Čtení A team - Jaro 2015

30.06.2015 20:55

ČTENÍ PRO 1. Hanspaulskou ligu - "ÚTERNÍ HOSTÉ"
Níže uvedené komentáře nemohou být objektivním vyjádřením dění na hřišti, protože zde prezentuji pouze doslovné komentáře o zápasech sepsané rozhodčími do "Zápisu o utkání" a pak také "Můj pohled" na sehraný zápas, což už vůbec nemůže být objektivní. Bude-li mít některý ze čtenářů jiný názor, pak ať ho ventiluje v DISKUZI nebo ve Fóru pro hráče......PETR

 

11. kolo - 24.6.2015 hřiště Mikulova-1   ÚTERNÍ HOSTÉ - HS PRAHA 6:0 (kontumačně)

Rozhodčí: ????? (Torzoo VET)
Komentář rozhodčího: Soupeř se omluvil a k utkání se nedostavil!

Můj pohled: Potíže se sestavou a pro zachráněné HS Praha nic neřešící zápas. Je třeba ocenit, že se omluvili předem, ale stejně jsme na utkání přišli, protože jsme alespoň mohli sledovat dění na jiných hřištích. Zejména nás zajímal zápas Rowdies - Audi United, ale zázrak se nekonal a Rowdies si počtvrté zajistili titul mistra.

10. kolo - 8.6.2015 hřiště Malešice   ÚTERNÍ HOSTÉ - HOLOSMETKY 3:4 (2:3)

Sestava: Michálek - Fitzel, Tkadlec, P.Pícha ml., Moravec ŽK, Bejda, P.Čížek, R.Čížek, Drbal, Hakl
Branky: 2 Fitzel, 1 Moravec, 1 vlastní
Rozhodčí: Štástka, Vostatek
Komentář rozhodčího: Holosmetky byli bojovnějším a důraznější týmem, na což hosté nedokázali najít recept. Když se k tomu přidal vynikající Bellada v brance, byli z toho 2 body na kontě Holosmetek.

Holosmetky (J.Bellada): Holosmetky šly do zápasu s osvědčenou taktikou- pevná obrana a vyrážení do rychlých protiútoků. Od začátku se tak Úterní hosté dostali do tlaku, který však nevedl k velkým šancím. To naopak Holosmetky byly nebezpečnější a hlavně efektivnější. Postupně se tak i s trochu štěstí (propasírovaný míč mezi nohami brankáře, sražení přihrávky vlastním hráčem do brány apod.) dostaly do vedení 3:0. Zápas zdramatizovala poslední minuta 1.půle. Nejprve jsme ztratili již získaný míč po rohovém kopu soupeře a ten napálil do sítě jeden z obránců ÚH. Hned po rozehrání jsme se vrhli do útoku, ale po ztrátě míče předvedli Úterní hosté skvělou rychlou kombinaci přes celé hřiště a "k lavičkám" se šlo za stavu 3:2.

Druhá půle už byla ve znamení velkého tlaku Hostů. Holosmetkům s jediným hráčem na střídání docházely síly a zdálo se být otázkou času, kdy dojde k vyrovnání. Příležitostí byla spousta, třikrát zazvonila tyčka naší branky, ale vyrovnání přinesla paradoxně až naše snaha zaútočit, ztráta míče na středu hřiště a vskutku krásná kombinace Úterních hostů až do prázdné brány cca 10 minut před koncem. ÚH pak spěchali za vítězným gólem, jenže z ojedinělého útoku přesně zamířil holosmetský David Minha a zajistil tak pro nás cenné dva body.

Můj pohled: Utkání jsem neviděl, tak nekomentuji!

9. kolo - 1.6.2015 hřiště Malešice   ÚTERNÍ HOSTÉ - AUDI UNITED 3:7 (1:4)

Sestava: Michálek - Tkadlec, Slavík ŽK, P.Pícha ml., Fitzel, Drbal, Demke, Bejda, Chrobák
Branky: 1 Demke, 1 Slavík, 1 Fitzel
Rozhodčí: Voldán
Komentář rozhodčího: Pěkné technické utkání, zasloužená výhra lepších hostů. 

Můj pohled: Utkání jsem neviděl, tak nekomentuji!

8. kolo - 25.5.2015 hřiště Pražačka-1   ÚTERNÍ HOSTÉ - ÚDERKA ŽIŽKOV 3:2 (2:0)

Sestava: Michálek - Slavík, Drbal, R.Čížek, Bejda, Chrobák, Eliáš, Hakl ČK, P.Pícha ml., Jelínek
Branky: 1 R.Čížek, 1 Slavík, 1 Jelínek
Rozhodčí: Kučera
Komentář rozhodčího: Vyrovnaný zápas se šťastným koncem pro Úterní Hosty.

Můj pohled: Utkání jsem neviděl, tak nekomentuji!

7. kolo - 11.5.2015 hřiště Malešice   ÚTERNÍ HOSTÉ - AKTA-REZ 5:2 (2:0)

Sestava: Michálek - Slavík, P.Pícha ml., Hakl, Demke, R.Čížek, Bejda, Drbal, Fitzel
Branky: 2 Demke, 2 Fitzel, 1 Bejda
Rozhodčí: ? (Tuscarora)
Komentář rozhodčího: Domácí byli lepším týmem a zaslouženě vyhráli. 

Můj pohledHrál se rozhodně zajímavý zápas, který byl plný fyzických soubojů, velkého nasazení a množství šancí na obou stranách. Byl to prostě urputný souboj o každý metr hřiště! Akta vyrukovala s napadáním rozehrávky ÚH a presinkem po celém hřišti. Jenže dvakrát neuhlídali rychlé protiútoky a v 11.min. prohrávali po gólech Demka a Fitzla 2:0. Akta měla až moc brankových příležitostí, jenže je buď vychytal skvělý Michálek nebo nedokázali zakončit do branky, ale stříleli vedle. ÚH mohli po 100% šanci přidat třetí branku, ale Slavík netrefil prázdnou branku... Škoda, protože herně byl soupeř stále nebezpečný, což potvrdil hned po obrátce. Nejprve Böhm prostřelil ze strany Michálka a potom daroval soupeři vyrovnání Fitzel, když z odkopu trefil soupeřova útočníka, od kterého se míč odrazil do branky. Rázem bylo srovnáno na 2:2! Pravdou je, že teprve potom se Fitzel herně probudil a hlavně jeho zásluhou šli ÚH zase do vedení, když nádherně našel nabíhajícího Bejdu, který se střelou do šibenice nemýlil 3:2. Pak se hrálo nahoru dolů a střelci se chytali za hlavu, protože bylo vidět na obou stranách hodně hezkých akcí, jenže jim chyběla jen koncovka. Ve 44.min. vrátil Fitzel ÚH opět dvougólový náskok a zároveň jim vrátil i větší klid. Závěrečný gól zápasu na konečných 5:2 dal "Démon" Demke v 58.min. krásnou střelou a potvrdil svoje střelecké dispozice (pět branek ve dvou zápasech). Akta hrála opravdu výborně a jen díky malé produktivitě nedosáhla na lepší výsledek. Nejlepší hráči: Michálek, Bejda (ÚH), Klír, Michal P. (A-R).

6. kolo - 4.5.2015 hřiště Tempo   ÚTERNÍ HOSTÉ - SMUTNÝ POTAPĚČI 9:2 (5:2)

Sestava: Michálek - Fitzel, Demke, Bejda, Zahradník, Drbal, Hakl, P.Pícha ml., Slavík
Branky: 3 Demke, 2 Bejda, 1 Hakl, 1 Fitzel, 1 Pícha 1 vlastní
Rozhodčí: L. Olmr (Dvorce SK MPI)
Komentář rozhodčího: Hosté rozhodli o svém vítězství už v prvním poločase a ve druhém jen náskok navyšovali. Domácím nevycházela jejich hra a ani v koncovce se neprosazovali.

Můj pohledOdpoledne před zápasem to po omluvách hráčů vypadalo na Úterní hosté - Kanada 0:6 kontumačně! Na poslední chvíli ovšem ÚH zaregistrovali dva nové hráče na post brankáře a útočníka... a dobře udělali! První tři branky totiž dal nováček Demke a jednoznačně určil ráz zápasu. ÚH hráli proti soupeři přesně to co měli v plánu a prakticky k ničemu Smutné potapěče nepouštěli. Jisté nebezpečí představoval pouze tradičně výborně hrající Kounovský, ale zdálo se, že stopera hrající Hakl ho má dobře přečteného. Teprve za stavu 0:5, kdy si Hakl lehkovážně pohrával s míčem, přišel ve 29.min. trest a Kounovský ukázal svoje střelecké schopnosti. Vzápětí zakončil protiútok SP Žalud a tak skončil poločas 2:5. ÚH se opět přesvědčili, že nesoustředěnost ve hře proti SP se prostě nevyplácí a bohužel nechali soupeře zase nadechnout... Jenže ve druhé půli to byl opět výkon, proti kterému něměli SP šanci něčím překvapit. Jejich styl je dobře znám, a tak se prakticky už ani jednou nepodařilo SP rozehrát na připraveného střelce Žaluda a ani jednou nenašli na zadní tyči svého volného hráče po autovém vhazování. ÚH především díky výborně hrajícímu Bejdovi přečíslovali svého soupeře a vytvořili si bezpočet brankových příležitostí. Jen čtyři šance skončili brankou a tak SP odolali desítce... Hrálo se místy zbytečně tvrdě a frustrovaný brankář SP Šindelka by za normálních okolností nemohl dohrát utkání bez karty. Stalo se tak jen díky otřesně pískající dvojici rozhodčích. Na jejich výkon si tentokrát oprávněně stěžují obě mužstva! Tito pánové nemají na to pískat ani šestou ligu natož první! Při rozhodování, každý ukazují něco jiného, hlavní nerespektuje upozornění pomezního, který vidí a signalizuje přestupek ze dvou metrů, otočili bezpočet autů, nepotrestali fauly na obou stranách a prakticky byli zdrojem nervozity na hřišti! O jejich neznalosti pravidel pak asi nemá cenu mluvit! Nechat bez potrestání opakované nesportovní jednání brankáře Šindelky, kdy schválně míčem prudce udeřil dvakrát útočníka ÚH do zad a ještě se smál, to bylo opravdu příliš! Myslím, že tito pánové nemají na hřišti, kde se hraje 1.liga Hanspaulky vůbec co pohledávat! Nejlepší hráči: Kounovský (SP), Michálek, Bejda, Demke (ÚH).

5. kolo - 29.4.2015 hřiště Mikulova 1   ÚTERNÍ HOSTÉ - SAENS 1.FC A 4:2 (1:1)

Sestava: Ivo DoležalSlavík, P.Pícha ml., Jelínek, Drbal ŽK, Bejda, Chrobák
Branky: 2 Bejda, 1 Slavík, 1 vlastní
Rozhodčí: ? (Bítovská SUP)
Komentář rozhodčího: Vyrovnané utkání, ve kterém vyhráli šťastnější domácí. Hrálo se velmi svižně a bojovně. Na obou stranách bylo spoustu šancí.

Můj pohledBylo jasné, že Saens se sejdou, protože nemohou dopustit druhou kontumaci za sebou. Vedoucí Saens v týdnu před utkáním avizoval, že se sejdou, ale v zoufalé sestavě s veterány a že si dává inzerát na hráče... Samozřejmě to bylo všechno jinak a hlavně úplně jinak! Narychlo zaregistroval půlku druholigových hráčů Žižkova. Zejména trojice Bazal, Bartošák, Dressler byla na hřišti hodně znát! Nakonec měli Saens na střídání tři hráče a ÚH jen jediného... Ponaučení? Nikdy nevěřte vedoucímu soupeřova mužstva, že bude mít zoufalou sestavu a že se nemáte čeho bát! Hrál se tedy opravdu zajímavý a rychlý zápas, který odpovídal nejvyšší soutěži Hanspaulky. Saens měli z počátku více ze hry a na držení míče by celkem jasně vyhráli. Také se dostávali v první půli snadněji do šancí, ale brankář Doležal ÚH opravdu hodně podržel. Když ve 22.min. dal Bartošák první branku na 0:1, nevypadalo to s ÚH vůbec dobře. Především díky Standovi Bejdovi se ovšem postupně zvedali a vyrovnali hru a nakonec i skóre prvního poločasu, když právě Bejda tečoval střelu Drbala do soupeřovi branky. V poslední minutě půle bylo srovnáno na 1:1. Druhou půli začali lépe ÚH a hned ve druhé minutě proměnil krásnou přihrávku Jelínka Michal Slavík v jejich vedoucí gól na 2:1. Hrálo se nahoru dolů, ale stále měli Saens míč na svých kopačkách častěji. Ve 39.min. Bartošák znovu skóroval po opakované střele k tyči a bylo srovnáno 2:2. ÚH začali hrát na vysunutého Jelínka a jinak se ostatní věnovali bránění a napadání rozehrávky výborných Saens. Zejména Bazal udivoval držením míče a předváděl skvělé akce, které však ke štěstí ÚH nekončili brankou, protože vždy chyběl k zakončení krůček nebo exceloval Doležal v brance. Ve 49.min. si vybrali ÚH dávku štěstí, která jim v předchozích šancích chyběla a po střele Píchy jun. si dal obránce vlastní branku na 3:2. Závěr byl velmi dramatický a to před oběma brankami. Saens ovšem měli stále narůstající tlak na branku, jenže jak už to tak bývá, tak v samotném závěru ještě jednou inkasovali po skvělé akci Chrobáka zakončené chytrou patičkou Bejdy na konečných 4:2. Jak už jsem napsal v úvodu, tak se hrál výborný fotbal a vyhráli efektivněji zakončující ÚH. Nejlepší hráči: Bazal, Bartošák (Saens), Doležal, Bejda, Jelínek (ÚH).

4. kolo - 22.4.2015 hřiště Mikulova-1 ÚTERNÍ HOSTÉ - ROWDIES HFC 4:11 (1:4)

Sestava: ŠméralDrbal, Franěk, P.Pícha ml., Slavík ŽK, Voldřich, Bejda
Branky: 3 Bejda, 1 Franěk
Rozhodčí: Kohout
Komentář rozhodčího: Pohledné utkání, Rowdies měli lepší kombinaci a hlavně koncovku.

Můj pohledBudu se zase jen opakovat... I.liga je o docházce a méně už vypovídá o skutečné výkonnosti mužstev. Středa 18:15 hod. je prostě termín, který znamená automatickou porážku našeho týmu. Chybou bylo k utkání vůbec nastoupit a nechat tuto sestavu v dresech ÚH "jít na porážku"! Nicméně všem, kteří našli čas a odvahu vůbec přijít, patří můj dík. Na utkání je potřeba co nejrychleji zapomenout a soustředit se na další boje. Tohle bylo prohrané už předem...

3. kolo - 13.4.2015 hřiště Malešická   ÚTERNÍ HOSTÉ - SANTA DOMINICA 9:2 (2:1)

Sestava: P. Čížek - Chrobák, Fitzel, M. Slavík, Bejda, R. Čížek, P. Pícha jun.
Branky: 3 R. Čížek, 2 Chrobák, 2 M. Slavík, 1 Bejda, 1 P. Pícha jun.
Rozhodčí: Kamil Kohout, Hauptmann
Komentář rozhodčího: Oba týmy se sešly v okleštěné sestavě. Hosté hrající bez střídání vydrželi vzdorovat pouze v 1. poločase, poté jim začali docházet síly, čehož domácí dokonale využili.

Můj pohledPotíže se sestavou měla obě mužstva... Dominica ovšem asi větší a bohužel je to jejich problém od začátku soutěže. ÚH měli alespoň jednoho na střídání, ale zase musel chytat hráč z pole... Premiéru v dresu ÚH si odbyl Standa Bejda a do výsledkové listiny se zapsal nejenom brankou, ale hlavně "udělal" trojgólového Roberta, protože mu vzorně namazal na všechny branky! Po pauze se vrátil do sestavy Petr Pícha jun. a zapsal se na obou stranách hřiště... Svojí nešťastnou teč před vlastní brankou, která znamenala vlastence vykompenzoval vstřelenou brankou, kterou dal dost neobvykle hlavou. Lepší sestava ÚH se projevila až po obrátce s narůstajícím skóre, jinak to byla přehlídka zahozených šancí a lehkovážného fotbalu na obou stranách. Nejlepší hráči: R.Čížek (ÚH), Mařík (SD)

2. kolo - 1.4.2015 hřiště Mikulova-1   ÚTERNÍ HOSTÉ - SPARTA PANKRÁC 9:1 (4:1)

Sestava: Ivo Doležal - Chrobák, Tkadlec, Drbal, Fitzel, Slavík, Hakl, Jelínek, Zahradník
Branky: 3 Chrobák, 2 Tkadlec, 2 Fitzel, 1 Hakl, 1 Jelínek
Rozhodčí: Kučera
Komentář rozhodčího: Jasné vítězství lepších Úterních hostů. 

Můj pohled: Podle výsledku se může zdát, že to bylo jednoznačné utkání. Nebylo to tak ve všech fázích zápasu, protože Sparta předváděla nevyvážený výkon v průběhu utkání. Její hra byla jako na houpačce, od skvělého začátku a vypracování si výborných šancí v prvních 20ti minutách až po velké chyby v obraně a problémy s nevracením se útočníků během další pětiminutovky. A tak se ÚH dostali mezi 20 a 25.min. do tříbrankového trháku. Nejprve Slavík nádherně vymetl z úhlu protěší šibenici branky a potom Hakl a Fitzel zakončovali sami před brankářem po rozebrání Sparťanské obrany. Pak snížil Boubín na 3:1 a Sparta se opět pozvedla k lepšímu výkonu. Minutu před koncem poločasu ovšem ÚH opět navýšili na tříbrankový rozdíl, když se prosadil obránce Tkadlec. Poločas skončil 4:1. Ve druhé půli už šance proměňovali jen ÚH, když nejprve se v 33.min. zakončoval Chrobák a pak se zase hrál 10.minut v poli vcelku vyrovnaný mač. Po chybách obrany a hezkých kombinacích pak ÚH zase dvakrát udeřili a během dvou minut přidali Chrobák a Jelínek další branky. No a zase 10.min. nahoru dolu a šance na obou stranách, jenže pak zase hluchá dvouminutovka Sparty a další dvě branky v jejich síti z kopaček Fitzla a Chrobáka. Nakonec tedy 9:1. Nejlepší hráči: Hakl a Chrobák (ÚH), P.Dufek (SP)

Pohled soupeře (Pavel Dufek): Nezbývá mi nic jiného než souhlasit v tom, že výsledek opticky neodpovídá obrazu hry na hřišti ( do nějaké 38.minuty). Sparta rozehrála utkání dobře, držela míč, snažila se o kombinační fotbal, ale jak již bylo napsáno, své šance neproměnila a soupeř trestal chyby sparťanských hráčů. Když už to vypadalo na zkorigování výsledku ( a vcelku nadějný výsledek do druhého poločasu 1:3), přišla další chyba a v hostující útočník neměl v posledních vteřinách první půle problém uklidit balon do prázdné brány. Začátkem druhého poločasu chtěla Sparta s výsledkem něco udělat, ale místo snížený na rozdíl dvou branek přišel ve 34. minutě trest. Hezkou kombinaci soupeře uklidil opět do prázdné brány hostující útočník a když ve 39.minutě snad z půlky hřiště propálil vše co mu stálo v cestě Chrobák, bylo o výsledku zápasu jasno. Od té doby bylo na hřišti pouze jedno mužstvo a zcela zaslouženě a po právu udělilo Spartě vysokou porážku 1:9. Spartě nezbývá nic jiného než se z tohoto zápasu poučit a vrátit se ke hře, která ji zdobila v zápasech minulé sezony. Ještě si dovolím nesouhlasit s p. Píchou o vyhlášení nejlepších hráčů utkání z řad Sparty, protože "já" byl hroznej a tuto nominaci (i když bezcennou)  by si podle mého zasloužil Lukáš Jakobovský :-)

1. kolo - 23.3.2015 hřiště Malešice   ÚTERNÍ HOSTÉ - RESTAURACE U PECKŮ 4:2 (1:0)

Sestava: Ivo Doležal - Chrobák, Chvátal, Tkadlec, Drbal, Fitzel, Hakl, Jelínek, Slavík
Branky: 2 Jelínek, 1 Fitzel, Slavík
Rozhodčí: Kohout, Hauptmann
Komentář rozhodčího: Kvalitnější kombinace a lepší koncovka hostů rozhodla pohledné utkání.

Můj pohled: Výborný zápas plný šancí na obou stranách! ÚH vstřelili důležitou první branku a po obrátce šli do tříbrankového vedení 0:3. RUP snížila na 1:3 a měla i další šance, jenže brankář ÚH Doležal chytal skvěle a mužstvo výrazně podržel! Rozhodující byla čtvrtá branka v síti RUP po chybě obrany a brankáře. Druhá branka RUP přišla až v poslední minutě z přímého kopu... Nejlepší hráči: I.Doležal, Jelínek (ÚH), Petržílka a Kristen (RUP)

Pohled soupeře (David Pecka): Pěkné utkání dvou vyspělých týmů, které vyhráli ÚH, jelikož RuP se dopustili více individuálních chyb. Po úvodním oťukávání se více osmělovali Úterní Hosté a dvakrát nastřelili břevno. Peckovci odpověděli průnikem Turka, ale jeho přihrávku před odkrytou branku měl Kristen na dlouhou nohu. Nesehranost a absence ofenzivních hráčů byl velký problém RuP. Naopak soupeř získával postupně pevnou půdu pod nohama a jejich ofenzivní akce byly velmi nebezpečné. Po rychlém průniku po levé straně a pohotovém zakončení Jelínka se ÚH ujali vedení. Do poločasu se již vývoj skóre nezměnil a tak nastupovali Peckovci do druhého dějství s jednobrankovým mankem. Hned po několika minutách druhé půle, zahrál Kristen pod tlakem malou domů, tu vystihl Fitzel a samostatný únik proměnil. Když poté přidal Slavík střelou mezi nohy brankáře třetí gól, nad RuP se smrákalo. Ti se vrátili do zápasu po brance agilního Paryse. Následovali další šance Peckovců, které však zlikvidoval výborně chytající Doležal. Když i on byl překonán, tak mu pomohla tyč nebo spoluhráč, který vykopl míč z brankové čáry. V závěrečných minutách zápasu darovali domácí Úterním Hostům 4 branku a o vítězi bylo rozhodnuto. Nic na tom nezměnila ani kosmetická úprava skóre v podání Mišáka ranou z volného přímého kopu.

 
Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.