Čtení A-team - Jaro 2004

07.07.2004 01:50

ČTENÍ PRO 2.A. Hanspaulskou ligu - "ÚTERNÍ HOSTÉ"
Níže uvedené komentáře nemohou být objektivním vyjádřením dění na hřišti, protože zde prezentuji pouze doslovné komentáře o zápasech sepsané rozhodčími do "Zápisu o utkání" a pak také "Můj pohled" na sehraný zápas, což už vůbec nemůže být objektivní. Bude-li mít některý ze čtenářů jiný názor, pak ať si ho nechá pro sebe......PETR

Datum

Konečná tabulka je ZDE. 

HODNOCENÍ

Skončili jsme na 4. místě se ziskem 13 bodů a skóre 30:24 Po špatném začátku soutěže jsme se postupně zlepšovali a posouvali do horní poloviny tabulky. Díky suverénním Green Tyros bylo prakticky brzo rozhodnuto o postupujícím a na čele tabulky nebylo o co hrát.....Vývoj v ligové tabulce po jednotlivých kolech byl následující: 7,8,10,7,5,8,7,5,3,5,4. O našem čtvrtém místě rozhodl vzájemný zápas s HS Praha, kteří měli stejný počet bodů, druhá Vokra jen o bod více, když jsme v přímém souboji o druhé místo ostudně prohráli. Nejlepšími našimi střelci byli L. Houzar 6, Dostálek 5, Čížek R., Purkyt, Šulc, Mikeš a Šubík po 3 brankách. Ovšem v produktivitě se na celkové 3 místo dostal L.Houzar s průměrem 1,00 branky na zápas.Láďa byl také jediným naším hráčem, který dal v zápase 3 góly (na obránce jistě úctyhodné !). Pozadu ovšem nezůstal jeho bratr Jaroslav, který obsadil v hodnocení brankářů rovněž 3 místo s průměrem 1,71 Jasným a již tradičním vítězem jsme se stali v soutěži slušnosti protože jsme za celou sezónu neviděli jedinou kartu. K zamyšlení je pak určitá nestabilita našeho hráčského kádru, protože jsme ze všech mužstev měli nejvíce hráčů (17) a NIKDO neodehrál všechny zápasy. Za předvedené výkony jsme si vysloužily následující hodnocení od vedoucího naší ligy (Štěpán Kout)
Úterní hosté
- úvod sezóny se jim příliš nepovedl, potom však trpělivě stoupali tabulkou a potvrdili svoji příslušnost ke špičce druhé ligy. Předváděli velmi dobrý fotbal a tak k lepším výkonům možná chyběla jen větší stálost kádru, mužstvo často míchalo se sestavou.

16.6. 2004


 

 

11.kolo ÚTERNÍ HOSTÉ - BAKERA 4:1 (0:1)
Sestava:
Houzar Jar. - Čížek R., Čížek P., Purkyt, Nýdrle, Houzar L., Šubík P., Dostálek, Šulc
Branky: Šulc, Purkyt, Houzar, Šubík
Komentář rozhodčího:  
Můj pohled:
Doufám, že jsme výsledkem přesvědčili všechny ty zástupce týmů, kteří před zápasem volali, že nemáme ve zvyku "zápasy vypouštět" .... ostatně jsme myslím měli s Bakerou neuzavřený účet za neoprávněný start hráče v předcházející sezóně (což jistí činovníci tak bravurně zametli pod koberec...).
Zápas až příliš dlouho připomínal utkání našeho národního mužstva s Lotyšskem na EURU 2004. Po nedorozumění trojice našich hráčů se dostala šťastně Bakera do vedení a gól dal kdo jiný, než Matěj Kuděj ! Pak se hrálo dlouho jen na jednu branku a Bakera se zakopala před vlastní brankou a kouskovala hru a zdržovala jak se jen dalo. Navíc měl brankář dlouho notnou dávku štěstí...Vyrovnání přišlo až po změně stran, gól dal Šulc, kterého jsme museli nejprve přesvědčit, že by měl alespoň na chvíli nastoupit....Když přidal Roman druhý gól, bylo najednou po zdržování a Bakera
našla i vlastní míč, aby se nemuselo hrát jen s naším jako doposud....Hráči Bakery přidali a konečně začali "hrát o záchranu" , zvýšeným důrazem si vytvořili i několik brankových příležitostí jenže neměli sílu na soustavný a déle trvající tlak. To že otevřeli hru byla voda na náš mlýn a najednou bylo na naše kombinace více prostoru. Především v rychlosti pak nemohli s naším mužstvem soupeřit a tak došlo jen zákonitě k tomu že jsme ještě přidali další dvě branky. Dohrálo se již v poklidu, protože Bakera rezignovala ...  S trochou nostalgie je třeba konstatovat, že sestupující Bakera a Pražačka byly stálice ve vyšších patrech Hanspaulky, ale nevyřešili generační problém v mužstvech a úspěšné záchranné operace z posledních let se jim nepodařilo tentokrát zrealizovat. Na čele tabulky bylo brzo jasno a Green tyros zaslouženě a suverénně postupují mezi elitu. Nám na jaře nevyšel začátek soutěže a vzhledem ke zlomovému zápasu s HS Praha a již konstatované suverénnosti Green tyros musíme na svém postupovém snu pracovat v sezóně další.......i když Frankie nám nabízejí přenechání první ligy za odstupné.....ale to by nebylo dobré řešení !  Postup se přeci musí vybojovat a ne kupovat !   

7.6. 2004


 

 

10.kolo ÚTERNÍ HOSTÉ - VV VOKRA 3:7 (1:3)
Sestava:
Slavík. - Čížek R., Mikeš, Purkyt, Brautferger, Houzar L., Šubík P., Dostálek
Branky: Houzar, Dostálek, Šubík
Komentář rozhodčího:  Žižka, Krajčí (FC Káca)
Zápas kvalitní úrovně 2.ligy. Zápas byl v režii VV Vokry. Děkuji za příležitost pískání tohoto zápasu, byla to paráda. Oběma týmům děkuji za nádherné utkání.
Můj pohled: Tak na úvod...., 7 branek jsme naposledy dostali před osmi lety (v sezóně Jaro 1996) ! Hrálo se dost bezstarostně a to především z naší strany. Vokra byla lepší především v pohybu a hlavně v proměňování brankových příležitostí, ale dá se taky poznamenat, že výsledek je možná až příliš krutý vzhledem k dění na hřišti. Šlo o přímý souboj o druhé místo v tabulce a byl to velmi slušný a pohledný zápas. Začali jsme docela dobře, ovšem dvě velké šance Dosty bohužel zahodil. Pak zahrávali hráči Vokry rohový kop a po chytré rozehrávce a přízemní střele k tyči se dostali do vedení 0:1. Místo vyrovnání jsme se dočkali bohužel druhé branky v naší síti, když nás po narážečkách soupeř doslova rozebral...0:2. Pak přišla však Láďova parádní akce zakončená dělovkou po Brautfergerově nádherném pasu a brankář Vokry byl bez šance 1:2. V té chvíli jsme byli nahoře a vyrovnání bylo doslova na spadnutí, protože jsme měli hned několik dalších slibných příležitostí. Nedáš, dostaneš ! Bohužel jsme se místo vyrovnání dočkali znovu odskočení soupeře o dvě branky 1:3. Bylo to po zmatcích v obraně a špatné rozehrávce brankáře. Poločas jsme projeli 1:3, ale pořád to nesvědčilo o výprasku. Toho jsme se dočkali až po obrátce a bylo to dost kruté.....Útoky se střídali a hrálo se nahoru dolu, jenže zatím co naše útoky končili naší špatnou přihrávkou, střelou vedle ( taky dvě tyče a břevno), tak Vokra nám sázela gól za gólem ! Obrana byla několikrát rozebrána nebo nám chyběl důraz před vlastní brankou a soupeři se dařilo prakticky všechno! Teprve v samotném závěru jsme korigovali výsledek dvěma takřka shodnými góly po doťuknutí, kterému předcházelo vyšachování soupeře. Vokra vyhrála zaslouženě a předvedla jistě jeden ze svých letošních nejlepších výkonů. Nám se utkání nevydařilo a budeme se muset asi zamyslet nad způsobem hry naší obrany a absencí taktiky v některých fázích utkání. A Petr Šulc by jistě dodal: "Prohráli jsme, vem to ďas vždyť za týden hrajem zas !"

31.5. 2004


 

 

9.kolo ÚTERNÍ HOSTÉ - PRAŽAČKA 2:0 (0:0)
Sestava:
Houzar J. - Čížek R., Čížek P., Mikeš, Purkyt, Brautferger, Jiroušek (Houzar L. - divák)
Branky: Čížek Petr, Mikeš
Komentář rozhodčího:  Havlíček, Borský (VŠSK MFF UK „A“) Úterní hosté byli nebezpečnější, dali první branku, na což Pražačka již nedokázala odpovědět.
Můj pohled:
Začátek byl jak ze špatného filmu......Robert se snad při prvním souboji o míč zranil a hráli jsme ve čtyřech v poli. Naštěstí se dostavil jeho brácha a po chvilce naše mužstvo doplnil na plný počet a pak se i Robert vrátil znovu do hry (od úterý má ovšem od doktora berle...).Představili jsme se jako mužstvo dvou tváří.... V první půli jsme přistoupili na hru Pražačky a hrál se opravdu hrozný fotbal na uhelném mouru, což má být hřiště na Hagiboru... V Ostravě by měli z doktora Brautfergera a ostatních, kteří se na hřišti nedobrovolně vyváleli jistě radost...O souvislých akcích nebo pohledném fotbalu se opravdu vůbec nedá mluvit. Protože dobře známe defenzivní mistrovství soupeře, tak jsme si tentokrát nechtěli vylámat zuby bezhlavým bušením do sevřené obrany.... Dařilo se nám to dokonale a tak zatím co Pražačka neměla v průběhu zápasu prakticky žádnou brankovou příležitost, tak u našeho mužstva se v prvním poločase jednalo jen o náznaky. Po obrátce to ovšem bylo všechno jinak ! Mocně tomu přispěla první branka v síti Pražačky, když Petr vyškolil jinak výborného brankáře soupeře jesličkami z bezprostřední blízkosti. Pak už neměl soupeř co bránit a začal se hrát konečně fotbal. Šance přibývaly jak na běžícím pásu, ale koncovka byla nepřesná a nebo jsme jen trefovali brankáře. Nakonec se na to nemohl Miky už dívat a prošel od půlky sám až před brankáře a prudkou střelou mu nedal šanci... 2:0 No a pak už se hrálo dost v klidu a na hře to bylo znát. Kdyby Robert a Vláďa proměnili jen polovinu svých šancí, tak to bylo pět nula....., ale buď už se dostali moc blízko k brankáři, nebo nenašli ten správný recept na koncovku. A tak jsme konečně proti defenzivě uspěli, ale vzhledem k postavení soupeře v tabulce to asi byly dva povinné body a nic víc, protože Pražačka letos ještě nevyhrála a má jen 3 body za tři remízy. No možná se ještě "dotáhnem" na druhé místo, čímž by se nám povedlo zopakovat historicky nejlepší umístění.....

24.5. 2004


 

 

8.kolo ÚTERNÍ HOSTÉ - STYX 7:2 (1:0)
Sestava:
Houzar J. - Houzar L., Čížek R., Čížek P., Mikeš, Dostálek, Šulc, Purkyt, Nýdrle (Brautferger - divák)
Branky: 3 Houzar L., 2 Čížek R., 2 Dostálek
Komentář rozhodčího:  Voldán, Svoboda (Křídla Ďáblic)
Jasná záležitost Úterních hostů. Styx neměl možnost střídání a v závěru již fyzicky nestačil.
Můj pohled:
Nádherný fotbal se hrál na trávníku Slavie ! Bylo se opravdu na co dívat a k tomu přispěla otevřená hra obou mužstev. S mužstvem Styx jsme hráli historicky poprvé a možná i proto si naběhli, když přijali otevřený způsob boje a navíc neměli žádného hráče na střídání. S přibývajícím časem se stále více prosazovalo naše mužstvo a kdyby někteří hráči nehráli na krásu, ale na branky tak to mohl být po koncertu ve druhém poločase i dvouciferný výsledek. Ke cti Styx slouží, že i za stavu 7:1 se snažili hrát dopředu a nebetonovali a nezdržovali, naopak ještě v závěru dali svou druhou branku a potrestali naší už lehkovážnou hru v obraně. Zcela mimořádný výkon podal Láďa Houzar autor 3 branek a zmínit je nutno i 5 asistencí Šulce. Dvě branky dal Dosty i Robert a většinou to bylo po dokonalém vyšachování soupeře. Navíc dal Robert jeden z gólů po svojí oblíbené kličce brankáři.... Moc mě mrzí, že tentokrát jsme zápas nenahrávali na kameru, protože to byl opravdu parádní výkon ! Možná je to tak, že z nás spadlo zklamání z výkonů ze začátku sezóny a hrajeme s větší pohodou a víc pro radost... Souboj mužstev o postup i sestup se nás už opravdu netýká....

17.5. 2004


 

 

7.kolo ÚTERNÍ HOSTÉ - QPC 4:2 (3:1)
Sestava:
Houzar J. - Houzar L., Čížek R., Čížek P., Brautferger, Mikeš, Dostálek, Šulc, Šubík P.
Branky: Šubík, Šulc, Dostálek, Čížek R.
Komentář rozhodčího:  
Můj pohled: Tentokrát jsme do zápasu doslova vletěli a zaskočili tradičního rivala hned na začátku zápasu ! Než se hráči QPC rozkoukali, už to bylo 3:0 a pokračovalo se ve vysokém tempu nahoru dolu...... (Zejména Šulcova branka z otočky byla navíc výstavní....). V závěru poločasu začalo QPC hru vyrovnávat a nám se přestaly dařit kombinace. To se také projevilo snížením našeho náskoku na 3:1 po dobře rozehraném přímém kopu soupeře a místy velkými závary před naší brankou. Otevřená hra obou mužstev přinášela po obrátce množství šancí na obou stranách a o vzruch nebylo rozhodně nouze. Když QPC snížilo na 3:2 čekali mnozí dokonání obratu, ale faktem je, že snad až druhá branka soupeře nás zase patřičně nabudila. Bylo jasně vidět, že soupeři docházejí síly a že máme přeci jen vyrovnanější kádr mužstva. Teprve třetí vyloženou šanci jsme proměnili, když Robertovi "nesedla střela" a brankář nebyl schopen reagovat na "šouráka do protipohybu". Žádné závěrečné drama se nekonalo ! Zápas jsme v pohodě dohráli a ke všeobecné spokojenosti si vylepšili bilanci s naším tradičním soupeřem. Bohužel se obávám, že v dalších zápasech to bude složitější, protože nás čekají týmy, jejichž hra je založena především na defenzivě, což jak známo nám vůbec nevyhovuje......

10.5. 2004


 

 

6.kolo ÚTERNÍ HOSTÉ - MIRAMARE JB  1:3 (1:3)
Sestava:
Slavík - Čížek R., Čížek P., Mikeš, Purkyt, Nýdrle, Šulc, Dostálek
Branka:  Mikeš
Komentář rozhodčího: (Hlinák - Typos) Utkání velmi dobré úrovně, hrané na mokré umělé trávě. O vítězi rozhodlo lepší proměňování šancí. Nejlepšími hráči byli Mikeš UH a Pospíšil Miramare.
Můj pohled: Ve třetí minutě nešťastná vlastní branka a dva výborně zakončené protiútoky a bylo to 0:3 v patnácté minutě ! Podobný vývoj jako s Green tyros na stejném hřišti, které nám vůbec nevyhovuje ! A tentokrát to bylo jako hrát na mokrém ručníku..... No prostě na Jitřní nám to opravdu vůbec nejde ! V 18. min. se na naše trápení před brankou soupeře už nemohl dívat Miky a tak prošel přes celé hřiště a parádní střelou konečně prostřelil jinak výborného brankáře Miramare. Průběh zápasu byl pak stereotypní..., naše neplodná převaha a stálá snaha o překonání pevné obrany soupeře bez úspěšného zakončení. Soupeř hrál chytře a jeho protiútoky byly velmi nebezpečné, navíc neměl kam spěchat a zkušeně kouskoval hru. I kdybychom hráli snad další hodinu, tak dát další góly a vyhrát by se nám na Jitřní asi tentokrát stejně nepodařilo.

26.4. 2004


 

 

5.kolo ÚTERNÍ HOSTÉ - FC LUCIÁN 4:2 (2:1)
Sestava:
Houzar J. - Houzar L., Čížek R., Čížek P., Brautferger, Mikeš, Purkyt, Nýdrle
Branky: Houzar L., Nýdrle, Mikeš pen., Purkyt
Komentář rozhodčího: Pohledný zápas. Úterní hosté se lépe pohybovali a zaslouženě zvítězili - spoustu šancí ještě zahodili.
Můj pohled: Od první chvíle jsem měl pocit, že to nemůže dopadnou jinak, než že podruhé vyhrajeme ! Nevím proč, protože jsme zatím vyhráli jen, když jsem na zápase nebyl a navíc jsme hned z prvního útoku Luciánu dostali branku a prohrávali v 7.min. 0:1 ! Jenže se stále víc hrálo jen na polovině soupeře a šancí přibývalo......A tak nejprve Láďa Houzar sám vyrovnal a potom ideálně našel Davida a bylo to 2:1 v 16.min. zápasu. Chyběl nám snad jen větší klid na finální přihrávku a zakončení, aby bylo rozhodnuto už do poločasu. Po obrátce to bylo stále stejné, naše větší aktivita a snaha soupeře o protiútok.... Když už jsme soupeře dokonale rozebrali a míč mířil do opuštěné branky, zahrál soupeřův zadák rukou..... Miky proměnil penaltu na 3:1, ale rozhodčí "zapomněl" vyloučit hráče soupeře za úmyslnou hru rukou.... Náš tlak pokračoval, ale chyběla koncovka a tak se dostal do hry soupeř a po pěkné kombinaci snížil na 3:2 v 55.min. V závěru jsem nabyl dojmu, že snad hrajeme "do kopce", protože chyběly síly na zdolání soupeřovy branky....., ale Romanovi se to nakonec přeci jen povedlo a definitivně rozhodl zápas čtvrtou brankou tři minuty před koncem 4:2 a žádný závěrečný tlak soupeře se nekonal.

21.4. 2004


 

 

4.kolo ÚTERNÍ HOSTÉ - HOLOSMETKY 1:0 (1:0)
Sestava:
Houzar J. - Houzar L., Čížek R., Čížek P., Brautferger, Mikeš, Purkyt, Nýdrle, Šubík P., Jiroušek, Dostálek, Seidel
Branka: Purkyt
Komentář rozhodčího: Utkání vysoké úrovně, mužstva jezdila nahoru dolů celých šedesát minut. Hosté dokázali využít alespoň jednu šanci, Holosmetky nikoliv.
Mikyho pohled: Petr výjimečně nemohl přijít, tak jsem vzal na sebe svolání všech hráčů a trošku jsem to přepískl, protože nás bylo z ničeho nic 10, tzn. 4 na střídání. Hřiště na Zelené Lišce je takové to „pěkné“ bez sprch a vypadalo to, že většina z nás si to dobře uvědomuje. Naštěstí měl podobný přístup i náš soupeř, a tak jsme si všichni zahráli pohodový fotbal. Skoro jsme se strkali do hřiště, jak jsme poctivě střídali (první půli i já:). Nikdo nás nehnal dopředu, ani nás nedržel zpátky, každý si běhal skoro kde chtěl a všem bylo fajn. Výsledek rozhodně neodpovídal počtu brankových příležitostí na obou stranách. My se kopali za uši a Jarda nám v bráně jistil naše první „luxusní“ vítězství za jeden vstřelený gól. Určitě to byla pěkná kombinace, když se na ní podílel asistencí Tomáš a šťastným střelcem se stal Roman, ale bohužel už si to nepamatuju, takže do šibenice to asi nebylo (i když kdo ví…).  

14.4. 2004


 

 

3.kolo ÚTERNÍ HOSTÉ - HS PRAHA 0:1 (0:0)
Sestava:
Suchý - Šulc, Čížek P., Šubík P., Dostálek, Jiroušek, Mikeš
Komentář rozhodčího: (Holub, Látal - FC Veget) ...rozhodčí napsal dvoustránkový komentář ke hře HS a vyloučení hráče Gabriela.....
Komentář STDK a SN na webu: 
Jiří Gabriel, fotbalista H&S Praha hrající 2A. ligu, si za vyloučení za brutální napadení hráče soupeře v utkání 3. kola s Úterními hosty nezahraje do 30.6.2005.

"Po jednom ze soubojů se Gabriel na protihráče vrhnul, udeřil jej pěstí, povalil na zem a kopal jej do ledvin," uvedl předseda STDK Štěpán Kout. "Tak brutální napadení protihráče jsme ještě nikdy řešit nemuseli. Přikročili jsme k udělení trestu zákazu startu až do 30.6.2005."

Můj pohled: To byl patrně poslední zápas, který jsme s tímto mužstvem provokatérů a primitivů sehráli ! STDK nemá dost odvahy jednou provždy se s tímto mužstvem a jeho hráči vypořádat a proto uděláme jen to co by mělo udělat každé mužstvo, které dostane tyto soupeře do skupiny NEBUDEME S NIMA HRÁT ! Je to jediná možnost jak se vypořádat s těmito idioty ! A možná to potom dojde i vedení PSMF, když budou postupovat bez jediného sehraného utkání ! Možná se čeká, až někdo z HS někoho z protihráčů zmrzačí nebo až bude podáno na některého hráče trestní oznámení ! Ten, kdo byl svědkem našeho zápasu, ten má jasno ! 
Ke hře v zápase snad jen tolik, že první půle byla bez problémů, zato po výše uvedeném incidentu, se nikomu z našich hráčů prakticky nechtělo dále hrát ! Že hráči HS Praha umějí hrát fotbal, o tom nikdo nepochybuje, ale i proti oslabenému soupeři jsme hráli pod dojmem předchozích událostí jako omámení....Že nám to soupeř a specielně Mikimu ještě pěkně vyšperkoval dalšími fauly a provokacemi až do závěru zápasu, o tom nepochybujte.... ! Hnus ! HS Praha už NIKDY !!!

8.4. 2004


 

 

2.kolo ÚTERNÍ HOSTÉ - GREEN TYROS 3:5 (0:4)
Sestava:
Houzar Jar. - Mikeš, Houzar Lad., Purkyt, Nýdrle, Dostálek, Seidl, Chrudimský
Branky: Dostálek, Seidel, Nýdrle
Komentář rozhodčího: (Krátký, Dufek - Vojenské lesy) V prvním poločase byl jednoznačně lepší Green Tyros, o čemž svědčí čtyřbrankové vedení. Když to bylo ve 45. min. již o pět gólů, zdálo se být rozhodnuto. Úterní hosté se však v závěru utkání vzchopili, třemi góly utkání zdramatizovali, ovšem na remízu již nedosáhli, byť měli i další šance a mohou jen litovat, že je neproměnili.
Můj pohled: Katastrofální výkon v prvním poločase !!! Všichni hurá dopředu a v obraně chaoz ! Na šance a v poli byla v prvním poločase hra vyrovnaná, ale s produktivitou to bylo naprosto jinak ! Přestože jsme věděli jak to hrajou GT přes Róna, stejně jsme ho neuhlídali ... Neumíme betonovat a naše hra je založená na permanentním útoku a hře na soupeřově polovině, jenže když do nás soupeř "zajede" a dokáže taky kombinovat, potom máme problémy. Navíc Petr Seidel někdy zbytečně sóloval a Tomáš Chrudimský hrál snad po roce a bylo vidět, že jen snaha nestačí... Premiéru jsme našemu druhému brankáři rozhodně neulehčili, ale nedá se vůbec říct, že nese vinu na nějaké inkasované brance, naopak nás několikrát podržel. Druhá půle byla o něčem jiném ! Sice jsme nejprve znovu inkasovali, ale pak se to zlomilo a najednou jsme získali místy až drtivou převahu. Protože není naším zvykem zápas vypustit, šli jsme do toho neúnavně znovu a znovu. Bohužel jsme branky začali dávat až příliš pozdě.... 49.,53.,56.min. a likvidační penaltový faul na Dostyho rozhodčí velkoryse přehlédl....Času bylo málo a GT bravurně zdržovali ! Někdy to bylo až komické, když se najednou snažili za silného větru rozehrávat míč z klidu a minutu si ho opakovaně rovnali nebo když schovali svoje míče, aby se muselo pro míče, které neustále zakopávali do autu běhat z kopce ! Ale i to může být součást taktiky a ta GT rozhodně nechyběla. Hrát ještě deset minut navíc, tak jsme možná i vyrovnali..... Ale upřímně, GT si vybudovali zaslouženě náskok v prvním poločase a možná si mysleli, že už je to hotové..... Tak rychle zapomeňte a příště už budeme muset zabrat od začátku ! (Pro zájemce z řad "sebemrskačů" mohu dodat videozáznam celého zápasu....)

31.3. 2004


 

 

1.kolo ÚTERNÍ HOSTÉ - REGENT GFC 1:1 (1:1)
Sestava:
Suchý - Mikeš, Čížek P., Houzar L., Purkyt, Nýdrle, Dostálek, Šulc - (Brautferger a Houzar J. - divák), (Jiroušek - kameraman)
Branka: Šulc
Komentář rozhodčího: (Hošek, Havel - HFC Rowdies) Utkání začalo ve strhujícím tempu a o něco lepší Úterní hosté inkasovali jako první, naštěstí se jim podařilo záhy vyrovnat. V pohledném utkání i přes množství šancí už žádné branky nepadly.
Můj pohled:
Výborný zápas a skvělé výkony obou mužstev ! Na umělce v Zákostelní je prostě radost hrát a tentokrát jsme si v druhém poločase vyzkoušeli i umělé osvětlení. S Regentem obvykle hrajeme velice vyrovnané zápasy a toto mužstvo zároveň patří mezi světlé výjimky co se snaží hrát fotbal a ne pouze betonovat, bylo tomu i tentokrát... Hrálo se opravdu ve vysokém tempu a hra se přelévala na obě strany. Optická převaha našeho mužstva spočívala spíše v tom, že jsme měli míč déle ve svém držení, ale o to nebezpečnější byly výpady soupeře. Regent se taky dostal do vedení, když dokázal překvapivě rozebrat naši jinak velice dobře hrající obranu v čele s Mikim. Netrvalo dlouho a aktivně hrající Petr Šulc (sváteční střelec) dokázal pěknou střelou k tyči vyrovnat na 1:1. Spoluhráči tvrdí, že to bylo především díky jeho novým kopačkám ! Jen málokdo mohl tušit, že další branku už neuvidíme ! Bylo to také tím, že oba brankáři podali mimořádný výkon. Na straně Regentu pak stálo opravdu velké štěstí, když míč dvakrát orazítkoval břevno a pak David neproměnil neuvěřitelnou šanci ve vítězný gól v posledních minutách !  Náš závěrečný tlak bohužel nebyl zúročen, ale pravdou je, že při jisté dávce štěstí mohl vyhrát i Regent, který měl v zápase také několik výborných šancí. Nakonec asi spokojenost na obou stranách s bodem, ale především spokojenost s předvedenou hrou a sportovním přístupem obou mužstev.
Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.