Čtení A-team - Podzim 2010

26.09.2010 17:11

ČTENÍ PRO 1. Hanspaulskou ligu - "ÚTERNÍ HOSTÉ"
Níže uvedené komentáře nemohou být objektivním vyjádřením dění na hřišti, protože zde prezentuji pouze doslovné komentáře o zápasech sepsané rozhodčími do "Zápisu o utkání" a pak také "Můj pohled" na sehraný zápas, což už vůbec nemůže být objektivní. Bude-li mít některý ze čtenářů jiný názor, pak ať ho ventiluje v DISKUZI nebo ve Fóru pro hráče......PETR

1. kolo 6.9.2010 hřiště Zákostelní ÚTERNÍ HOSTÉ - VOJENSKÉ LESY 0:4 (0:1)   

Sestava: Keseli - P. Čížek, Seidel, R. Čížek, Doležal, Pícha jun.
Rozhodčí: ?? (SquashArena)
Komentář rozhodčího: Pohledné utkání, které vyhráli domácí naprosto zaslouženě. 
Můj pohled: V 5-ti v poli, bez střídání a s juniorem v sestavě! Takový byl začátek podzimní části hanspaulky! Problémy se sestavou hned v prvním zápase dávají tušit nutnost přestavby A-teamu, protože řada hráčů nenachází motivaci si dojít zahrát malý fotbal! Je to smutné, ale je to tak! Plná soupiska fotbalistů, ale nakonec se musíme doprošovat a lepit sestavu na poslední chvíli. Je to fakt zarážející a pro mě osobně demotivující! Všem, kteří dorazili patří moje poděkování a to i za statečný výkon. Vojenské lesy naopak zjevně prožili svoji krizi s docházkou v minulé sezóně a měli plnou lavičku ačkoliv bez svého vedoucího p. Dufka, který se bohužel o víkendu ošklivě zranil a musel se podrobit operaci... Tímto ho pozdravuji a přeji mu rychlé uzdravení! K utkání samotnému pak jen tolik, že výsledek 0:4 neodráží dění na hřišti, ačkoliv výhra Vojenských lesů byla naprosto zasloužená. Zápas byl dlouho vyrovnaný a VL šly do vedení po rychle rozehraném rohovém kopu a opakované střele. Tu první stačil ještě Páťa vyrazit, ale bohužel jen před Bartejze, který se v jasné pozici nemýlil 0:1. Hráli jsme svoji kombinační hru a to se snahou po zakončení každé akce alespoň střelou na branku ... Naše snaha bohužel skončila jen na tyči nebo nás vychytal výborný Čaba v brance domácích. Poločas skončil 0:1 a nebylo proč panikařit, protože Lesy měli jen mírnou převahu a na šance to bylo možná i vyrovnané. Chtělo to trpělivost a nedělat chyby v rozehrávce ... Zápas se odehrával ve středu hřiště a se střelbou na branku z uctivé vzdálenosti. Neměli jsme na střídání a tak to nebyly žádné dostihy nebo presing a napadání protihráčů. Lesy bohužel přidali druhou branku, když se Paškovi podařilo obstřelit Juniora a Patrik balón uviděl až v síti 0:2. To běžela 43. minuta a nebylo už co bránit! Začali jsme hrát víc na útok se snahou o zkorigování výsledku. Sice jsme se opět dostali do šancí, ale nedokázali jsme skórovat. Naopak se stalo to čeho jsme se obávali, protože Bartejs měl najednou víc místa a prostoru na svoje výpady do naší obrany! Zkrátím to! Dal nám ještě v 57. a 59. min. dva góly a bylo hotovo 0:4. Na víc jsme prostě neměli, protože bez střídání chyběly síly na zvrat za nepříznivého stavu 0:2. Ty další dva góly v naší síti byly až za situace, kdy jsme hráli vabank! Utkání bylo jasným důkazem, že Hanspaulka je také o docházce a škoda, že jsme se nesešli, protože Vojenské lesy nebyly nehratelným soupeřem i když vyhráli naprosto zaslouženě a nakonec i jednoznačně.

2. kolo 13.9.2010 hřiště Běchovice ÚTERNÍ HOSTÉ - PORTER B 9:5 (2:2) 

Sestava: Keseli - P. Čížek, Seidel, R. Čížek, Voldřich, Drbal, Mikeš, Doležal 
Branky: 5 Mikeš, 2 Drbal, Voldřich, Seidel
Rozhodčí: K. Brzek, R. Šejda (Sen ČM PG supervet)
Komentář rozhodčího: Po vyrovnaném prvním poločase se projevila převaha domácích, kteří tak zaslouženě vyhráli. 
Můj pohled: Druhý zápas sezóny jsem viděl jen z videa, ale zato jsem měl možnost si některé akce vychutnat ze záznamu ... Porter je kvalitní mužstvo a zápas s ním není určitě procházkou ... K jejich smůle pro změnu zase soupeř neměl nikoho na střídání a tak jsme se dostali do opačné role než v minulém zápase. Do vedení jsme se dostali brankou skvěle hrajícího Drbyho ve 12.min. a když Miky přidal v 17.min. druhou, tak jsme si mysleli, že to půjde hladce. V dalším průběhu první půle jsme zahazovali jednu šanci za druhou ... No a nedáš dostaneš! Dvě chyby v závěru poločasu a bylo srovnáno na 2:2! Nejdřív totiž Petrovi utekl útočník po levém křídle a ideálně nahrál před naši branku nabíhajícímu spoluhráči a potom se na hranici vápna srazili dva naši hráči a bylo vymalováno! Plichta v poločase, místo jasného vedení 5:0! V druhé půli si ovšem Miky otevřel střelnici a podporován skvěle hrajícím Drbym a ostatními hráči, nedal soupeři šanci na lepší výsledek. Hrálo se z obou stran hodně ofenzivně a byla to oslava útočného fotbalu. Taková hra nám vyhovuje, protože bránit moc neumíme a hrajeme to prostě tak, abychom dali víc branek než soupeř a ne, abychom branky nedostali. Bylo se opravdu na co koukat a 10 branek v druhém poločase hovoří za vše. Výsledek je možná trochu divoký, ale jednoznačně lze konstatovat, že výhra byla zasloužená a naše hra pohledná.

3. kolo 20.9.2010 hřiště Aritma ÚTERNÍ HOSTÉ - ŠUMAVAN-BALKÁN 2:4 (0:1)   

Sestava: Keseli - P. Čížek, Seidel, R. Čížek, Vobořil, Giil, Průcha
Branky: 2 R.Čížek
Rozhodčí: 
Komentář rozhodčího: 
Můj pohled: Šumavan má naprosto jiné starosti než my! Našlapaná sestava našeho soupeře s ligovými hráči R.Šírlem a Millerem a naproti tomu jen 7 statečných, protože náš nejlepší střelec Miky si ještě ke všemu spletl hřiště a na místo na Aritmu přijel do Běchovic! Na Aritmě se nám dlouhodobě nedaří a nepamatuji, kdy jsme na domácím hřišti Šumavanu naposled bodovali ... Hrálo se opatrně a s vyčkávací taktikou jsme vydrželi poměrně dlouho, čekali jsme na vhodnou příležitost a snažili se prostrčit míč na Oivinda v útoku. Ten měl opravdu nelehkou úlohu, protože se pohyboval na hrotu mezi bránícím Šírlem a dlouhonohým Millerem. Šumavan měl mírnou převahu, ale minimum šancí. Teprve díky přímému kopu a opakované střele na naši branku šel Šumavan do vedení 0:1. Když už se konečně Oivindovi podařilo ligovou obranu soupeře obejít, tak dostal v situaci, kdy šel sám na branku, "kosu zezadu"! Rozhodčí bohužel udělil jen ŽK, ale zákrok to byl na červenou! Tak skončil poločas vedením soupeře 0:1. V druhé půli jsme chtěli hrát na brejky a hlavně nepanikařit a nenechat se zatlačit do nějaké hluboké defenzivy. Rozehrávku Šumavanu jsme tedy museli napadat už na půlicí čáře a bylo to opravdu fyzicky hodně náročné. K doplňování Oivinda na hrotu útoku pak už chyběly síly. Druhé brance v naší síti předcházelo selhání Petrovi levačky při střele na soupeřovu branku a protiútok do odkryté obrany 0:2. Paradoxně jsme tak dostali branku z brejku, když jsme na brejky chtěli hrát sami! Třetí brance předcházel jasný aut, který nagelovaný pomezní "přehlédl" ... 0:3. No a po několika dalších minutách nás Šumavan rozebral a bylo to 0:4. K našemu štěstí začal soupeř trochu "machrovat" vědom si jasného vedení, což nás dostalo opět do hry. Po obléhání Obermajerovi svatyně se na podruhé dostal k míči Robert a přehodil padajícího brankáře Šumavanu 1:4. Netrvalo dlouho a náš nejlepší hráč zápasu skóroval i podruhé, když využil zkoprnělé pozice obránců i brankáře 2:4. Dokonce jsme mohli dát v závěru ještě další branky, ale šance jsme nevyužili, ačkoliv soupeř hrál v závěru hodně lehkovážně. Co dodat, zasloužená výhra Šumavanu a naše další ztráta bodů. Nutno ovšem konstatovat, že s body v tomto zápase jsme ani nepočítali, protože to bychom museli hrát proti nekompletnímu soupeři a ještě v naší nejsilnější sestavě na domácím hřišti ... Ostuda to rozhodně nebyla, hráli jsme takticky dobře, ale bohužel jsme udělali chyby, které soupeř potrestal. Náš nápor přišel pozdě a vyplynul spíše z lehkovážné hry Šumavanu a enormní snahy zkorigovat nepříznivý stav zápasu. Všichni naši hráči si zaslouží pochvalu, ale myslím, že Robert byl tentokrát tím, kdo do toho dal opravdu všechno.

4. kolo 4.10.2010 hřiště Běchovice ÚTERNÍ HOSTÉ - INTER LOTYŠÁK 2:2 (0:1)   

Sestava: Keseli - P. Čížek, R. Čížek, Vobořil, Doležal, Průcha, Zeman, Kučera, Pícha jun.
Branky: Doležal, Průcha
Rozhodčí: Mádr, Krystín (TBC Lachtan A)
Komentář rozhodčího: Velmi slušné utkání co se faulů týká, tak i úrovně. Lotyšák měl první půli více ze hry a zaslouženě o gól vedl. Druhý poločas začal dvěma slepenými góly na obou stranách a ve 42.minutě pak domácí hezkou brankou srovnali. Komplikace pro domácí nastala šest minut před koncem, kdy byl za ruku mimo vápno vyloučen jejich gólman, ale krátké oslabení v pohodě ustáli.  
Můj pohled: 

 

5. kolo 11.10.2010 hřiště Podvi ÚTERNÍ HOSTÉ - RESTAURACE U PECKŮ 2:3 (1:1)   

Sestava: Pospíšil - P. Čížek, Seidel, R. Čížek, Vobořil, Zeman, Palla, Pícha jun.
Branky: Seidel, Zeman
Rozhodčí: (Don Giovanni VET)
Komentář rozhodčího: rozhodčí žádný komentář neuvedl...
Můj pohled: Hrálo se na domácím hřišti soupeře, kterým je Podvinný mlýn... Hráli jsme tam poprvé a ke hřišti máme zásadní připomínky! Zatím co plocha je kvalitní a bez připomínek, tak všechno ostatní stoji za hovno! Nebojím se to napsat, protože osvětlení je špatné, oplocení prakticky žádné a každou chvíli jsme lovili míč v potoce a jeden míč dokonce nenašli vůbec! Zázemí je hrozně daleko a tak ho prakticky nelze využívat! Celkový dojem? Nedůstojné podmínky pro 1.ligu! Věřím, že se to může jedině zlepšovat, protože horší to fakt už být nemůže! Ale k zápasu samotnému. Jarní mistr zrovna nezářil a potřeboval nutně body stejně jako my. Hrálo se hodně tvrdě a hodně "do těla", ale nedá se říct, že zákeřně. Prostě nikdo nikomu nic nedaroval a některé skluzy byly rozhodčím nepotrestány. Klasicky šel soupeř do vedení, když jsme i přes upozorňování neuhlídali Nováka 0:1. Do minuty bylo ovšem srovnáno, když Sajdláno propálil dělovkou brankáře soupeře. Smírně skončil poločas i když šancí na obou stranách bylo docela hodně. Brankáři se prostě vyznamenávali ... Začátek druhé půle nám ovšem vyšel dokonale a zaskočili jsme soupeře druhou brankou. Zéma si udělal místo po rozehraném rohovém kopu a dostal nás do vedení 2:1. Ve 37.min ovšem zase rozehrával rohový kop soupeř a to tak úžasně, že rozehrávající hráč trefil stojnou nohu spoluhráče, který tak nechtěně usměrnil míč do protipohybu našeho brankáře 2:2. Pravdou je, že jsme chvílemi byli pod velkým tlakem domácích, kteří hráli jak o život ... Hrozili jsme z protiútoků, jenže brankář soupeře se vyznamenával nebo měl i štěstí. Ve 46.min. rozhodčí uznal branku soupeři po dalekonosné střele Sochera z pravé strany i když mnozí si mysleli, že to bylo do boční sítě ... Na vině nejistoty bylo tragické osvětlení a naprosto zoufalý stav sítí v brankách! Pravdou ovšem je, že ani náš vidozáznam na druhé straně nepotvrdil, že by to branka nebyla ... No prostě 2:3, protože rozhodčí gól uznal a nebylo co řešit! V závěru jsme měli ještě dvě, tři dobré šance na plichtu, ale soupeř naopak zase taky příležitosti ... Další branka už nepadla a v těžkém zápase jsme tahali za kratší provaz! Byl to premiérový zápas Davida Pally, který určitě nezklamal a věříme, že chuť výhry okusí příště ... Rozhodčí zkrátil první poločas o 1,5 minuty a druhý o 45. vteřin, na zápas evidentně nestačil! Některé situace pískal obráceně a jiné nepochopitelně vůbec ne! Nebudeme se na rozhodčího vymlouvat, ale byl to opět jeden z řady tragických výkonů nedůstojných této soutěže...

 

6. kolo 18.10.2010 hřiště Běchovice ÚTERNÍ HOSTÉ - TRAKTOR HUMUS 1:1 (1:1)   

Sestava: Keseli - P. Čížek, Seidel, R. Čížek, Voldřich, Doležal, Zeman, Pícha jun.
Branka: Zeman
Rozhodčí: Šindelář, Sýkora (Banana Chiquita)
Komentář rozhodčího: V první půli velmi pěkný kombinační fotbal. Ve druhém poločase už byl fotbal více svázaný taktikou. Více se bránilo a tak už se nikdo neprosadil. Velmi dobře zachytali oba gólmani. 
Můj pohled: 

 

7. kolo 1.11.2010 hřiště Běchovice ÚTERNÍ HOSTÉ - QUO BOSTON 3:4 (1:1)   

Sestava: Keseli - P. Čížek, Seidel, R. Čížek, Palla, Doležal, Zeman, Mikeš
Branky: 2 Palla, Doležal
Rozhodčí: Charvát, Löwe (Orange Predators A)
Komentář rozhodčího: Vyrovnané a kvalitní utkání, ve kterém přišlo rozhodnutí až v samém závěru.
Můj pohled: 

 

8. kolo 11.11.2010 hřiště Běchovice ÚTERNÍ HOSTÉ - BEDNA 2:6 (0:1)   

Sestava: Keseli - Seidel, R. Čížek, Vobořil, Fulín, Fitzel, Chrobák, Zeman, Rada, Palla, Doležal, Mikeš
Branky: 2 Fitzel, 2 Voldřich, 2 Fulín
Rozhodčí: Brabec (Bohemia Roztyly)
Komentář rozhodčího: V první půli aktivnější hosté, ale skórovat se podařilo pouze domácím, kteří hned po změně stran přidali další dvě branky během prvních sedmi minut a bylo vymalováno. Hosté nakonec prohrali vysoko 2:6. 
Můj pohled: Konečně jsme se sešli v plné sestavě. Konečně snad všichni pochopili vážnost situace a realitu možného sestupu! Výhra se nerodila jednoduše a soupeř hrál výborně v obraně a byl velice nebezpečný v protiútoku. Teprve ve druhé půli se to podařilo zlomit a získat brankový náskok, který nás uklidnil. Dokázali jsme totiž využít slabiny soupeře, kterou byl jednoznačně jejich brankář... Zajímavostí je, že všichni tři naši střelci dali po dvou brankách. Velice důležité dva body k záchraně!

 

9. kolo 15.11.2010 hřiště Běchovice ÚTERNÍ HOSTÉ - HS PRAHA KLOKAN 1:1 (0:1)   

Sestava: Keseli - P. Čížek, Seidel, R. Čížek, Doležal, Palla, Rada, Voldřich, Zeman
Branka: Seidel
Rozhodčí: Dolanský, Lutr (Betl K.F.K. B)
Komentář rozhodčího: Po celý zápas lepší mužstvo H S Praha Klokan A, hrající bez střídání doplatilo na neproměněné šance. Úterní hosté Ski FC díky brankáři a urputné obraně v závěru utkání udrželi remízu.
Můj pohled: Snad jen díky skvělému výkonu Patrika v brance a zahazování šancí soupeřem jsme uhráli potřebný bod! Klokan byl opravdu lepší a chvílemi dokonce výrazně lepší! Stálo při nás štěstí a závěrečný nápor Klokanu byl drtivý ovšem bez efektu.

 

10. kolo 22.11.2010 hřiště Běchovice ÚTERNÍ HOSTÉ - SANTA TRANTA 3:3 (1:0)   

Sestava: Keseli - P. Čížek, Seidel, R. Čížek, Voldřich, Zeman, Doležal, Rada, Palla, Fitzel, Chrobák, Mikeš
Branky: Mikeš, P.Čížek, Chrobák
Rozhodčí: Barcal, Horký (Hajdaláci z Masné 18 FK)
Komentář rozhodčího: Slušně hrané utkání vysoké úrovně. 
Můj pohled: V zápase šlo o hodně! Obě mužstva hráli o záchranu resp. Santa tranta o teoretickou možnost záchrany ... Zápas byl v první půli vyrovnaný, ale naši hráči měli větší štěstí v koncovce a tak jsme poločas vyhráli 1:0. V druhé půli jsme měli zpočátku velkou převahu, ale dali jen jeden gól na 2:0. Pak se hra začala vyrovnávat a když jsme v 55. min dali gól na 3:0 vypadalo to, že je o výsledku zápasu rozhodnuto! Chyba lávky! Měli jsme další jasnou příležitost na čtvrtou branku, ale trestuhodně jsme ji nevyužili ... Santa Tranta a zejména Stupka s Čejkou se nadechli k nevídanému náporu a najednou jich bylo plné hřiště! Kdo to neviděl, ten to nepochopí ..., co všechno se může stát, když se mužstvo nechá ukolébat průběžným výsledkem a přestane hrát aktivní fotbal! Během dvou minut nám Stupka s Čejkou dali 3 branky a bylo v 58.min. vyrovnáno! Do čeho kopli, to se jim povedlo a my naopak kupili chyby a nedokázali si pořádně přihrát nebo podržet míč na polovině soupeře. Ještě že se hraje jen 60. minut! Hrát ještě o minutu déle, tak jsme s jistotou prohráli! Hrůza a děs v závěru zápasu! O nějakém rozdělování bodů nemůže být ani řeč, kdo má zájem může vidět videozáznam a pochopí, že to byla nevídaná jízda Santa tranty v závěru a strach o výsledek z naší strany! Jen hlupák by si snad myslel, že se budeme chtít zachraňovat v posledním zápase se Smutnými potapěči!


11. kolo 6.12.2010 hřiště Běchovice ÚTERNÍ HOSTÉ - SMUTNÝ POTAPĚČI 3:3 (2:3)   

Sestava: P. Čížek - Seidel, R. Čížek, Rada, Mikeš, Pícha jun.
Branky: 2 Pícha jun., Rada
Rozhodčí: Janků, Blažek (Rebelové)
Komentář rozhodčího: Velmi pohledný a krásný fotbal. Týmy byly vyrovnané, což se odrazilo i na konečném výsledku.
Můj pohled: Před zápasem jsme nejprve odklízeli hory sněhu, aby se vůbec dalo hrát. Sněhu bylo tolik, že haldy začínali prakticky s autovou čárou, která se stala neviditelnou... Hrálo se na těžkém terénu a zastavit na místě bylo zhola nemožné, protože hřiště bylo jednou klouzačkou. Přes to se hrálo s velkým nasazením a s velkou snahou o co nejlepší výsledek. Zápas skončil spravedlivou remízou a jenom hlupák nebo ten kdo zápas neviděl, může mluvit o nějakém "rozdělování bodů v závěrečném kole"! Navíc musí být snak každému jasné, že jakákoliv dohoda mezi odvěkými rivaly jakými jsou ÚH a Potapěči je absolutně nemožná! Soupeř hrál v kompletní sestavě, tedy hlavně s Kounovským a Kočím, takže o to víc je potřeba vyzdvihnout náš tým, který sezónu dohrával zdecimován zraněními, absencemi a nezájmem "některých bývalých hvězd"! V brance tedy musel místo Patrika chytat Petr Čížek a hráli jsme bez střídání s juniorem v sestavě... Nejlepším hráčem byl jednoznačně Radič v obraně a největším překvapením pak dva góly Píchy juniora. Všichni naši hráči však zasluhují absolutorium za obětavý výkon!


 


 

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.