Čtení A-team - Jaro 2014

26.07.2014 12:15

ČTENÍ PRO 1. Hanspaulskou ligu - "ÚTERNÍ HOSTÉ"
Níže uvedené komentáře nemohou být objektivním vyjádřením dění na hřišti, protože zde prezentuji pouze doslovné komentáře o zápasech sepsané rozhodčími do "Zápisu o utkání" a pak také "Můj pohled" na sehraný zápas, což už vůbec nemůže být objektivní. Bude-li mít některý ze čtenářů jiný názor, pak ať ho ventiluje v DISKUZI nebo ve Fóru pro hráče......PETR

Hodnocení sezóny Jaro 2014
S odstupem času si dovoluji zhodnotit uplynulou sezónu Jaro 2014. V konečném bilancování jsme skončili na 5.místě se 14ti body a skóre 47:43. Bodový odstup na mistra, kterým se stalo mužstvo Smutných potapěčů je 3 body a nutno podotknout, že jsme mistrovský tým dokázali na jeho hřišti porazit, což se povedlo jen nám, protože druhý zápas mistr prohrál s Akta-rez na Mikulovce. Co nám chybělo k lepšímu výsledku? Kde jsme ztratili body? Tak především jsme naštvaní na rozhodčího Stránského, který nám vyloučil neoprávněně brankáře v utkání s Borcibalona, které jsme díky tomu prohráli 2:8. Dále tento rozhodčí může i za to, že jsme i v dalším zápase museli hrát bez brankáře, kterého nahradil hráč z pole. Vysvětlení je v tom, že předchozí vyloučení bylo v pátek a další zápas hned v pondělí ... Takže podle regulí musel brankář stát i když by PSMF rozhodl, že byl vyloučen neoprávněně (komise zasedá ve středu!). Především díky absenci brankáře jsme tedy ztratili i další bod za remízu 4:4 v utkání s Bostonem! Omyl a zcela bezprecedentní arogantní vystoupení rozhodčího Stránského nás stálo 3 body, které nám v konečném bilancování chyběli na mistra! Ukázkou toho jak jeden idiot může ovlivnit celou sezónu mužstva, bych tuto část ukončil!

Sezónu jsme nezačali dobře a i když jsme v prvním kole remizovali s Audi (posledním mistrem), tak po 4.kole jsme byli na sestupovém 11. místě s dvěma body! Především příchodem Martina Chvátala se zlepšila naše obranná hra a začali jsme sbírat body a postupovat tabulkou nahoru. Problémem byla ovšem nebývalá marodka našich opor! Sajdláno je stále mimo hru a Drby si bohužel zranění obnovil. Kůča si nezahrál ani jediný zápas a samozřejmě nám chyběly góly Petra Bartejse, který přestal hrát malou kopanou vůbec ... Oporami mužstva se tak stal nejen starý harcovník Roman Slavík, ale dvojice našich futsalistů Chroby a Fitzi. O góly se tedy staral především Fitzi, který jich dal v sezóně celkem 19 a obsadil 3 místo v pořadí střelců celkově a 1.místo mezi střelci na "normální branky 3x2m" ... Při vší úctě ke Smutným potapěčům a jejich střelcům je třeba poznamenat, že dávali góly do o poznání "větších branek" :-)
Jakub Hejret odehrál obětavě celou sezónu, ale díky vleklému a nedoléčenému zranění nebyl úplně ve své kůži ... I Honza Jílek toho v sezóně moc neodehrál, protože ho trápila zranění. Zrušením našeho "B" mužstva se v závěru sezóny objevila i bratrská dvojice Píchů. Citelným posílením mužstva byl příchod mladého Jakuba a je jen škoda, že nemůže chodit hrát častěji, protože na hřišti bylo vidět, že si se spoluhráči rozumí a má mimořádný přehled ve hře! Poděkování zaslouží všichni další hráči ÚH za docházku i předvedené výkony!
Pikantní v sezóně bylo vyloučení obou našich brankářů! O prvním vyloučení Roma Slavíka toho bylo již napsáno dost, ale Ivoš se taky zapsal do historie vyloučením za dvě žluté karty pro hraní rukou mimo vápno ... Směšné je, že ty dvě letošní červené karty pro brankáře byly celkově třetím vyloučením v historii klubu za 61 sezón a i ta třetí byla pro brankáře za údajné hraní rukou mimo vápno ...

Co je příslibem do budoucna? Především stabilizace kádru, příchod kvalitních nových hráčů a víra, že opory se konečně uzdraví! No a náš cíl je i pro další sezónu stejný "Vyhrát konečně mistrovský titul"!

11. kolo - 16.06.2014 hřiště Mikulova - 4   ÚTERNÍ HOSTÉ "A" - AKTA-REZ 6:0 kontumačně!

Komentář rozhodčího: Nehrálo se! Mužstvo Akta-rez se z utkání předem omluvilo.  

Můj pohled: Akta se zachránila v předcházejícím kole. K utkání se nedostavili, protože nebyli schopni dát dohromady sestavu na tento zápas. Omluvili se předem a tak jsme na hřiště nemuseli ...

10. kolo - 2.6.2014 hřiště Záběhlice   ÚTERNÍ HOSTÉ "A" - TROPS 1.SK 6:4 (3:2)

Sestava: Slavík - Chrobák, Chvátal, Hejret, Fitzel, Zahradník, P.Pícha ml., J.Pícha
Branky: 2 Chrobák, 2 Fitzel, J.Pícha, Hejret
Rozhodčí:  Hauptmann, Kohout (placený)
Komentář rozhodčího: 1.pol. vyrovnaný, 2.pol. se Úterní hosté utrhli nad 3 branky. I přes šance na obou stranách dokázali Trops jen snížit.   

Můj pohled: Utkání se odehrálo v přátelském duchu a někdy i "přátelák" připomínalo ... Hrálo se nahoru a dolu bez obran. Zato se bylo na co dívat, protože hezkých akcí a šancí bylo na obou stranách nepočítaně. ÚH navíc zachytal fantasticky brankář Slavík což bylo klíčem k úspěchu. Zajímavostí bylo, že v naší sestavě si zahráli bratři Píchovi a Honza Pícha vstřelil svoji první "prvoligovou branku". Nejlepší hráči: Procházka (Trops), Slavík (ÚH).

9. kolo - 26.5.2014 hřiště Záběhlice   ÚTERNÍ HOSTÉ "A" - TRAKTOR HUMUS 5:1 (0:0)

Sestava: I.Doležal ČK - Chrobák, Chvátal, Hejret, Fitzel, Voldřich, Zahradník, Moravec
Branky: 3 Fitzel, Chrobák, Hejret
Rozhodčí:  Čapla (placený)
Komentář rozhodčího: Traktor měl smůlu, třikrát nastřelil břevno. Úterní hosté si po změně stran vypracovali dvoubrankový náskok, který nejenže udrželi i po vyloučení gólmana, ale ještě ho potvrdil v závěru nevídaně rychlým hattrickem Fitzel.

Můj pohledOpravdu dlouho se ÚH nedokázali proti zformované a důsledné obraně TH prosadit. Také díky skvělému brankáři TH skončil poločas bez branek. ÚH sice drtivě vedli na držení míče, ale na to se nehraje. Šance z protiútoků měl i TH a těžko říci, jak by se utkání vyvíjelo, kdyby dvě střely neskončili na břevně, ale v brance ÚH. V druhé půli se přeci jen ÚH prosadili, když "procedili" dvě tečované střely do branky Traktoru. Za stavu 2:0, kdy došlo k vyloučení brankáře ÚH (za hraní rukou mimo vápno), dostal TH velkou šanci utkání zvrátit. Chybělo více než 10.min. do konce utkání a přesila jednoho muže v poli a "nebrankář" v brance jim dávalo možnost otočit zápas. Jenže stal se pravý opak! TH otevřel hru a ÚH i ve čtyřech měli převahu a dávali další góly! Nejlepší hráči: Kudrnáč (TH), Chvátal, Fitzel (ÚH).

8. kolo - 19.5.2014 hřiště Záběhlice   ÚTERNÍ HOSTÉ "A" - RESTAURACE U PECKŮ 7:5 (4:1)

Sestava: Slavík - Chrobák, Chvátal, Hejret, Fitzel, R. Čížek, Jílek, Moravec
Branky: 4 Fitzel, 2 Chrobák, Chvátal
Rozhodčí:  Bartoněk, Ochozka (Mamba club V)
Komentář rozhodčího: Utkání výborné úrovně, plné pěkných akcí a gólů, zároveň bezstarostných obran.  

Můj pohled: Výborný zápas se spoustou gólů rozhodl první poločas, kde ÚH na rozdíl od RUP svoje šance proměnili. Průběh 1:0,1:1,4:1pol. 4:2,5:2,5:3,7:3,7:5 Nejlepší hráči: Slavík, Chvátal (ÚH), Kahuda, Lištván (RUP)

7. kolo - 12.5.2014 hřiště Tempo   ÚTERNÍ HOSTÉ "A" - SMUTNÝ POTAPĚČI 4:3 (1:2)

Sestava: Slavík - Chrobák, Chvátal, Hejret, Fitzel, R. Čížek, Moravec, Zahradník
Branky: 2 Chvátal, Moravec, vlastní
Rozhodčí:  Kučera (placený)
Komentář rozhodčího: Překvapivý výsledek, avšak odpovídající průběhu utkání. Hosté si za svůj taktický výkon dva body zasloužili.  

Můj pohledVýborný zápas hraný s nasazením a s dramatickým průběhem. Bylo se opravdu na co koukat a SP předváděli proč jsou vedoucím týmem tabulky, jejich organizace hry je totiž bezkonkurenční, stejně jako jejich standardní situace. SP přenechali ÚH iniciativu a zakopali se před vlastní brankou, aby vyráželi ke smrtícím brejkům (jako obvykle). Jako obvykle taky ÚH dostali první branku, jejímž autorem byl Kounovský (taky jako obvykle). Jenže pak si dali SP vlastní branku po odraženém míči a bylo vyrovnáno. Přes územní převahu ÚH a větší držení míče to byli ovšem opět SP, kdo šel do vedení, když brankáře z úhlu prostřelil Dedek. V druhé půli se ovšem přeci jen více dařilo pronikat ÚH obranou soupeře a skóre se obrátilo až na 4:2. Velkou zásluhu na tom má debutující mladíček Jakub a vysoký Chvátal, který jako jediný se mohl postavou proti obraně SP prosadit a povedlo se mu to hned dvakrát. Výborně zachytal i matador v brance ÚH Slavík! SP se podařilo v dramatickém závěru už jen snížit na konečných 4:3. Autorem byl opět Dedek a jak jinak než hlavou po autu na zadní tyč (jako obvykle). Byl to opravdu skvělý zápas odehraný fair play, k čemuž přispěl i velmi dobrý výkon rozhodčího. SP tak v sezóně poprvé prohráli a možná to dá šanci dalším mužstvům ještě o titul zabojovat. Nejlepší hráči: Slavík, Chvátal (ÚH), Kounovský, Dedek (SP)

6. kolo - 7.5.2014 hřiště Mikulova - 4   ÚTERNÍ HOSTÉ "A" - ROWDIES HFC 0:3 (0:1)

Sestava: Slavík - Hejret, P.Čížek, Voldřich, Zahradník, Čapek, M.Doležal, P.Pícha ml., J.Pícha
Branky: 
Rozhodčí:  Dufek (placený)
Komentář rozhodčího: Hned oz první minuty bylo vidět kdo bude na hřišti pánem. Byla jen otázka času, kdy se hosté prosadí. Domácí se snažili, ale na fotbalovějšího soupeře to nestačilo. 

Můj pohledÚH odehráli utkání "z povinnosti" a s hráči "B" týmu (7.liga), aby nebyla kontumace ... Termín utkání před svátky a řada zranění zcela změnila sestavu... Hráno tedy spíše jako "přátelské utkání" a o prvoligové kvalitě nelze vůbec hovořit. Děkuji všem hráčům, že si našli čas a na hřiště Mikulova přišli, zaslouží si uznání.

5. kolo - 28.4.2014 hřiště Záběhlice   ÚTERNÍ HOSTÉ "A" - HOLOSMETKY 3:2 (1:2)

Sestava: P.Čížek - Chrobák, Chvátal, Hejret, Fitzel, Voldřich, Zahradník
Branky: 2 Fitzel, vlastní
Rozhodčí:  Trnka (placený)
Komentář rozhodčího: Bojovné utkání dobré úrovně, ve kterém těsně zvítězili FC Úterní hosté Ski A 

Můj pohledPro ÚH první výhra v sezóně a byla hodně vydřená! Hráli jsme opět s hráčem z pole na postu brankáře a v druhé půli prakticky bez střídání ... Snažili jsme se hrát to co neumíme a to je bránit, jenže s postupem času jsme to hráli stále lépe a nakonec jsme otočili výsledek z 1:2 na 3:2. Byl to výborný fotbal a především ze strany soupeře nesmírně rychlý. Nejlepší hráči: Fitzel (ÚH) a V.Bellada (Hol).

4. kolo - 14.04.2014 hřiště Záběhlice   ÚTERNÍ HOSTÉ "A" - SANTA DOMINICA 4:7 (2:3)

Sestava: Slavík - Chrobák, Chvátal, Hejret, Fitzel, R. Čížek, Zahradník, Jílek
Branky: 2 Chvátal, Chrobák, Fitzel
Rozhodčí:  Kohout (placený)
Komentář rozhodčího: Velmi dobré utkání se spoustou šancí na obou stranách. Gólmani se předvedli ve skvělé formě a i přesto padlo hodně branek. Oslava fotbalu skončila zaslouženou výhrou hostů.  

Můj pohled: Výborný zápas se spoustou šancí na obou stranách s možná až příliš krutým výsledkem pro ÚH. Výhra SD zasloužená, protože branková efektivita ÚH byla nízká a obrana děravá. Ve snaze o lepší výsledek ÚH příliš otevřeli hru a nestačili čelit brejkům soupeře. Vývoj 0:1,1:1, 2:1, 2:2, 2:3pol., 2:5, 3:5, 3:7, 4:7. O branky soupeře se postarala dvojice nejlepších hráčů Uhlíř 4 a Mařík 3. Z obou stran to "byla jízda" a pro diváky zábava. Pro trenéra ÚH ovšem ve druhé půli k uzoufání ...

3. kolo - 7.04.2014 hřiště Záběhlice   ÚTERNÍ HOSTÉ "A" - BOSTON HS 4:4 (3:2)

Sestava: P. Čížek - Voldřich, Čapek, Chvátal, R. Čížek, Hejret, Jílek  
Branky: Hejret, Voldřich, R. Čížek, Jílek
Rozhodčí: Dufek (placený)
Komentář rozhodčího: Pohledné utkání hrané v rychlém tempu. Začátek vyšel lépe hostům, ve druhém se hrálo nahoru domů a zápas skončil zaslouženou remízou. 

Můj pohled: ÚH už vedli 3:0, jenže Boston do půle snížil a po změně stran vyrovnal na 3:3. ÚH znovu vedli 4:3, ale nakonec 4:4 a asi spravedlivá dělba bodů. ÚH musel znovu chytat hráč z pole, protože brankář je v trestu ...

2. kolo - 4.04.2014 hřiště Záběhlice   ÚTERNÍ HOSTÉ "A" - BORCIBALONA 2:8 (1:1)

Sestava: Slavík (ČK) - Zahradník (ŽK), Čapek, Voldřich, Chrobák, Fitzel (ŽK), R. Čížek, Hejret
Branky: Fitzel, Hejret
Rozhodčí: Stránský a Dokoupil (placený) - zásadním způsobem ovlivnili zápas!
Komentář rozhodčího: Zápas ovlivnilo brzké vyloučení brankáře Úterních hostů a neukázněnost jeho spoluhráčů. (Zapomněl napsat, že brankáře vyloučil ON a zcela neoprávněně!)
Komentář v týdeníku PSMF: Velké emoce vzbudil zápas Borcibalony s Úterními Hosty, kterým rozhodčí už ve 12. minutě vyloučil (bohužel podle dostupných videozáběrů nesprávně) brankáře a Borci tak měli usnadněnou cestu za vysokým vítězstvím.

Můj pohled: Rozhodčí hrubě ovlivnil celý zápas! Neoprávněných vyloučením našeho brankáře nás poslal už ve 12.min. zápasu do kolen! Nejenom, že do branky musel hráč z pole, ale pochopitelně jsme celý zápas dohrávali jen ve 4 hráčích. Toto bylo za stavu 0:0 a ještě poločas jsme stačili soupeři v oslabení vzdorovat! Bylo ovšem jen otázkou času, kdy svoji početní převahu promění ve výhru, která je asi ani nemůže těšit!
Dlouho jsem nezažil tak sebevědomě arogantního rozhodčího a slepého na pomezní čáře! Další kapitolou pak bylo udělení žlutých karet! Ještě jsem v Hanspaulce neviděl, aby rozhodčí udělil žlutou kartu za to, že hráč odkrokuje vzdálenost zdi soupeře při zahrávání přímého kopu, protože asistent toho není schopen! Abych to vysvětlil, tak pomezní postavil zeď do vzdálenosti cca 3m a i když Fitzel zvedal ruku, tak se nic nedělo! Odkrokoval tedy předepsanou vzdálenost a soupeř se na tuto vzdálenost opravdu se svou zdí posunul! Tu přiběhl "rozhodčí" Stránský a udělil Fitzlovi ŽK za "nesportovní chování"!
Druhá ŽK udělená Zahrymu, byla opět zcela neoprávněná! Nejprve totiž (po již odpískaném faulu) napadl pěstí hráč soupeře Volf jednoho z našich hráčů přímo před rozhodčím! Následnou strkanici vyřešil "rozhodčí" Stránský tak, že místo aby vyloučil hráče soupeře, tak dal ŽK Volfovi a ŽK Zahradníkovi, který se ovšem incidentu vůbec nezúčastnil! Prý to udělal proto, aby kompenzoval vzniklou situaci, protože jinak by prý musel vyloučit Fitziho po druhé ŽK! Tyto manýry nám do malé kopané zřejmě chce "rozhodčí" Stránský zanášet z velkého fotbalu, kde údajně píská!
Samostatnou kapitolou pak bylo uvádění naší stížnosti do Zápisu o utkání! Rozhodčí si hrál na znalce pravidel a neumožnil nám, aby vedoucí mužstva nebo kapitán napsal stížnost do zápisu sám! Trval na dodržení pravidel a naši stížnost tedy zapisoval sám na základě slov kapitána mužstva (vedoucímu mužstva neumožnil vyjádření do zápisu). 
K zápasu samotnému (tedy samotné hře) se nehodlám nikterak vyjadřovat, protože to byl celkem očekávaně nerovný souboj. Zvažovali jsme i odstoupení za zápasu, ale obávám se, že to by nám stejně nepomohlo. 

Všem, kteří pochybují o uvedených slovech doporučuji shlédnout video střetu, za který byl náš brankář vyloučen! Obrázek si uděláte myslím sami!

Nejenom, že zcela neoprávněně vyloučil našeho brankáře a prakticky rozhodl o výsledku utkání s Borcibalona, ale protože jsme další zápas museli odehrát bez brankáře (opět s hráčem z pole v brance), tak bohužel ovlivnil možná i celou naši sezónu v I.lize! Ten zápas se hrál v pátek a další hned v pondělí! Komise PSMF zasedá až ve středu a tak nemůže brankář nastoupit i kdyby PSMF shledal pravdu! A ještě k protihráči s č.10 z mužstva Borcibalona. Co na to komise PSMF? Je normální zranit úmyslně protihráče a tvářit se, že to byl faul brankáře? Má z toho taky radost? Baví ho fotbal, ve kterém podvádí? Unikne trestu? Samozřejmě se stal naším oblíbencem!

Na závěr ještě k rozhodčímu Stránskému. Již NIKDY nehodláme nastoupit k utkání, ke kterému by byl delegován tento taky "rozhodčí"! Je to neuvěřitelně arogantní člověk, který si na rozhodčího hraje, ale přitom píská s taškou přes rameno v polobotkách a naprosto bez pohybu. Jsem znechucen i tím, že tento "rozhodčí" si za podobné výkony ještě nechá platit!

1. kolo - 24.03.2014 hřiště Záběhlice   ÚTERNÍ HOSTÉ "A" - AUDI UNITED 6:6 (3:3)

Sestava: I. Doležal - Chrobák, Hejret, P.Čížek, Fitzel, R. Čížek, Voldřich, Zahradník
Branky: 7 - Fitzel (jedna vlastní)
Rozhodčí: Stránský a Dokoupil (placený)
Komentář rozhodčího: V bojovném utkání spravedlivá remíza. Utkání bylo bojovné, ale vedené ve férovém duchu.

Můj pohled: Začátek sezóny jak se patří, hned na úvod s posledním mistrem Hanspaulky Audi. Hrálo se v Záběhlicích a v nafukovačce, takže ideální prostředí i osvětlení na rozdíl od nepříznivého počasí, které panovalo venku. Bohužel jsme nebyli kompletní a oproti minulé sezóně již chyběl Petr Bartejs (dá se ještě přemluvit?) a zranění (Drby, Sádlo, Kůča a Jílek). Dorazili ovšem futsalisti Chroby s Fitzim a Ivoš do branky, takže bylo na čem stavět hru. Audi je hodně ambiciózní mužstvo plné mladých hráčů, kteří hrají nepříjemně do těla a někdy i za hranicí tvrdosti, takže to byla "jízda" hned od začátku. Netvrdím, že se tomuto stylu hry neumíme přizpůsobit, ale těžko se vyrovnává s tím, že skoro každý zákrok je faulem, když začnete hrát stejně, tak to soupeř těžko nese ... No nezačali jsme zrovna dobře a po pár minutách šlo Audi do vedení, když se Majkl nechal přehodit a Ivoš už tam byl v brance jak namalovaný 0:1. Musí se ovšem uznat, že to byla pěkná akce soupeře. Vyrovnání zajistil Fitzi svojí první brankou, když zakončil hezkou akci Chrobiho dělovkou pod břevno 1:1. Pak jsme dostali zase gól obloučkem, ale tentokrát soupeř přehodil Ivoše v brance, opět malá nekoncentrovanost v obraně a soupeř šel znovu do vedení 1:2. Když jsme dostali třetí gól 1:3, tak už to vypadalo docela špatně, dvoubrankové vedení dávalo soupeři klid a nám se nedařilo překonávat nátlakovou hru Audi na naší polovině hřiště. Nepanikařili jsme a snažili se o rychlý protiútok a trpělivě kombinovali. Do poločasu se nám podařilo díky mimořádně střelecky disponovanému Fitzimu vyrovnat na 3:3. Na začátku druhé půle šel ovšem soupeř znovu do vedení 3:4 a stále praktikoval napadání naší rozehrávky hluboko v našem poli. Na všechno tedy bylo málo času a kombinace s brankářem se stávala velmi nebezpečnou, protože několikrát nás soupeř dostal do úzkých právě po rozehrávce našemu vlastnímu brankáři. Jak už jsem ovšem psal, tak Fitzi měl svůj den a zcela mimořádnou střeleckou fazónu. Hráči Audi ho ještě nemají okoukaného a tak mu doslova žrali jeho rychlou kličku, po které si dovede vytvořit prostor pro střelbu. Ta se mu dařila a tak dokázal dvěma góly skóre zápasu otočit na 5:4. Bohužel se trefil i do branky kam neměl, když se vracel před vlastní branku, tak mu soupeř nastřelil nohu ... prostě vlastenec jak z učebnice 5:5. V zápětí však rozhodčí neodpískal evidentní faul na našeho hráče uprostřed hřiště, Audi šlo do brejku a Ivoš nemě šanci 5:6. Měli jsme však Fitziho, který chtěl napravit ten gól do vlastní sítě a tak neuvěřitelně vymáchal obránce soupeře a dělovkou srovnal skóre na 6:6. Závěr přinesl ještě šance na obou stranách a také hodně nervozity a agresivity na straně soupeře. Závěrečný exces před naší brankou byl přerušen závěrečným hvizdem rozhodčího a tím byla strkanice ukončena. Jak to hodnotit? Zápas hodný úrovně 1.ligy, rychlý, bojovný a s nasazením z obou stran. S dělbou bodů mohou být oba týmy spokojeny i když ambiciózní Audi si asi představovalo, že nás smete. Zcela mimořádný a nevídaný střelecký koncert Tomáše Fitzla, skvělá podpora útoku ze strany Máry Chrobáka a obětavé výkony ostatních hráčů, to bylo k vidění v tomto výborném úvodním vystoupení. Nejlepší hráči: Fitzel (ÚH), Alba (Audi).

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.