naší hry klid a sebevědomí. Plichta s Lotyšákem 4:4 pak byla vlastně ztrátou bodu v posledních vteřinách zápasu. Od Klokanu to byla škola v efektivitě proměňování šancí a jak se později ukázalo třetí a zároveň poslední porážka v sezóně (4:9). Skóre nevypadá na to, co se vlastně na hřišti odehrávalo, protože to nebyl zas tak špatný výkon... No a pak už jsme dokázali pravidelně bodovat a sbírat body až do závěru soutěže.

Opravdu zajímavě by vypadala tabulka, kdybychom vzali v úvahu jen vzájemné souboje v její první polovině, tedy jen mezi prvními šesti celky ! Věřte nebo ne, ale Úterní hosté by obsadili druhé místo se stejným počtem bodů jako Klokan (6 b.) a dokonce s největším počtem vstřelených branek !
Zajímavostí je, že jen čtyři mužstva v první lize mají aktivní poměr skóre a vstřelila tedy více branek než obdržela, je skvělé, že mezi ně patříme. Na počet vstřelených branek (50) jsme obsadili třetí místo za Klokanem (65) a Potápěči (67). Bohužel však naopak 44 obdržených branek nás řadí na třetí místo od konce..... A jsme u toho, co je třeba zlepšovat ! S průměrným počtem 4 branek za zápas v naší síti asi spokojeni být nemůžeme a neobstojí ani tvrzení, že všechny zápasy jsme hráli na umělce a tam prostě padá hodně branek ..... Ani jednou naše mužstvo nebylo po odehraném kole v pásmu sestupu, naopak jsme postupně tabulkou stoupali vzhůru 9,9,9,8,7,6,6,6,6,5,5 vysněné čtvrté místo nám uniklo v posledních vteřinách posledního zápasu se Smutnými potápěči, kdy jsme výhru nedokázali udržet.
Co víc si přát ? Byli jsme ušetřeni obvyklých problémů nováčka s udržením a i podle soupeřů předváděli sympatické výkony. V každém zápase jsme se snažili o aktivní útočný fotbal a každým dalším zápasem jsme se i zlepšovali. Snad jsme tím dali všem nepřejícím jasnou odpověď na otázku „Co v té první lize budete dělat !“ . Ale pozor ! Nesmíme usnout na vavřínech a buďme si dobře vědomi skutečnosti, že osudová bývá pro nováčky druhá a ne první sezóna !

HODNOCENÍ HRÁČŮ
Za mužstvo nastoupilo v sezóně 16 hráčů ! To je asi rekord, ale je to hodně poplatné tomu, že start v nejvyšší soutěži si mnozí vybojovali roky v nižší soutěži a málokdo si start mezi elitou nechá uniknout....
Houzar Jaroslav – na postu brankářské jedničky střídal skvělé okamžiky s méně skvělými, ale nezklamal ačkoliv v šesti odchytaných zápasech se vítězství nedočkal.
Slavík Roman – brankářská dvojka, beze zbytku splnil očekávání, když skvěle dirigoval naši obranu ve třech vítězných zápasech. Při masakru s Klokanem, byl naší obranou často nechán na pospas. Klidem, zkušeností a postřehem nám v rozhodujících okamžicích hodně pomohl.
Čížek Petr – hráč do pole, který jedinkrát nastoupil na postu brankáře a chytal tak skvěle, že by se ani na tomto postu neztratil, dokázal se vrátit do mužstva po „zemětřesení v sestavě“, srdcař a velký bojovník s výbornou kondicí, jeho někdy až příliš slušná hra je na škodu při soubojích s ranaři typu Róna a pod., je však skvělým týmovým hráčem.
Čížek Robert – vypracoval se na post jednoho z tahounů mužstva, nechyběl ani v jediném zápase a vstřelil 10 branek, především jeho zásluhou došlo k obměně kádru a vhodnému doplnění mužstva, stejně jako jeho bratr je skvělým týmovým hráčem navíc s velmi dobrou střelou a technikou.
Šulc Petr – kapitán mužstva a jeden z nejzkušenějších a služebně nejstarších hráčů, odehrál všechny zápasy a zcela jistě také odehrál nejvíce času na hřišti ze všech našich hráčů, skvěle vede míč a má geniální přihrávky, někdy ho to ovšem táhne až moc dopředu a pak vzadu chybí.
Houzar Ladislav – střelec mužstva, v 10 zápasech dal 12 branek, také on se vypracoval na post tahouna mužstva a sestavu bez něj si už jen těžko umíme představit, není klasickým zakončovatelem na hrotu útoku, ale obvykle útočí a zakončuje z „druhé vlny“ nebo z křídla, naprosto bezkonfliktní pohodář a brilantní technik.
Mikeš Jan – obvykle opora zadních řad, bojovník, který určitě neuhne a nebojí se jít do střetu a konfliktu, rád útočí a i často se snaží o střelu z větší vzdálenosti.
Purkyt Roman – obětavý a poctivý hráč, stejně jako Petr Čížek se dokázal vrátit do sestavy, snad nejvíc na něm je vidět pokrok a to jak se dokázal postupně vyrovnat se stylem hry v nejvyšší soutěži, navíc se dokázal i střelecky prosadit.
Fulín Roman – jeho příchod byl určitě největší přínos pro mužstvo v této sezóně, odehrál 10 zápasů a dal 7 branek, stále se usmívající hráč je oporou zadních řad i útoku, universál kterému je jedno na kterém postu a na které straně nastupuje, tvrdou střelou zaskočil nejednoho brankáře i z větší vzdálenosti, týmový bezkonfliktní a poctivý pracant.
Dostálek Tomáš – poctivý dříč pro kterého není žádný balón ztracený, rychlý obětavý a pro soupeře jistě nepříjemný svým napadáním a přímočarým tahem na branku, v koncovce měl také dost smůly, ale je to ten typ co se nebojí chodit před branku soupeře i když je jasné, že tam taky nejednu ránu schytá.
Ehl Vlastimil – mladý hráč s velkou budoucností především ve velkém fotbale, technicky i střelecky mimořádně zdatný, v osobních soubojích nebojácný s patřičnou dávkou drzosti, někdy až moc dlouho drží míč, protože do poslední chvíle přemýšlí jak vyzrát na soupeře, má zajímavou bilanci 5 zápasů a 5 branek, bohužel se v průběhu soutěže zranil a tak několik zápasů jen sledoval z lajny.
Stareček Viktor – velezkušený hráč, který jako jediný měl zkušenosti z nejvyšší soutěží (Síto), přišel do mužstva po prvním kole jako „nováček“, skvělý na postu posledního hráče, dokáže udržet hrotové hráče soupeře a má výbornou přihrávku, bohužel se na velkém fotbale zranil a tak v sezóně odehrál jen 4 zápasy
Chrobák Marek – platí o něm prakticky to samé co o Vlastovi ..., mladý hráč s velkou budoucností především ve velkém fotbale, technicky i střelecky mimořádně zdatný, v osobních soubojích nebojácný s patřičnou dávkou drzosti, někdy až moc dlouho drží míč, protože do poslední chvíle přemýšlí jak vyzrát na soupeře, má zajímavou bilanci 4 zápasy a 4 branky, Marku choď častěji !
Jiroušek Vladislav – poctivý a snaživý hráč, nastoupil ke 3 zápasům a také v ligovém poháru, moc toho však nenahrál a i když do toho dal svoje maximum, tak bylo jasné, že bude jen střídat...
Brautferger Petr – odehrál jen jeden zápas a to ještě ten propadák se Styxem, je škoda, že se už pak nedal přesvědčit k dalšímu startu a ani se nepřišel podívat na žádný další zápas, asi ho rozhodila ta nominační epizoda nebo to vzal příliš osobně, když začal tvrdit, že na to prostě už rychlostí nemá. Stále s ním počítáme ! Doktore vrať se ! Dres č.4 nikomu dávat nebudeme !
David Nýdrle – nastoupil jen v jediném zápase (porážka s Ackermanem) a to ještě střídal, sehrál jen jeden pohárový zápas, i na něho je momentálně v mužstvu až příliš velká konkurence na to aby mohl pravidelně hrát.

20.6.2005


 

 

11.kolo ÚTERNÍ HOSTÉ - SMUTNÝ POTAPĚČI  4:4  (1:1)
Sestava:
Houzar Jar. - Šulc, Čížek R., Čížek P., Houzar L., Purkyt, Fulín, Mikeš, Ehl
Diváci a fanoušci: Sváťa - kamera, Petra, Miloš Čížek s manželkou, Chrobák
Branky: Fulín, Houzar L., Mikeš, Čížek R.
Komentář rozhodčího:

Komentář na webu:  
Můj pohled:  Soupeři šlo v případě výhry ještě o teoretickou šanci na titul (to ovšem v případě porážky Klokanu v utkání s Folprechtem) a nám pak o co nejlepší výsledek a vylepšení pozice ve středu tabulky. Potapěči nastoupili oslabeni o střelce Nechvílu, který utkání sledoval jen ze židle po operaci břicha a pak se na postu brankáře objevil nečekaně útočník Jiří Trunečka. Utkání se začalo opatrně a se snahou hlavně neudělat chybu. A tak se často jen kombinovalo ve středu hřiště a naši hráči hledali skulinu v obranném bloku Potapěčů. První ohrožení naší branky jsme si vyrobili sami, když Láďa skluzem, ve snaze zabránit přihrávce soupeře, dal bráchovi málem vlastence. Jarda nás na začátku zápasu podržel a to nejen v tento moment ale opakovaně ve 4. i 9. minutě, kdy perfektně zachránil excelentními zákroky. Málo jsme stříleli a zakončovali, snad jen Robertova střela "béčkem" z 11. minuty stojí za zmínku. Ve 12.min. došlo ve středu hřiště ke srážce dvou našich hráčů po hlavičkovém souboji (čemuž ovšem faulem pomohl protihráč) a z následného přečíslení jsme po nádherném zakončení Potapěčů prohrávali 0:1. Jako obyčejně jsme čekali až dostaneme branku nebo na jiný impuls než rozjedeme naši hru..... Až na ojedinělé výjimky je možné říci, že do konce poločasu jsme pak měli hru pod kontrolou a soupeře prakticky k ničemu nepustili. Náš tlak se zvětšoval a v gólových šancích se postupně objevili v 16.min. Vlasta (střela těsně vedle), 17 min. Miky (Trunečka zázračně vyrazil), 19.min. Šulc (po hezké akci jen trefil brankáře), 25.min. Vlasta a další dva naši před brankou, ale zblokovaná střela skončila v autu., 27.min. Robert sám před brankou nestačil tečovat Fuldovu přihrávku, 28.min. Robert střílí těsně nad břevno. Až v poslední minutě poločasu to přišlo ! Po Láďově rozehrávce přímého volného kopu si řekl Fulda o nominaci na gól sezóny, když bombou vymetl roh soupeřovi branky ! 1:1 a po rozehrávce hned skončil poločas ! Ve stejném tempu jsme začali i druhý poločas ! V první minutě trefil Robert tyč z prvního útoku a o minutu později trefil tyč Láďa Houzar ovšem tak, že odražený míč si Trunečka srazil zády do branky na 2:1. V tu chvíli také už věděli Potapěči, že na titul nemají šanci, protože v "souboji na dálku" vedl Klokan nad Folprechtem už 4:1. Ukolébáni tím, že to Potápky zabalí jsme dostali tvrdou lekci a za minutu inkasovali hned dvakrát ! Nejprve jsme dostali vyrovnávací gól po autovém vhazování (jak jinak než hlavou) na 2:2 a po špatné Mikiho rozehrávce střelou k tyči na 2:3 ! Moc nás to ovšem nevykolejilo i když jsme začali uvažovat o stažení Šulce do obrany. Ten se ovšem ve chvílích, kdy mu byl vytýkán minimální pohyb, zdravě naštval a předvedl samostatnou akci přes půl hřiště zakončenou střelou těsně vedle. Trocha štěstí nás potkala při vyrovnávacím gólu ve 43.min. kdy vykopávající brankář soupeře nastřelil Mikiho a míč se od něj odrazil do branky ! Ihned z rozehrávky po gólu došlo k dokonalému obratu, když kritizovaný Šulc ideálně po křídle vysunul Roberta Čížka, který prostřelil Trunečku počtvrté a bylo to tedy 4:3 . No prostě jako na houpačce, když jak soupeř, tak my jsme v jediné minutě dokázali otočit skóre. Potapěči se nehodlali smířit s porážkou a vrhli všechny síly do útoku. Vyrobili hned několik závarů před naší brankou, jenže taky nestíhali dozadu, čehož jsme bohužel nedokázali využít i když příležitostí bylo nepočítaně ! V 55.min. vyměnil soupeř brankáře a Trunečka se posunul na hrot útoku. Jeho přítomnost ofenzívě Potapěčů rozhodně prospěla. Závěr byl tradičně hektický ! Místo uklidňujícího gólu ke kterému jsme měli snad pět jasných gólových šancí, jsme si sami vyráběli nepřesnými přihrávkami v obraně infarktové situace před naší brankou ! Po zásluze jsme byli potrestáni v nastaveném čase 61:34 min. Jarda místo vyboxování míč jen načechral na hlavu vysokého útočníka soupeře a bylo po bodu ! Remíza 4:4 ! Kolikrát ještě ztratíme zápas v poslední minutě nebo dokonce v nastavení ? Ztráta bodu nás stála také jedno místo v závěrečné tabulce a místo 4. místa jsme skončili v konečné tabulce na 5.místě ! I to je ovšem obrovský úspěch ! Jako nováček jsme se tedy umístili v lepší polovině tabulky a dokázali si, že se dá hrát s každým ! První, historická sezóna tedy skončila úspěšně ! K hodnocení celé sezóny se ovšem vrátím na jiném místě....

6.6.2005


 

 

10.kolo ÚTERNÍ HOSTÉ - SANTA TRANTA  7:3  (4:1)
Sestava:
Slavík - Šulc, Čížek R., Houzar L., Purkyt, Fulín, Mikeš, Chrobák, Dostálek
Diváci a fanoušci: Sváťa - kamera, Petra, Petr Čížek a další
Branky: 2 Chrobák, 2 Houzar L., Purkyt, Čížek R., Fulín
Komentář rozhodčího:
Tochářek /PSMF/, Hanzák /Ferri FC/
Utkání slušné úrovně. Úterní hosté se ujali slibného vedení, ale Santa nesložila zbraně a začala mocně dotahovat. Bohužel v době jejího největšího náporu neudržel na uzdě nervy Stupka a byl za urážku hlavního rozhodčího vyloučen. Tento moment zápas definitivně rozhodl.

Komentář na webu:  Ráz zápasu ovlivnila třetí minuta, během které dokázali Úterní hosté dvakrát překonat Kyrala v brance Santa tranty. Díky příznivému vývoji se Hosté uklidnili a chtěli v poklidu směřovat za prvoligovou záchranou. Poté co Houzar zvýšil na 3:0 měla být Santa na kolenou. Nicméně se nevzdávala a Stupka v 21.minutě snížil na přijatelnějších 3:1. V poslední minutě prvního poločasu však tříbrankový náskok vrátil Hostům Purkyt. Když Fulín přidal v 41. minutě pátou branku mělo být rozhodnuto. Santa se ale nevzdala, a už po minutě Čejka snížil. 10 minut před koncem přidal třetí branku svého celku Stupka a schylovalo se k dramatické koncovce. Rozuzlení však přišlo záhy. Tahoun Santa tranty Stupka neudržel nervy na uzdě a po urážce rozhodčího byl v 51. minutě vyloučen. Úterní hosté přesilovku vzápětí využili a definitivně rozhodli o svém vítězství.
Můj pohled:  V tomto zápase šlo o potvrzení naší prvoligové účasti i pro další sezónu a k úplné jistotě jsme potřebovali alespoň bod k dosavadním devíti, Santa Tranta měla bodů 8, takže na tom byla ještě hůře. Po celý zápas pršelo, ale díky nové umělce byl terén stále velice dobrý. Naší rychlostí a napadáním jsme soupeře rozhodně zaskočili. Skvělý vstup do zápasu zcela určil další vývoj, ve třetí minutě jsme vedli 2:0 a hodně se uklidnili. Nejprve Marek a potom Láďa po Markově přihrávce byli autory úvodních gólů. Dvakrát nás podržel Sláva v brance, když nejprve vytáhnul střelu nohou na tyč a pak skvělým zákrokem zneškodnil šanci soupeře před dobíhajícím protihráčem. Brzy jsme zjistili, že nebezpeční jsou jen dva hráči soupeře, Stupka a Čejka, kteří prakticky taky tvořili hru Santa Tranty. Když v 18.min. přidal Láďa Houzar po protiútoku střelou k tyči třetí branku, mohlo se zdát, že to bude odpočinkový zápas. Jenže stačilo nechat ve 20.min. na chvíli volného Stupku a bylo to 3:1. Do poločasu jsme soupeře k ničemu nepustili, naopak náš tlak se konečně dočkal využití a to až v samotném závěru, kdy Roman Purkyt po Markově akci střelou z úhlu upravil na 4:1. Gól do šatny soupeře hodně mrzel ! Po obrátce se hra přelévala ze strany na stranu a šance si vypracovaly obě mužstva. Gólovou střelu Ládi nechtěně vyrazil Dosty hlavou ze soupeřovi branky a Sláva skvělým rozštěpem vyrazil střelu Stupky. Ve 41.min. jsme dokonale vyšachovali soupeře a Fulda do prázdné branky zvíšil už na 5:1. Jenže o minutu později soupeř dokázal snížit z přímého kopu na 5:2 (proboha jak to stála ta zeď a kde byl Sláva ?). Stále to bylo v naprostém poklidu, jenže pak trefil Stupka břevno a ve 49.min. jsme tohoto hráče trestuhodně nechali hned dvakrát střílet na naši branku(Miky, Šulcik). Opakovaná střela už v brance skončila a rázem to bylo 5:3. Zdálo se, že Santa Tranta se pokouší o závěrečný tlak, jenže patrně nejlepší hráč soupeře to psychicky vůbec neustál. Naprosto bezdůvodně vybuchnul a počastoval rozhodčího takovými výroky a nadávkami, že tomu opravdu nezbývalo nic jiného, než vytáhnout červenou kartu. Následovalo další extempore, které nehodlám komentovat, stačí si prohlédnout náš videozáznam ... Nehrálo se tři minuty.... Na soupeře "padla deka" a už se jen těšil na konec zápasu. Ještě dvakrát jsme oslabenou Santa Trantu rozebrali před jejich brankou a nejprve Robert a potom Marek zvyšovali do prázdné branky na konečných 7:3. Utkání bylo velice slušné, byl to naprosto bezkonfliktní zápas, nedošlo k žádné výměně názorů mezi hráči. Až na to Stupkovo vystoupení směrem k rozhodčímu v 50.minutě a to byl naprosto neočekávaný a bezdůvodný "zkrat", který nedokázali pochopit ani jeho spoluhráči ...

30.5.2005


 

 

9.kolo ÚTERNÍ HOSTÉ - QUO BOSTON 86  4:3  (3:1)
Sestava:
Slavík - Šulc, Čížek R., Houzar L., Purkyt, Fulín, Mikeš
Diváci a fanoušci: Sváťa - kamera, Petra, Miloš Čížek, pí. Čížková, Petr Čížek, Vlasta Ehl, a další
Branky: 2 Čížek R., Houzar L., Purkyt,
Komentář rozhodčího:
 

Komentář na webu: Úterní hosté potřebovali nutně získat body, aby se vzdálili boji o záchranu. Do zápasu vstoupili tradičně aktivně a jejich snaha byla odměněna brankou na 1:0, když Ladislav Houzar zaznamenal svůj devátý gól v sezoně. Boston na inkasovaný gól rychle zareagoval a Josef Hrodek brzy vyrovnal na 1:1.
Utkání bylo dlouho vyrovnané, šancí měly oba celky víc než dost, ale oba brankáři předváděli kvalitní výkony a radost střelcům většinou kazili. Konec poločasu se však výrazně lépe povedl Úterním hostům. Robert Čížek dvěma góly v rozmezí dvou minut zařídil svému celku dvoubrankové vedení.
Zápas však zdaleka rozhodnutý nebyl. Brzy po začátku druhého poločasu snížil Jan Vlček na rozdíl jedné branky a vrátil Boston do zápasu. Vyrovnání se Boston nedočkal, naopak ještě inkasoval čtvrtou branku po úspěšné střele Romana Purkyta. Závěrečné minuty byly velmi dramatické. Hostům začaly docházet síly, takže se Boston dostával do rostoucího náporu. Výsledkem bylo pouze snížení na konečných 3:4.
Můj pohled: Zasloužené body po výborném výkonu ! Pochválit je třeba celé mužstvo, ale vyzvednout excelentní výkon Mikyho v obraně a také mimořádný výkon našeho brankáře. Utkání bylo plné nádherných akcí, ale jako tradičně byla koncovka naší slabší stránkou. Tentokrát jsme měli jen jednoho hráče na střídání a v závěru zápasu to bylo už znát. Možná jsme se v závěru i báli, že zase přijdeme o bod, když nás Boston dostal pod tlak. Bude 9 bodů stačit na záchranu v 1. lize ? Ke komentáři se ještě vrátím a doplním ho po "tradičním rozboru u videa".....

23.5.2005


 

 

8.kolo ÚTERNÍ HOSTÉ - KLOKAN CLUB PERÓN 4:9 (2:5)
Sestava:
Slavík - Šulc, Čížek R., Houzar L., Purkyt, Dostálek, Ehl, Fulín, Mikeš
Diváci a fanoušci: Sváťa - kamera, Petra, Miloš Čížek, Petr Čížek
Branky: 2 Houzar L., Fulín, Purkyt,
Komentář rozhodčího:
 
Dvonč /PSMF/, Beneš /Lotyšák „B“/
Vyrovnané utkání hrané ve vysokém tempu zvládli lépe hráči Klokanu hlavně díky precizní kombinaci a výborné koncovce Jana Saidla. NEJLEPŠÍ HRÁČI : Houzar L. /Hosté/, Saidl J. /Klokan/
Komentář na webu: Vstup do zápasu vyšel lépe Úterním hostům. Už ve druhé minutě se díky Fulínově brance dostali do vedení. Inkasovaná branka však Klokan vůbec nezaskočila a už po minutě vyrovnával Jan Saidl. Klokan hrál v těchto chvílích prim a ještě do konce poločasu dokázal přidat další čtyři branky do Slavíkovy branky. Úterní hosté hráli aktivně, sympaticky a snažili se zápas zdramatizovat, nicméně výsledkem byla pouze druhá branka za Voženílkovými zády. I druhou půli měl Klokan ve své režii. Pravidelně přidával branky, ale následně dovolil skórovat i soupeři. Když ve 48. minutě vsítil Jan Saidl devátou branku svého týmu (a čtvrtou svoji), zdálo se, že desátý gól visí ve vzduchu. Úterní hosté však bojovali a odměnou jim bylo, že Klokanu už další gól vstřelit nedovolili.
Můj pohled: Kdo utkání neviděl a zná jen výsledek, bude se asi divit, když napíšu, že to byl v poli vyrovnaný zápas ! Zato jsme absolvovali školení ze zakončování protiútoku a taktiky. Devět gólů v naší síti je sice "masakr", ale to je prostě daň za otevřený souboj s Klokanem a taky trocha smůly, protože dva góly byly vlastní po teči našich hráčů. Několikrát platilo nedáš - dostaneš ... po našich velkých šancích následoval protiútok a "šach mat" v podobě proměněného přečíslení.... a pak měl Klokan ve svých řadách Saidla, kterému stačí prostě jen přihrát před branku... Utkání bylo velmi rychlé, plné pěkných akcí a hrané opravdu slušně. Klokan to prostě umí a ne nadarmo byl už asi devětkrát mistrem ligy. Je docela poučné sledovat styl jejich hry a rozestavění v obraně i při přechodu do protiútoku. Ne, nečekali jsme, že potřebné body uhrajeme s Klokanem a tak nejsme ani zklamaní z výsledku, když za výkon se stydět opravdu nemusíme.

16.5.2005


 

 

7.kolo ÚTERNÍ HOSTÉ - INTER LOTYŠÁK 4:4 (3:1)
Sestava:
Houzar Jar. - Čížek R., Šulc, Dostálek, Ehl, Fulín, Houzar L., Čížek P., Mikeš
Diváci a fanoušci: Sváťa - kamera, Petra, Miloš Čížek, pí. Čížková
Branky: 2 Ehl, Dostálek, Fulín
Komentář rozhodčího:  
Kovařík /PSMF/, Siruad, Hladík /FC Ferri/
Výborné utkání, obě mužstva hrála na plné obrátky. Nad všechny vyčníval gólman Lotyšáku Bek, který podal super výkon. NEJLEPŠÍ HRÁČ : Bek /Lotyšák/
Komentář na webu: Přes opatrný začátek padl první gól už ve čtvrté minutě. Vyplnilo se otřepané pravidlo „nedáš - dostaneš" a po první šanci Úterních hostů šel do vedení Lotyšák. Paradoxně inkasovaný gól Úterní hosty probral a ti začali být aktivnější, což brzy přineslo výsledek v podobě vyrovnání a nedlouho poté i vedení. Lotyšák záhy přidal, ale vrcholem jeho snahy bylo nastřelené břevno dvě minuty před poločasem. Do konce poločasu to ale nebylo všechno, protože Hostům se povedlo přidat ještě jednu branku a do šaten šli s nadějným dvoubrankovým náskokem. Druhý poločas začal očekávaným náporem Lotyšáku. Hosté se stáhli do obrany a čekali na brejky. Své ojedinělé příležitosti však nevyužili, a tak přišel spravedlivý trest v podobě snížení na 3:2. Další minuty nabízely stejný obraz hry, avšak ve 49. minutě se hostům povedlo zvýšit svoje vedení po chytře rozehraném přímém kopu. Drama ale pokračovalo, protože Lotyšák hned po rozehrání znovu snížil na nejtěsnější rozdíl. Poslední desetiminutovka byla ve znamení sílícího tlaku prohrávajícího Lotyšáku. Snaha o gól však šla ruku v ruce s hazardováním v obranné činnosti. Ani jednu nabídnutou příležitost však hosté nevyužili, a tak přišel trest. V době, kdy už všichni očekávali závěrečný hvizd, se do míče opřel Kučera a doslova v poslední vteřině zachránil svému celku alespoň bod.
Můj pohled: Začalo se opatrně a obě mužstva praktikovala především důslednou obranu na vlastní polovině hřiště. První větší šanci měl asi Vlasta v polovině 4.min. ale po hezkém průniku po křídle nakonec u tyčky brankáře Interu nenachytal... Prakticky z protiútoku jsme dostali první branku, když jsme ani na několikátý pokus nedokázali balón odkopnout protihráčům z hranice vápna až ho dostal zcela osamocený hráč Lotyšáku a nedal Jardovi šanci 0:1. Z míry nás to ovšem příliš nevyvedlo a po dlouhé minuty jsme předváděli lepší hru než soupeř jenže nebezpečné střely Šulce v 8.min. ani Vlasty v 9.min. gólem ještě neskončili. To až v 11.min. se rozeběhl Vlasta opět po křídle k sólu a tentokrát mířil přesně ke vzdálenější tyči a bylo srovnáno 1:1. Pak nás dvakrát Jarda zachránil a to když nejprve vyrazil nebezpečnou střelu odraženou od země a pak výborně vyběhnul a skluzem vzal míč soupeři v jasné šanci. Ve 23.min. se nám povedla skvělá akce po kombinaci Roberta s Vlastou, který bombou prostřelil brankáře 2:1. Ve 27.min. měl velkou šanci Miky a po něm i Roman F. O minutu později jsme měli pro změnu štěstí, když se soupeřova střela otřela o tyč. Jenže ve 29.min. jsme opět udeřili, když Dosty proměnil Láďovu rozehrávku rohu ve třetí gól ! 3:1 také skončil první poločas a dostalo se nám uznání i od soupeře slovy: "No co se divíte, vždyť to nejsou žádní nazdárkové, ale fotbalisti !"
Ve druhé půli jsme trochu až moc nechali Lotyšák hrát ... Chtěli jsme vyrážet do protiútoků, což se nám i dařilo, ale iniciativu jsme přenechali soupeři. Kolem 32.min. jsme hned dvakrát špatně rozebrali hráče při rohu soupeře a jen štěstí nás zachránilo. To nás ovšem ve 41.min. opustilo a po chybě v naší rozehrávce a špatném pokrytí hráčů soupeře jsme inkasovali na 3:3. V 50.min. jsme po zásahu brankáře mimo brankové území rozehrávali přímý kop. Láďa předvedl nevídaný kousek, když drze nasadil šikmo k bráně postavenému brankáři jesle a Roman do prázdné zvýšil na 4:2. Z rozehrávky však Lotyšák opět hned kontroval na 4:3 ! To byl asi jeden z rozhodujících momentů zápasu, protože to byla laciná branka z poměrně velké vzdálenosti.... Stále se zdálo, že máme zápas pod kontrolou, protože Lotyšák už hrál hodně riskantně a nám se naskytlo několik skvělých příležitostí z protiútoků. Sám na brankáře šel například Láďa, pak zas 3 na 1 a v 59.min. trefil Petr Čížek tyč. Ještě v čase 62:41 šel opět Láďa sám na brankáře..... A pak to přišlo ! V čase 63:15 jsme střelou k tyči z poměrně velké vzdálenosti dostali vyrovnávací branku !!! 4:4. Poslední šanci měl ještě Roman a byl konec ! Hrálo se nevídaných 64:10 min. ačkoliv k tomu nebyl naprosto žádný důvod ! Tedy až na to, že Lotyšák potřeboval vyrovnat ....  Ve výborném utkání jsme měli na dosah oba body, ale snad jen menší zkušenost a nechuť betonovat a zdržovat nás o bod připravila. Štěstí jsme si zřejmě již vybrali v zápase s Folprechtem, kde se pro změnu zase nám podařilo vyrovnat v nastaveném čase.

9.5.2005


 

 

6.kolo ÚTERNÍ HOSTÉ - VOJENSKÉ LESY 7:2 (2:1)
Sestava:
Slavík - Čížek R., Šulc, Dostálek, Fulín, Houzar L., Čížek P., Mikeš
Diváci a fanoušci: Sváťa - kamera, Petra, Miloš Čížek,
Branky: 3 Čížek R., 2 Mikeš, Fulín, Houzar L.
Komentář rozhodčího:  
Vaněk /PSMF/, Truneček, Pokorný /Porter B/
Úvod zápasu patřil  mužstvu Vojenské lesy, jeho útočníci Čejka  (2krát) a Bartejs však tutovky zahodili a soupeř trestal vedoucím gólem. Bartejs po přihrávce Hrabáka sice vyrovnal, ale do přestávky se Úterní hosté opět dostali do vedení. Po změně stran zahájily Vojenské lesy náporem, vytvořily si nespočet gólových příležitostí a nakonec se jim podařilo vyrovnat , když úspěšným střelcem byl po přihrávce Čejky Randák. Další příležitosti však zůstaly nevyužity, naopak Úterní hosté čtvrt hodiny před koncem využili zaváhání gólmana Vojenských lesů a opět se dostali do vedení. Netrvalo dlouho a gólman Vojenských lesů inkasoval počtvrté a o výsledku bylo definitivně rozhodnuto. Hráči Vojenských lesů totiž dost často zapomínali bránit, během 2.poločasu vystřelili snad dvacetkrát, výsledkem však byly jen tři nastřelené tyče a série výborných zákroků brankáře soupeře. Naopak defenzíva Vojenských lesů zcela zkolabovala a výsledkem byly další tři míče za zády gólmana Krátkého a debakl v poměru 7:2.
 NEJLEPŠÍ HRÁČI : Čížek R. /Hosté/, Randák /Lesy
Můj pohled: Z pohledu rozhodčího hráli Vojenské lesy skvělý fotbal, měli smůlu a náhodou prohráli 2:7... Pravda je někde jinde ! Naivita se kterou jsme vstoupili do soutěže a ztratili v prvních utkáních body je prostě pryč. Bezhlavé útoky a "hurá styl" se v 1.lize nenosí, hraje se odzadu, kombinačně, čeká se na chyby soupeřů a velmi často střílí na branku. Lesy nás prostě podcenili a ve druhé půli jim došly síly. Hattrickem se blýsknul Robert a taky Miky si udělal radost dvěma góly. Nevídaný gól z rohu brankáři mezi nohy předvedl Roman Fulín. A tradičně skóroval i výborně hrající Láďa. V závěru jsme předváděli doslova koncert k nemalému úžasu hráčů Smutných potápěčů a Folprechtu chystajících se na další zápas.

2.5.2005


 

 

5.kolo ÚTERNÍ HOSTÉ - FOLPRECHT 1.FC 4:4 (2:0)
Sestava:
Houzar Jar. - Čížek R., Šulc, Dostálek, Stareček, Chrobák, Ehl, Fulín, Houzar L., Čížek P.
Diváci a fanoušci: Sváťa - kamera, Petra, Miloš Čížek, Paul a Hela Kriz
Branky: Fulín, Čížek R., Houzar L.(P), Ehl
Komentář rozhodčího:  
Černý /PSMF/, Kotva /Suchdol Sabres/
Vyrovnané utkání s velkým množstvím šancí na obou stranách. Folprecht sice dokázal vyrovnat dvougólové manko, ale brzy poté opět inkasoval z pokutového kopu. Folprecht sice dokázal otočit na 4:3, ale v poslední minutě inkasoval na konečných 4:4.
NEJLEPŠÍ HRÁČI : Čížek R., Houzar L./Hosté/, Rosenkranz, Růžička /Folprecht/
Můj pohled: Než se hráči Folprechtu rozkoukali, bylo to 1:0, když Roman Fulín po třiceti vteřinách prostřelil brankáře. V polovině druhé minuty trefil Robert tyč a na branku jsme vysílali střelu za střelou. Naší hrou jsme Folprecht v první půli evidentně zaskočili, když zřejmě očekávali ustrašený výkon nováčka... Ve 23.min. nás skvělým zákrokem podržel Jarda. V 25.min. předvedl Robert po Vlastově přihrávce parádičku, když obešel kličkou i brankáře a doběhnul s míčem prakticky až do branky. Hned na začátku druhé půle se ve velké šanci objevil Marek, ale byl to soupeř, který nabíral na obrátkách a začínal tlačit ! Prakticky za dvě minuty jsme pak dostali dvě branky a hrálo se znovu od začátku, protože to byla plichta 2:2. Ve 45.min. v jasné gólové šanci fauloval soupeřův brankář Dostyho a kopali jsme penaltu (jenže měl být brankář vyloučen, což rozhodčí neudělal...). Láďa nezaváhal a zkušeně proměnil a dostal nás znova do vedení na 3:2. Za další dvě minuty to ovšem znovu bylo 3:3, když jsme si hned dvakrát nedali pozor při rozehrání volného přímého kopu a dvakrát prošla střela skrz nohy hráčů v naší zdi. Podruhé ovšem střela prošla až do branky! Pak se střídaly šance na obou stranách a zachránilo nás také břevno. Když v 59.min. bombou hráč Folprechtu prostřelil naši obranu včetně brankáře a dal na 3:4, málo kdo by věřil, že to ještě není konec. Snad z poslední akce kdy vhazoval Šulcik aut, se dostal ve vápně k míči Vlasta, uvolnil se a prostřelil brankáře 4:4 ! Obrovská radost ! Pak už se jen rozehrálo a byl konec ! Gól padnul v čase 60:20 min. a byl spravedlivým vyjádřením dění na hřišti, kdy zápas skončil zaslouženou dělbou bodů v nádherném a slušném zápase.

25.4.2005


 

 

4.kolo ÚTERNÍ HOSTÉ - BEDNA 7:2 (1:2)
Sestava:
Slavík - Čížek R., Šulc, Dostálek, Stareček, Chrobák, Ehl, Fulín, Houzar L.
Diváci a fanoušci: Sváťa - kamera, Petra, Roman Purkyt, Petr Čížek, Miloš Čížek
Branky: 2 Ehl, 2 Houzar L., Chrobák, Dostálek, Čížek R.
Komentář rozhodčího:  
Vaněk /PSMF/, Marek /Ekonom/
Celý první poločas bylo utkání vyrovnané. Gólové šance se přelévaly z jedné strany na druhou. Rozhodujícím okamžikem zápasu bylo období mezi 41. a 43. minutou, během kterého se Hostům podařilo otočit skóre zápasu na svou stranu. Od tohoto momentu měli Hosté převahu, kterou využili ke vstřelení dalších gólů. Po čtvrté obdržené brance Bedna odpadla.NEJLEPŠÍ HRÁČI : Houzar /Hosté/, Motl /Bedna/

Můj pohled:
 Tak v takovéto sestavě jsme se ještě neměli možnost sejít ! Prakticky mohli přijít snad všichni, ale bylo nutné udělat změny a tak došlo poprvé na "nominaci" a taky změnu v brance ve snaze vyhrát konečně první zápas v nejvyšší soutěži. Tentokrát jsme  dali i první branku (Vlasta v 6.min. 1:0) a zdálo se, že je vše na dobré cestě, ale hráči Bedny skóre ještě v první půli otočili na 1:2 především díky našim chybám v rozehrávce a zbytečným ztrátám míče. První půle byla vyrovnaná a opakovaně nás podržel i Sláva v brance. Kdyby ovšem Robert nebo Dosty proměnili alespoň ty největší šance, nemuseli jsme první poločas prohrát. Ve druhém poločase se nejprve opět přelévala hra nahoru dolu a když jsme přežili závar kolem 39.min. jako by se něco zlomilo. Láďa Houzar, který hrál v keckách se během jedné minuty postaral o dokonalý obrat v zápase. Nejprve poslal skvělý pas od Marka placírkou do protipohybu soupeřova brankáře a bylo vyrovnáno na 2:2. Pak si pohrál se soupeřovou obranou a střelou k tyči nás dostal do vedení 3:2. Od tohoto okamžiku se hrálo na jednu branku a bylo se rozhodně na co dívat ! Nejprve Robert opět zahodil obrovskou příležitost a neuspěl ani Marek. Jenže pak Vlasta po skvělé akci s Romanem zvýšil na 4:2 a soupeře to dokonale rozložilo... Po rozehrávce rohu se trefil Marek k tyči na 5:2 a vzápětí si Robert spravil náladu samostatnou gólovou akcí na 6:2. Náš koncert ve druhém poločase byl zakončen kombinací až do prázdné branky kdy zakončoval Dosty na 7:2. Ten výsledek nám hodně vylepšil náladu ! Doufejme, že se nám stejně bude dařit i v dalších zápasech a že nám na konci soutěže nezůstane "černý Petr". Děkuji všem hráčům, kteří nastoupili za předvedený výkon a zároveň děkuji těm co se do sestavy tentokrát nedostali, že to vzali sportovně, čímž mi částečně ulehčili můj úděl.

18.4.2005


 

 

3.kolo ÚTERNÍ HOSTÉ - ACKERMAN 3:5 (0:3)
Sestava:
Houzar Jar. - Čížek R., Čížek P., Šulc, Mikeš, Purkyt, Jiroušek, Dostálek, Stareček, Nýdrle, Chrobák
Diváci a fanoušci: Sváťa - kamera
Branky: Chrobák, Šulc, vlastní
Komentář rozhodčího:  
Novák /PSMF/, Šafránek, Beroušek /Bakera/
Velice bojovné utkání. Takticky bylo lepší mužstvo Ackermanu, které díky tomu  zvítězilo. NEJLEPŠÍ HRÁČI : Jiroušek /Hosté/, Pavlík /Ackerman

Můj pohled: Hrát se dá s každým, jenže veledůležitý je vývoj zápasu, tedy to kdo dá první branku a jakou taktiku mužstvo dodržuje nebo nedodržuje. Už opakovaně jsme dostali neuvěřitelně lacinou první branku.....opět z první střely na branku, kterou náš nerozcvičený brankář doslova pustil mezi rukama... 0:1. Navíc si nemohu odpustit ten dojem, že rozhodčí je na nováčky přísnější a to co odpíská na jedné straně, to na druhé "nevidí"....., ale nemá cenu plakat třeba nad tím, že již v první minutě byl před brankou soupeře v jasné šanci sražen Marek a nekopal se ani trestný kop. Ackerman se postavil na vlastní polovině do obranného valu a čekal na naši chybu v rozehrávce při obléhání. Nutno dodat, že se poměrně brzy dočkal a ve 12.min. jsme po jednom z protiútoků dostali hlavou gól na 0:2. Potom jsme měli velkou územní převahu, ale bez šancí, protože nebylo vůbec jednoduché se přes důsledně bránícího soupeře před jeho branku vůbec dostat. Ve 21.min. Robertovu gólovou střelu brankář bravurně vyrazil a ve 25.min. jsme předvedli co všechno lze neproměnit a také to jakou máme v koncovce smůlu. Z obrovského závaru před brankou Ackermanu, který měl skončit gólem, jsme vytěžili jen Robertovu střelu do nohou brankáře, břevno v podání Dostyho a střelu těsně vedle. To co jsem již popsal výše se stalo ve 27.min. kdy rozhodčí neodpískal zcela jasný faul na Roberta a z protiútoku jsme dostali uzemňující třetí gól 0:3. Kde byla obrana ? Jak můžou jít dva hráči na našeho brankáře ? Prakticky z rozehrávky jsme zahodili další 100% šanci, když Roman netrefil Petrovu přihrávku před odkrytou brankou. Prvních pět minut po půli se hrálo prakticky jen na jednu branku (Ackermanu), ovšem zcela bez vážnější šance. Ackerman kouskoval hru a do vážnější šance nás nepouštěl. Soupeř střídal každou chvilku a prakticky pokaždé, když jsme měli rychle vhazovat aut, což by jim nevyhovovalo.... Pokaždé, když přešel náš hráč přes soupeře, došlo takzvaně k "přerušení hry", což byl faul zezadu...Když to Marek jednou ustál a byl sám před brankou, zapískal rozhodčí faul a nenechal výhodu.... O tom do jaké vzdálenosti stavěl naši zeď a do jaké soupeřovu, to raději nebudu komentovat.... Ackerman neustále hrozil protiútoky a nutno přiznat, že Jarda se několikrát ocitl tváří v tvář útočníku soupeře. V 37.min. nás zachránila tyč... No a pak jsme se konečně dočkali, když Miky odstavil tělem obránce a Marek po samostatné akci snížil na 1:3. Posledních pět minut bylo hektických ! Po autovém vhazování a rozehrávce nám dal soupeř čtvrtou branku. Pak z přímého kopu prostřelil Šulc soupeřovu zeď a snížil na 2:4. V poslední minutě nechal rozhodčí soupeře zahrávat opakovaně přímý kop(!), dvakrát střela prošla naší zdí, ale podruhé skončila v brance 2:5. To ovšem nebyl ještě konec, protože střelu Petra Čížka vyrazil brankář do vlastního hráče a od jeho hlavy skončil míč v síti Ackermanu 3:5. No a závěr ? Ackerman zvítězil zaslouženě a předvedl nám jak se to v 1.lize hraje ! Žádné hurá dopředu, žádné ofenzivní manévry ! Vyčkávání na chybu soupeře, protiútok a dobrá koncovka. Máme se co učit a je na čase změnit pár věcí v naší hře, sestavě a zejména taktice. Čím dřív, tím lépe, protože jinak budeme chodit každé pondělí na porážku ...

11.4.2005


 

 

2.kolo ÚTERNÍ HOSTÉ - GREEN TYROS 5:5 (2:3)
Sestava:
Houzar Jar. - Houzar L., Čížek R., Čížek P., Šulc, Mikeš, Purkyt, Fulín, Jiroušek, Dostálek, Stareček
Diváci a fanoušci: Sváťa - kamera, Petra, p.Čížek
Branky: 2 Houzar L., Čížek R., Šulc, Dostálek
Komentář rozhodčího:  
Kovařík /PSMF/, Staněk /Klokan Peron „B“/
Výborné utkání, hrané slušně. Remíza je spravedlivá

Můj pohled:
 V nervy drásajícím souboji se nakonec rozešli soupeři smírně, když ÚH zachránili bod až v prodloužení.... tak stručně by se to dalo napsat, ale protože to byl opravdu velmi dobrý zápas stojí zato napsat rozhodně víc... Třeba jen vývoj skóre....1:0,1:1, 1:2, 1:3, 2:3poločas, 3:3, 3:4, 4:4, 4:5, 5:5 Ale postupně.....Začali jsme skvěle a bez respektu, už ve dvacáté vteřině se Robert uvolnil a bombou skóroval 1:0. Bylo nás plné hřiště a GT byli evidentně zaskočeni, ale velice brzy se oklepali a dokázali za pár minut otočit skóre na 1:2 po našich chybách v rozehrávce.  Ve 12.min Vláďa Jiroušek zahodil takřka 100% šanci na vyrovnání, když skvělou Šulcovu přihrávku poslal těsně vedle tyče. Zejména díky Rónovi, který se protlačil mezi dvěma našimi obránci a z úhlu prostřelil Jardu jsme dostali lekci z proměňování brankových příležitostí
a bylo to už 1:3. Na vstřelení branky nám nestačili ani šance Roberta s Dostym a ani Roman Fulín se neprosadil sám před brankářem. Na to se už nemohl asi dívat Petr Šulc a po samostatné akci napálil míč neuvěřitelnou bombou do šibenice na 2:3. V tlaku jsme pokračovali a Láďa těsně před půlí trefil břevno ! Miky nedohrál ani poločas a po zranění kotníku se stal jen divákem... Po obrátce se blýsknul Viktor brazilskou parádičkou uprostřed hřiště, které musel uznale zatleskat i soupeř. Ve 34.min. jsme konečně srovnali na 3:3, když Robertovu odraženou střelu, trefil Láďa Houzar levačkou do odkryté branky. Hned minutu nato znovu Láďa rozezvučel tyč soupeřovi branky, jenže z protiútoku se prosadil zase Rón, když propasíroval míč v pádu našemu brankáři k tyči do branky 3:4, jenže to až příliš zavánělo faulem na našeho brankáře ! Rozhodně jsme se nevzdávali naděje na úspěch a ve 43.min. jsme se díky Dostyho střele pod břevno znovu dočkali vyrovnání na 4:4. Pak jsme ovšem otevřeli hru v naději, že soupeře, kterému již docházeli síly, přehrajeme a vrhali se někdy až bezhlavě a nesmyslně do útoku. Protiútoky GT jen díky zázračným Jardovým zákrokům neskončili brankou. Ovšem Šulcova ztráta míče na půlce se ukázala osudovou a GT šli znovu do vedení 4:5. Závěrečných osm minut ovšem bylo doslova hektických, protože jsme hráli doslova vabank a před brankou GT se v jednu chvíli objevil i náš brankář, když prošel s míčem přes celé hřiště! GT měli jen jednoho hráče na střídání a tak jim v závěru došli síly. Zmohli se jen na zdržování a odkopávání. Ve chvíli, kdy už se čekalo jen na závěrečný hvizd rozhodčího jsme v nastaveném čase (po autovém vhazování) Láďou Houzarem, který dal brankáři jesle, senzačně vyrovnali na konečných 5:5. Pak už se opravdu jen rozehrálo a byl konec. Uf ! Utkání bylo vyrovnané a nakonec skončilo spravedlivou i když šťastnou remízou. Nemůžu si však odpustit myšlenku, že kdyby měli hráči GT tolik šancí co naše mužstvo, tak jsme dostali deset gólů! Proměňování šancí je bohužel naší přetrvávající bolestí...

4.4.2005


 

 

1.kolo ÚTERNÍ HOSTÉ - STYX 1:3 (0:1)
Sestava:
Houzar Jar. - Houzar L., Čížek R., Čížek P., Purkyt, Brautferger, Mikeš, Fulín, Jiroušek, Šulc
Diváci a fanoušci: Sváťa - kamera, Petra, p.Čížek
Branka: Fulín
Komentář rozhodčího:  
Černý M. /PSMF/. Kuděj /Bakera/
Utkání velmi solidní úrovně. Vítězové působili fotbalovějším dojmem a měli ve svých řadách nejlepšího hráče utkání Stejskala.

Můj pohled:
 
Na druhého nováčka Styx jsme si věřili a to možná pod dojmem našeho jasného vítězství v posledním zápase 7:2 (jaro 2004). Začátek tomu odpovídal, nejprve Robert a potom Láďa Houzar vyslali na soupeřovu branku „skoro gólové“ střely, ale soupeřův brankář zázračně zachránil. Třetí minuta byla osudová, Robert ve velké šanci trefil tyč a prakticky z protiútoku nám Stejskal (jasně nejlepší hráč na hřišti) z první střely na branku dal gól na 0:1!!! Čisté svědomí nemůže mít ani Jarda, protože to bylo poměrně z velké vzdálenosti a střelu viděl.... Tím byl dán ráz zápasu, dále jsme „tlačili do plných“ a když už jsme se dostali do šance, tak zakročil skvělý brankář Styx. Ve střelbě byli nejaktivnější Láďa Houzar a Robert, jenže v největší šanci byl Roman Fulín. Druhá půle byla prakticky kopií první. V úvodu jsme měli opět dvě šance, jenže nikdo nedokázal uhlídat Stejskala, který obešel postupně snad tři naše hráče a přihrál do jasné gólové šance spoluhráči a bylo to 0:2. Ve 42.min. jsme konečně snížili a vstřelili kontaktní gól, když skvělou přihrávku Roberta proměnil Roman Fulín v náš první prvoligový gól 1:2. Byli jsme na koni a vyrovnání viselo doslova na vlásku. Soupeři docházeli síly a byli opakovaně rozhodčím napomínáni za zdržování hry. Ve 45. minutě rozhodčí zavřel obě oči, aby neviděl penaltový faul na Roberta, který byl sražen, když chtěl odražený míč dopravit do branky. V 50.minutě měl obrovskou šanci Petr Šulc, ale střílel jen vedle. Pak už jsme hráli vabank a tak se v naší obraně objevovali mezery nebo i přímo díry !  Samostatný nájezd soupeřova útočníka stačil Jarda bravurně  zlikvidovat skluzem. Jenže byl to opět Stejskal, který udělal celou naši obranu, tři naše hráče proměnil ve slalomové tyče a přihrál spoluhráči do jasné příležitosti, kterou nebylo možné zakončit jinak než brankou do naší sítě 1:3. Závěr zápasu ani přes naši neustálou převahu v poli nepřinesl další změnu ve skóre a tak jsme v premiéře neuspěli. Důvod porážky ? Stejskal v dresu soupeře, vynikající výkon brankáře Styx a první laciná branka v naší síti, která dala ráz celému zápasu. Hraje se na góly a ne na převahu v poli nebo na počet střel na branku.....
Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.