Čtení A team - Podzim 2015

21.02.2016 16:18

ČTENÍ PRO 1. Hanspaulskou ligu - "ÚTERNÍ HOSTÉ"
Níže uvedené komentáře nemohou být objektivním vyjádřením dění na hřišti, protože zde prezentuji pouze doslovné komentáře o zápasech sepsané rozhodčími do "Zápisu o utkání" a pak také "Můj pohled" na sehraný zápas, což už vůbec nemůže být objektivní. Bude-li mít některý ze čtenářů jiný názor, pak ať ho ventiluje v DISKUZI nebo ve Fóru pro hráče......PETR

 

11. kolo - 2.12.2015 Běchovice   ÚTERNÍ HOSTÉ - ÚDERKA ŽIŽKOV junioři 12:5 (6:2)

Sestava: Michálek - Fitzel, Bejda, Tvrzník, Mašlej, Hodač, Eliáš, Mařík, Jelínek
Branky: 4 Mařík, 3 Jelínek, 2 Fitzel, 1 Bejda, 1 Hodač, 1 Mašlej
Rozhodčí: Voldán (najatý týmem)

Komentář rozhodčího: Hosté byli ve všech směrech lepším mužstvem a to se projevilo na výsledku.

Můj pohled: Čekal se velký boj proti zachraňující se Úderce, která se dostavila i s ligovými hráči Dukly (Marek Hanousek, D.Preisler). My jsme si záchranu vybojovali již v minulém kole a tak nás nemusela nervozita příliš svazovat. První dvě minuty nám Úderka ani nepůjčila míč, jenže pak jsme začali hrát úžasný fotbal! Dostávali jsme se do přečíslení a dokázali šance i proměňovat. První branku dal soupeř až za stavu 5:0. Byl to prostě náš nejlepší výkon v sezóně a škoda jen, že až v posledním zápase. Mimořádný výkon podal mladičký Tomáš Mařík, který 4 branky dal a na 3 přihrál! Hattrick dal i Jelen a ostatní jim zdatně sekundovali. Nejlepším hráčem Úderky byl podle očekávání Marek Hanousek, který nám dal 4 branky. Úderka však neuhájila prvoligovou příslušnost a po dvou sezónách sestupuje. Jinak nepamatuji, kdy jsme naposledy dali soupeři 12 branek!

10. kolo - 23.11.2015 Malešice   ÚTERNÍ HOSTÉ - HERTHA ZMZ 2:2 (1:2)

Sestava: Michálek - Fitzel, Moravec, Bejda, Tvrzník, Eliáš, Hodač
Branky: 1 Fitzel, 1 Tvrzník
Rozhodčí: ? (Bedna 98 FC)

Komentář rozhodčího: Výborné utkání z obou stran, které skončilo zaslouženou remízou. Výborné výkony předvedli oba brankáři.

Můj pohled: Nutně jsme potřebovali bodovat, abychom nehráli v posledním kole s Úderkou o sestup (kdo z koho). V sestavě jsme měli jen jednoho na střídání, ale jinak s výjimkou Standy a Fitziho velmi mladý tým! V první půli nám chvíli trvalo než jsme se sehráli a rozkoukali, také jsme za to zaplatili brankami. Jenže Fitzi v zápětí snížil v 6. min. na 1:2 a náš výkon šel nahoru. V druhé půli jsme rychlostí a kombinací důrazného soupeře přehrávali a Břéťa Tvrzník vyrovnal na 2:2 svojí první brankou v dresu ÚH. Škoda, že Fitzi nebo Štěpán nedokázali skvělé šance připravené Kubou Moravcem proměnit. V závěru nás pro změnu zase zle svíral soupeř, ale skóre se už nezměnilo. Nakonec zasloužená remíza, která znamenala ve svém důsledku i jistotu záchrany pro oba týmy. Nejlepší hráči ÚH byli Jakub Moravec a debutující Břetislav Tvrzník. 

9. kolo - 2.12.2015 Malešice   ÚTERNÍ HOSTÉ - SMUTNÝ POTAPĚČI 4:2 (3:0)

Sestava: Michálek - Fitzel, Bejda, Mašlej, Hodač, Jelínek, Hakl, Chvátal, Červený, Mařík
Branky: 2 Fitzel, 1 Bejda, 1 Hodač
Rozhodčí: Faltys (najatý týmem)

Komentář rozhodčího: První poločas v režii Hostů, závěrečný finiš Potapěčů přišel pozdě.

Můj pohled: Tradičního soupeře jsme tentokrát přivítali na domácí půdě v Malešicích a SP přišli o výhodu domácího hřiště, což je podle statistik jejich výsledků docela významné. Potapěči sice již nejsou v takové síle jak bývali, ale jejich souhra a nacvičené signály a akce jsou v Hanspaulce pověstné. Pro nás se utkání vyvíjelo až nezvykle dobře, protože jsme brzy vedli a poločas vyhráli 3:0. V utkání s tímto soupeřem je vždy nutné si pohlídat jejich rozehrávku standardních situací a nenechat je chodit do brejků, které umí skvěle řešit a zakončovat. Soupeři se už v první půli zranil nejlepší střelec Tomáš Kounovský a tak jsme měli situaci poněkud usnadněnou. Potapěči se ovšem nevzdávali a v druhé půli nám především Dedek zle zatápěl. Naštěstí dal Standa Bejda čtvrtý gól a vrátil nám třígólový náskok. V závěru jsme zbytečně přenechali aktivitu soupeři, který dokázal snížit a v posledních minutách nám připravil těžké chvilky. Výhra a dva body byly nesmírně důležité! Hrálo se o záchranu co nebývá nikdy lehké. Nejlepším hráčem ÚH byl Standa Bejda.

8. kolo - 2.11.2015 Pražačka 1   ÚTERNÍ HOSTÉ - SANTA DOMINICA 1:5 (0:3)

Sestava: Michálek - Bejda, Hodač, Tkadlec, Slavík, Červený, Chvátal, Demke
Branka: 1 Červený
Rozhodčí: Faltys (najatý týmem)

Komentář rozhodčího: Vyrovnané utkání, Dominica předvedla větší efektivitu v koncovce.

Můj pohled: Santa Dominica, jako horký kandidát titulu, předvedla proč vévodí tabulce na prvním místě. Jednoznačně je to efektivita v proměňování šancí a souhra celého týmu. Kvalita byla bohužel na straně soupeře a bylo udivující s jakou lehkostí se dokáží jejich hráči dostat rychlou kombinací do přečíslení a šancí. Statečně jsme vzdorovali, ale to bylo asi všechno co jsme mohli proti kompaktně působícímu mužstvu soupeře předvést. No prostě jsme na ně neměli... Prim hráli reprezentanti Uhlíř s Maříkem a ostatní jako např. Brandejs jim zdatně pomáhali. O tom, že se nám na Pražačce dlouhodobě nedaří nemá cenu ani psát, protože s tímto soupeřem bychom prohráli asi kdekoliv.

7. kolo - 19.10.2015 Malešice   ÚTERNÍ HOSTÉ - RESTAURACE U PECKŮ 3:7 (1:3)

Sestava: Michálek - Fitzel, Bejda, Chrobák, Mařík, Jelínek, Červený, Tkadlec, Slavík
Branky: 1 Jelínek, 1 Červený, vlastní
Rozhodčí: Melíšek (najatý týmem)

Komentář rozhodčího: Oboustranně pěkné utkání s množstvím šancí na obou stranách. Rozhodla lepší koncovka Restaurace U Pecků.

Můj pohled: Prohráli jsme, ale to by mě tak nemrzelo jako to po jakém výkonu. Trestuhodně jsme nedokázali obsazovat volné hráče soupeře a vůbec jsme nezachytili některé náběhy za naši obranu. Byl to bezkrevný a odevzdaný výkon, kdy jsme po tříbrankovém vedení soupeře zápas prakticky jen chtěli dohrát. Soupeři navíc vycházo skoro všechno a nám se zase nic nedařilo. To bych ještě bral, ale chyběla větší bojovnost! Stínem zápasu bylo svalové zranění Máry Chrobáka, který tímto ukončil podzimní sezónu Hanspaulky. Na tento zápas bych chtěl co nejdříve zapomenout!

David Pecka: RuP přestáli čtyři nebezpečné standardní situace v samém úvodu utkání a hned z první velké příležitosti udeřili. ÚH ponechali za svými zády úplně osamoceného Procházku, ten míč přiťukl proti noze nabíhajícího Allrama, jenž prostřelil bezmocného brankáře.1:0. RuP vstřelený gól nakopl a už po pár minutách našel Kovařík přesnou přihrávkou na zadní tyč osamoceného Kahudu, který uklidil míč do sítě Hostů podruhé. ÚH trápil v tomto zápase nedostatek obránců a jejich defenzíva tím velmi trpěla. Návod pro Peckovce zněl rychle dostat míč nahoru na své útočníky a vhodně je doplnit z druhé vlny. A přesně tak padl třetí gól. Mišák poslal přesný pas na Kahudu. Ten míč udržel proti dvěma soupeřovým hráčům a přihrál Petržílkovi, jehož střela z hranice vápna skončila za zády golmana ÚH. Hosty vrátila do hry penalta v poslední minutě prvního poločasu. K její exekuci se postavil Jelínek a s přehledem proměnil. V úvodu druhého dějství zahrávali Peckovci volný přímý kop z nebezpečné vzdálenosti. Ke střele se postavil Mišák, jeho projektil nejprve orazítkoval jednu tyč, poté druhou, znovu první a následně putoval do sítě. 4:1. Další gólová paráda přišla z kopačky Allrama, který z voleje přeloboval vybíhajícího brankáře. 5:1. V těchto chvílích už existovalo na trávníku pouze jedno mužstvo. Zvlášť, když Novák protrhl svou střeleckou smůlu, která ho v tomto duelu provázela a gólově zakončil přečíslení dva na jednoho. Poté se konečně dostali ke slovu také ÚH. Pěknou kombinací kosmeticky upravili skóre. Ještě jedna penalta se kopala v tomto utkání. Tentokrát ve prospěch domácích. Míč si nachystal brankář RuP Kratochvíl a svému kolegovi na protější straně zahrál na housle. 7:2. Těsně před závěrečným hvizdem si Peckovci vstřelili vlastence. To už nemohlo pokazit dojem z výborného týmového výkonu, ale i výkonu každého jednotlivce na straně RuP, naopak Úterní Hosté působili velice odevzdaně.

6. kolo - 16.10.2015 Malešice   ÚTERNÍ HOSTÉ - ROWDIES HFC 3:1 (2:1)

Sestava: Griga - Mařík, Jelínek, Seidel, Chvátal, Zahradník, Červený, Drbal, Pícha ml.
Branky: 2 Mařík, 1 Jelínek
Rozhodčí: ? (Letná FC VET)

Komentář rozhodčího: Velmi bojovné a krásné utkání. Domácí byli lepším týmem a zaslouženě vyhráli.

Můj pohled: Pokud se snad podivujete nad sestavou našeho mužstva, tak je to dáno tím, že utkání se hrálo v pátek a tedy termínu, kdy se hraje futsal. To bylo komplikací pro nás, ale také pro našeho soupeře. Rowdies nejsou mužstvem z minulé mistrovské sezóny a proto jsou v tabulce na posledním místě. Především díky Drbymu, kterého dokázal Sajdláno přesvědčit, aby nám ještě pomohl, jsme dokázali sehrát pěkný zápas a získat veledůležité body. Také Tomáš Mařík nás přesvědčil, že může být rozhodujícím článkem našeho mužstva. Jeho góly a zvláště ten druhý, kdy nám znovu vrátil vedení byly opravdu důležité. Pravdou je, že teprve třetí branka Honzy Jelínka 6. min. před koncem zápasu nám dala vydechnout. Rowdies totiž nesložili zbraně a zejména Venca Socher se Zlatníkem byli nesmírně nebezpeční. Za zmínku stojí výborný výkon debutujícího Standy Grigy v naší brance! Nejlepší hráč ÚH byl Tomáš Mařík, který vstřelil svoje první branky v dresu ÚH.

5. kolo - 5.10.2015 Malešice   ÚTERNÍ HOSTÉ - LUCIÁN FC A 9:3 (2:2)

Sestava: Michálek - Fitzel, Bejda, Mašlej, Hodač, Chrobák, Chvátal, Pícha ml.
Branky: 3 Hodač, 3 Mašlej, 2 Bejda, 1 Chrobák
Rozhodčí: Vostatek, Melíšek (najatý týmem)

Komentář rozhodčího: Úterní hosté ovládli 2. poločas, ve kterém dostali více prostoru od soupeře a otevřeli si na hřišti střelnici 

Můj pohled: Lucián je velmi mladý a ambiciózní tým, který předvádí rychlý fotbal s aktivním napadáním na soupeřově polovině hřiště. Jeho slabinou snad je jen menší organizovanost obrany a pak psychická odolnost některých hráčů. Prostě někdy se dokáží rozhádat i mezi sebou během zápasu a otrávit si celý zápas. První poločas byl vyrovnaný a dokonce jsme museli dohánět náskok soupeře. V druhé půli udělal soupeř zásadní chybu v tom, že "chtěl hrát fotbal" a otevřel hru způsobem, který nám naprosto vyhovoval. Spustili jsme kolotoč kombinací a přihrávek na malém prostoru kolem soupeřovi branky. A protože brzy přišly i góly v soupeřově síti, tak se hráči Luciánu rozhádali, vzájemně obviňovali a nakonec odešli jednoznačně poraženi. V druhé půli to byl opravdu skvělý výkon z naší strany a jeden gól hezčí než druhý... Nejlepší hráč ÚH byl podle mého Štěpán Hodač! Byl to jeho zápas!

4. kolo - 21.9.2015 Malešice   ÚTERNÍ HOSTÉ - HS PRAHA 1:4 (0:3)

Sestava: Michálek - Fitzel, Mašlej, Hodač, Mařík. Slavík, Chvátal, Chrobák
Branka: 1 Mašlej
Rozhodčí: Melíšek, Vostatek (najatý týmem)

Komentář rozhodčího: Pěkné utkání plné osobních soubojů. HS všechny šance využili a zachytal jim brankář. 

Můj pohled: Proti HS se nám dlouhodobě nedaří! Vůbec nezáleží na sestavách, hřišti nebo vývoji zápasu... stejně obvykle prohrajeme! Že to bude zase stejné nám předvedl Aleš Deré už ve 3. min. a v 15. min. už to bylo 0:3. Jednoduchá hra HS byla protipólem naší komplikované kombinace s množstvím chyb. A tak soupeř poměrně snadno dokráčel k jasné výhře, když ho navíc podržel skvěle chytající brankář. Nejlepším hráčem ÚH byl Míra Mašlej.

3. kolo - 14.9.2015 Malešice   ÚTERNÍ HOSTÉ - HOLOSMETKY FC A 3:3 (1:1)

Sestava: Michálek - Fitzel, Bejda, Chrobák, Mašlej, Hodač, Hakl, Jelínek
Branky: 1 Jelínek, 1 Mašlej, 1 Hakl
Rozhodčí: Šaróka, Faltys (najatý týmem)

Komentář rozhodčího: Vyrovnané utkání, spravedlivá remíza. 

Můj pohled: Nepříjemný soupeř s nepříjemným stylem hry. Holosmetky hrají pověstné "catenaccio" a v brance mají skvělého Belladu. Když k tomu přidají ještě drzé a frackovité vystupování vyšperkované neustálým okopáváním a provokováním máte jasno o co jde. Pokud vám dají první branku (což se jim v tomto zápase samozřejmě povedlo), tak máte o hororový zápas postaráno. Čekají trpělivě na chybu v rozehrávce a pak se rychle vrhají do brejků zakončených střelou. Je vidět, že takováto hra je baví a celou dobu si užívají nervózní atmosféru zápasu, kterou neustále přiživují bolestínskými výpady proti rozhodčímu. V běžném životě jinak docela fajn kluci se obléknutím dresu Holosmetek mění na pomatence, kteří chtějí vyhrát za jakoukoliv cenu a neštítí se žádných úskoků. Držení, okopávání, zdržování, plivání a neustálé provokace jsou jejich stylem. V zápase jsme po prakticky první šanci soupeře prohrávali 0:1 a to byla 2.min. Pak jsme do půle vyrovnali a po obrátce stran šli do vedení 2:1. To nám ovšem vydrželo sotva tři minuty a bylo srovnáno na 2:2. Když jsme v 60.min. po neuvěřitelných závarech a drtivém tlaku konečně dali třetí branku na 3:2, mysleli si mnozí, že to byla vítězná trefa. Ne tak hráči Holosmetek! V posledních vteřinách si vymodlili faul a rozehrání volného kopu před naší brankou. Nevím, jestli někteří naši hráči nebyli již myšlenkami v kabině nebo v duchu už slavili výhru, ale těžko pochopit, že jsme dopustili vyrovnání v nastavení po rozehrání volného přímého kopu. Rozehrání do strany a prostřelení našeho brankáře na 3:3 bylo nezaslouženým vyvrcholením zápasu a šťastným, nikoliv snad spravedlivým bodem pro Holosmetky.

2. kolo - 11.9.2015 Malešice   ÚTERNÍ HOSTÉ - SPARTA PANKRÁC 6:5 (4:2)

Sestava: Michálek - Fitzel, Bejda, Mašlej, Seidel, Jelínek, Chrobák, Hakl, Pícha ml.
Branky: 4 Bejda, 1 Jelínek, 1 Chrobák
Rozhodčí: ? (Tuscarora VET)

Komentář rozhodčího: Vyrovnané utkání, ve kterém Sparta dotahovala po celý zápas náskok soupeře.

Pavel Dufek: Páteční podvečerní termín 2.kola nevyhovoval ani jednomu týmu (předzápasové tréninky Záp respektive Štěchovic), ale lépe se s tímto faktem vypořádali na "domácím" malešickém pažitu Úterní hosté. Utkání začalo svižně a oba týmy měly nkolik dobrých šancí, ale ty zůstaly nevyužity. V 10.minutě hosté zahrávali rohový kop a po signálu vystřelili úvodní branku zápasu. Všechny rohové kopy a auty v blízkosti sparťanské branky "smrděli" golem nebo nebezpečnou situací a to se v zápase ukázalo jako alfa omega pro výsledek zápasu. Sparta dokázala rychle vyrovnat, kdy se trefil Dufek P., ale poté přišla smrtící "úterácká" osmiminutovka, kdy svému soupeři po výborně sehraných signálech utekli na rozdíl 3 branek. Další šance hostů pochytal Příbrský. Naději pro Spartu vykřesal v posledních vteřinách prvního poločasu Mareš, který chladnokrevně zakončil svůj nájezd. Začátek 2.poločasu chtěla Sparta s výsledkem něco udělat, ale branky padali pouze do její sítě. Když to ve 45.minutě bylo pro Úterní hosty 2:6, nic nenasvědčovalo tomu, že konec utkání bude velmi napínavý a vyhecovaný. Nejprve snížil sváteční střelec Malý, který si připsal svou vůbec první prvoligovou branku, a 7 minut před koncem po hezkém protiútoku skoroval Dufek P.. Sparta se snažilam nicméně z útočné snahy se otevírala okénka v její obraně, se kterými si ale Příbrský poradil a svůj tým podržel. v 59.minutě se k odraženému míči dostal Dufek P., a k údivu všech neskončil míč na parkovišti za hřištěm, ale v horním rohu branky soupeře - 5:6! Bohužel do konce utkání chybal 1 jediná minuta a když poslendí závar před hostující brankou skončil mimo, připsali si hosté na své konto vítězství, ke kterému jim gratuluji. K rozhodčím z naši strany nemám žádné výtky, protože si myslím, že těžký zápas zvládli s přehledem. Hřiště v Malešicích bylo příjemnou změnou oproti 1.kolu na Pražačce, kam se bohužel ještě jednou vrátíme.
 

1. kolo - 31.8.2015 Malešice   ÚTERNÍ HOSTÉ - AUDI UNITED FC 3:6 (0:2)

Sestava: Michálek - Fitzel, Bejda, Mašlej, Hodač, Slavík, Tkadlec, Chvátal, Chrobák 
Branky: 1 Hodač, 1 Mašlej, 1 Chrobák
Rozhodčí: ? (Javorák plus)

Komentář rozhodčího: Utkání vysoké úrovně, domácí sice nejprve přečkali několik velkých šancí AUDI, ale sami nedokázali proměnit několik svých příležitostí. Proto přišel trest v podobě 4 branek na přelom poločasů a zasloužená výhra hostí. 

Můj pohled: Zasloužená výhra Audi, které bylo na rozdíl od minulé sezóny opět v plné síle. Hrál se zápas opravdu skvělé úrovně, bylo se na co dívat a jidinou vadou na kráse bylo, že jsme prohráli... Rozdílovým hráčem byl Ansuma, který fyzicky i technicky vyčníval nad ostatní aktéry zápasu. Při větším štěstí v koncovce jsme mohli zápas snad jen zdramatizovat, ale za stavu 0:4 je už těžké s utkáním něco dělat. 

 

 

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.