Hodnocení sezóny Jaro 2009

10.08.2009 18:18

Tak myslím, že mám docela odhad ne? Každý, kdo si přečte předcházející článek, ve kterém jsem se zamýšlel nad situací v tabulce I.ligy po 6.kole, tak musí uznat, že jsem měl 100% pravdu! Nejenom, že jsem předpověděl oba sestupující, ale i náš souboj o titul s Rowdies v posledním kole!

Byla to zatím naše nejlepší sezóna i když jsme znovu "jen" zopakovali druhé místo z roku 2006. V této sezóně jsme ovšem měli k vysněnému titulu velmi blízko a co hlavně, hráli jsme velmi dobrý fotbal! Je třeba ocenit, že "hrajeme fotbal" a ne žádný beton, že se snažíme soupeře přehrát a ne ubránit! Že můžeme hrát naprosto s každým a myslet na vítězství, to je ten největší pokrok v našem herním projevu! První místo v počtu vstřelených branek asi hovoří samo za sebe..., bohužel v tom nejdůležitějším zápase sezóny jsme vyšli naprázdno! Nakonec máme mnoho ohlasů k přímému souboji o titul, protože ho historicky přenášela v přímém přenosu internetová televize. I soupeř musel uznat, že jsme prakticky po celý zápas byli lepším týmem a že mu pomohlo štěstí a zcela mimořádný výkon brankáře! Bohužel nám v rozhodujícím souboji chyběl nejlepší hráč sezóny Tomáš Kučera a to je asi jako kdyby Rowdies chyběl střelec jediné branky Martin Dlouhý (kapitán reprezentace ČR ve futsale). Nebylo nám prostě souzeno dotáhnout sezónu k historickému úspěchu a metě nejvyšší, ale pokud se nám to jednou přeci jen povede a já věřím, že ano, potom nikdo nebude moci říct, že to byla náhoda!

Kde hledat důvody úspěšné sezóny? Především ve výborné docházce a stabilizaci kádru mužstva. Snad jen v zápase s Vokrou, který jsme odehráli bez střídání a s kulhajícím Robertem, jsme měli problémy s docházkou! Jinak máme kádr stabilizovaný a co víc, perspektivní! Na jaře byl kádr posílen o Tomáše Kučeru a Oivinda Gilla, kteří do mužstva zapadli skvěle a stali se důležitou součástí týmu. Taky jsme zamíchali jednotlivými posty a především přesun Mikyho na hrot útoku se ukázal skvělým tahem. Honza Mikeš se odvděčil vstřelením 13-ti branek a s přehledem vyhrál týmovou soutěž o nejlepšího střelce sezóny.

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.